« Bucanero & Havana Club | Main | Nederland Baseballland »

Circus Suarez

Circus Los Hermanos Suarez op Curacao!Er is een circus op het eiland! Los Hermanos Suarez uit Mexico. Vier jaar geleden waren Los Hermanos (gebroeders) Gasca hier en die verzorgden een geweldige show. Luchiano was toen twee jaar oud en eigenlijk te jong om het bewust mee te maken.

Zes jaar is een veel mooiere leeftijd om naar het circus te gaan of misschien kan ik beter zeggen vanaf zes jaar. Tot mijn verbazing was de voorstelling lang niet uitverkocht, ik denk dat de tent voor een derde gevuld was. Voor de pauze was de act van het opwindbare mini-olifantje n van de hoogtepunten. Zeker voor Luchiano. "Zo'n olifantje wil ik k!", gevolgd door de verbazing als aan het eind een kleine fox-terrier uit het olifantenpakje opduikt.

Waar Los Hermanos Gasca het vier jaar geleden voornamelijk van hun dieren moesten hebben (weergaloze giraffen!), lag het sterke punt van Los Hermanos Suarez bij de clowns. Meestal vind ik dat erg flauw, maar deze waren leuk en hadden veel interactie met het publiek. Luchiano was volledig gebiologeerd door de clowns en kwam niet meer bij van het lachen.

Luchiano kwam niet meer bij van het lachen om de clownsIn de pauze werd de arena geprepareerd voor de wilde dieren: tijgers. Lucy kneep hem en was blij dat we niet helemaal vooraan zaten: "Als zo'n tijger door het hek breekt, begint hij natuurlijk met de eerste rij!"

Het leuke is dat ze het nog meent ook. Dat komt omdat zij absoluut niet kan begrijpen hoe iemand vrijwillig zijn leven in gevaar brengt. Daar valt een circusbezoek ook min of meer onder.

Het budget van Los Hermanos Suarez is niet bijzonder groot. Tenminste, dat concludeerde ik uit het feit dat bij de acrobatiek- en koorddans-acts geen vangnetten worden gebruikt. Het kan ook zijn dat er hoge levensverzekeringen zijn afgesloten op de deelnemers. Gevolg is wel dat de spanning stijgt.

Er werd afgesloten met twee motorcrossers in een metalen bol. Ook dat liep goed af. Even later namen de Hermanos Suarez afscheid van het publiek en namen het welverdiende applaus in ontvangst. Klik op de foto of hier voor een impressie.

Hoe lang het circus er nog staat weet ik niet, maar het is een aanrader. Zeker met kinderen!

P.S. Circussen die gebruik maken van (wilde) dieren staan regelmatig ter discussie met betrekking tot de behandeling van die dieren. Los Hermanos Suarez zijn hier geen uitzondering op. Een aantal jaren geleden hadden zij ijsberen in hun shows. Deze ijsberen zouden slecht behandeld worden en n van deze dieren is overleden. Hier en hier kunt u daar meer over lezen.

Comments

ik hou niet zo van circussen en al helemaal niet van clowns..... ik begrijp wel dat het voor kinderen prachtig is.....ik weet niet hoe het bij jullie is maar hier zijn de kaarten werkelijk schrikbarend duur.... ik hoorde laatst iets over 35 of 40 euro.....*schrik*

@Paola: Meestal vind ik er ook geen bal aan, aan die clowns. Sterker nog, bijna altijd vind ik mezelf grappiger, kun je nagaan! De clowns van Suarez waren echter een stuk leuker dan ik.
Voor de prijs hoef je het hier niet te laten, wij hadden 2e rang (er bestaat 1e t/m 3e) en ik was 57 gulden (minder dan 25 Euro) kwijt voor ons drieen.
Suarez en Gasca zijn echt heel andere koek dan Boltini!

Het staats circus van Rusland, dat vind ik erg mooi, maar ook die tenen zitten vaak maar half vol.

Trouwens, deze brillie moecht daar zelfs een rol mee spelen. Ik zat wel op rij twee, maar dat maakte niet veel uit.... ')

ze zien er gevaarlijk uit, die tijgers!

Ik ben zelf ook niet echt pro-circus (volgens mij ben ik zelfs nog nooit in een circus geweest!)..
Tijgers die door brandende hoepels moeten springen.. tsja.

@Brillie: Een rol in het Russische Staatscircus, welja! Moest je ook door een hoepel springen... ;-)
@GJ: Geloof mij maar, een kleinschalig circus heeft wel iets. Ik vind het al een leuk gezicht als iemand op het strand een salto maakt, bij de gebroeders Suarez zaten een man en een vrouw die in de Nederlandse turnploeg geen slecht figuur zouden slaan. M.b.t. dieren in het circus ben ik enigszins dubbel, maar daar schrijf ik nog wel eens een stukje over.