« Met de Spider naar Carré (28) | Main | Brabanders, alstublieft en de ezel »

RMAN-Padvinders

Padvinders zijn een mooie uitvinding. Padvinders komen altijd van pas, al willen ze er wel iets voor terug. Hun motto is niet voor niets: "Een heitje voor een karweitje". Diep van binnen ben ik een padvinder, bereid om te helpen. Hoeveel mensen zitten 's avonds niet voor de televisie en verzuchten: "Sjonge, sjonge, wat wil ik graag al mijn (global) RMAN-scripts eens uitlijsten. Maar hoe doe ik dat toch?"

Veelal weet ook de buurman geen raad. Tijd voor CasaPadvinder! Dit eenvoudige Oracle PL/SQL-script tovert in een wip de create-statements voor alle global RMAN-scripts op het scherm. Het script gaat er vanuit dat de user RMAN owner is van de repository.

Als er mensen zijn die niet kunnen wachten hoe de output van onderstaand script er uitziet, wel dan geeft men maar een gil.


10.12.2010: Oracle PL/SQL script om create-statements voor alle global Rman scripts aan te maken. Klik voor groter.

(Click on image for a bigger version. Download script here.)


English version: If you are looking for a simple script to create create-statements for all global RMAN-scripts, you might want to use this one. The script assumes Oracle user RMAN to be owner of the repository tables.

Tags: Oracle, Rman, Global script, PL/SQL.

Comments

Oracle PL/SQL-script create-statements global RMAN-scripts user RMAN owner repository.
Ik gil wij gillen. CasasPa

Nee, dan weet ik dat.

Ik denk dat er weinig mensen zijn die dat snappen.

@CasasPa: Zal ik binnenkort eens een cursusje PL/SQL verzorgen in Dommelen?
@Laurent: Vergeet het niet!
@Renesmurf: Ik denk dat dat wel meevalt. Het is gemakkelijker dan schilderen.