« Een dure pizza | Main | Nederlanders buitenlanders? »

Wie A zegt...

Ja, schrijven dat we er vandoor gaan is niet zo gek moeilijk. Maar dan komen de vragen, het waren er veel meer dan ooit verwacht. Mensen willen antwoorden en dat is menselijk. Dus... waarom vertrekken wij van het paradijselijke Curacao naar het Koude Kikkerland?

Een goede moppenverteller ben ik niet. Een toerist vroeg eens aan een arme man op een tropisch eiland waarom hij niet een baan zocht in bijvoorbeeld Nederland en daar hard ging werken. "Waarom zou ik?", counterde de arme man. "Dan kun je op vakantie naar zo'n eiland als dit", antwoordde de toerist.

Het is een combinatie van factoren. De met afstand belangrijkste is Lucy. Zij is geboren in de Dominicaanse Republiek en woont op 3 september aanstaande precies acht jaar met mij op Curacao. Lucy heeft het hier wel gezien. Het eiland is te klein, steeds doen we dezelfde dingen en Dominicaanse vrouwen liggen bepaald niet goed bij Curacaose vrouwen. Dat merkte zij regelmatig in winkels, bij de immigratiedienst en de chauffeuses van minibusjes.

Ooit las ik dat een relatie tussen personen van verschillende nationaliteit een hogere kans van slagen heeft als men zich vestigt in het land van de vrouw. Nu is Nederland ook niet Lucy's land maar de mogelijkheden zijn er toch veel groter. De toekomst zal leren of die kansen ook benut worden, maar veel langer blijven was geen optie. Als ik ooit nog een hoofdprijs in een willekeurige loterij win verhuizen we naar Santo Domingo, the best of both worlds.

En heeft CasaSpider dan niets in te brengen? Uiteraard, immers ik ben wel de man in huis ja! Toen ik in 1995 naar Curacao emigreerde was dat in eerste aanleg voor een jaar of drie. Het leven hier bevalt mij uitstekend waardoor men misschien bepaalde oogkleppen opgezet krijgt. Mannen zijn sowieso niet echt veranderingsgericht, zeker niet zolang alles goed loopt. Altijd zijn het de vrouwen die op de achtergrond sturen.

Dushi Korsou... Klik voor groter.Het was even nadenken. Nederland zit in de lift, de economie draait er als een tierelier. De euro is peperduur voor ons met de Antilliaanse gulden direct gekoppeld aan de dollar. Tien jaar geleden was het een stuk gemakkelijker om Nederlanders voor een baan naar Curacao te halen dan nu. Door de globalisering ziet men werk op Curacao verdwijnen naar goedkopere Zuid-Amerikanen uit bijvoorbeeld Colombia. Ook India is een geduchte concurrent.

Probleem van een kleine arbeidsmarkt op een eiland met slechts 150.000 inwoners is dat men moeilijker kan job-hoppen. Ik heb via SQL Integrator zeven jaar voor Aqualectra, het water- en electriciteitsbedrijf, gewerkt en vijf jaar voor UTS, telecombedrijf numero uno op Curacao. Daarmee zijn de belangrijkste klanten voor een fulltime Oracle-DBA wel genoemd.

Men zou het niet zeggen maar ook CasaSpider wordt er niet jonger op. Nu is er nog tamelijk veel interesse in mij, op de arbeidsmarkt wel te verstaan. Dat kon over vijf jaar wel eens een ander verhaal zijn. Voorts ben ik naar eigen zeggen flexibel en weet van vrijwel iedere situatie het beste te maken. Een verwachte chronische verkoudheid gedurende de eerste maanden baart me nog de meeste zorgen.

En dan is er de school. Voor Luchiano (9) en straks Diana (1) is het niet slecht dat zij in Nederland onderwijs gaan genieten. Op Curacao is het erg moeilijk om een kind op een school met Nederlands als instructietaal geplaatst te krijgen. Er zijn slechts drie scholen die dit bieden en zij hadden voor het aankomende schooljaar gezamenlijk 258 plaatsen (bron). Niet minder dan 813 (!) kinderen visten achter het net.

