« Incident met Mario Kleinmoedig | Main | Een ezel stoot zich in ít gemeen... »

De tekening van dokter Faries

Met Diana (1) gaat het helaas nog niet zo goed. Ergens in mei begon het met een soort ontsteking onder haar rechteroog. Dat ging gepaard met veel jeuk en Diana krabde er daardoor regelmatig aan. 's Nachts lag ze regelmatig te hoesten. Op donderdag 10 mei ging Lucy met haar naar de huisarts. Die schreef een zalf voor tegen schimmels voor onder het rechteroog alsmede een drankje tegen droge hoest.

In de vroege ochtend van vrijdag 18 mei heeft Diana overgegeven en kreeg vervolgens koorts die opliep tot 39.5 graden. Die avond besloten we naar de weekendarts te gaan. Haar keel was een beetje rood, maar er was geen ontsteking te zien. De dokter schreef een antibioticum voor alsmede druppels voor de ogen en een middeltje tegen slijmhoest.

Zondag 20 mei was de kleine prinses bijna de oude. Ze was actief, praatte veel en wilde telkens bij mij op schoot de CasaMovie van haar verjaardag kijken. Ze doet alles mee, vooral het in de hoogte steken van haar armen bij het Hiep, hiep, hoera en meedansen tijdens de jump-scene. Het leek de goede kant op te gaan.

22.05.2007: Kinderarts Sonja Faries maakte deze tekening om haar diagnose van Diana's ontsteking te verduidelijken. Klik voor groter.Dinsdag 22 mei zat ze er echter weer als een dood vogeltje bij. Ze reageerde nauwelijks en had geen zin om te eten of te drinken. Kruipen was ook al niks, het liefste wilde zij de hele tijd gedragen worden. Lucy maakte een afspraak bij kinderarts Sonja Faries. Daar werden we tegen twee uur 's middags geholpen.

Dokter Faries onderzocht Diana, voelde wat knobbeltjes in haar nek die schijnbaar pijnlijk waren en testte of zij haar kin op haar borst kon krijgen. Dit om te zien of er misschien sprake is van meningitis. Ondanks dat Diana tegenstribbelde was de nek soepel genoeg.

De diagnose van dokter Faries luidt dat zich een infectie ergens achter de neus bevindt. Helaas is het niet mogelijk om deze infectie te zien, maar deze kan via kanalen zowel de oren, de ogen als de keel en de longen (slijm) bereiken. Met een paar lijnen schetste zij de situatie op papier. Nu ben ik werkelijk ontzettend slecht in het lezen van dit soort schetsen, dat begint al met het bepalen wat de bovenkant van het papier is.

Pas toen zij er een oog met wimpers in tekende begon het me een beetje te dagen. Voor de duidelijkheid heb ik er de namen van de mij bekende lichaamsdelen bijgeschreven. Het lijkt erop dat de infectie achter de neus de oorzaak is van de dikkere wallen onder Diana's ogen en tevens van het slijm in haar borst. Het kanaal naar het oor is in ieder geval schoon. Al met al een plausibele dianose en we moeten het er maar mee doen.

Diana kreeg een ander antibioticum voorgeschreven, het eerdere middel veroorzaakte diarree. Ook een neusspray en een beter type zetpil stonden op het recept. 's Nachts was het nog niet veel, Diana sliep slecht en Lucy daardoor ook. Om een uur of drie hebben we zo'n nieuwe zetpil ingebracht en daarna ging het slapen een stuk beter. Om zes uur 's morgens huilde ze maar deze keer van de honger. Ze dronk het hele flesje leeg en dat is een goed teken.

Al met al zijn we nu ongeveer twee weken aan het kwakkelen. Het wordt tijd dat Diana beter wordt.

Comments

Dat wordt zeker tijd!!! Leuk om nog even die movie van haar verjaardag te zien, die had ik gemist omdat ik toen nog geen internet had. Wat een heerlijk wijsneusje dat ze het al een beetje herkende van die film.

