« CasaSpider ziet een UFO | Main | Rabarberabarber »

Size does matter

10.03.2010: De DBA's bij Brabant Water Den Bosch proberen eens een snackkomkommer. Klik voor groter.Bij Brabant Water heb ik de beschikking over twee computers met tamelijk grote beeldschermen. Nou ja, in deze tijden heeft menigeen een grotere maar toch blijft het een lekker formaat. Het linker beeldscherm kan ook nog eens in zowat elke richting gekanteld worden.

Ik heb hem vertikaal gezet waardoor sommige programma's ineens veel meer regels output laten zien. Zoals bijvoorbeeld mijn eigen tool wxEsri, een in wxPython geschreven programma om allerlei dingen met ArcGis databases uit te halen en wie wil dat nu niet?

Gaap.

Hey, wat is dat groene ding op de voorgrond? Dat is toch veel interessanter dan een toolbox of niet soms. Het is een... het is een... (wat ruist hier in mijn struikgewas)... het is een snackkomkommer! Ze zijn per zes verpakt te verkrijgen bij Albert Heijn.

Pingping, met zijn 74.61 centimeter de kleinste man ter wereld is op 13 maart 2010 overleden, maar hier is de snackkomkommer. Hij is groen en langwerpig, net als de echte komkommer. De grote vraag is: Hoe smaakt de snackkomkommer?

Dan blijkt dat net als bij computermonitoren size does matter. Vies is hij niet, maar toch haalt de snackkomkommer het niet bij zijn grote broer, de Hulkkomkommer. Een van mijn twee specialiteiten op culinair gebied is het bereiden van een Griekse salade. Rode uien, komkommer, tomaten, feta, olijfolie, azijn, peper en zout zijn de ingrediŽnten.

Voor Pingping had ik graag een mini-salade gemaakt met snackkomkommers en cherrytomaten. De blokjes feta hoeven dan alleen nog in vieren te worden gesneden om de zaak in proportie te houden.

Comments

Volgens mij is het een augurk.

ik schrok me rot zeg

Ik ken ze, die snackaugurkjes. Maar het idee om er voor kleinere mensen -kinderen- een mini Griekse salade van te maken vind ik ernorm leuk. Had zelfs deze culinaire weetal niet op gekomen! Thanks

dus de moraal: hoe groter hoe beter??

dus de moraal: hoe groter hoe beter??

@Renesmurf: Zeg NOOIT augurk tegen een komkommer. Zelfs niet tegen een snackkomkommer.
@Henk: Zo'n kleine, groene snackkomkommer kan inderdaad erg bedreigend overkommen.
@Mieke: Het betreft echt geen augurk hoor. Maar wel een snackkomkommer. Ja, laat CasaSpider de gerechten maar verzinnen en opeten. Het bereiden is weer een heel ander verhaal.
@Pascale: Size does matter. In het geval van monitoren, komkommers, de levensverwachting van mensen etc. etc. Een uitzondering maak ik wellicht voor de cherrytomaatjes. Had je zelf misschien nog andere voorbeelden in gedachten?

Hoewel....er zijn grenzen aan de 'size does matter'...de dyno's bijvoorbeeld. Maar je idee van de maaltijdsalade voor de kleine medemens is leuk.

Snackkomkommers ja, ik ken ze. Maar doe mij dan maar gewoon een zak tortillachips.

Je kunt de salade toevoegen aan het "Menue van de dag"van AH. Krijg je zeker en vast een pakje snackkomkommers kado. CasasPa

@Gerrit: De dino's waren inderdaad net een tikkeltje te groot. Te is nooit goed, behalve in tevreden en tequila. CasaSpider denkt graag aan de kleine medemens.
@Door: Ja kunst, chips. Het gaat er juist om welke zogenaamd gezonde spullen zoute, vette en lekkere dingen als chips kunnen vervangen. De snackkomkommer is bij mij afgevallen. Doritos met guacamole staan op 1.
@CasasPa: Als ik het recept plaats verwacht ik toch iets meer, bijvoorbeeld een kratje Westmalle Tripel. Gezien jullie Winschoten-connectie.