« De tekening van dokter Faries | Main | Een kaart van Boutie »

Een ezel stoot zich in ’t gemeen...

Eigenlijk moet Luchiano (9) op turnen. Hij is tamelijk lenig en niet bang. Toen hij klein was (...) zeg maar een jaar of zes sprong hij al met een salto uit de vensterbank op zijn bed. Nu is hij fanatiek aan het oefenen om op zijn handen te kunnen lopen.

Ongeveer een half jaar geleden wilde Luchiano een kunstje laten zien. We moesten nog naar de supermarkt en hadden haast. Daarom deed hij het kunstje iets te vlug en kwam hardhandig met zijn hoofd op de stenen vloer terecht. Dat herinnert hij zich nog goed, want hij heeft er een aantal weken last van gehad.

Sinds mijn elfde ben ik officieel visueel gehandicapt. Bij een GGD-controle constateerde de arts dat ik bijziend was. Geweldig nieuws voor mij, want nu kreeg ik een bril. In de loop der jaren zijn mijn ogen slechter geworden en momenteel hebben beide ogen een afwijking van ongeveer -5.5. Zich kunnen aanpassen is een van de beste menselijke eigenschappen. Veel dingen kan ik zonder bril en dat begint al bij het wakker worden. Blindelings grijp ik in één keer goed. Ook in het donker de weg in huis vinden gaat me uitstekend af.

24.05.2007: Een ezel stoot zich in 't gemeen geen tweemaal aan dezelfde steen. CasaSpider daarentegen doet dit wel met een salontafel. Klik voor groter.Nu Luchiano zo druk aan het oefenen is om op zijn handen te kunnen lopen heeft hij bedacht dat als hij onverhoopt een keer valt hij beter zacht kan vallen. Liever op vloerbedekking dan op stenen. Een gedeelte van de woonkamer heeft vloerbedekking. Er staan twee banken, een hoektafel en een salontafel op. Luchiano verplaatst de salontafel richting de slaapkamer en kan zo prima de handstand oefenen op de vloerbedekking.

Dinsdagavond ging ik als laatste naar bed. Alle lichten waren uit en ik liep de gebruikelijke route naar de slaapkamer. Mijn handen tastten in het rond, altijd beducht voor gevaarlijke obstakels. De deur van de slaapkamer was bijna bereikt toen #$%%^$#%##%#!!! een helse pijn door mijn rechter scheenbeen schoot samen met een enorm lawaai van een schuivende salontafel en gevolgd door een serie forse vloeken.

Ja, Sonja Faries kan misschien mooi tekenen maar CasaSpider kan er ook wat van. Klik op het plaatje of anders hier voor het volledige beeld. De volgende dag vroeg Luchiano ietwat angstig of hij het tafeltje terug moest zetten na de oefeningen. "Neen jongen, dat hoeft niet. Het was ook niet jouw schuld, ik moet gewoon uitkijken waar ik loop."

Als wekker gebruik ik het mobieltje dat we in Nederland hebben gekocht, ermee bellen kan op dit moment toch niet. Op woensdagavond was de batterij leeg en moest het ding opgeladen worden. Omdat het een Nederlands mobieltje is heeft het een stopcontact nodig met 220 volt. Dat hebben wij onder andere bij de wasmachine. Die nacht gebruikte ik mijn eigen mobieltje als wekker.

Om een uur of vijf 's morgens realiseerde ik mij dat het Nederlandse mobieltje bij de wasmachine drie minuten voor het mijne met een oorverdovend Kukelekuuuu op de wasmachine af zou gaan. "Laat ik hem daar maar even weghalen en de wekker uitzetten", prevelde ik in mijzelf. Het was nog tamelijk donker en ik haalde het mobieltje met de charger uit het stopcontact. Teruglopend naar mijn bed tuurde ik op het display om de wekker te de-activeren toen #$%%^$#%##%#!!! een helse pijn door mijn rechter scheenbeen schoot samen met een enorm lawaai van een schuivende salontafel en gevolgd door een serie forse vloeken.

Gelukkig gaat het met Diana (1) alweer een heel stuk beter.