En onze zoon, Luchiano? Die heeft er wel zin in. Waarom weet hij ook niet, ja dat hij dichter bij zijn familie is. Zijn Nederlandse familie wel te verstaan. "Zeg maar dat ik het leuk vind om weer in een vliegtuig te zitten", riep hij zojuist.

Ik voel mij verbonden met Curacao en ga het eiland zeker missen. De warmte, de zee, de relaxedheid van de mensen en de bijzondere humor. Sommige dingen moeten gewoon gebeuren en als men gekozen heeft dient men ook 100% voor die keuze te gaan. Nederland maak je borst maar nat!

Gelukkig wonen daar ook gelijkgestemde zielen zoals Diamond Piet die hier zojuist tien dagen op vakantie is geweest met zijn dochter Emmie (6). Maar ook zie ik ernaar uit om eens kennis te maken met GJ van Camarados die een mooi stukje heeft geschreven over het aanstaande vertrek van de Spiders.

En zo zijn er meer mensen die ineens binnen bereik komen. Toch zal het even duren voor de merknaam CasaSpider net zo bekend is in Nederland als op dushi Korsou. We genieten nog maar even van de ventilator op de naakte huid tijdens het schrijven.

Comments

Peter, terechte redenen. Klinkt allemaal goed vooruitgedacht (zoals een goed DBA betaamt). Nooit te veel achterom kijken bij dit soort dingen. Boek de 17e september, dan vliegen we samen. Wel jammer overigens.

Ik hoop voor Lucy dat zij in Nederland echt geaccepteerd zal worden, ik weet niet hoe men daar in Nederland tegenover Dominicaanse vrouwen staat. Ik kan er geen zinnig woord over zeggen. Want als het 1 van haar redenen is om hierheen te komen dat Curašaose vrouwen haar afwijzen, dan hoop ik dat het hier goed gaat, alhoewel ik nooit gehoord heb dat men hier geen Dominicaanse vrouwen zou willen. Voor de rest snap ik het helemaal, ik kan het me ook indenken en ik hoop dat jullie over een paar jaar kunnen zeggen dat het een goede keus is geweest.

Casa, zoals altijd :-) een wel overwogen, gefundeerd besluit waar op het eerste gezicht niet zoveel tegenin valt te brengen. Wees er alleen beducht op dat Nederland de afgelopen 12 jaar ook veranderd is en dat m.n. Lucy, Luchiano en Diana nog wel even moeten vechten voor een plekkie in de samenleving en zullen moeten wennen aan het calvinistische drukke Nederland. Nogmaals veel succes met alle voorbereidingen!

Poehee, ja nu snap ik het wel.
Je hebt het goed uitgelegd.
De beslissing zal niet makkelijk geweest zijn.

Grouphug grouphug!! :-)

De grap van de tourist daar zit wel wat in denk ik. Het allermooiste is als je heen en weer kan reizen en zo het beste van 2 werelden hebt. Mijn ouwelui doen het op die manier.
En ach altijd hetzelfde doen, wie doet dat nou niet? In NL zit je op een gegeven moment ook in een bepaalde sleur alleen heb je in NL er niet zulk mooi weer bij....

Casa, zoals je zelf hebt gezegd als je zo'n grote beslissing neemt moet je er dan ook 100% achter staan. Terecht, maar vergeet niet net als wat Janneman en Cyberjunk hebben aangegeven NL is in de loop der jaren ook veranderd. Het is natuurlijk ook afhankelijk waar je komt te wonen. In de randstad of ergens in een plaatsje waar je als buitenstaander niet gauw geaccepteerd wordt. Ik spreek uit eigen ervaring. Hopelijk zal het meevallen voor Lucy en dat ze zich gauw hier thuis gaat voelen.

Dat wat er speelt tussen de Curacaose vrouwen en Dominicaanse vrouwen is iets dat al lang zo is, maar dat is ook met een reden dat de Curacaose vrouwen zo reageren. Dit doen ze bijv. niet bij de hollandse of portugese vrouwen, maar ja jammer dat ze dan ook alle dominic. vrouwen zo behandelen terwijl het meestal om een klein groepje gaat die het voor de rest verpest.

