« James Bond powered by Shell | Main | Sam van Deuren gedoopt »

Een genante vertoning

Giel Beelen is terug van vakantie en daar ben ik blij om. Ja, ook aan Giel erger ik mij regelmatig maar overall slaat de balans door in zijn voordeel. Geldt dat niet voor het hele leven, dat men zich aan bepaalde dingen (zeer) kan ergeren maar de balans desondanks positief blijft? Ik dacht het wel.

Een goede test om te zien of men iets of iemand nog leuk vindt is het een tijdje zonder doen, of met iets of Katja Schuurman iemand anders. Gedurende zijn vakantie werd Giel vervangen door Michiel Veenstra. In de grond geen onaardige vent maar zijn zogenaamd grappige telefoontjes naar nietsvermoedende hoteliers en andere slachtoffers in het buitenland waren dermate tenenkrommend, ja zelfs voor mij, dat ik van de weersomstuit overschakelde naar Radio-1.

Giel daarentegen had maandagochtend een mooie binnenkomer. Hij had zich zaterdagavond enorm geërgerd aan de uitverkiezing van het Beste TV-moment van 2008. Het publiek mocht de Top-3 samenstellen en een vakjury (ahum) koos daaruit de nummer één.

Het ontluisterende interview van Rutger van GeenStijl met Ella Vogelaar en de ontmaskering van Joran van der Sloot door Peter R. de Vries staken met kop en schouders uit boven de rest. De derde genomineerde was Paul de Leeuw die achterna werd gezeten door de verstandelijk gehandicapte Yta. Hartstikke leuke televisie maar qua belang geen vergelijking met de twee andere genomineerden.

"Volgens mij gaat Paul de Leeuw winnen", zei ik tegen Luchiano (11). "Want die is net als deze show van de VARA. Een schande, maar ik vrees dat ze het doen." En zo geschiedde bij monde van jury-voorzitster Anita Witzier. Misschien speelt mee dat GeenStijl druk bezig is een publieke omroep te starten, gewoon omdat het kan: PowNed.

Okay, het doet mij deugd dat VARA-coryfee Giel Beelen de uitspraak van Anita Witzier ook tenenkrommend genant vindt. Het is niet gebruikelijk en ook niet gemakkelijk om openlijk kritiek op de eigen organisatie c.q. werkgever te geven maar paradoxaal genoeg stijgt de VARA hierdoor weer een puntje bij mij.

Tot slot. Is de familie Rook verhuisd van Cedar Rapids naar Marion, Iowa? Dat leid ik af uit de bezoekersstatistieken van het CasaLog. Niets blijft geheim. Ja, of hun provider is verhuisd dat kan natuurlijk ook.

Comments

Nee, wij wonen nog steeds waar we wonen ;-) Ook de provider is volgens mij niet verhuist. Maar Cedar Rapids en Marion liggen tegen elkaar aan.
Ik had eigenlijk wel schaatsfoto's van je verwacht op je blog! Heel Nederland stond toch op de schaats?

Het radiofragment van het jaar was overigens van giel zelf, ook VARA.

Joran loopt nog vrij rond, en die rechtse website loopt gewoon achter iemand aan te waggellen, beide fragmenten stellen geen reet voor.
De keus voor De leeuw was makkelijk, als je uit die drie mag kiezen.

@Ella Rook: Aha, ik dacht al verhuizen met zo'n groot gezin is geen sinecure. En dan nog zo dichtbij. De schaatsen waren helaas allemaal uitverkocht, dat was jammer!
@Renesmurf: Het fragment met Ita was in ieder geval het "gezelligste". Maar of dat nu het criterium is?

Als de geruchten kloppen heeft de Vara zichzelf, of Paul de Leeuw, een veer in de reet gestoken.
G.S. had natuurlijk moeten winnen....:-)