« Safura | Main | Brand in de Belwinkel »

D-pupillen toernooi vv Rijen

Door omstandigheden heb ik het einde van het Songfestival zaterdagavond niet gehaald. Op 15 maart schreef ik al "Jongen, doe het niet" en ook dat Lena wel iets heeft. Zondagochtend moeten we vroeg ons bed uit vanwege het D-pupillen toernooi van vv Rijen op sportpark Vijf Eiken. Kevin rijdt met ons mee en om kwart over negen vertrekken we.

30.05.2010: D-pupillen toernooi vv Rijen, Luchiano (12) komt drijfnat het veld af. Klik voor groter.Zaterdag was er al het C-toernooi. Een groot succes, mede dankzij het schitterende weer. Dat geluk hebben wij zondag niet. Als we het sportpark op lopen is het nog droog en laat ik de paraplu daarom in de kofferbak liggen. Achteraf niet zo'n slimme keuze. Bij het begin van de eerste wedstrijd begint het te miezeren. Alle mensen steken hun paraplu op, ik niet want de mijne ligt dus in de auto. Rijen D4 wint met 2-0 van Baronie D4, maar o, o, wat spelen ze slecht.

Het gaat harder regenen en ik besluit toch maar mijn paraplu te halen. Precies op dat stukje van ongeveer 300 meter begint het te hozen. Drijfnat kom ik bij de auto aan. Teruglopend met de paraplu boven mijn hoofd wordt het weer droog, dat zul je altijd zien. Later komt het ding echter nog regelmatig van pas, het is gewoon een ellendige dag qua klimaat.

De tweede wedstrijd is tegen Rijen D3. Luchiano (12) is reserve en hoeft daar niet rouwig om te zijn. Grappig is dat er slechts vier reserves op de reservebank zitten, terwijl wij 16 jongens hebben. Wat blijkt, invaller-coach Richard dacht dat we slechts met zijn vijftienen zijn en heeft in de eerste wedstrijd per ongeluk twaalf man opgesteld. Een jaar geleden was de D3 nauwelijks sterker dan de D4, inmiddels zit er minstens een klasse verschil tussen. Uitblinker bij Rijen D3 is de hier met een boogbal scorende blonde Tom Wouters die een jaar geleden ons nog gedeeld kampioen maaakte. Op het toernooi duren de wedstrijden slechts 17 minuten en dat is ruim voldoende voor Rijen D3 om met 4-0 te winnen.

De volgende tegenstander is Achtmaal, het team waarvan we in de competitie tweemaal een pak slaag kregen. Ook nu is Rijen kansloos. Achtmaal heeft een gemengd team en Luchiano is gekoppeld aan een meisje. Het is niet eenvoudig om uit de foto te halen of er sprake is van een overspringende vonk tussen beiden, of juist niet.

Enfin, voor de eerste plaats doen we al niet meer mee. Dat we met 4-0 van Baronie D7 winnen is leuk voor de statistieken en voor Luchiano die knap doorzettend voor de 2-0 zorgt. Inmiddels is Diana (4) op het terrein gearriveerd en zij ontpopt zich als de team-mascotte. Alle jongens zijn gek met haar en zelf geniet ze met volle teugen van de aandacht.


30.05.2010: Rijen D4 speelt hier tegen Baronie of Achtmaal en eindigt als derde op het D-pupillen toernooi van vv Rijen. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


De laatste wedstrijd tegen Jeka is de leukste. Het is enorm spannend met kansen over en weer. Luchiano staat er aanvankelijk naast. Hij wil dolgraag spelen en meldt zich als eerste in het rijtje wisselspelers. Coach Max honoreert zijn verzoek en niet veel later verovert hij de bal op links, stoomt op en geeft de bal op tijd af aan Mike die voor de 1-0 zorgt. Jammer genoeg komt Jeka even later door een foutje in onze verdediging op 1-1. Het kan alle kanten op gaan en uiteindelijk zijn zowel beide teams als de supporters tevreden met het gelijke spel.

De jongens gaan douchen en wij naar de kantine, in afwachting van de prijsuitreiking. De A-poule wordt gewonnen door Rijen D1 en de uitslag van de B-poule is als volgt: 1. Rijen D3 2. Achtmaal 3. Rijen D4 4. Baronie D4 5. Jeka 6. Baronie D7. Thuis zie ik op televisie dat het altijd erger kan, zoals bij de totaal verregende FBK Games in Hengelo waar Churandy Martina desondanks een mooie 10.14 neerzet op de 100 meter.

Comments

Ik had Churandy wat meer zon gegund in mijn hometown. Maar helaas... da twerd niet verhoord. Mei en juni zijn toernooimaanden he? Mooi dat Luchiano scoorde!!

Lena of Safura. D3 of D4. Zoals gezegd : zonder verliezers zijn er geen winnaars.In Valkenswaard waren zaterdag de Ieren de winnaars .. en die maakten er een heel gezellige boel van. CasasPa

en wij maar raden naar die omstandigheden van jou zeker? Nou .. mooi niet!

Ojee, een toernooi, das pas helemaal erg, komt geen eind aan.
Maar uiteindelijk dus gelukkig toch wel.

@Door: Heb je Churandy nog een logeerplek aangeboden? Aankomend weekend is het Kampeerweekend bij vv Rijen, drie zware maar leuke dagen.
@CasasPa: Wat kwamen die Ieren dan doen? Was er misschien een groot Guinness Drink Kampioenschap?
@Henk: Op die manier win jij natuurlijk nooit een prijs.
@Renesmurf: Vergeleken met Pinkpop was het voetbaltoernooi een peulenschil. Ook een stuk dichterbij trouwens!

Wil ik 'n prijs winnen dan?