Maar eerst de EERSTE winter doorkomen want dat is meestal het ergste als je dat binnenzitten in de winter met de feestdagen, donker en somber veel regen, koud hebt overleefd dan heb je de moeilijkste doorstaan en dan is de rest een makkie.

Ik kijk uit naar de meet en greet en zoals ik al eerder heb aangegeven zijn jullie van harte welkom bij ons!!!

Ik heb alleen maar gelezen, nog nooit gereageerd, maar nu moet me van het hart, veel sterkte de komende maanden (tot mei 2008). Ik spreek uit ervaring, ben zelf in 2000 na 13 jaar teruggegaan naar het koude kikkerland. SWAT analyse is de beklemmende familie avonden, koud en dus moeten plassen op verkeerde momenten.

Nogmaals succes

Jullie hebben er inderdaad goed over nagedacht, zo'n beslissing maak je ook niet zomaar natuurlijk. Jullie zullen zeker bepaalde dingen van Curašao gaan missen maar natuurlijk ook weer veel nieuwe leuke dingen hier gaan meemaken (en ook minder leuke dingen). Er bestaat inderdaad al een eeuwige "strijd" (om het zo te noemen) tussen Curašaose vrouwen en Dominicaanse vrouwen op Curašao. Het is jammer dat een groep het voor de rest verpest. Het is net zoals een Marokkaan in NL, die hard werkt voor zijn geld en netjes belasting betaalt en geen kwaad in zich heeft, toch word hij overal "vies" aangekeken. Vooroordelen kunnen veel kapot maken :-(
Maar zoals je ook zei, IT'ers en MET NAME database specialisten zijn ZEER gewild hier in NL de laatste tijd, dus dat is een groot plus punt van je emigratie hier naar toe. Persoonlijk, als weblog lezer, vind ik natuurlijk reuze jammer. Jou avonturen op Curašao waren geweldig om te lezen. Ik ben bang dat je hier wat minder te schrijven zal hebben, het leven is hier niet zo spannend :-( Maar jou kennende maak je van elke situatie wel iets leuks :-)
Trouwens die quote van Luciano benoem ik tot quote of the year :-D

www.casaspider.NL is nog vrij! :)

Woooow .. wat een stap .. wel goed gefundeerd en beargumenteerd .. Go for it!!

Zo, dat is groot nieuws. Als ik het zo lees is het heel begrijpelijk. Het lijkt me niet eenvoudig om alles op korte termijn te regelen. Veel succes!

Ben net wat leesvoer van de laatste dagen aan het inhalen en ben niet echt verrast over het besluit maar wel over de tijd wanneer je naar NL komt.
In het voorjaar had je het er al over dat dit speelde.
En de opmerking van CasasPa van vorige week deed mij ook al het ergste vrezen.
Bij mij speelde de gedachte om eerdaags weer eens naar de West te gaan maar nu.... kan ik overal heen.
Was pas in het voorjaar gekomen, dan krijg je niet direct een winter voor je kiezen, hebben we nog een winter zonnige verhalen en had ik misschien nog kans op...... Je begrijpt me wel?
Maar als je toch hierheen komt; welkom, herzlich willkommen, welcome, bienvenu, bem-vindo, accoglienza, bienvenida enz.....

hihihihi ik wacht op de meet & greet Casa party!
Ik geef Donna helemaal gelijk over de eerste winter. Maar samen maken jullie er wel iets leuks van.
Heeeeeeel veel succes met het inpakken en van alles regelen.

De economie trekt hier inderdaad aan. Vanmiddag de stad in om fraaie voetbalschoenen te kopen!

Nog even een laatste vergelijking, dan houd ik er mee op hoor! :)
Ik denk dat op het CasaLog, net zoals destijds op camarados, voor zo'n 95% wordt gelogd over de leuke dingen des levens.

Dat schepte bij mijn bezoekers een zogenaamde perfect wereldje.
Dat hebben veel bezoekers natuurlijk ook met jouw log, lees: elke vrijdag op Mambo Beach, elke dag heerlijk weer, gezellig bbq-en met de familie etc..
En dat wordt dan gelezen vanuit een koud kikkerlandje, tsja dan ben je wel gestoord natuurlijk als je gaat verhuizen! :-)

De verbaasde reacties zijn dan echter ook niet vreemd.

