« Fijngevoelige Engelsman | Main | Belevenissen in Santo Domingo (1) »

Afscheid Cubanen, vertrek CasaSpider

De Cubanen hadden last van overgewicht!Gisteren was de laatste dag voor mijn vertrek vandaag, daarom moest er veel geregeld worden. De vuile was naar de wasserette brengen, copieŽn maken van hypotheek-papieren, bij de bank extra geld op Lucy's rekening storten, een nieuwe gascylinder bestellen, een radio/cd-speler kopen voor Lucy's vader, een paar kadootjes voor Luchiano, een nieuwe reistas, tape en een stift aanschaffen om de bagage te merken, een grote zak hondenvoer kopen en tenslotte de schone was weer ophalen.

Tussendoor vertrokken de Cubanen, Reynaldo en Willy. Om iets over half twaalf was ik al op Hato, ik hou ervan om vroeg op het vliegveld te zijn. De heren zelf arriveerden iets na twaalven met een gigantische hoeveelheid bagage.

Hun Aeropostal-vlucht vertrok om 13:15 en ze moesten inchecken bij dezelfde balie waar vele Dominicanen stonden voor de vlucht van 13:30 naar Santo Domingo. Het was een gezellige drukte zullen we maar zeggen.

Ik kon zien dat er bij het inchecken druk werd onderhandeld. Dat was ook nodig, want de Cubanen hadden 155 kilo bagage bij zich, waar 60 was toegestaan. Ze kwamen er genadig vanaf met een betaling van USD 200,= voor het overgewicht. We hadden zowaar nog tijd om een biertje te drinken.

Nog een laatste drankje, vlnr Reynaldo, Yohanna, Angelo, Willy, KatiaAngelo Kook, directeur van het bedrijf waarvoor de Cubanen op Curacao werken, was er ook. Hij moest de auto- en appartementsleutels in ontvangst nemen.

Verder had Yohanna zich met enige moeite vrij kunnen maken van haar bezigheden bij UTS en ook Katia kwam afscheid nemen. Beide dames komen uit Cuba.

Om precies ťťn uur liepen de heren door de douane. Ik heb ze niet meer teruggezien, dus hoogstwaarschijnlijk zijn ze veilig in Cuba aangekomen.

's Avonds kwamen Paul en Jacqueline met de spullen van laatstgenoemde. Het werd hun eerste officiele avond in mijn huis. Ze zijn ook nog even wezen poolen in Granbeeuw en waren nogal laat thuis. Op dit moment zijn ze geloof ik aan het wakker worden. Zelf drink ik nog even een tweede kop koffie en ga dan mijn koffer inpakken.

Als het meezit brengt Paul me tegen elven naar Hato en dan zie ik om ongeveer half vier mijn gezin weer. De volgende post zal afkomstig zijn uit de Dominicaanse Republiek. U ook een goede vakantie gewenst!

Comments

U ook natuurlijk!

Veel plezier Pedro! En doe je geliefde de groeten.

Dat moet natuurlijk "geliefdeN" zijn!

ha lekker man!! Ik wens je een hele fijne vakantie toe!

veel plezier!!

Bedankt, en jullie ook een hele leuke vakantie!

Ja, bedankt. En jij natuurlijk ook, prettige vakantie. Ene... stuur even een kaartje!

Have fun.

Waarom hou je er eigenlijk van vroeg op het vliegveld te zijn?

Goeie reis en een heel fijne vakantie!

Ik sluit mij aan bij alle goede wensers en wensen. Mag aannemen dat je inmiddels bent gearriveerd in SD. CasasPa

The first day of dog poop was completed successfully. Spider and Scooby were happily fed, and loved being fussed over. Within 10 minutes of completion of operation poop-scoop, fresh sample was available to entertain our nasal sense. Perhaps we shouldn't have given them beer and pizza.

LOL@Paul!!! You will cope ;)

Hele fijne vakantie CasaSpider! En zie je wel, je tijd alleen is omgevlogen he ..

I think that I getting used to this, and I am loving Spider and Scooby. They are so friendly and so pleased to see me; they love being petted and fussed; they are large, bouncy, friendly and very good company. They have my arms and hands in their mouths continuously yet always with friendly intentions.
Yesterday they wolfed down the remains of a Burger King Junior Whopper at lunchtime, and were still eating furiously at dinner time.

When Peter returns, I think that they will be rotund and waddling instead of sleek and trim.

My girlfriend agreed to do the poop duties yesterday, and I didn't even need to give her beer ! What a Woman !

Hey Paul, I'm very happy to hear you're having fun with the dogs (and your girlfriend)!
I just don't understand how you manage to make the dogs fat and stay slim yourself at the same time... hehehe (I can't find the semicolon on this f*cking keyboard).