« RMAN-Padvinders | Main | Rapunzel »

Brabanders, alstublieft en de ezel

Vrijdag rijd ik van Brabant Water in Den Bosch rechtstreeks naar Dommelen, gemeente Valkenswaard. CasasPa, mijn zussen Monica, Margriet en Pascale, alsmede ondergetekende hebben een eetafspraak. Zo vaak kunnen we niet met zijn allen eten, immers Margriet woont in Ferreira do Alentejo (Zuid-Portugal). Binnenkort meer daarover.

(Maar ik beloof niets)

Enfin, het restaurant waar het allemaal gaat gebeuren is Claire (website), aan de Kleine Berg 47 in Eindhoven. De Kleine Berg is typisch zo'n straat waar ik graag met een bloedrode cabriolet doorheen mag scheuren, maar vanavond is Laurent er toch niet. Tijdens het diner bieden we CasasPa als kado een foto-album aan, met veel zorg door Margriet en Pascale in elkaar gezet. Het betreft foto's uit mei 2009, toen CasasPa 75 jaar werd. Wij zijn toen met hetzelfde gezelschap een dagje naar Aken geweest en even later was er het officiële verjaardagsfeest waar veel mensen op af zijn gekomen. Al die foto's moesten ingeplakt worden en voor men het weet is er een jaar voorbij.

11.12.2010: CasaSpider doet boodschappen met Luchiano (013) en Diana (4), we lopen op het Wilhelminaplein in Rijen en zien een Ezel. Klik voor groter.Het boek valt in goede aarde en het diner kan nu echt van start. Restaurant Claire is modern ingericht, stijlvol maar daardoor ook een beetje koud. Dat heeft tot gevolg dat de akoestiek enigszins te wensen over laat, in die zin dat wij toch wel enige last hebben van de andere gasten.

Zus Monica heeft haar conclusie snel klaar: "Dat zijn vast Brabanders, die zijn vaak erg luidruchtig". Gelukkig heeft zij hier ook een voorbeeld van: "Nou, ik zat eens in de trein, eerste klas want het regende, en daar zat pontificaal een dikke Brabantse vrouw die duidelijk in de tweede klas thuishoorde en desalniettemin het hoogste woord had."

Schandalig eigenlijk, dat Brabanders überhaupt eerste klas mogen reizen! Pascale doet er een schepje bovenop: "Ik zat eens in de trein toen een vrouw uit Helmond ("Jaaaah, Helmond", schreeuwen wij eensgezind), een vrouw uit Helmond dus keihard zat te bellen. Ineens riep zij uit: "Oh, ik moet nu naar het toilet, want ik ga naar de verjaardag van mijn oma en moet mijn oksels nog ontharen!"

Compleet gekkenhuis. Over de bediening hebben we niet te klagen, het zijn keurige dames. Alleen zegt de leukste, met lang blond haar, telkens en consequent: "Alstublieft". Ook in situaties waar een "Dankuwel" eigenlijk meer op zijn plaats is. Zo gauw kan ik er geen voorbeeld van geven, hetgeen wel een beetje jammer is voor deze anekdote.

Het eten is heerlijk, hoe vaak eet men trouwens hertenbiefstuk? Neen, dat is niet zielig. Het is een gezellige avond en om half een rol ik moe en tevreden mijn bed in. De volgende dag moeten er boodschappen gedaan worden. Even naar de Primera voor de Lotto-formulieren, neen de jackpot is niet bij ons gevallen, en daarna een zakje oliebollen kopen. Hé, daar staat een ezel op het Wilhelminaplein. Diana (4) loopt er op de automatische piloot naartoe.

Het is dan ook een erg lieve ezel, ook voor capuchonjeugd.

Comments

Sjesussss! Hoe weet jij zo'n log van mij terug te vinden? Ik moest hem eerst zelf herlezen voordat ik weer wist waar het over ging!

Ik ken dat restaurant trouwens helemaal niet, maar het wisselt de laatste jaren nogal snel, daar op de Kleine Berg. Muk Dah, mijn favoriete Thai, is ook alweer weg. Maar de huren zijn hoog daar, het is niet zo makkelijk een zaak daar renderend te maken, denk ik.

Ik ken dat, dat 'alstublieft zeggen'. Het is zo'n soort beleefdheid van het jou gunnen hen iets te gunnen. Of zo.

@Laurent: Dat terugvinden van de betreffende entry was inderdaad geen sinecure. Door het ontbreken van een globale zoekfunctie moest ik steeds een maand terug, en dan zoeken op "kleine berg". Gelukkig had ik dat goed onthouden. Dat alstublieft is opvallend, maar aangezien het een leuke dame was kon ik het wel hebben.

@Cadsaspider: ja, er is veel aan te merken op Eindhoven, maar niet op de dames onder het bedienend personeel alhier.

En ik wil wel graag weten hoe je dat doet, wonen in Zuid-Portugal.

Eten moet elke dag, ik snap alleen niet waarom dat niet gewoon thuis kan.
Daar is de akoestiek beter, en zijn geen luidruchtige andere mensen, al dan niet uit brabant.

Alstublieft.

@Laurent: Qua dames zijn we het helemaal eens. Binnenkort meer over het leven in Zuid-Portugal, al beloof ik niets. Margriet en haar man verhuren een mooi appartement, misschien een manier om het eens uit te proberen?
@Renesmurf: Uit eten is toch een extra dimensie. Afwisseling op zijn tijd voegt iets toe. Als bij jou de akoestiek zo goed is en Groningers rustiger zijn dan Brabanders, wanneer mogen wij dan eens met zijn vijven bij jou in Winschoten komen eten?

Papa "ezel" :) wist je wel dat Curacao ook Watervallen heeft?

http://www.antilleantv.com/online/content/view/986/38/

PS, lotto is ook online te koop.

@Renesmurf: ter geruststelling > met Kerst eten we met zijn allen thuis. CasasPa

@Bout: Haha, si Papa Buriku. Als ik op de link klik zie ik Helmin Wiels: "Waterval di palabranan?" (Rechts staan de clips over de wateroverlast)
@CasasPa: Misschien kunnen we wat regelen voor Kerst 2011?

heel leuk. Ook hoe de anekdote van de oksels toch weer in een iets andere versie doorgekomen is - waarschijnlijk door de akoestiek. En prima idee van kerst 2011 in Winschoten, zullen meer familie leden leuk vinden :-)

@Pascale: Ja, die akoestiek hè. Ik vergeet steeds hoe die dierenzaak van de vader van Truus ook al weer heette. Renesmurf kent hem vast wel.

Effe serieus. Je moest daarnet op waterval klikken. Door de ernome regenbuien van de laatste weeken heeft Curacao echte watervallen gekregen, en wel drie!

Hier is het beter te zien:

http://www.youtube.com/watch?v=Vtd0KVAoroM&feature=player_embedded#!

@Bout: Het zijn mooie watervallen, maar nog lang geen Salto di Angel!