« Sneeuw in Gilze-Rijen | Main | Deukjesmaffia »

Witglad

Eskimo's kennen vele woorden voor sneeuw. Dat is algemeen bekend en ook logisch, immers ze worden er elke dag mee geconfronteerd. Gezien het aantal confrontaties is het in Nederland een kwestie van wachten voordat we er een paar synoniemen voor sneeuw bij hebben. Een voorzetje van CasaSpider: witglad, in de zin van aangekoekte, gladde sneeuw. Meer suggesties?

Zaterdag heb ik een paar nieuwe schoenen gekocht. Op zich niet zo opzienbarend. Bijzonder is wel dat ik na zoveel jaren besloten heb niet langer door het leven te gaan als een Maat-44, maar dacht laat ik eens gek doen en een maatje 45 passen. Sjonge, wat zitten die lekker! Mijn voeten hebben veel meer ruimte om te bewegen, het is gewoon heerlijk.

20.12.2010: Station Den Bosch. Een lichtpuntje tijdens de barre winter in Holland is CasaSpider's plotselinge besef dat hij niet maat 44 maar 45 heeft. Klik voor groter.Zondag wil ik met Luchiano (013) en Diana (4) naar mijn zus Pascale en zwager Luc in Borkel, gemeente Valkenswaard. Normaliter is het drie kwartier rijden, maar net als we willen vertrekken belt mijn Portugese zus Margriet. Ze is met de trein vanuit Amsterdam vertrokken en dreigt te stranden. We besluiten haar in Dordrecht op te halen. Aangezien haar auto in Geldrop bij het station geparkeerd staat, rijden we via Geldrop naar Borkel. In totaal een reis van 2,5 uur.

Bij Pascale en Luc is het lekker warm en hun kinderen Tom (5) en Sam (2) spelen verstoppertje met Diana, dit onder de vakkundige leiding van Luchiano. Opa en oma zijn er ook en hebben alvast kerstkado's bij zich. Buiten sneeuwt het flink, dat belooft wat voor de terugweg.

Om half acht vertrekken we en het is bar en boos. Op de snelweg kunnen we niet harder dan 60, rijdend in de sporen van de voorganger. Langs de weg zien we regelmatig een grote oplegger die auto's inlaadt. We zijn blij als de auto uiteindelijk voor ons huis geparkeerd staat.

Maandagochtend verwacht ik veel problemen, maar dat valt mee. De Hoofdstraat in Rijen is sneeuwvrij (gemaakt) en datzelfde geldt voor de A59. Hulde voor de mannen van Rijkswaterstaat, die goed werk hebben geleverd. Zodanig goed werk dat het een kwestie van tijd is voordat een slimme geest bedenkt dat we dit onderdeel moeten privatiseren. Immers, wie wil er nu geen lagere kwaliteit tegen hogere kosten?

In Den Bosch is het sneeuwruimen waarschijnlijk al een poosje geprivatiseerd. Als dat niet zo is, dan moet er een complot zijn van alle Nederlandse gemeentes tegen Den Bosch om de werking en het bestaan van strooizout geheim te houden. Ja, of Den Bosch wordt bestuurd door mensen met een communistische visie: grote wegen en kleine wegen krijgen een gelijke behandeling, waarbij geen ook gelijk is.

We glibberen wat af.

Comments

Als ik op die foto klik dan ruik ik pia di keeshi.:)
Mooie foto trouwens incl. die sapatu grandi, uploaden!

Upload uw eigen leuke weerfoto

http://weerfoto.buienradar.nl/s/tr/c0/22639.html

Ik zou daar Onduidelijk Wit aan toe willen voegen. Vanmiddag ging ik tijdens het schoonvegen van mijn auto namelijk gestrekt in de sneeuw, niet omdat het glad was, maar omdat het volstrekt onduidelijk was waar de stoeprand begon.

Weet even niet waarop ik moet reageren (too much). Ik neig natuurlijk als eerste naar nieuwe schoenen:-)
Maar fijn ook dat je Margriet weer zag! Doe voorzichtig deze dagen, Casa!

@Bout: En ik had mijn voeten net nog gewassen! Leuk idee, heb hem inmiddels ge-upload.
HIER STAAT-IE:
http://weerfoto.buienradar.nl/s/tr/c0/22793.html
@Laurent: Ja, voor die situatie (onduidelijke stoeprand) dient een woord te worden verzonnen. Onduidelijk Wit komt niet in aanmerking, dat zijn twee woorden. Egaligatiesneeuw?
@Door: Ik doe altijd voorzichtig. Binnenkort meer over het gebeuren in Portugal...

Ja, hihi ik zag het net ook, toevallig.

''Wij plaatsen de mooiste, leukste en meest aktuele foto's op de foto-website van Buienradar.''
Gaap.

@Bout: Bedankt voor de tip. Mijn foto hoort in ieder geval niet bij de populairste, ondanks (dankzij?) de pia di keeshi!

Ehh Casa, waar haal je de wijsheid vandaan dat Eskimo's veel woorden hebben voor sneeuw?

http://en.wikipedia.org/wiki/Eskimo_words_for_snow

:-)

Het is voor het eerst dat ik een trein en een boot, samen op een foto zie.

Je portugese zus is je ook zeer dankbaar dat je haar gered hebt uit de handen van de ns die er alles aan deden om haar vooral heel lang van de trein te laten genieten.

@Henri Koppen: Jammer, weer een mythe doorgeprikt!
@Bout: Voor alles is een eerste keer, maar zo groot zijn mijn voeten nu ook weer niet.
@Margriet: Het is altijd de vraag of het nu de schuld van ProRail of de NS is. Toen ze je vanaf Dordrecht zelfs in een bus (!) wilden stoppen, dacht ik: "En nu moet ik ingrijpen".
Is Wiro nog goed aangekomen?