« Het gezinsleven gaat voor | Main | Size does matter »

CasaSpider ziet een UFO

ComplottheorieŽn lijken in sommige opzichten op UFO's. Iedereen kan zomaar wat roepen en vervolgens is het aan de geleerden om te bewijzen dat het niet zo is. Overigens is het aantal UFO-meldingen tegenwoordig een stuk lager dan in de zestiger jaren.

Een mogelijke reden hiervoor is dat de wetenschap zich in rap tempo ontwikkelt en een groot aantal natuurverschijnselen beter in kaart heeft. Gerenommeerde UFO-watchers hebben een andere verklaring: "De buitenaardsen hebben in de zestiger jaren al voldoende informatie over onze planeet vergaard. Daarom komen ze nu wat minder vaak langs."

Jaja. Een tijdje geleden had ik wat problemen met Ziggo. De administratieve fouten zijn voor zover ik dat kan beoordelen rechtgezet. Nog geen week later valt het antennesignaal voor de helft weg waardoor de digitale televisie niet meer werkt. Na twee dagen doet hij het spontaan weer. "Dat is vast een actie van een rancuneuze Ziggo-medewerker", is mijn eerste gedachte.

Dinsdagavond kijken Luchiano (12) en ik op de bank samen naar Chelsea-Inter Milan, zoals vaders en zonen horen te doen. Om ongeveer precies negen uur bevriest het beeld. Gewoontegetrouw trekken we de stekker van de digitale box eruit en stoppen hem er weer in. Het valt mij dan al op dat ook de analoge tv het niet meer doet. Zeg maar dag tegen een avondje voetbal kijken.

"Een op de persoon gerichte streek van Ziggo jegens CasaSpider", luidt de enige en logische conclusie. Hoe vaak denken mensen niet dat de wereld om hun draait? Ik heel vaak. De volgende dag blijkt een storing in een verdeelcentrale in Zwolle de oorzaak. Ongeveer 1.5 miljoen van de 3.4 miljoen klanten hebben er last van gehad.

Valt een dergelijke storing niet beter te plannen, bijvoorbeeld tijdens Lingo?

Comments

Ik ben er van overtuigd dat de actie een rancuneuze aard had en allťťn tegen de persoon van Casaspider gericht was.
Die anderhalf miljoen anderen die er ook last van hadden, hebben gewoon pech gehad.
Verder wil ik ook graag pleiten voor een geplande storing, dagelijks op het uitzendtijdstip van Lingo.
En tijdens That's the Question. En tijdens de reclames.

Er was gisteravond wel een vuurbol te zien....(een UFO?). Overigens kon je Omroep Brabant en Brabant 10 wel gewoon op TV zien. Zenden die uit buiten Ziggo om, via dezelfde kabel?

draait de wereld dan niet om mij .. mmm .. vreemd .. shocking in feite.

En voor iemand die een mooie speelfilm kijkt (Seabisquit) is het zeker zo erg!!!

@Victor: Nu je het zegt klinkt het logisch. Zo moet het gegaan zijn. Vanavond naar Lingo gekeken (moetje) en jammer genoeg de volle 25 minuten zonder storing.
@Gerrit: Die vuurbol is inmiddels ge-identificeerd als een metoriet en derhalve geen UFO meer. Misschien dat zijn staart over de verdeelcentrale in Zwolle schuurde? Omroep Brabant en Brabant 10 hebben wij niet uitgeprobeerd, we waren te zeer onder de indruk van het missen van Chelsea-Inter Milan.
@Henk: Neen, hij draait echt om mij. Sorry!
@Mieke: Nee hoor, want die kun je vast wel ergens downloaden of huren. Voetbal is spannend en live. Geen goede vergelijking... ;-)

Ik vind dat ze komende dindsdag hetzelfde moeten uitzenden wat ze nu van plan waren! Dus ook die wedstrijd!

Haha, je weet het toch wel: storingen hebben altijd voorrang!

Mensen denken dat inderdaad. Zo zei mijn moeder laatst toen ik haar vroeg wat samen te doen: 'Nee, kind, ik moet naar V&D, want ik ben persoonlijk uitgenodigd'. Haha, met nog 3 miljoen mensen:-)

@Renesmurf: Dat is een optie, maar zo lopen we steeds verder achter de feiten aan.
@Monique: Zo lijkt het inderdaad. Storingen breken op de minst gelegen momenten in. Ze moeten derhalve wel erg belangrijk zijn.
@Door: Haha, je moeder dacht vervolgens zeker dat al die andere mensen speciaal voor haar naar de V&D kwamen. Wat gek trouwens dat ik geen uitnodiging heb gekregen.

Ik kijk liever naar Lucile (Lingo) dan naar Drogba (Chelsea). CasasPa