//

Ik kijk uit naar de verhalen over de verhuizing en het leven in Holland.
Oh, nu weet ik ook waarom mijn broer met zijn italiaanse vriendin in ItaliŰ woont! :-)

@Donna & Curacaoenaar, Zouden jullie eventueel de strijd tussen Curacaose en Dominicaanse vrouwen kunnen uitleggen?
Mijn vrouw komt uit Jamaica en zij maakt hetzelfde mee als Lucy.
@Casaspider, zolang jij en je familie er 100 procent zeker over zijn dan maken de redenen eigenlijk niets uit! succes!

welkom terug!

Het bekende verhaaltje..nu iedereen een NL paspoort heeft naar de eerste wereld vertrekken..

@Paul de Jong: Misschien doe ik het nog ook, de 17e... :-) En ik vind het ook wel jammer.
@Cyberjunk: In Nederland valt dat wel mee. Het heeft hier een bepaalde reden. Dominicaansen maar ook Colombiaansen zijn een bedreiging voor de toch al schaarse Curacaose mannenmarkt. Vandaar...
@Janneman: Het zal niet allemaal vanzelf gaan, dat beseffen we zeker. Maar als we het willen doen moeten we het nu doen...
@Cockie: Dank je en neen, het is geen gemakkelijke beslissing. Maar een grouphug met Cockie vergoedt veel!
@Lennart: Mee eens, ik denk dat vooral mannen (nou ja ik dan) wel van routine houden. Niet voor niets bestaat er zoiets als een stamkroeg. Soms is het ook gewoon het idee dat je zeg maar zo de auto naar Parijs kunt pakken. Zonder het overigens ooit te doen... :-)
@Donna: Voor de winter ben ik ook bang, al is het klimaat inmiddels zo op hol aan het slaan dat het misschien nog wel eens heel warm kon worden. Wat betreft de Dominicaanse dames, vind je niet dat de Curacaose vrouwen hun mannen ook een beetje de schuld mogen geven... :-)
@Richard Brekelmans: Dank je! Het wordt een tijd van (opnieuw) aanpassen. Het moeten urineren op verkeerde momenten houd ik in gedachten... :-)
@Curacaoenaar: Generaliseren en vooroordelen zijn tamelijk negatieve uitingen maar ze zijn er nu eenmaal wel. Het CasaLog gaat gewoon door, maar wordt inderdaad wat minder exotisch. Ik vond hem ook wel leuk, die van Luchiano...
@Boutie: Dat is uitstekend nieuws, maar doe mij toch maar .com dat is de echte...
@HJC: Thanks, jij hebt zelf natuurlijk ook wel met dit bijltje gehakt. Al was het dan voor een kortere tijd, maar toch...
@Carin: Het kost me allemaal nog heel wat hoofdbrekens, maar we komen er wel uit. Dank je!
@Angel: Wat mij betreft was 1 april 2008 ook een mooie datum geweest. Ach, nu krijgen we de ellende maar meteen voor de kiezen en gaat daarna de zon schijnen. Ben je tegenwoordig vaste klant van het Nederlands Talen Instituut?
@Tashita: Luchiano denkt nu nog dat sneeuw leuk is. Daar komt hij nog wel van terug. Dank je voor de goede wensen!
@GJ: Een wijze reactie maar dat kon ook haast niet anders van iemand die zelf goed weet hoe het bloggen inelkaar zit. En je broer heeft het inderdaad heel goed bekeken... :-)
@Pieter: Vrouwen uit armere landen in de regio trekken naar de rijkere landen om een beter bestaan op te bouwen. Zij worden concurrentes op de lokale mannenmarkt. En op Curacao is toch al een vrouwenoverschot. Wij zijn 100% zeker, dank voor je wensen!
@Louter: Het duurt nog een paar weken maar evengoed bedankt. Hopelijk zit je tegen die tijd niet in de nachttrein naar Lissabon... ;-)
@Cerito: Zonder Nederlands paspoort was er ook iets gebeurd. En voor de rest, ieder mens probeert het beste van zijn leven te maken. Daar is toch niets mis mee?