Aw.. zielig zeg. Sterkte.
(De tekening van dr. Faries zou helemaal niet gek staan in het Stedelijk Museum.)

Als vaste lurker van je log zou ik me eigenlijk stil moeten houden, maar gezondheid van een kind is belangrijker dan lurker zijn, toch?
Ik moet steeds denken aan de teek in haar oor van een paar weken geleden.
MIsschien is het niet hoor maar even navragen kan vast geen kwaad!

Vervelend voor Diana, ook ook voor de ouder natuurlijk. Je zult je inmiddels wel brak voelen met die gebroken nachten.

@Cyberjunk: Diana is dol op die movie en ze herkent tegenwoordig heel veel. Maar gisteren had ze dus nergens zin in, zelfs niet in mijn mobieltje en ze wilde ook al niet high-fiven. Dan schudt ze van neen met haar hoofd en zegt ah-ah...
@Cockie: Dank je, het komt vast weer goed. Als je wilt stuur ik je een foto in hogere resolutie, misschien kun je die er ergens tussenplakken in het Stedelijk. Kijken wat de reacties zijn... :-)
@Martine: Een lurker! Ja, dat is wel hot de laatste tijd. Maar leuk dat je even ontlurkt ook al is de aanleiding wat minder. Die teek was ik eigenlijk alweer vergeten, maar wie weet... we gaan het navragen, dank je!
@Lennart: Een zieke baby is nooit leuk. Bij mij valt het nog wel mee, maar ik lig er deze dagen om 9 uur dan ook al in. Lucy heeft het het zwaarst en overdag moet zij Diana ook nog in de gaten houden. Ach, het is maar tijdelijk...

Met het juiste antibioticum zal het snel over moeten zijn, maar vaak is die bacterie ongevoelig voor bepaalde antibiotica. Sterkte, en geef die kleine prinses van jullie en dikke knuffel.

Een tip. Laat niemand jullie kind kusjes geven. de mond is een grote bron van bacteriŽn. Kleine kinderen hebben nog geen weestand opgebouwd tegen deze bacteriŽn.

Het beste is om haar helemaal niet meer te kussen.


beterschap met de kleine meid en hopelijk krijgen je snel weer meer nachtrust ze hebben het erg leuk gehad heb weer veel foto,s van curacao
groetjes zeeland

@Pascal: Normaal gesproken wel, maar wat als het een virus is? Het lijkt vanmiddag iets beter te gaan, maar ik juich niet te snel...
@Boutie: Helemaal niet meer kussen dat houden wij niet vol. Bovendien heeft een baby veel liefde nodig, zeker een zieke baby, misschien weegt dat nog zwaarder dan een paar bacteriŽn. Maar dank voor de goede zorgen!
@Carla: Dank je, mijn ogen vallen haast dicht... :-) Jammer dat jullie geen website hebben, vanwege die foto's...

wellicht mist ze het kussen dat in Nederland is gebleven. je kon toch bellen met de 'klanten' service :)

beterschap voor de family!

Onstekingen in het buizenstelsel zijn altijd 'feest' ja, heel veel beterschap!

Twee weken is al veel te lang, zeker voor zo`n kleine.
Hopelijk worden het er geen drie.

Ooooh gossiepossietossie, al gaat dat niet helpen denk ik!
Beterschap voor de kleine, hoop dat ze spoedig weer door het huis kruipt.

De suggestie van Martine lijkt mij wel steekhoudend. Snel verder onderzoeken. CasasPa

De artsen weten de pen als een kunstenaar te gebruiken. Ook van een kunstenaar begrijpen we meestal niet zo goed, wat ze in hun werken zien...

