« Emancipatie werkt! | Main | Circus Suarez »

Bucanero & Havana Club

Op 6 juli vertrokken de Cubanen Reynaldo en Wilfredo (Willy) naar hun moederland. Reynaldo om daar te blijven, Willy voor een vakantie van twee weken en om opnieuw een visum voor Curacao aan te vragen. Toen wij terugkwamen uit de Dominicaanse Republiek was Willy alweer op het eiland. Zonder Reynaldo is het hier voor hem minder gezellig, zo moet hij nu iedere avond alleen eten.

Bucanero (cerveza) y Havana Club (ron) de CubaAfgelopen woensdag niet, want toen kwam Willy bij ons eten. Jammergenoeg (voor mij) geen spare-ribs, maar wel een soort van Bandera Dominicana (Dominicaanse Vlag). Zo heet aldaar het gerecht dat bestaat uit rijst, bruine bonen en meestal kip, maar in ons geval varkensvlees. Alle Dominicanen, behalve Luchiano, zijn hier dol op en eten de vlag iedere middag.

Willy had speciaal voor ons wat typische drank uit Cuba meegenomen. Drie blikken Bucanero bier en een fles Havana Club rum van zeven jaar oud. Ik was zeer benieuwd naar de smaak van Cubaans bier en die viel niet tegen. "Lekkerder dan Amstel", vond ook Lucy. De fles rum is nog dicht, die bewaren we nog even. Cubaanse rum behoort tot de allerbeste ter wereld.

Boven het label van Havana Club staat een groen/wit zegel. Een garantie dat deze fles rum echt uit Cuba komt. Havana Club wordt namelijk nagemaakt! Dat gebeurt ook met de befaamde Cohiba sigaren en eigenlijk met alle grote merken. In dit geval is het toch wat vreemd, want de Havana Club rum wordt nagemaakt door niemand minder dan Bacardi, de volgens mij grootste rum-verkoper ter wereld en afkomstig uit Puerto Rico. Tenminste, dat vertelde Willy. Op de namaakflessen ontbreekt het groen/witte zegel.

Ik zal de zaak eens onderzoeken. Ik heb het er maar druk mee, naast de zaak van de Luchtverkeersleiding. Als Willy's bewering waar is vind ik het een vies zaakje. Puerto Rico behoort min of meer tot de Verenigde Staten, Cuba-hater nummer één.

De Bandera Dominicana viel in de smaak bij Wilfredo. Na het eten hebben we nog een hele tijd gedominoot.

Comments

Als ik het goed heb heeft Bacardi zelfs geprobeerd Havana Club (de Cubaanse) te verbieden zijn rum onder die naam te verkopen.

Cuba... dat moet ik ook maar eens bezoeken.

He Casa...je bent toch niet voor je voordeur aan het spelen met die stenen he?
Ik moet in mijn werk al zo vaak bemiddelen tussen dominoospelers en andere omwonenden!!!

@Eric: Het wordt tijd dat Cuba de naam "New York" maar eens gaat claimen... ;-)
@Brillie: Ter afwisseling van Sint Maarten lijkt mij dat een goed idee!
@Madelief: Op Curacao hebben we wat andere normen m.b.t. overlast. Dominostenen staan hier voor gezelligheid! Ben benieuwd hoe jij zo in de dominowereld verzeild bent geraakt (wat doe je precies?)...