« Het nastreven van geluk | Main | Waarom Diana visje kan zeggen »

GardenMaster Rijen

Het is alweer twee dagen geleden maar toch nog even over het voetbal. Het positieve nieuws is dat het Nederlands Elftal alleen maar beter kan worden na de 2-1 nederlaag in en tegen Wit Rusland. Hoeveel betaalt de KNVB (of iemand anders) eigenlijk maandelijks om Nederland in de top-10 van de FIFA/Coca-Cola World Ranking te houden?

21.11.2007: De Engelse coach Steve McClaren mag opstappen na het niet kwalificeren voor het EK-2008 door de 2-3 nederlaag tegen KroatieEngeland-Kroatie (2-3) was een heel ander verhaal, wat een geweldige wedstrijd. Overigens vooral van de kant van de Kroaten die op eerdergenoemde ranglijst om onverklaarbare redenen onder Nederland staan.

In mijn eentje naar een voetbalwedstrijd kijkend zap ik regelmatig weg. Sterker nog, Lucy mocht tijdens Wit Rusland-Nederland gewoon 20 minuten naar Lingo kijken. Van Engeland-Kroatie was iedere minuut de moeite waard.

Engeland-coach Steve McClaren, is dat niet een beetje teveel van het goede die dubbele C, is ontslagen. Tijdens de wedstrijd voelde hij de bui kennelijk al hangen gezien het reclamebord waar hij toevallig langs loopt.

Over toevalligheden gesproken, als Rusland niet een benauwde 0-1 overwinning op het nietige Andorra had behaald was Engeland alsnog naar het EK-2008 gegaan en had Steve McClaren nog een baan. Tegen Guus Geluk is echter geen kruid gewassen.

Heerlijk toch dat voetbal, net zo heerlijk als de dag van gisteren. Wat een prachtweer was het in Rijen, het zonnetje scheen en wij liepen over de markt. Het was markt. "Is er hier ook een visstand?", vroeg ik aan een willekeurige marktkoopman. "Dat weet ik niet", antwoordde de marktkoopman. Diverse lieden bemoeiden zich ermee en zeiden dat de viswinkel even verderop van uitstekende kwaliteit is.

Op het gevaar af dat deze mensen toevallig familie of vrienden van de eigenaar van de viswinkel zijn gingen we er toch naar toe. We kochten een bak kibbeling met ravigottesaus. Diana (1) kreeg een visje van de visboer. Het woord visje kan ze heel goed zeggen. Waarom? Dat komt later wel eens aan bod.

23.11.2007: Lucy is blij met haar nieuwe plantjes van de GardenMaster Rijen. Klik voor groter.Teruglopend naar de parkeerplaats op het dak van de Albert Heijn haalde Lucy alvast een stuk kibbeling uit de zak. Sjonge, sjonge wat was die lekker met de ravigottesaus.

Het deed me aan Curacao denken. Daar kochten we af en toe onder de brug in Otrabanda stukjes kip (pida di galinja) die we al in de auto opaten. Als we de kip tot thuis bewaarden was hij minder lekker dan in de auto, heel gek.

"Volgens mij is het net als met de kip op Curacao", zei ik tegen Lucy. "Ja, laten we hem hier maar opeten", antwoordde zij. Staande in het zonnetje tegenover het Wilhelminaplein (!) met uitzicht op de markt verorberden wij de kibbeling met ravigottesaus.

's Middags leidde Lucy me naar een nieuwe ervaring, dat heeft zij al vaker gedaan. Deze keer ging de reis naar de dichtbij ons huis gelegen Zwarte Dijk 60 waar de GardenMaster Rijen is gevestigd. CasaSpider naar een tuincentrum, het moet niet gekker worden.

Lucy laadde het winkelwagentje vol met viooltjes en wat andere planten. Bij de sectie Tuinkabouters kon ze de verleiding haast niet weerstaan. Gelukkig zijn de paddestoelbewoners tamelijk aan de prijs zodat ze mochten blijven staan.

We schakelen over in RealWrite™ modus. Lucy heeft zojuist authorisatie gegeven om een paar foto's van onze nieuwe aanwinsten te maken. Een dergelijke kans mag men niet voorbij laten gaan. Echt indrukwekkend zien de plantjes er nog niet uit. Volgens Lucy moeten er daarom een paar bijgekocht worden.

Gaat het niet altijd zo? Men begint met schoonmaken en al doende ziet men pas hoeveel meer dingen vies zijn. Het is maar een voorbeeld. Hoogste tijd om eens te gaan douchen.

Update 23.11.2007 / 19:02

Deze dag staat in het teken van tuinieren, van Lucy's kant dan toch tenminste. "Kom we maken een foto van ons bij mama's nieuwe planten", stelde ik aan Luchiano (10) voor toen hij net van school thuis kwam. Onze jongeman is de laatste dagen ietwat recalcitrant. De liefde voor planten is aan zijn gezicht af te lezen.

Tot overmaat van ramp gingen we nogmaals naar tuincentrum GardenMaster. Lucy wilde extra bloemen en een zak potaarde. Bijkomend voordeel was dat we de tuinkabouters vast konden leggen. Aan Luchiano vroeg ik of hij wilde dat we een kerstboom namen. "Ja graag. Daar wil ik graag voor zorgen. Zorgen dat hij weg gaat."

Om hoe laat begint de puberteit?

Comments

Als de binnenkant verzorgt is wordt het tijd voor de buitenkant. Dat geldt zowel voor de combinatie huis /tuin als voor de mens eten / douchen.
is de tijd onder jouw post trouwens de NL-tijd? 11.56 AM, tijd om te gaan douchen....:-( Aan het werk vlegel!

@Angel: wat doe jij om 12:31 op het internet? Werken?

