« Taalarmoede | Main | CasaSpider ziet een UFO »

Het gezinsleven gaat voor

Het CasaLog staat een weekje droog, dat is lang geleden. Hoe komt het, meneer CasaSpider? Heel simpel, dit zijn de weken waarin mannen meer tijd voor het gezin vrijmaken. Eerst Eurlings, daarna Bos en nu dus CasaSpider. Men moet toch wat tegenwicht bieden aan al die carrierevrouwen? In kwaliteitskrant De Speld valt te lezen dat ook Mark Rutte de politiek verlaat: "De liefde roept". Mark wil een vriendin en zijn moeder ziet het helemaal zitten:

Truus, de moeder van Mark Rutte, is blij met de keuze van haar oogappel. “Ik heb altijd al een zoon met een vriendin gewild. Veel van mijn generatiegenoten hebben allang kinderen met een vriendin en sommige daarvan zijn heel leuk. Je ziet vaak dat de vriendin van ‘een zoon’ ook een beetje ‘een vriendin’ van de moeder van de zoon wordt. Dat lijkt me heerlijk.”

"Jongen, doe het niet", wil ik hem toeschreeuwen. Al een paar weken genieten wij van Eredivisie Live en nog gratis ook. Toch heb ik bijna nog geen wedstrijd gezien, het gezinsleven kent zijn prijs. Zondag was er de compensatie met Feyenoord-Heracles en Ajax-PSV. Leuke wedstrijden al hadden de uitslagen andersom mogen zijn. Na de twee maanden gratis gaat het pakket echter resoluut de deur weer uit.

Grappig was de finale van het Duitse Songfestival. Twee meisjes streden tegen elkaar. Om het beeld compleet te maken zond men ook de winnende songs van een aantal omringende landen uit, waaronder Nederland. De 17-jarige uit Nijmegen afkomstige Sieneke brengt het door vader Abraham geschreven Sha-la-li ten gehore. In de Duitse zaal wordt gegniffeld. "Wat denkt u van de Nederlandse inzending?", vraagt de presentator aan de jury-voorzitter.

"Gegen Holland wird's schwer", zegt hij. Haast zijn tong afbijtend om niet in de lach te schieten. Lena Meyer-Landrut wint de finale met Satellite en gaat naar Oslo (27, 28 en 29 mei). Een geweldig lied is het niet, maar Lena heeft wel iets. Ze lijkt een beetje op de jonge Anniko van Santen. Toch?

Comments

Er zijn nu feministes die roepen dat Bos en Eurlings zich neit zo moeten aanstellen en gewoon moeten zorgen dat er brood komt op de plank voor hun gezin. Diezelfde dames riepen eerst nog dat mannen meer zorgtaken op zich moeten nemen. Zo zie je maar: ook feministes zijn stiekem gewoon vrouwen. gewoon radikaal van mening veranderen en dat later gewoon ontkennen. ;-)

Als je als getrouwd man verplicht naar het songfestival moet kijken dan bedank ik.

Wij hebben je gemist, Casa, maar gelukkig ben je er weer. Ik hb wel gehoord dat Bos naar De Nederlandse Bank gaat. CasasPa

@Terrebel: Wat de feministes stellen heeft als basisgedachte dat mannen het nooit goed kunnen doen. En zo is het dan ook, want de tweede basisregels is dat vrouwen altijd gelijk hebben.
@Renesmurf: Het verplicht kijken naar het songfestival is nog een van de minst erge dingen. Je hebt groot gelijk!
@CasasPa: Dat is interessante informatie over Bos. Ik opteer ook voor zo'n pad: kamerlid, minister, bankadviseur. Moet wel snel zijn.

Daarom heb ik het ook opgegeven om vrouwen te begrijpen en te proberen alles goed te doen. Ik doe gewoon wat m'n gevoel me ingeeft en geniet van het vrouwvolk om mij heen...;-)

Lekker vangnetje voor die 2!! neem je zelf ontslag; krijg je 6 jaar wachtgeld mee..ja godver de godver!!! zo wil ik het ook!!!
KL#TEZOOI......flikker op met die 2....

Yep.. Anniko

Gisterenavond, toen half Nederland zonder televisie zat, dacht ik: goed nieuws! Morgen weer een logje van CasaSpider. En zie hier....

Het meisje lijkt idd op Anniko! Lekker fris gezichtje.

@Terrebel: Jij zit al duidelijk op een hoger level. Gewoon genieten van de (buur)vrouwen!
@Cerito: Ja, wel een luxe-positie. Zelf ontslag nemen en toch wachtgeld opstrijken. Dat moet ik niet proberen te doen. Maak je maar lekker druk... :-)
@Henk: Ze zingen ook ongeveer even goed.
@Door: Wij hadden inderdaad nog wel internet. Maar helaas. Wel goed dat je uitkijkt naar nieuws op het CasaLog. Voor Anniko kijk ik nog wel eens naar Opsporing Verzocht.