Comments

ik wist niet dat u zo'n atletisch lichaam had, zoals op het plaatje. de rest dan wel weer duidelijk.
als tip... kan de adapter van de telefoon geen 110 hebben (kleine letters op de achterkant) scheelt wellicht een derde keer uw scheenbeen

Gelukkig gaat het wat beter met muisje Diana.

http://live.casaspider.com/data/pics/rotateDiana/rotate.php Hier lijkt ze echt op een muisje. :)

Ow, ik zie dat, dat niet de juiste muisfoto is. Ik bedoelde die met dat rose muisje op. :)

Hoe durf jij jezelf visueel gehandicapt te noemen als je, dankzij je bril weliswaar, alles kan doen wat een normaal ziend meens kan doen? Jouw bril is jouw ticket om te kunnen autorijden, omdat die jouw ogen herstelt tot wat het moet zijn. Het is een hulpmiddel weliswaar, maar het verbetert je ogen. Als dat niet meer zo is, dan mag iemand zich visueel gehandicapt noemen. Mijn hulpmiddelen verbeteren mijn ogen niet, maar maken het mogelijk om met mijn restvisus (waarbij je bij jou niet van kunt spreken omdat je bril alles herstelt) zo onafhankelijk mogen te kunnen zijn. Dat is een verschil wat ik even wil benadrukken. Zo, dat ben ik even kwijt.

Waarom kan jij een mobiel, als die opgeladen is. niet als telefoon gebruiken als die in Nederland gekocht is? Als er eenmaal stroom op zit moet dat toch kunnen?

Heel fijn dat de prinses weer opknapt. Mocht het weer misgaan, wat ik niet hoop, ONMIDDELLIJK naar de dokter!!!!!

Fijn dat het met Diana weer wat beter gaat. En met jou... ;-)

Er was iets met een ezel, maar dat ga ik maar niet herhalen.

@Benno: Ach, ik doe niet zo graag opschepperig over mijn goddelijk lijf. De adapter heb ik ook al eens in een 110 volt stopcontact gestoken en dat gaat goed. Probleem is alleen dat hij dan voor geen centimeter oplaadt. Dus daar gaat mijn scheenbeen binnenkort weer...
@Boutie: Haha, je verwijst naar de random picture en dat is iedere keer een andere... :-)
Overigens heb ik goed nieuws, binnenkort meer daarover!
@Cyberjunk: Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij even je hart moest luchten, ik ben ook wel een aansteller. Te vergelijken met iemand met steunzolen die beweert dat hij invalide is of iets dergelijks. Toch voel ik mij wel degelijk soms visueel gehandicapt en het is ook zeker niet zo dat ik met bril evengoed zie als mensen met goede ogen. Maar het is zeker niet te vergelijken met jouw situatie, daarin geef ik jou 100% gelijk. De mobiel die ik in Nederland heb gekocht bij KPN heeft een KPN simcard. Daar zit een "lock" op, er kan dus niet zomaar een andere (Curacaose) simcard in. Bij KPN kost dat "unlcoken" 68 (!) euro, dus moet ik hier een mannetje vinden die dat voor minder doet. Als het herstel bij Diana nu niet definitief doorzet gaan wij uiteraard direct naar de dokter...
@Pascal Summer: Ja, deze twee zaken (mensen) houden direct verband met elkaar...
@Renesmurf: Heb je de titel goed gelezen?

He, he, het zit erop vandaag was de laatste avond 4 daagse in Leiderdorp. Het was leuk, we hadden moooooi weer warm & sunny!!

Je moet wel uitkijken waar je loopt no!! Of je bril gewoon opzetten hihi

Gelukkig dat het weer goed gaat met Bella D.

Het is wel een beetje rokerig bij jullie 's nachts thuis. Of zijn het slierten donker? Met lichte plekken ertussen door?
Ik doe dat ook weleens met de Duplo treinbaan die ik dan 's nachts per ongeluk aan gort loop en dan weer moet maken omdat het anders ook ellende is. Of een schoen die ik zelf ergens tussen mijn bed en de wc heb geparkeerd.
Haha, ik kan het me goed voorstellen, ook het kabaal erbij.

Ik hoorde, toen ik een mobiel kocht in Nederland, dat tegenwoordig alle mobieltjes "simlock free" zijn, ongeacht wat voor merk en bij wie je ze koopt. Dat simlock probleem zou niet meer bestaan, zo werd mij gezegd. Nou werd er wel bij verteld dat het betekende dat ik, als ik naar een andere provider wil, dat zonder probleem kan doen omdat mijn mobiel lockfree is. Ik heb nu KPN, maar als mijn simcard er uit gaat, kan er zo een kaart van Orange in of van Vodafone of wie dan ook. Nu heb ik wel prepaid, jij zult wel een abonnement hebben. Maakt dat verschil? Of komt het verschil puur voort uit het feit dat jij op Curaçao woont? Ik snap trouwens niet dat als het zo ingewikkeld is allemaal, dat jij een mobiel aanschafte in Nederland.

Laat ik het gelijk maar zeggen: turnen is voor mietjes... Das is geen sport voor een jongen. Beetje dom in die ringen hangen, over een paard heen springen... op een mat kunstjes doen. Nee, dat is allemaal voor mietjes.

