« Boa's gesignaleerd in Gilze-Rijen | Main | De balans van de Feyenoord Fan »

De Prinses en de Kikker

Zondag zijn we naar de bioscoop geweest. Twee volwassenen, een jongen van 12 en een meisje van 3 limiteren de keuze. Geweld, complexiteit en harde porno zijn uitgesloten en daarom kiezen we voor de Disney-film De Prinses en de Kikker. Lokatie: Mustsee in Tilburg.

21.03.2010: De Spiders gaan naar de Mustsee bioscoop in Tilburg en bekijken De Prinses en de Kikker. Klik voor groter.Diverse media staan onder druk. Kranten, boeken, video's, cd's, iedereen die zich daar commercieel mee bezig houdt bevindt zich in een hevig veranderende markt. Dat is algemeen bekend. Met bioscopen is iets geks aan de hand. Van de ene kant is het steeds gemakkelijker om films te downloaden en op de huidige Home Entertainment Systems ziet het er allemaal puik uit.

Waarom dan toch de reis naar Tilburg maken? Het kost benzine, parkeergeld, kaartjes, popcorn en ga zo maar door. Met zijn vieren zijn we 50 euro kwijt. Toch staan er lange rijen en de voorstelling van Alice in Wonderland (3D) is al snel uitverkocht.

Dat geldt niet voor De Prinses en de Kikker. Met een portie nacho's voor Lucy en mij en een grote zak popcorn voor Luchiano (12) en Diana (3) lopen we de donkere zaal in. Er is nog plek genoeg. De film gaat wat langzaam van start maar hoe langer hij duurt, hoe beter hij wordt.

Prins Naveen is door de slechterik in een kikker veranderd. Als hij de serveerster Tiana tegenkomt bij een gekostummerd bal denkt hij dat zij een prinses is. Hij vraagt haar om hem te kussen. In ruil belooft hij Tiana geld voor haar grote droom, een eigen restaurant. Tiana overwint haar weerzin en kust de kikker, maar in plaats van dat hij een prins wordt verandert zij zelf in een kikker.

Tsja, hoe vaak moet ik het zeggen. Niet iedere verandering is een verbetering.

Enfin, er volgt een heel avontuur in de buurt van New Orleans met door Randy Newman verzorgde muziek. Hoogtepunt wat mij betreft is het door Mama Odie gezongen "Graaf een beetje dieper" (Dig a little deeper). Een stukje uit de Engelse versie:


And they all knew what they wanted
What they wanted me to do
I told 'em what they needed
Just like I be telling you

You got to dig a little deeper
Find out who you are
You got to dig a little deeper
It really ain't that far

When you find out who you are
You'll find out what you need
Blue skies and sunshine guaranteed
You got to dig (dig)
You got to dig (dig)


Wat wil je echt is de bottom-line. Het is geen verrassing dat de twee kikkers verliefd op elkaar worden, als prins en prinses met elkaar trouwen, het kwaad verslaan en een mooi restaurant openen. Maar ja, is het bouwen van een modelspoorbaan niet juist nog leuker dan het eindresultaat? Zo gaan die dingen.

Nog even over het kussen van kikkers, na het zien van deze film is wel duidelijk dat hier een risico aan kleeft. Via de Twitter van Paul de Leeuw komt een voor mij nieuwe openingszin binnen:

Jongen: "Mag ik je kussen?"
Meisje: "Neen."
Jongen: "Oh, dan blijf je toch lekker een kikker."

Succes gegarandeerd? Voor Diana is het haar eerste bioscoopbezoek en ze heeft van begin tot einde geboeid gekeken. Luchiano vindt het een vette film en dat geldt ook voor Lucy en mij. We geven de film daarom een vette 8. Een facet aan bioscoopbezoek dat meer mensen opvalt is dat men zich na afloop voorneemt vaker te gaan.

Om dit voornemen vervolgens weer in de kast te laten verdwijnen.

Comments

Vlgs mij is 't juist leuk omdat je 't niet te vaak doet .. is met alles .. hahahahaha

Toevallig dat wij voor het eerst sinds lange tijd twee keer achter elkaar naar de film gingen. Eerst Dogtooth (wat bizar, maar wel een aanrader) en daarna gingen we nog naar Lourdes. CasasPa

Ik heb er online naar gekeken, maar ook ik heb genoten....een perfecte film voor een familieuitje met de Paasdagen.

Disney staat er bekend om, goed afgewerkte niemanddalletjes.
Het gaat niet om het verhaaltje, het gaat om de afwerking, en de hele sfeer.

Niet echt boeiend dus.

Ik wil ook nog naar deze film met mijn jongste zoon. De twee anderen vinden het 'een meidenfilm'. Stelletje macho's. Wij gaan zeker iedere vakantie wel een keer. De film Iep lijkt mij ook wel wat.

Copy this code to your website to display this banner!Make your own banner at MyBannerMaker.com!


weetje hoe vet man moet je ook is proberen

PS: je kan er ook een zelf maken door naar die site te gaan

@Henk: Toch eten wij vaker patat dan dat we naar de bioscoop gaan. Hoe zit dat dan?
@CasasPa: Jullie zijn cultureel bezig, heel goed!
@ANila: Vind ik ook. En de Paasdagen moeten nog komen, wat moet ik dan? (Meubelboulevard?)
@Renesmurf: Als Wim T. Schippers het niet heeft gemaakt is het niet snel goed he? Is Tessa al in de bioscoop geweest?
@Door: Meidenfilm? Supernacho Macho Luchiano vindt hem vet, zeg dat maar tegen je zonen.
@Luchiano: Ik ga toch zeker geen banner op mijn site zetten met een advertentie erop! Schrijf je nog een verhaal?

Ik las pas nog dat in Amerika sommige kindertjes ernstig ziek zijn geworden doordat ze echte kikkers gingen kussen. Sommige zijn giftig en daarnaast is er de kans dat ze op die slijmerige huid ziektekiemen meedragen. Misschien moet je Diana maar even waarschuwen? :D

@Ricky: Ik heb tegen Diana gezegd dat ze een kikker pas mag kussen NADAT deze in duidelijke bewoordingen kenbaar heeft gemaakt een prinst te zijn. Een simpel "kwaak" volstaat niet.

Ik heb dat ook met patat .. en met veel meer lekkere dingen.

prei bijvoorbeeld