« SF Part 2: Raumschiff Orion | Main | Kalomira, Hind of CasaSpider? »

Circus Bongo

Van Albert Heijn kreeg ik een mooi verjaardagskado, vier vrijkaartjes voor Circus Bongo (website) op zondagmiddag. Die kaartjes kosten 200 euro per stuk, dus het was een best kado. Okay, in totaal heb ik voor 800 euro boodschappen bij Albert Heijn moeten doen om de vier entreebewijzen in mijn bezit te krijgen. Maar ja, eten moet men toch. We besloten naar het Burgemeester Sweensplein te lopen, een afstand van bijna een kilometer. De Spiders zijn liefhebbers van Extreme Sports en gelukkig scheen het zonnetje.

18.05.2008: Ter ere van de verjaardagen van CasaSpider (37) en Bongo (30) huurde Albert Heijn te Rijen Circus Bongo af. Klik voor groter.De tent van Circus Bongo is niet erg groot, een stuk kleiner dan die van Circus Suarez dat we in juli 2004 op Curacao zagen en tegenwoordig de Nederlandse voetbalvelden onveilig maakt. Bij de ingang kregen we een verpakte ontbijtkoek en een sapje, allemaal van Albert Heijn die het circus voor vier voorstellingen over twee dagen had afgehuurd.

Luchiano (10) begon meteen om een suikerspin te zeuren, dat hoort nu eenmaal bij een circus ook al weten wij dat hij hem nog niet voor de helft op krijgt. Het was het eerste bezoek aan een circus voor Diana (2). Ze gedroeg zich voorbeeldig en klapte enthousiast mee als er muziek werd gemaakt.

Zoals gezegd is het een klein circus. De voorstelling wordt aan elkaar gepraat door een vrouwelijke clown die Klein Dropje (?) heet. O neen, ik versta het verkeerd het is Clown Dropje en zij wil een verjaardagstaart maken voor Beer Bongo die precies op die dag tegelijkertijd met CasaSpider jarig is. Beer Bongo werd 30 jaar.

Tussendoor zagen we acts met acrobatiek, jongleren, rolschaatsers, kamelen, Charleston, honden/geiten/eenden en een motor. Al met al een onderhoudend programma, zelfs Luchiano die eigenlijk een hekel heeft aan circussen (dat was mij trouwens nooit opgevallen) genoot ervan. Wilde dieren in het circus zijn tegenwoordig een hachelijke zaak, Clown Dropje verontschuldigde zich ervoor dat de kamelen er gehavend uitzagen. Dat kwam niet door een slechte verzorging maar omdat een zomerjasje nu de wintervacht vervangt.

Na anderhalf uur stonden we weer buiten in het zonnetje en aanvaardden de terugreis. Nogmaals Extreme Sports.

Comments

Zo'n klein circus schijnt het toch nog te kunnen redden en dat vind ik best een prestatie ook al ben ik niet zo'n fan van circussen. Maar dat ze zoveel entree vragen vind ik wel vreemd en ook dat er toch nog mensen op afkomen. Al zou ik circussen leuk vinden, het zou mij te duur zijn. Of dankt circus Bongo zijn bestaan aan Albert Heijn? Dat zou natuurlijk ook kunnen!!

ziet er gezellig uit. Was het nog spannend? ik vind kleine circussen vaak erg spannend omdat het er allemaal uitziet of het zo om kan vallen.

Toert 'ons' circus Suares nu bij jullie in Nederland?
Wat een geld overigens.

@Cyberjunk: Als Circus Bongo echt zoveel entree vroeg waren ze schatrijk... :-)
Het was een spaaractie bij Albert Heijn, voor iedere tien euro boodschappen kreeg je een zegel. Op een spaarkaart gaan 20 zegels en dat is goed voor 1 entreebewijs. Dus als je voor 200 euro boodschappen hebt gedaan heb je een volle spaarkaart. Maar de entreebewijzen zijn dus GRATIS!
@Pascale: Jazeker, vooral de blonde trapeze-werkster deed ons (mij in ieder geval) het hart in de keel kloppen. Vaak hebben ze ook trucjes om net te doen of iets misgaat, de slimmeriken...
@Dejongones: Neen, dit was een listige link naar Suarez (met klemtoon op de a) die bij Ajax speelt. Je denkt toch niet echt dat ik 800 euro voor 4 circuskaartjes ga uitgeven? Voor dat geld verwacht ik een prive-show van Doutzen Kroes... :-)

Ik snap het nu helemaal. Maar toch heb je dus in feite € 200 per kaarje betaald om dat circus te kunnen bezoeken, alleen waren er ook boodschappen bij de "prijs" inbegrepen. Een echte spaaractie vind ik de koopzegels. Als je daar een vol boekje van inlevert, krijg je het geld terug dat je gespendeerd hebt aan de koopzegels + nog wat, daarmee spaar je ECHT!! Als je boodschappen moet doen om naar een circus te kunnen, dan kun je het net zo goed laten of normaal entree betalen voor zo'n circus.

Jullie doen een hoop leuke en spannende dingen in Rijen. En dit was natuurlijk wel een schitterend verjaardagskado. Volgend jaar groot verjaardagsfeest???????

De laatste keer dat ik naar een Circus ging was op Aruba. Het Circus kwam uit Colombia ofzo. Buiten stonden grote kooien met tandeloze tijgers. Volgens mij heb ik bijna de hele avond zitten huilen. Én mezelf voorgenomen niet meer naar het circus te gaan.

Ik doe dan liever goedkopere boodschappen, en bepaal zelf waar ik naar toe ga.

Wilde dieren zijn zeker hachelijk, en in sommige plaatsen zelfs helemaal verboden!

Van je familie moet je het hebben, dus doe ik ook een duit in het zakje. Ik kan er niks aan toevoegen, behalve dat we met veel plezier de kadootjes naar je hebben gebracht. Dankzij de Overtoom. CasasPa

@Cyberjunk: Nee hoor, ik heb gewoon boodschappen gedaan zoals altijd en zoals iedereen. Bij het afrekenen heb je recht op 1 zegel per 10 euro, die hoef je niet te accepteren maar dat heeft geen gevolgen voor de prijs. De kaartjes waren dus wel degelijk gratis...
@Margriet: Ja, wij zijn thrillseekers. Volgend jaar word ik 37, niet echt een reden voor een groot feest, toch?
@Xaviera: Zuid-Amerikanen gaan sowieso al anders met dieren om dan Nederlanders en dat geldt ook voor de circussen. Circusdieren moeten goed verzorgd worden, dat staat buiten kijf. Toch heb ik een beetje dubbel gevoel over wilde dieren en het circus. Eens zag ik galopperende giraffes en dat vergeet ik nooit meer. Heel indrukwekkend. Circus Bongo is overigens geheel andere koek, daar kun jij zo naar toe...
@Renesmurf: De boodschappen werden er op zich niet duurder van, maar AH is inderdaad niet de goedkoopste zaak. Ik weet dat Winschoten een uitzetbeleid heeft jegens wilde dieren... ;-)
@CasasPa: Het ging in twee etappes maar de tuinstoelen zitten werkelijk heerlijk. Met dank aan Overtoom... ;-)