« EK Au-21 | Main | In hetzelfde schuitje »

Als een boer die kiespijn heeft

De zwelling en de pijn rondom mijn pols namen niet af, ja zelfs integendeel. Maandagochtend was mijn linkerhand rood en opgezwollen. Toch maar eens naar de dokter gaan dus. Eerst stond er een uitstapje naar Marco's Fish-Farm met klas 4B van de Marnix-school op het programma. Ondanks de pijnlijke pols was het een leuk uitje. Daarover binnenkort meer.

Om half twee meldde ik mij in gezelschap van Luchiano (9) bij de Taams Kliniek, het alternatief voor het Sehos. Na een uur wachten constateerde dokter Maarten Taams binnen 30 sekonden dat de pols hoogstwaarschijnlijk gebroken was. "Ga maar even langs de Röntgen en dan kom je met de foto's terug."

Toen ik om ongeveer half vier voor de tweede keer de kamer van Maarten Taams binnenstapte prijkten de twee foto's van mijn pols al pontificaal in de lichtbak. "Ja, gebroken en niet zo mooi ook", zei de dokter. Ik zag werkelijk niets abnormaals aan de foto's. Ieder zijn vak zullen we maar zeggen. Luchiano was nergens te bekennen, hij was in het gebouw aan het rondstruinen.

"Het bot is iets verschoven dus dat ga ik proberen te corrigeren. Dat kan ietwat pijnlijk zijn." Ik nam plaats op een bed en mocht met mijn rechterhand een grote beugel vasthouden. Een verpleegster kwam binnen. Zij hield mijn arm aan de ene kant vast terwijl de dokter aan mijn vingers begon te trekken.

18.06.2007: CasaSpider in het gips wegens gebroken pols. Klik voor groter."Dit doet toch niet veel pijn?", vroeg hij. Neen, dat deed inderdaad geen pijn. "Dan gaan we nu de breuk corrigeren." Dokter Taams voegde de daad bij het woord en begon uit alle macht op het allerpijnlijkste plekje van mijn pols te drukken.

Vrijwel gelijktijdig stootte ik een langgerekte oerkreet uit terwijl mijn benen richting het plafond zwiepten. Nooit geweten dat ik zo lenig was. Na een paar minuten vroeg de verpleegster: "Gaat het weer een beetje?"

In ieder geval toch beter dan met Gert-Jan Dröge zullen we maar zeggen.

We gaan vijf minuten terug in de tijd. Luchiano komt terug van zijn omzwervingen en vermoedt dat zijn vader zich reeds in de behandelkamer bevindt. Aan de receptioniste vraagt hij: "Waar is meneer Spider?" Juist op dat moment klink het gebrul van een gnoe in doodsangst. "Oh, ik denk dat ik al weet waar hij is."

Woensdag worden nieuwe foto's gemaakt om te zien of de correctie tenminste effect heeft gehad. Mocht dit niet het geval zijn is dat overigens geen reden voor een ander behandelplan. "Als u nou 20 jaar of een hele goede tennisser zou zijn okay, dan willen we nog wel opereren", deelde de wel eerlijke maar niet tactische Maarten Taams mede.

"Maar dat kan altijd nog gebeuren hoor", sputterde ik tegen. "Neen, 20 zult u niet meer worden", sloeg Taams ook die hoop de bodem in.

Autorijden met een gipsen onderarm uit het raampje heeft wel iets. Thuis stond Lucy klaar om CasaSpider met zijn nieuwe gadget te fotograferen. Als een boer die kiespijn heeft. Het worden zes lange weken.

Comments

Koop maar vast een breinaald om straks lekker te kunnen krabben.

had je toch een grotere of kleinere vuilnis zak moeten kopen was dit niet gebeurd.

Aiaiai Peter, hoe pijnlijk ! Beterschap ermee. Je hebt toch nog een aardig lange blog op weten te typen !

Ja, Bodo heeft gelijk, ik hoop dat het je blijft lukken om zoveel te schrijven, maar als de dokter woensdag zegt dat jij je pols moet ontzien, dan moet jij je beslist aan dat advies houden. Veel sterkte!!

Die foto... er schuilt een Kung Fu master in je.

Ondanks je gebroken pols is dit een van de grappigste artikelen die ik afgelopen jaar heb gelezen. :-))

Desalniettemin beterschap! :)
Het is toch niet je navigularebotje(?)