Het scheenbeen is een heel gevoelige plek, zeker als je een tweede keer op dezelfde plaats zo'n opdonder krijgt. Je moet voortaan beter uitkijken, hoor, ook in het donker.
Maar wel fijn dat het met Diana weer beter gaat. Voor haar een kusje van opa. CasasPa

@Donna: Ik vind het knap hoor, een vierdaagse lopen. Vandaar dat jij nu wel weet waar je moet lopen en ik nog niet... ;-) Bella Diana heeft vandaag weer veel gelachen en gepraat, we gaan door met de antibiotica...
@Pascal: Hehehe, toen ik de inktpot-functie in Paint gebruikte met de kleur zwart zag het donker er inderdaad realistischer uit. En toch bood het plaatje minder informatie, vandaar de slierten. Hoe voelt het om een Duplo treinbaan te verpletteren?
@Cyberjunk: Hmm... de mijne is van KPN maar dus niet simlock-vrij. Ik vond het gewoon handig om in Nederland een mobieltje te hebben. Achteraf bleek het prepaid (ik had prepaid) bellen toch erg duur...
@Brillie: Ik zou jou wel eens in de ringen willen zien hangen...
@CasasPa: Het scheenbeen is zeker gevoelig, het zou toch wat zijn als ik voortaan met scheenbeschermers moet gaan slapen? Diana geeft opa een kusje terug...

Prepaid moet men ook alleen doen als het mobieltje voornamelijk voor noodsituaties of voor moeilijkheden (vertraagde treinen, files) wordt gebruikt, of om je komst aan te kondigen als je onderweg bent naar iemand en niet zeker weet hoe laat je aankomt of om je veilige aankomst ergens te melden. Voor hele lange gesprekken, of als je geen vaste telefoon wilt is een abonnement relevanter. Als jij die mobiel in Nederland wilt gebruiken en als je in Cur een andere mobiel hebt- of een vaste telefoonaansluiting- dan zou ik als ik jou was die simlock maar lekker laten zitten, dan zou ik er geen eurocent- of wat dat bij jullie ook maar mag zijn- voor over hebben.

@Casa:
Ik moet toegeven dat meer geestelijk is dan lichamelijk. Het begint met irritatie over de troep en het schuld geven in gedachten en gaat dan over naar een logisch redeneren waarom het mijn schuld dus niet was, terwijl ik weet dat ik de enige ben die er op dat moment wat aan kon doen. Verbeten repareer ik dan de schade. Die lichamelijke pijn beperkt zich vaak tot een enkel acupunctuurpunt onder de voet, maar wel diep en wat gehoorsbelasting.

T. laat ook wel eens iets slingeren (understatement!??) en daar struikel ik vaak over.
Ze gaat dan over de knie ;)

@GJ: Een vrouw moet je als kraakporcelein beschouwen en haar koesteren in plaats van haar over de knie leggen...;-)

Je liep niet bepaald in een rechte lijn je onheil tegemoet, wel? Ook nog last van evenwichtsstoornissen, wellicht?

@Cyberjunk: Het is een hele goede wekker en Diana houdt van de ringtones. Toch een goede deal dus...
@Pascal: Een interessant thema, "schuld" in combinatie met "je bent overal zelf verantwoordelijk voor". De gehoorbelasting ontstaat door het vloeken neem ik aan en niet doordat net het acupunctuurpunt van je oren geraakt is?
@GJ: Ik krijg het donkerbruine vermoeden dat T. het erom doet... ;-)
@Cyberjunk: Een vrouw is als kraakporcelein? Scherven brengen geluk!
@Rene: Het kan verband houden met de Tequila van die avond. En heb jij wel eens geprobeerd in Paint uit de vrije muis een rechte lijn te tekenen?

het slapen met scheenbeschermers lijkt me wel een optie maar het is niet echt mannelijk om net voor het slapen gaan even de scheenbeschermers om te doen....
En dan zul je zien dat je de volgende keer met je tenen een poot van de salontafel pakt, dat is nog vele malen pijnlijker!
Dan ook maar direct voor het slapen de schoenen met stalen neuzen aan...:-)

Nou, sinds je meneer Jamin tijdperk zijn je tekeningen er niet op vooruit gegaan. Maar wel erg pijnlijk je scheenbeen stoten. Gelukkig dat een ezel dat nooit zou doen.

roflol, ik ben zooooooo blij te lezen dat ik niet de enige sneuneus in het leven ben......kusje op je au :-)

@Angel: Misschien is een harnas een optie? Probleem is dat met mijn slimheid het harnas natuurlijk in de slaapkamer ligt. Hoe moet ik het dan halen?
@Margriet: Ja, op onze leeftijd gaat alles achteruit nietwaar... ;-) Een ezel doet het volgens de overlevering ook, maar dan maar 1 keer!
@Paola: Je zult wel begrijpen dat ik achteraf aan jou heb gedacht... :-)