« De Prinses en de Kikker | Main | Lawaai in de douche »

De balans van de Feyenoord Fan

Een van de belangrijkste dingen in het leven is balans. Het is heel eenvoudig. Heb je geen balans, dan val je om. Vaak gaat balans vanzelf, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het leven van een Feyenoord-supporter. Als Feyenoord-supporter heb je het automatisch zwaar. Zoveel successen zijn er niet en zelfs al staan we thuis met 2-0 voor, dan weet de gelouterde Feyenoord-fan dat het waarschijnlijk toch nog billenknijpen wordt.

Het voordeel van veelvuldige tegenslag is dat iedere meevaller met luid gejuich wordt begroet. In de halve finale van de KNVB-beker neemt Feyenoord het op tegen FC Twente, de trotse lijstaanvoerder van de Eredivisie. In de eerste helft speelt Twente de Rotterdammers helemaal zoek en de 0-1 ruststand is geflatteerd, 0-4 had ook gekund.


24.03.2010: Feyenoord verslaat in een zinderende wedstrijd FC Twente in de halve finale van de KNVB-beker met 2-1. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Na rust zien we een herboren Feyenoord. Als uitgerekend de verguisde Roy Makaay in de 84e minuut Feyenoord op een 2-1 voorsprong brengt barsten de Kuip en mijn huis uit hun voegen, al is dat laatste niet zo moeilijk. Zelfs een schot op de lat doet mij niets meer, ik weet gewoon dat we gaan winnen. En zo geschiedt. Een selectie van foto's, met de Nokia genomen in het heetst van de strijd:

  • Mario Been wordt gefeliciteerd met de toch enigszins onverwachte overwinning.
  • Kevin Hofland omhelst Makaay en gunt hem zijn succes van harte.
  • Van Bronckhorst doet zijn relaas met toegeknepen ogen.
  • Mario Been hoort Theo Janssen aan die nog steeds niets snapt van de nederlaag.
  • Feestvierende Feyenoorders ziet men niet zo vaak, de grote neus van Makaay wel.
  • Feyenoorders op een rij in een werkelijk schitterende Kuip.
  • Nogmaals, een kolkende Kuip.

Het is niet moeilijk om de historische successen van Feyenoord boven water te toveren. Hier komen ze alle drie op een rijtje:

  • In april 2008 wint Feyenoord de KNVB-beker door in de finale te Rotterdam Roda JC met 2-0 te verslaan. CasaSpider bekijkt de wedstrijd thuis in Rijen.
  • In mei 2002 behaalt Feyenoord het grootste Nederlandse voetbalsucces van de 21e eeuw. We winnen, alweer in Rotterdam, met 3-2 van Borussia Dortmund en daarmee tevens de UEFA-Cup. Samen met Wilbert den Boer zie ik de wedstrijd in caf Hollywood aan de Jan Noorduynweg op Curacao.
  • In april 1999 behaalt Feyenoord voorlopig voor het laatst de landstitel. CasaSpider beleeft het op Curacao intens mee en trekt er zelfs zijn Feyenoord-pyjama voor aan. Mensen met tere zieltjes kunnen wegens mogelijk shockerende beelden beter niet op de link klikken.

Voor diegenen die de verleiding desondanks niet konden weerstaan: Een typisch gevalletje van balans, nietwaar?

Comments

Wordt dan toch billenknijpen tegen Go Ahead ;)

Ik mis in jouw beelden het vuurwerk. Dat wordt misschien een bekerfinale f in Amsterdam f zonder publiek. CasasPa

@Dick Drayer: Het was leuk billenknijpen geweest tegen Go Ahead, maar we zullen het toch weer met (en tegen) 020 moeten doen.
@CasasPa: Goede opmerking, dat vuurwerk was ik al bijna weer vergeten. Heb nog wel gedacht dat de KNVB misschien zelfs kan besluiten de wedstrijd in Enschede over te spelen. Misschien de enige manier dat mensen het afleren?