Lucy moet niet denken dat het in Nederland gemakkelijker aan toe zal gaan. Luciano moet eraan denken dat Antillianen in een slecht daglicht staan. Dus alles is niet positief in Nederland. Positief voorbeeld is CasaSpider als leesvader.

Hoi, ik behoor tot de hordes lezers die stiekum meeleest en tot nu toe nooit reageerde. Ik wil jullie feliciteren met de beslissing: zonder jullie te kennen vermoed ik toch dat jullie het in NL wel gaan halen, jullie zijn doorzetters. Verder hoop ik natuurlijk dat je door blijft schrijven, want ook in NL blijft er genoeg om je over te verbazen. Als mede bezitter van een weblogje blijf je een inspiratie, write on dude!

JJ
http://ookheelleuk.blogspot.com

Casa, zeg tegen Lucy en Luciano dat het best meevalt in Holland! De mensen die Lucy en Luciano 'bang' proberen te maken zijn volgs. mij juist mensen die bezig zijn met bekrompenheid.
Maar goed. Gelukkig geven ze het zelf toe! Hi hi :)

Jullie komst maakt het in ieder geval eenvoudiger om samen op genuanceerde wijze voetbalwedstrijden van commentaar te voorzien. Bovendien zien we elkaar vaker en daar ben ik heel blij mee.

Daar staat tegenover dat de vakanties op Curašao anders gaan worden.

Boutie heeft gelijk. Het valt allemaal wel mee hier. Met een beetje goede wil kom je hier een eind.

Jullie zijn van harte welkom!

casa... zoals jij het noemt, helemaal gelijk. en inderdaad nu richten op Hulanda... en niet in 2 werelden gaan leven. overal zijn mooie en minder mooie dingen, maar richt je op de mooie dingen.

En natuurlijk zijn jullie altijd welkom voor een vakantie.. dadelijk weer plek genoeg.

saludos!

Estimada Lucy,

Soy chilena y vivo en Holanda desde hace ya casi 6 a˝os. La razon por la que me encuentro aca se debe a que mi marido es Holandes.

Se que el cambio que tendras que enferentar al mudarte a Holanda es fuerte y se que tal vez tendras momentos dificiles. Pero con amor todo se supera, y podras salir adelante.

Si necesitas apoyo o conversar con alguien, siempre puedes escribirme.

Un gran abrazo desde Holanda,

Veronica & Paul

Er zijn mensen die Casa en Lucy "bang" proberen te maken.

Er zijn ook "optimisten," die ze duidelijk proberen te maken dat het allemaal best meevalt.

De waarheid ligt zoals zo vaak in het midden. Laat je inderdaad niet bang maken door mensen die de zaken inderdaad erger voordoen dan ze zijn, maar sluit je ogen ook niet voor de nadelen die er zijn. Tegen Lucy roepen dat het allemaal best meevalt is niet realistisch, evenmin is het realistisch om haar bang te maken met horrorverhalen of over alle moeilijkheden. Houd je ogen goed open. En ik denk dat het wel goed zal zijn voor Lucy als zij Nederlands zou leren spreken. Dat kan ertoe bijdragen dat ze wordt opgenomen in een leuke kennissenkring van Nederlandse vrouwen, zeker als die ook kinderen hebben in de leeftijd van die van jullie.

Veel succes met alle voorbereidingen in korte tijd! Moeten er veel spullen mee of laat je de grote dingen (meubels, auto) achter?
En zoals je weet: "ieder nadeel heb zijn voordeel", dus laat het allemaal maar over je heen komen!
PS Volgende keer als Piet en Emmy komen logeren is het ophalen wel iets gemakkelijker gniffelgniffelgnagna...

