« Waarom Uruguay wereldkampioen wordt | Main | Sympathie, een dun lijntje »

Blatter for president

Wiskunde en getallenreeksen zijn kennelijk niet mijn ding. "Gelukkig maar!", zeggen velen nu. Gisteren waren ze toch een beetje bang, ja geef maar eerlijk toe. Voorlopig geen wiskunde op het CasaLog. Maar wat moeten we dan? Het antwoord is: Inktvis Paul.

Voetbal maakt mensen bijgelovig en de Duitsers laten al hun wedstrijden daarom voorspellen door Inktvis Paul, das Tintenfisch Orakel. In twee plexiglazen compartimenten, een met de Duitse vlag en een met die van de tegenstander, zit een mossel. Dan komt de uitgehongerde Inktvis Paul in actie en kiest een mossel. Het betreffende land wint vervolgens de wedstrijd. Tijdens dit WK heeft Inktvis Paul alle Duitse wedstrijden goed voorspeld, inclusief de nederlaag tegen Servie.

07.07.2010: Voetbal en Bijgeloof gaan hand in hand, de Duitsers geloven massaal in Inktvis Paul. Klik voor groter.Ademloos kijkt heel Duitsland toe welke mossel Inktvis Paul deze keer uit het compartiment vist, de Duitse of de Spaanse. Tot ontzetting van de natie duikt Paul op de Spaanse mossel! Dit betekent een finale tussen Nederland en Spanje.

Voetbal zet de wereld in beweging en was nooit eerder zo belangrijk. De Verenigde Naties kunnen niet eens in de schaduw staan van de FIFA, Sepp Blatter rules the world. Ga maar na, Blatter zet meisjes in oranje jurkjes in de cel en geen soevereine overheid die er iets tegen kan doen.

En wat te denken van Nigeria, een land geregeerd door maffioso waar men beter niet de spot mee drijft. Na de uitschakeling van Nigeria schorst president Jonathan Goodluck het Nigeriaanse elftal voor de duur van twee jaar. De FIFA is niet onder de indruk en dreigt met zware sancties. Schielijk haalt Goodluck bakzeil.

Maar de FIFA kan meer. De KNVB had voorafgaand aan het WK weinig vertrouwen in de prestaties van Oranje aangezien het Hilton-hotel in Sandton (Johannesburg) slechts tot 8 juli is geboekt. Per donderdag moet de Hollandse delegatie die uit minimaal 70 man bestaat een nieuw hotel vinden. De FIFA blijkt ook als reisbureau op eenzame hoogte te staan en gaat dit regelen.

Zonder dollen, als men serieus ooit het Midden-Oosten conflict opgelost wil zien...

Who you gonna call? FIFA!

Comments

Whoehahahhahahaha!
VIVA la FIFA!!

Ghost Busters!

Ongelooflijk. Iedereen dacht dat Duitsland makkelijk de finale zou kunnen halen na de grandioze overwinning op ArgentiniŽ (ik incl.). Echter, Inktvis Paul had gelijk, lol!

de tour de france is al begonnen, het is nu niet leuk meer dat voetbal, laat ik maar naar Mart gaan kijken

Het voetbal is net als het koningklijk huis.
Niks mag en kan, maar voor hun zet men alles opzij!

@ANila: Die Fifa kan er wat van he? Eens kijken of Blatter mij nu ook een reisje aanbiedt.
@Henk: In 1984 of 1985 kocht ik het spel Ghost Busters voor de Atari 800XL. Een verslavend muziekje!
@Curacaoenaar: Vertrouw op Inktvis Paul, onze nieuwe leider. Ben benieuwd of ze hem ook de finale laten voorspellen of dat hij meteen gefrituurd wordt.
@Ennu: Het voetbal is nu juist op zijn hoogtepunt. Laten we wel zijn, in vergelijking met de FIFA stelt de wielerbond natuurlijk geen fluit voor. Die kunnen vast geen meisjes in oranje jurkjes gevangen zetten.
@Renesmurf: Ze zijn allebei Oranje. Wat vind jij van het lied Majesteit (Guus Meeuwis / Youp van het Hek)?