« Brabanders, alstublieft en de ezel | Main | Eigen dingen »

Rapunzel

"Zullen we weer eens naar de bioscoop gaan", stel ik vragend voor op zondagochtend. Men heeft er wel zin in. Naar welke film, is de logische vervolgvraag. Harry Potter? Te spannend voor Luchiano (013) en helemaal voor Diana (4). Narnia 3? Te lang en niet te begrijpen voor Diana. Rapunzel? Tikkeltje kinderachtig voor Luchiano, maar wel geschikt voor ons alle vier.

In maart zijn we naar de Prinses en de Kikker geweest, ook van Disney en deze kreeg een vette acht van ons. Bioscoopkaartjes kopen wordt meer en meer een online aangelegenheid. Op de Mustsee-website zie ik zelfs geen telefoonnummer meer voor reserveringen. We besluiten de gok te nemen en de kaartjes gewoon aan de kassa te kopen.

12.12.2010: De Spiders bekijken Rapunzel in Mustsee Tilburg, een film met een pikant tintje. Klik voor groter.Dat is meteen een tweede punt van kritiek. Waarom staan de prijzen nergens duidelijk vermeld? Tot mijn verbazing moet ik voor twee volwassenen en twee kinderen 42 Euro afrekenen. "Ja, het is een 3D-film", zegt de kaartjesverkoper. Ja, natuurlijk. Okay, we krijgen er wel vier 3D-brillen bijgeleverd, maar wat doet men daar verder in het dagelijks leven mee?

Genoeg typisch Hollands gezeur over kwartjes en dubbeltjes. Met popcorn en cola enteren we zaal 3. Als het voorprogramma van start gaat, wordt gevraagd om de 3D-brillen op te zetten.

Het is voor het eerst sinds bijna 20 jaar dat ik een 3D-film bekijk en het moet gezegd, het is fantastisch. Destijds was het zo'n groen-rood brilletje, maar dit is een grote bril met heldere glazen die comfortabel over mijn eigen bril heen gaat. Hetzelfde model staat ook Diana goed.

Dan begint Rapunzel. Wat zal ik ervan zeggen? Het is een mooie film, met verbluffende (3D-)effecten. Dialogen lijken zich op een meter afstand af te spelen en vooral in het geval van prinses Rapunzel is dat geen straf. Ik betrap mij erop regelmatig de V-blik te hanteren bij haar ranke figuurtje. De vrouwelijke bezoekers hebben met ridder Flynn evenmin weinig reden tot klagen. Het paard Maximus steelt echter de show met zijn hondse gedrag.

Dat hondse gedrag is een welkome afwisseling, voor mij is de film zeker aan het eind iets aan de zoetsappige kant. Nog lang niet zo erg als bij die vermaledijde Hobbits in de Lord of the Rings, maar toch aan de zoetsappige kant. Desondanks krijgt de film van mij een 7.75. Na afloop rijden we meteen door naar de Chinese Muur voor een portie Babi Pangang. Wat dat betreft lijkt Rapunzel wel op de voetbalklassieker Gilze - Rijen.

Comments

leuk hoor. Diana ziet er super uit met haar bril!! en heerlijk: indonesische babi pangang van de chinees!

Dat online kaartjes bestellen is ook zoiets: omdat het om een 3-D film gaat, moet je een euro extra betalen, vanwege dat brilletje, dat opgestuurd wordt, of klaar ligt bij de kassa. De volgende keer dat je online bestelt, kun je niet aangeven dat je al een brilletje hebt, en dus geen euro extra wil betalen...Ik weet niet hoe dat aan de kassa gaat.

@Pascale: Een bril staat haar wel. Mij trouwens ook, volgens Luchiano zie ik er een stuk dommer uit zonder. Verdorie, ja Babi Pangang komt helemaal niet uit China! Ik moet het gerecht wisselen.
@Gerrit: Volgens mij betaal je altijd extra voor een 3D-film, ook als je het brilletje zelf meebrengt. Volgende keer probeer ik het uit, immers 3D is wel de toekomst.

Ben blij met je stukje. Nu kan ik zeggen dat grote jongens ook naar Rapuzel kunnen. Probleem was nl. dat ik met de boys naar de film wil voor hun rapport, maar volgens middelste (bijna 10) kunnen jongens écht niet naar Rapunzel. Terwijl dat de voorkeursfilm van jongste (8) was. Dik Trom lijkt me een goed alternatief anders.

@Door: Denk je dat mijn post je jongens overhaalt? Luchiano had er ook niet veel zin in, die gaat liever naar The New Kids. Ik lees wel waar de keuze op is gevallen. (Voor jou is Rapunzel een aanrader, ook al is je staartje er weer af, haha)