« Rubens 14e verjaardag | Main | My Privacy »

Venbergen revisited en de C19

Zondag waren CasasPa en Truus bij de Marathon van Eindhoven. Het was zoals in Nederland te doen gebruikelijk schitterend weer, heel andere koek dan op Curacao waar het stortregent en de temperatuur tot een laagterecord van 25 graden is gedaald.

Als ik iets leuk en/of lekker vind blijf ik het net zolang doen tot dat gevoel weg is. Lucy is anders, zij wil afwisseling voordat dit gebeurt. We gingen voor de tweede opeenvolgende zondag naar Venbergen. Oppassen dat het geen sleur wordt. Maar wat smaakt die Trappist van de tap toch lekker.

Diana (1) vermaakt zich met naar de ganzen (of zijn het hele grote eenden?) kijken. Ja, totdat zij de cola van Luchiano (9) in het vizier krijgt. Dan is ze niet meer te houden. Binnenkort maken we daar een reclamespotje van.

Een voordeel van Venbergen ten opzichte van bijvoorbeeld de Markt van Valkenswaard is de aanwezigheid van een speeltuin. Terwijl ik wat nadenk en rondkijk is de rest van het gezin lekker aan het wippen.

14.10.2007: Voor de tweede achtereenvolgende zondag bezoeken de Spiders de Venbergse Molen. De sleur staat op de loer. Klik voor groter.Tegen een uur of zes haalde ik de telefoon uit de borstzak en bestelde de C19. Neen, dit is niet het nieuwe topmodel van Citroen. Immer, wij zijn tevreden met onze donkerzwarte Volkswagen Jetta. Speciaal voor GJ staat hij nu op de foto, in drievoud:

  • De donkerzwarte Volkswagen Jetta in al zijn glorie bij een ondergaande zon.
  • Dezelfde Jetta met enige Spider-gezinsleden in een bijzondere pose.
  • Deze wildvreemde man wilde graag met de Jetta op de foto. Door de lichtinval is goed te zien dat we eens de afslag Wasstraat moeten nemen.

Tot zover het autonieuws, verder met de C19. C19 staat bij Chinees-Indisch restaurant Peking ("Welkom in het Oosters Paradijs in het hartje van Valkenswaard. Uw gastvrouwen: Sonja & Fanny.") voor Babi Pangang met Tjap Tjoy, Kow Lou Yuk, garnalen en saté. Ik bestelde een gerecht C19 met nasi.

Twee weken eerder haalden we ook om een uur of half zeven Chinees. Sjonge sjonge, wat was het druk. De Nederlandse Chinees is de Curacaose Kentucky Fried Chicken. Net voor De Wedstrijden of hoe dat programma tegenwoordig heet is heel Valkenswaard te beroerd om zelf te koken, het is een schande.

Ook deze keer stond er een lange rij uitgehongerde luilakken in het afhaalgedeelte. Ik stond er nog geen tien seconden of er werd omgeroepen: "Eenmaal C19 met nasi". Dat moest voor mij zijn en zo was het ook. Thuis namen we er een flesje Grolsch bij en het smaakte in één woord geweldig.

Voor de broodnodige afwisseling staat voor volgende week een bezoek aan de Markt gepland met aansluitend Grieks. Psst, dit is een verrassing voor Lucy.

Comments

Je bent op tijd t-t-terug-g-gegaan. Kouououd hier. Wel konden we door de vochtige lucht Venezuela zien alsof je er naar toe kon zwemmen.....

Hola Lucy,

La proxima semana cocina Griega !!

νιανομηματα ,

(salud)

SMULPAPEN DIE JULLIE ZIJN. jULLIE HEBBEN GELUKKIG SAS. WEET JE WAT IK DAARMEE BEDOEL? zO NIET, DAN LACHT IEDEREEN JE UIT!!!S

Noujaaa, wat een fraaie wagen. Ik kan weer rustig slapen. :)

Heerlijk chinees, Ik zal T. eens peilen vandaag, het is dan wel geen zondag maar op de maandag zal het ook wel smaken.

Het voetbal was geen succes dit weekend. Zowel het Nwderlands elftal als Glimmen 3. Soms kan men beter zwijgen :)

PS MIJN LIEVE NICHT. LAAT IK HET ZO ZEGGEN DAT IK JE DAAR NA 10 NOVEMBER (DAN HEBBEN WIJ FAMILIEDAG EN DAN ONTMOET IK HAAR) UITGEBREID OVER KAN INLICHTEN. EEN VOORPROEFJE, DE BERICHTEN DIE IK OVER HAAR HOOR ZIJN POSITIEF. MAAR ZIJ KAN ALLEEN ZELF ANTWOORDEN OP DIE VRAAG, VANDAAR DAT IK JE NA 10 NOVEMBER DEFINITIEF KAN ANTWOORDEN.

Deze Jetta is zonder SunRoof?