@Hans: Hoho, Luchiano is geen Antilliaan maar een Dominicaan. Maar ja, of een Nederlander dat verschil ziet... :-)
@Jeroen: Voor alles is een eerste keer. Als we de kerst halen gaan we het redden. Ik blijf gewoon doorschrijven, het verschil is alleen dat ik zowat de enige weblogger op Curacao ben (oh en jij dus ook!) en straks in Nederland wordt opgenomen in de massa. Je schrijft trouwens leuk, heb net zo'n tien posts in een keer gelezen. Kan ik Curacao straks via jouw blog volgen. En last but not least: Vanessa en jij gefeliciteerd met het 4-jarig huwelijk!
@Boutie: Ach, er zijn slechtere plaatsen om te leven dan Nederland, toch? En anders vertrekken we gewoon naar Belgie... :-)
@Piet: Ja, de nuance ontbreekt vaak bij het kijken naar voetbalwedstrijden. Daar komt dus alvast verandering in! Thanks voor het welkom en de groeten aan Emmie...
@Benno: Neen, leven in 1 wereld is al gecompliceerd genoeg voor mij. Beginnen we gelijktijdig aan iets nieuws, immers jullie nieuwe huis is bijna klaar. We spreken elkaar!
@Veronica&Paul: Muchas gracias para las palabras buenas. Al principio no estara facil, la vida en Holanda. Pero si, con amor lograremos. En la noche Lucy va a leer lo que escribiste. Seguro que le gusta mucho. Gracias!
@Cyberjunk: Ware woorden. Zeker is het belangrijk dat Lucy goed Nederlands leert spreken. Maar dat gebeurt vanzelf als zij meer contact heeft met anderen. Ik vrees dat ik vaker uit huis ben wegens het werk plus reistijden dan hier op Curacao...
@Willisha: Neen, veel spullen hebben we niet en de auto is een lease-auto. Het is nog maar de vraag of het ophalen van Piet en Emmie gemakkelijker wordt. Immers, luchthaven Hato is maar een kilometer of tien rijden...

Ga je je huis verkopen of huur je?
Wellicht een meet & greet in Huize de Beilen??

Huren lijkt mij onmogelijk, tenzij je in de vrije sector terecht komt. Maar als je na 12 jaar buiten Nederland te hebben gewoond weer terugkeert- en dat nog wel met een gezin- dan lijkt het me niet mogelijk om een behoorlijk huurhuis te krijgen. Dat is haast onmogelijik, bovendien moet je meestal reageren via advertenties om een woning te kunnen huren en dan moet je nog maar afwachten of je de eerste bent die reageert. En ze werken overal met puntensystemen. Bovendien weet Casa nog niet eens waar ze gaan wonen. Bovendien lijkt huren mij financieel ook niet echt aantrekkelijk.

Nou nou....toen ik het las gingen bij mij bakboord en stuurboordlichten branden.
Succes met jullie nieuwe leven in Nederland.
PS. Ben onlangs op vakantie geweest in Rotterdam. Heerlijke strand aan de Maas, net Mambo beach. Daarna de stad in en een heerlijke presidente biertje gedronken op koningsplein bij Temptation.

Heel veel succes. Het voordeel van in een grote stad gaan wonen is dat de mensen wat gewend zijn, en dat je makkelijker mensen tegenkomt waar je iets mee gemeen hebt. Het voordeel van in een achterafdorp gaan wonen is dat je daar iets bijzonders bent en de mensen nieuwsgierig naar je zijn, bovendien zijn er in Nederland eigenlijk nauwelijks nog dorpen waar alleen autochtone dorpelingen wonen. Tenzij je per se in Rijssen of Staphorst wilt gaan wonen. Dat zou ik niet doen ;-) Mijn Marokkaanse vriend beviel het bijvoorbeeld in Doetinchem veel beter dan in Utrecht omdat hij in D'chem benaderd werd als zichzelf en in Utrecht als Marokkaan nr zoveel (en dat was niet gunstig).
En zeg maar tegen Luchiano dat sneeuw heel leuk is. Wat denk je wel ...

daarom ... altijd welkom en plek genoeg.

Wilders die pest je wel weg...

@Lennart: Ik zou het wel willen verkopen maar dat vindt de huisbaas vast niet goed. Aha, je bedoelt De Bijlen... ;-)
@Cyberjunk: Voor de eerste periode willen/moeten we huren. Daarna kijken we verder. Het zal niet meevallen inderdaad. Als iemand nog iets leuks weet?
@gepensioeneerde marineman: Rotterdam is mijn geboortestad. Zoals jij het beschrijft lijkt het net Curacao!
@Irene: Neen, Staphorst staat niet op mijn verlanglijst. Een dorp spreekt mij toch wel aan, dan is de overgang niet zo groot... :-)
Sneeuw leuk? Brrr....
(Ja, in Zwitserland misschien)
@Benno: Dank voor het aanbod, wie weet...
@Brillie: Die zin kun je qua onderwerp/lijdend voorwerp op twee manieren lezen...