Natuurlijk is dat Nederlandse tijd. Als men druk aan het werk is geweest kan men daarna toch wel even een douche nemen? Wat is DAT nou? Als ik omstreeks 17.00 u. uit het AC terug kom spring ik ook soms wel eens onder de douche, ik heb zelfs wel eens om 15.00 u. onder de douche gestaan. Er is echt geen vaste tijd hoor om te douchen, of moet dat perse alleen als je uit je bed komt?

Het is wel november, maar misschien lukt het nog om bollen te planten. Dan heeft Lucy komend voorjaar een tuin vol bloemen. Eigenlijk moet dat in oktober, maar het weer is zo raar de laatste tijd, dat zal vast wel lukken.

PS die foto van je aanwinsten uit het tuincentrum is bijzonder goed en het ziet er heel mooi uit allemaal.

@Angel: Binnenkant en buitenkant zijn even belangrijk. Proef ik daar enige jaloezie? Het douchen heb ik overigens uitgesteld tot 13:30... :-)
@Piet: Je weet hoe het werkt he, zoals de waard is...
Als thuiswerker bepaal jij natuurlijk je eigen werktijden!
@Cyberjunk: Zo is het. Het moet maar eens afgelopen zijn met die typisch Nederlands "om zes uur eten" mentaliteit. Eten, douchen en andere dingen doen we gewoon als we er zin in hebben. Straks wellicht nog een foto van hoe de tuin er na de behandeling uit ziet...
@Ricky: De planten die wij hebben gekocht stonden in potjes. Zelf heb ik er geen flauw benul van, bollen lijkt me toch iets te lang duren (?)...

Ben het met Ricky eens. Laat Lucy (groene vingers) maar alvast bloembollen planten.
In de tuincentra kan ze zakjes met gemengde bloembollen kopen, naar smaak...
(Ik denk dat Lucy dit plaatje heeeel mooi vindt.)
http://www.thats-life.nl/images/img_voorjaar2007/bloembollen.jpg

Leuke hobby heeft Lucy!

Leuk , Lucy stort zich met hart en ziel op de tuin volgend voorjaar voorzie ik veel meer tochten richting Tuincentrum!

Begrijp me goed Casa, tegen vaste etenstijden heb ik helemaal geen bezwaar en structuur is voor mij heel belangrijk. Mijn opmerking was dan ook niet tegen een mentaliteit van vaste structuren gericht, dat maak jij ervan. Er bestaat echter verschil tussen sturctuur en een starre houding die totaal geen ruimte laat voor iets anders. Ik eet graag elke dag op dezelfde tijd, ik leid in het algemeen een gestructureerd en geordend leven, meer dan jij waarschijnlijk veronderstelt en daarbij voel ik me prima. Maar wanneer er geen enkele ruimte wordt genomen om het eens 1 keer anders te doen of om je gewoontes eens een keer aan te passen aan de omstandigheden, dan spreek ik niet meer van structuur maar van starheid. Ik vond het nodig om dit even duidelijk te maken, voordat je je in mij vergist. Want de metaliteit op Cur, daar zou ik dus echt geen kant mee uitkunnen.

Voetbal is net als de pubertijd, het bestaat alleen tussen de oren.

Wie het negeert heeft nergens last van.

Ach, hoelang duurt die puberteit nou? Jaartje of 8?

Ach goh, dat kind begint nu al aan Hollandse stress te lijden. Misschien heeft hij last van het gebrek aan licht om deze tijd van het jaar. Mijn oudste dochter wordt iedere herfst helemaal depri.

Ik kan mij L's frustratie wel voorstellen. Meegaan naar iets dat geen speelgoed, games of electronica verkoopt is saai. Zeker als je net uit school komt. Zijn commentaar waar je geen commentaar op mag hebben is geweldig. Volgens mij de langste zin op Internet!
Sterke persoonlijkheid overigens, die de pubertijd van zijn kinderen kan negeren. Ik ben wel geďnterseerd in een handleiding;)

Casa, let heel scherp op!

Waarschijnlijk ontwikkelt Lucy met het opvullen van jullie tuin in dit stadium een horror vacui. Plantjes gaan groter groeien!

Groetjes,

Wat zie je d'r bleek uit Peter!

@Bout: Wellicht kopen we nog een paar tulpenbollen, Lucy is er inderdaad gek mee...
@ANila: Probleem is dat het tuincentrum ook nog eens heel dichtbij is. Maar het moet gezegd, de tuin ziet er nu een stuk beter uit dan voorheen...
@Cyberjunk: Je betoog is duidelijk, ik trok de lijn van douchen wanneer het je uitkomt gewoon even door naar het eten. Van mij mag iedereen eten wanneer hij wil, ook om zes uur. De mentaliteit op Curacao heeft zijn positieve en negatieve kanten, net als die in Nederland...
@Renesmurf: Geldt dat ook niet voor Sinterklaas, dat die alleen tussen de oren bestaat?
@Piet: Tijd is relatief. Twee weken vakantie zijn zo om, tien minuten wortelkanaalbehandeling bij de tandarts duren heel lang...
@Ricky: Het is meer recalcitrant dan depri, maar ik zal eens wat extra licht op zijn gezicht zetten... :-)
@Dick Drayer: Wij moesten vroeger vaak mee gaan wandelen. In het bos ofzo. Saaier kon gewoon niet. Nu is het Time for Revenge, hohoho...
@Paul J.: Bedankt voor de waarschuwing. Ik zal goed op de zakjes kijken of ze geen Eucalyptusbomen aan het planten is... :-)
@Paul de Jong: Het is niet anders. Gelukkig hebben ze in Rijen een zonnebankstudio. Die gaan we (ik) binnenkort maar eens met een bezoekje vereren...