@Dick Drayer: Het lijkt wel de omgekeerde wereld. Hier is het prachtig weer, okay 's morgens een beetje koud maar dan komt de zon door. Vandaag weer 20 graden. Van de andere kant is het ook leuk om Venezuela te zien liggen...
@Paul & Veronica: Hmmm... ahora tengo que pensar en otra cosa para la sorpresa!
@Cyberjunk: SAS IS EEN BEKEND NEDERLANDS WOORD DAT IK KEN OOK AL DACHT IK DAT JE ER MEER IN WAS DAN DAT JE HET HEBT...
@GJ: Gelukkig maar, wat is een mens zonder slaap? Het was vooral de combinatie die het hem deed, C19 staat bij mij in de favorieten. Waar lag het bij Glimmen 3 aan, toch niet aan vechtlust?
@Cyberjunk: NOG EEN PAAR WEKEN EN DAN WEET IK EINDELIJK HOE HET MET JE LIEVE NICHT GAAT. BEN BENIEUWD OF ZE NOG EENS WAT OP HAAR WEBLOG GAAT SCHRIJVEN...
@Hans: Ja... zonder Moon-/Sunroof... :-(

CASA, JE ZIT ER LEKKER NAAST MET JE IDEE OVER SAS, OF TENMINSTE, JE ZIT ER GEDEELTELIJK NAAST OM HELEMAAL EERLIJK TE ZIJN. IK KEN DE UITDRUKKING IN JE SAS ZIJN HEEL GOED. MAAR JULLIE HEBBEN DOOR ZO HEERLIJK TE SMULLEN VAN LEKKERE DIKMAKERS SAS, DAT STAAT VOOR SCHIJT AAN SONJA. IK GA ER VANUIT DOMME CASA, DAT ZELFS JIJ WEL WEET WIE IK BEDOEL MET SONJA.

MIJN LIEVE NICHT HEEFT VOLGENS HAAR MOEDER GEEN TIJD MEER VOOR EN GEEN ZIN MEER IN SCHRIJVEN OP HAAR WEBLOG, MAAR OOK DAT ZAL IK HAAR OOK ZELF VRAGEN.

Ligt aan de trainer natuurlijk, die hebben we namelijk niet :)

Ik heb wat geleerd van Cyber.

@PASCAL: LEUK OM TE HOREN DAT IK JE WAT HEB KUNNEN LEREN, JOUW OPMERKING DOET MIJ TROUWENS VERMOEDEN DAT DIE AFKORTING SAS MINDER BEKEND IS DAN IK VERONDERSTELDE. OF HET MOET ZO ZIJN DAT DIE AFKORTING BIJ VROUWEN BETER BEKEND IS DAN BIJ MANNEN.

Ook bij mijnheer Man in De Meern was het flink druk rond 18:30 uur. Toch stond ik 10 minuten later alweer buiten met heerlijke babi pangang en mihoen met kip.

Zou je Lucy niet eens met een Griek te Utrecht verrassen?

Is de deur aan de kant van de bestuurder beschadigd?

Bijzondere pose? Of komt het door het warme weer? Dan doen mensen wel vaker vreemde dingen...

@Cyberjunk: SCHIJT AAN SONJA WAS MIJ INDERDAAD ONBEKEND. ZIJ LIJKT MIJ TROUWENS EEN AARDIGE VROUW. DOMME CASA IS TOCH GEEN PLEONASME, HOOP IK? M.B.T. JE LIEVE NICHT HOOP IK DAT ZE NIET OVERWERKT IS EN DAT HET ALLEEN LEUKE DINGEN ZIJN DIE HAAR ZOVEEL BEZIGHOUDEN...
@GJ: Als je snel bent kun je Henk ten Cate nog een tegenbod doen. En wie weet komt Marco na Slovenie wel vrij... :-)
@Pascal: Je bent niet de enige...
@Piet: Mijnheer Man klinkt op een of andere wijze minder Chinees dan Peking. Hoe dan ook, Babi Pangang gaat er altijd wel in. Als het komende zondag weer zo mooi weer is... wie weet... ik zal eens heel voorzichtig een balletje opgooien... Neen, de deur is niet beschadigd, dat is de spektaculaire lichtinval. Wel heb ik een afspraak voor 6 november om een gedeelte van de auto te laten overspuiten wegens ingebrande vogelpoep...
@Brillie: Vertel mij wat!

Ik ga liever naar de olifanten en giraffen kijken.

Hoe laat moeten we zondag bij de Griek zijn?

zo in de zon lijkt je auto wel extra mooi, wauw! tja, en ik vind jouw zwarte mooier dan de grijze versie hoor. yes voor zwart!

Wordt het niet eens tijd om de sub-heading van deze pagina te veranderen in "Belevenissen van een gezin in Nederland". Hhmmmm - dat klint wel minder interessant dan het origineel. Misschien in het 'brabants' ?

IK DENK DAT DIE AANPASSING VAN DIE SUB-HEADING WEL KOMT ALS HET SPIDERGEZIN EENMAAL VERHUISD IS NAAR EEN DEFINITIEVE WONING, WE MOGEN VOLGENS MIJ AL BLIJ ZIJN DAT CASA NOG MINIMAAL VIJFMAAL PER WEEK STUKJES SCHRIJFT ZODAT WE NOG GOED OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE GANG VAN ZAKEN. OF ZIE IK HET FOUT CASA?

@Bout: Als het mooi weer is komt de dierentuin zeker ook aan de beurt. Overigens is de kangoeroe mijn favoriet!
@Margriet: Ik moet ook zooo uitkijken met wat ik hier opschrijf he... Wat dacht je van 09:15 AM?
@Pascale: Jammer genoeg regent het nu. Yes voor zwart, maar dat parelmoerwitte staat mij ook wel aan...
@Rob: De titel moet veranderd worden, dat is zeker. Ik denk er nog even over na...
@Cyberjunk: ZO IS HET. IK HAD ER NOG GEENEENS BIJ STIL GESTAAN. ZOVEEL WERK IS HET NIET DUS WIE WEET GEBEURT HET DEZE WEEK NOG WEL...