« Rabarberabarber | Main | Boa's gesignaleerd in Gilze-Rijen »

Verbindende verbanden

Alle dingen zijn connected, de kunst is slechts het lezen van de verbanden. Zaterdag zijn we naar de GardenMaster in Rijen geweest. Het voorjaar staat op springen hetgeen een beetje kromme Engelstalige woordspeling is en wat wil je dan? Bloemen in de tuin. Persoonlijk heb ik liever een parkeerplaats in de tuin, maar men kan niet alles hebben in het leven.

20.03.2010: Lucy temidden van haar nieuwe aanwinsten die we zojuist bij GardenMaster Rijen hebben aangeschaft. Klik voor groter.Lucy weet precies wat ze van de GardenMaster wil. Luchiano (12) en Diana (3) vermaken zich met een draak. Behalve planten kopen we ook een middel om katten uit de tuin te houden. Ergens toch vreemd om niet te zeggen raar, dat binnenkort van iedere hond het DNA-profiel wordt vastgelegd om zo te kunnen achterhalen wie het baasje is dat de poep van zijn hond niet heeft opgeruimd, terwijl katten hun behoeftes ongestraft in de hele buurt kunnen doen.

We hebben al koffiedrab geprobeerd, dat helpt wel een beetje maar is schijnbaar niet goed voor de grond. Vervolgens besprenkelen we de tuin met azijn, zonder noemenswaardig resultaat. Nu hebben we speciaal katafschrikkend poeder met een geur waar katten een enorme hekel aan hebben. De gebruiksaanwijzing garandeert resultaat, behoudens bij katten die niet goed kunnen ruiken. Die pech hebben wij vast weer.

Zaterdagavond kijken we naar Eredivisie Live, wat is er nu leuker dan gratis een topper zien. PSV-FC Twente staat op het programma en eindigt in een ietwat teleurstellend 1-1 gelijkspel. Wie is de trainer van FC Twente? Dat is Steve McClaren, een aimabele Engelsman die in november 2007 na een 2-3 nederlaag tegen Kroatie ontslagen werd als bondscoach van het Engelse elftal. Het blijft een prachtig getimede foto: Got the Skills?

Mijn geheugen is al lang niet meer onfeilbaar. Zoekend naar andere verhalen mijnerzijds over die altijd weer enerverende bezoekjes aan de GardenMaster stuit ik op 23 november 2007 met als hoogtepunten de val van Steve McClaren, Lucy met haar nieuwe plantjes en een recalcitrante Luchiano (toen 10, nu 12) die zijn aankomende pubergevoel wel heel mooi verwoordt.

We hebben gratis Eredivisie Live, maar vanmiddag gaan we met zijn allen naar de bioscoop. Het is een stuk duurder en we missen de wedstrijden, maar Diana is nog nooit in een bioscoop geweest en deze ervaring mag niet ontbreken. Ja, alles is met elkaar verbonden.

Verhip! De dames zijn al begonnen.


21.03.2010: Lucy en Diana planten de bij GardenMaster Rijen gekochte plantjes, ook al regent het. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Comments

You are a smart ass!

Ik hoop dat de film vanmiddag een succes wordt, voor de hele familie.
Casaspa

Wat is er nu leuker dan gratis een topper zien?
Ehm, alles!
Iets vervelenders bestaat niet.

De tuinen worden weer voorjaarsklaar gemaakt!

Hier ook violen in de tuin voor het lentegevoel. Tip tegen katten: vis met sambal erop in de tuin leggen. Tikje gemeen, maar wel effectief.

da's gezellig, nieuwe plantjes, en ook gezellig: naar de film. (ik zie het verband..) welke film is het geworden?

@Henk: Je hebt gelijk. Alleen vraag ik mij af waarom. Is het omdat ik niets uitvoer in de tuin?
@CasasPa: Het bioscoopbezoek was een succes, voor de hele familie.
@Renesmurf: Een bezoek aan de garage of de tandarts is minder erg dan PSV-FC Twente? Je laatste zin klinkt ietwat passief, ik stel voor: Mensen maken hun tuinen weer voorjaarsklaar.
@Door: Vis met sambal, dat klinkt als een uitstekend recept. Ik ga het deze week uitproberen!
@Pascale: En ook de kale plekken in het gazon worden gerepareerd, het houdt niet op. De film was verrassend leuk: De Prinses en de Kikker.

niet nadenken .. gewoon beleven