@Benno: Met die 'klanten' service heb ik zeker vier keer gebeld, dat kost nogal wat euro's. En het resultaat was nihil. Het vervangingskussen doet het echter ook goed. Thanks!
@Virginie: Dank je, vooral het hoesten klinkt erg zielig (en pijnlijk) bij een baby. Het hoort er nu eenmaal bij en zorgt uiteindelijk voor weerstand...
@Renesmurf: Wat mij betreft is ze morgen beter!
@GJ: Je woordenschat is al helemaal op baby's voorbereid... :-) Dank je, net heeft ze alweer naar haar movie gekeken en meegedaan. Nu deze nacht afwachten...
@CasasPa: Toch lijkt het meer op een infectie achter de neus, maar we sluiten niets uit...
@Brillie: Toch heb ik liever dat dokter Faries een tekening maakt dan dat Karel Appel mij lichamelijk onderzoekt...

Beterschap nog steeds gewenst!

Hoi,
Deze lurker ontlurkt ook!
Heb je al gebeld v.w.b. de teek?
Iig. beterschap, zo'n klein meisje is altijd zielig als ze ziek is!
Giensie

Het is wel grappig om een reactie te zien met mijn eigen naam (weliswaar met een kleine letter) eronder en dan te bedenken of ik die had kunnen geven. Antibiotica kan moeilijk hoofdholte ontstekingen genezen omdat er slechte doorbloeding is (waardoor de antibiotica er moeilijk bijkomt). Schoonspoelen, voor zover dat kan is, denk ik, beter.

Ik denk dat Boutie gelijk heeft, zoenen kan de genezing tegenhouden door de bacteriŽn.

Jij hebt ook gelijk Casa, een zieke baby kan zeker niet zonder liefde, dus laten Lucy, Luchiano en jij haar rustig zoenen, maar laat anderen, bijvoorbeeld vrienden die langskomen of zo, voorlopig even niet te dichtbij komen en haar vooral niet zoenen totdat ze helemaal genezen is verklaard. En houd dit zo aan als ze weer eens zo ziek wordt.

Casa, hadden jij en Lucy ook niet iets aan jullie keel? Iest van witte dingen achter in de keel? Huuu?
Nou, nu heeft Diana het ook opgelopen. Trouwens, liefde geef je niet door te zoenen, maar vooral door je kind te behoeden en te beschermen, ermee lachen en knuffelen.
Kinderen zijn zo onschuldig en hebben daarom verstandige ouders nodig om hun tegen alles en al het kwade te beschermen, voor zover het mogelijk is dan.

Karel Appel is dood en begraven in Parijs. Dat zou dan een wonder zijn...

Hť dat is echt niet goed met onze kleine Diana. Goed vertroetelen en in de gaten houden. En inderdaad hopen dat ze gauw weer de oude is.

@Pascal: Dank je! Er ontstaat inderdaad wat verwarring met die andere Pascal (Summer). Voorlopig hou ik jullie op basis van de gelinkte website uit elkaar. De antibiotica lijken toch aan te slaan, Diana is vandaag weer een stuk levendiger. Hopelijk houdt het deze keer aan...
@Giensie: Dat is al ontlurkende lurker #2 en dat terwijl ik helemaal geen aandacht aan het (ont)lurken heb besteed. Diana's ziekteverschijnselen duiden toch meer op een griepje/infectie dan op een tekenbeet. De ziekte van Lyme komt op Curacao niet voor en het gaat alweer een stuk beter...
@Cyberjunk: Wij zorgen goed voor onze kleine prinses, maak je maar geen zorgen... :-)
@Boutie: Zie de reactie op Cyberjunk, wij zorgen echt wel goed voor Diana. Geen zorgen!
@Brillie: De wonderen zijn de wereld nog niet uit...
@Margriet: Ze wordt veel en goed vertroeteld. Het lijkt erop dat ze vandaag een stuk aktiever is. Lucy is namelijk al moe van haar geworden en dat is een goed teken... :-)

@Casa: Gelukkig (slaat het aan)! Ik heb hier graag ongelijk.
(deze Pascal is met hoofdletter, dat werkt ook, geloof ik, als de andere pascal consequent is.)