« Verbindende verbanden | Main | De Prinses en de Kikker »

Boa's gesignaleerd in Gilze-Rijen

De onder normale omstandigheden enorm rustige Brabantse gemeente Gilze-Rijen wordt al geruime tijd onveilig gemaakt door Boa's. Gelukkig betreft het niet de Constrictor- doch de Çelik-variant. Daar hebben alleen mensen met slechte bedoelingen last van.

De afkorting BOA staat voor Buitengewoon Opsporings Ambtenaar. In Gilze-Rijen hebben we er twee waarvan ik er een tweemaal per week spreek, bij de trainingen van Rijen D4. Het is Meram Çelik. In het jaar 2009 hebben de BOA's 571 waarschuwingen uitgedeeld en 37 bekeuringen uitgeschreven. In tegenstelling tot zijn collega is Meram hiertoe bevoegd. Als BOA maak je elke dag wel iets mee en Meram kan daar leuk over vertellen.

18.03.2010: De BOA's van Gilze en Rijen, Stan Pagie (links) en Meram Çelik (rechts). Klik voor groter.Op een dag rijden de BOA's vlakbij de Milieustraat en zien dat een man zijn hond laat poepen. Op zich is dit toegestaan, maar de viezigheid dient vervolgens wel door de eigenaar opgeruimd te worden. Dat lijkt hier niet te gebeuren. Meram's collega Stan Pagie spreekt de man aan:

Stan: "Meneer, uw hond heeft gepoept en dat moet u opruimen."
Man: "Nee, dat doe ik niet."
Stan: "Ja maar, dat moet wel."
Man: "Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt!"
Man: "Hier vlakbij ligt het meest vervuilde riool van Rijen en dan moet ik zeker de poep van mijn hond opruimen? Dacht het niet!"
Stan: "Toch moet het."
Man: "Bekijk het maar, ik doe het niet!"

Meram hoort de discussie aan en ziet dat partijen niet echt nader tot elkaar komen. Hij besluit in te grijpen:

Meram: "Meneer. Of u ruimt NU de poep op of u krijgt NU een bekeuring!"
Man: "Oh, okay. Ik ruim het wel op."

Comments

He Peter, Heb je de foto ook zelf gemaakt?

@Bülent: Neen, dat had ik er eigenlijk wel bij mogen schrijven. De foto komt uit dit artikel: http://www.gilzeenrijen.nl/websites/gilzerijen/website/show.asp?Propid=1&ModuleType=news&path=gwsitemanager/content/show/2924&newstype=32
Dinsdag ben ik er niet, maar zie ik je donderdag?

Hoogstwaarschijnlijk, word weer hoog tijd natuurlijk.

man met gezag

Dat komt door die honkbalpetjes van politie en stadswachten, volgens mij. Ik zou me ook niet snel iets laten zeggen door iemand met een petje op dat vooral door asociale, minderjarige Golfrijders wordt gedragen.

@Bülent: Inderdaad hoog tijd. Het nivo van de gesprekken vertoont een dalende lijn... ;-)
@Henk: Ja, en een zware stem.
@Laurent: Nou, gelukkig heb jij geen hond!

hahaha, die moeten natuurlijk op peil worden gehouden, met mooi weer op komst zullen de hockeytrainingen ook interressant zijn. Komt helemaal goed.

En daarom wil ik dus geen hond. Ik zie me al lopen met zo'n zakje, waar dan even later een dampende drol in moet worden gedaan. Nee, dank u.

@Casaspider: het beneemt je wel de moed om een Deense dog aan te schaffen. Je zult toch van zo'n drol af moeten zien te komen...

Het meest verschrikkelijke variant van die BOA's staan in mijn mening aan de kant van de snelweg.

En als je de bekeuring in ontvangst neemt, dan mag het blijven liggen...

Grappig dat je nu wèl de ç weet te vinden...

@Bülent: Ik betwijfel of jouw gedachten over de hockeytraining van positieve invloed zijn op het nivo van de gesprekken, maar ze worden er zeker niet minder leuk door. Overigens schieten de jongens van de D4 tegenwoordig de ballen over het hek heen, richting de hockeymeisjes. Om hun telefoonnummers te vragen. Bereid Hasan-Ali maar alvast voor.
@Door: Toch meen ik laatst eens bij jou gelezen te hebben dat je de eerste vervangster bent als de buurman eens niet kan?
@Laurent: Je kunt natuurlijk ook met een Chihuahua beginnen.
@Curacaoenaar: De Boa's van Rijen controleren zeker niet op snelheid. Wel op onterecht gebruik van invalidenparkeerplaatsen, maar dat is niet slecht.
@Renesmurf: Dat is een goede vraag. Agent tegen jongen: "Je licht is kapot, dat kost je 20 euro." Jongen: "Okay een goede prijs, begin maar met repareren."
@René: Ik kan het wel!

Hasan ali kennende zal hij de ballen zo laag mogelijk schieten dan, maar wij kunnen wel voor ballenjongen spelen, toch? Een beetje beweging kan geen kwaad.... hahahaha

Poepende honden, daar kan ik mee leven, in hoge nood doe je zelf ook wel eens wat. Ik heb wel een hekel aan loslopende honden, vooral als ik hardloop. CasasPa

@Bülent: Haha, dan ontbreekt er toch een facet aan zijn opvoeding. Nou ja, dan moeten wij het maar voordoen. Het is een zware taak...
@CasasPa: Toch is een happende pitbull achter je broek een garantie voor snellere tijden, dunkt mij.