Hee Casa,
Succes met je breuk en de bijbehorende jeuk in die warmte. Wij vroegen ons hier af, zijn er ook hartchirurgen op het eiland?
Bob

Staat je goed. mooie foto. Sterkte.

beterschap

Hahaha, prachtig. O. Eh, sorry. Wat erg voor je, en van harte beterschap.
Maar het is, zoals GJ zegt, een van de grappigste stukjes :-)

Nou, dit is de aller eeste keer dat ik een foto zie van een serieus kijkende Casa. Je zult wel erg veel pijn hebben aan die pols he? Pols kibra? Weet je wat dat betekent in het papiamentu? (grapje:)

Beterschap, en rustig aan doen deze keer, want je bent geen 25 meer. :)

Oei, wat lastig... sterkte er mee.

Oei oei, dat lijkt me geen prettige zaak dat corrigeren van die breuk.
Sterkte ermee!
Geen strand en zee voorlopig voor CasaSpider?

@Paul de Jong: Een hele goede tip, thanks. Ik ga straks naar Highlights...
@Ennu: Klopt, maar dan was ik misschien overreden door een ABC-bus. Danki Dios dus!
@Bodo: Thanks, het schrijven duurde wel een stuk langer dan jij nodig had om te lezen...
@Cyberjunk: Ik schrijf nu alleen met mijn rechter wijsvinger. Dat vergt een heel andere manier van denken...
@Cockie: Zoals ik er nu bij zit is voel ik me meer een Kung Fu Disaster...
@GJ: Wat moeten mensen als Theo Maassen dan veel pijn hebben geleden! Het is het botje midden op de pols, ik noem het gewoon botje...
@Bob: Geen idee, maar ik ken iemand die speciaal naar Nederland vliegt voor een dotterbehandeling...
@Hans: Sta ik eindelijk eens goed op de foto, fijn om te horen!
@Louter: Dank je, uitrusten in een caravan lijkt me nu wel wat...
@Irene: Ach, je kunt er maar beter mee lachen. Heb veel bekijks nu... :-)
@Boutie: Binnenkort hoop ik weer voorzichtig met lachen te kunnen beginnen. En ja, ik weet wat een pols kibra is. Denk Gordon... :-)
Zelfs al geen 25 meer, tsjonge jonge...
@Pascal Summer: Alles wordt voor me gedaan dus ik heb weinig te klagen. Alleen het douchen he...
@Lennart: Het was een bijzonder pijnlijke correctie maar het duurde gelukkig niet lang. Wel strand ook al wordt gips niet bruin maar geen zee... :-(

beterschap
weet er alles van heb ook lang uit gelegen op curacao dat zijn wij ook niet gewend dat het zo glad word daar op curacao en zeker trapjes op slippers
groetjes uit zeeland

Nogmaals sterkte. Het kleedt wel strak af bij je overhemd. Het ziet er nog fris uit.

Eens moest ik helpen een gebroken pols te zetten, maar omdat er net zoals bij jou een tijdje overheen was gegaan, moesten we alvast een half uur voorrekken. Dit gebeurde onder verdoving. De dokter kon dan na dat half uur met verse kracht het uiteinde weer goed op het bot zetten. Wat een gesjor en ge-auw!

hee gnoe, beterschap met je pols, niet zo fijn. Kan je nog wel werken nu? knap dat je kunt typen. Sterkte!

Sterkte, lijkt me helemaal ... balen dus. Gelukkig links, misschien kun je van die anti slip bloemen kopen voor op de tegels :-) voorkom je in ieder geval dat het nog een keer kan gebeuren.

Beterschap Pedro! Dat je geen 20 kan worden is tot daar aan toe, maar een toptennisser moet toch nog kunnen?

Dat wordt dus met rechtsrukken... Sterkte. En laat er iets moois erop zetten.

Beterschap!.
PS. Hoe wist Dr. Taams dat jij geen goede tennisser was?
Dat jij geen 20 meer bent zien wij wel allemaal hoor.

@Carla: Dank je wel! Niet zozeer het gevaar is gevaarlijk maar de routine...
@Pascal: Nog even en je zegt dat het een modetrend wordt. Persoonlijk sjor ik liever dan dat ik au...
@Pascale: In ieder geval kan ik niet tennissen. Werken is zo vermoeiender dan ik dacht!
@Jannie: Statistisch gezien moet het nu weer 12 jaar duren voor ik dreig uit te glijden. Geen bloemen op de tegels dus... :-)
@Piet: Ja, dacht ik ook. Zo'n Federer moet ik toch kunnen hebben...
@Brillie: Het koken, me wassen en aankleden wordt me nu ook uit handen genomen, dusss...
@Gepensioeneerde marineman: Waarschijnlijk heeft hij snel mijn naam langs de World Ranking gelegd? Maar aan jouw ogen mankeert niets... :-)

Je bof maar... hi.

@Casa: huhuha ;-)

"Gelukkig" is het de linkerhand inderdaad en niet de rechterhand. Schakelen (auto) zou anders lastig zijn.
In dat geval zou je de bus moeten pakken (stop na borchi!)