« De Luchiano Paradox | Main | Tegennatuur: succesvol incompleet »

Sinterklaas bij SQL, editie 2008

Zaterdagochtend moeten we voor de zoveelste keer vroeg uit de veren. Deze keer niet vanwege een voetbalwedstrijd, neen wat dat betreft is er goed nieuws te melden. Luchiano (11) heeft al twee weken achter elkaar niet verloren! De wedstrijd van vorige week tegen JEKA D7 was afgelast en die uit tegen Advendo D3 van zaterdag gaat aan zijn neus voorbij, met dank aan Sint Nicolaas. (Hmm... lees net op de website van Advendo de uitslag... Advendo D3 - Rijen D4 13-0)

Voor negen uur zitten we al in de auto richting Rijswijk, SQL Integrator Head Quarters. Om tien uur gaat daar het Sinterklaasfeest van start. Het is druk, er zijn veel kinderen (wat gek!) en gelukkig ook koffie met gevulde speculaas. Plotseling komen er een paar Zwarte Pieten binnen. Ze praten snel en zijn Haags grappig.

Voor de verjaardag van Sint willen ze een taart bakken met als ingrediŽnten suiker, bloem en melk. Eťn Piet is echter jaloers, deze is namelijk net als Sint op 6 december jarig maar zijn verjaardag wordt nooit gevierd.

29.11.2008: Diana (2) bespreekt haar kado (Dora-pop) met Sinterklaas zelf. Klik voor groterUit verbittering steekt hij een paar ballonnen kapot en steelt de ingrediŽnten voor de taart. Dit gedrag is sommige kleinere kinderen te gortig en eentje verlaat huilend de zaal. Ook Diana (2) doet af en toe haar handen voor de ogen.

De vrolijke liedjes en de participatie van de ouders, de vaders moeten zelfs jump-stylen, maken er al snel weer een gezellig feest van. Sinterklaas komt binnen en de stoute Zwarte Piet waagt het zijn gezicht te laten zien.

Het is opvallend hoe snel de SQL Integrator-kinderen hem als de boosdoener aanwijzen, overmeesteren en naar Sint begeleiden c.q. duwen. Een goed besef van normen en waarden of verklikkers in spť? Laten we het op het eerste houden.

Stoute Piet betuigt zijn spijt en daarmee is de kous af. Het is hoogste tijd voor de kado's. De kinderen krijgen allemaal hun kado maar mogen het pas openmaken op het teken van een Zwarte Piet, het begin van de papierscheurwedstrijd. In luttele seconden is het gebeurd en bekijkt iedereen zijn buit.

Diana is een sprekende Dora-pop rijker en Luchiano een Lego-pakket om een robot op een schip mee te bouwen. De kinderen willen allemaal zo snel mogelijk naar huis om met hun nieuwe speelgoed te spelen. Dat is logisch en meteen het voordeel van vroeg beginnen. Nog voor twee uur 's middags zijn we thuis. Diezelfde middag zet Luchiano de robot in elkaar, lees ook zijn verslag. Diana is onafscheidelijk van haar Dora-pop, de liefde voor Sonic is tijdelijk naar het tweede plan verschoven.

Al met al een geslaagde editie van deze traditie, perfect georganiseerd door Claudine en Ina. Sint moest zich haasten want luttele uren later werd hij op Curacao verwacht alwaar het de laatste weken onafgebroken schijnt te regenen. Met het stralende zonnetje in Rijswijk had de Goedheiligman meer geluk.

Liefhebbers van Sinterklaasfeestfoto's dan wel gerelateerden van SQL Integrator worden verwezen naar het album Sinterklaas bij SQL Integrator met een verslag in 64 foto's. Enjoy!

Comments

Sinterklaas heeft het er altijd maar druk mee, maar heeft toch overal altijd alle tijd voor.
Met zijn problemen, die altijd weer oplosnaar zijn!

@Renesmurf: Sinterklaas is het bewijs van de stelling dat men extra werk altijd moet geven aan iemand die druk is. Oplosbare problemen zijn de fijnste!

In zoutzuur kun je ook dingen oplossen...

Krijgt Diana nu ineens een pop? Dacht dat Diana de poppenfase allang voorbij was. Diana kijkt wat teleurgesteld. Had ze misschien een grotere laptop willen hebben? Haha :)


ach, het is ook geen weer om te voetballen. Kun je beter naar St.Klaas gaan.

@Cerito: Helemaal waar, maar ik ben je nu even kwijt!
@Bout: Hey, Diana is twee jaar oud. Meisjes spelen met poppen tot pak hem beet hun achtste jaar dus ze heeft nog even tijd. Een grotere laptop is natuurlijk altijd welkom...
@GJ: Dinsdag bij 3 graden een uur op het trainingsveld gestaan, mijn neus vroor er zowat af. Nog 1 (inhaal)wedstrijd te gaan dit jaar. Hoe gaat het met Glimmen 3?

@Casa, nog twee wedstrijden, hoop dat ze afgelast worden. Ik kijk uit naar de winterstop! :-)