Ik vertrek overigens 16e, niet de 17e en met de KLM dus.

Hoewel pas een jaar op het eiland, ben ik een trouwe fan en lezer van jullie weblog. Eerst Casaspider, dan de Amigoe, dan een Polar.

Ik hoop dat je in NL doorgaat met schrijven....

Zo is dat Irene. We moeten Lucy en Luciano vooral niet een soort van minderwaardigheidscomplex gaan inprenten. Vooral de opgroeiende Luciano NIET!

Het valt reuze mee in Holland. En dat zegt Boutie, de rasechte Antilliaan!!!

Dat was een leuke taalkundige opmerking die je tegen Brillie maakte. Echt een doordenkertje. Knap, dat jij in alle spanningen waar je toch in verkeert nog zo gevat kunt zijn en je hersens zo scherp kunt houden.

Koopt ie na al die jaren eindelijk een stretcher en een bbq, en dan gaat ie terug naar Nederland :)

Aan wie moet ik nu de Westmalle Trippel geven bij mijn volgende bezoek???

In ieder geval, veel succes en geniet nog even van het paradijs. Uit ervaring weer ik dat je het gaat missen ;)

Maar zoals je zegt, met de dure Euro tov de dollar is het even niet zo aantrekkelijk om daar te werken.

Mocht je nog eens in Antwerpen komen laat het me weten, dan gaan we er nog eens een lap opgeven :)

Ik heb je geprobeerd te mailen met een tip voor een woning maar helaas was het mailadres blijkbaar niet goed. Kan je mij mailen dan reply ik je zo snel mogelijk terug.

@Paul de Jong: Ik zag je ticket al op je weblog... ;-)
@Dick Drayer: Dat is een hele goede volgorde. En ik ga zeker door met schrijven in Nederland.
@Boutie: Zo mag ik het horen. Nederland is gewoon een mooi land. (Als het niet regent en de zon schijnt)
@Cyberjunk: Een aangeboren afwijking vrees ik... ;-)
@Guillermo: De BBQ gaat mee naar Nederland en de stretcher heeft het al begeven. Wat houdt ons nog tegen? De Tripel kun je in Nederland bij mij droppen, dan heb je minder bagage naar Curacao mee te nemen. We gaan er zeker nog eens een lap opgeven. Geen idee wat het betekent maar het zal wel iets met bangelijk zuipen te maken hebben... :-)
@Carin: Mailtje is onderweg! (Ben benieuwd)

Wat dacht je van de omgeving Leiden? L'dorp, Voorschoten, Oegsgeest. Kleine stad, grote dorp. Heerlijk rustig en ook niet te rustig. Dicht bij de snelweg en er zijn mogelijkheden om particulier huizen te huren.

Laat ik hem daar nu net over gemaild hebben Donna ;-)

jeetje wat toevallig!!
Grappig;-)

Op de een of andere manier wil men altijd alles verklaren, maar soms gaan de dingen gewoon zo.
Dat is dan wel weer verklaarbaar, maar het heeft toch het meest te maken met het grote toeval.

@Donna: Geen slecht idee! Carin heeft me zojuist een mooi appartementencomplex laten zien. Alles is toeval!
@Carin: Jullie wonen toch allebei daar ongeveer en kennelijk naar volle tevredenheid...
@Renesmurf: Het grote toeval daar geloof ik ook in. Maar tevens geloof ik dat men het toeval bewust een handje kan helpen...

Ik begrijp je standpunt met betrekking tot je leeftijd - ik voel wel iets vergelijkbaars...maar hopenlijk wil Lucy de oversteek niet wagen om een jongere Nederlandse DBA aan de haak te slaan....hahahaha

Klopt. Er moet altijd over nagedacht worden door de lezers....

@Rob: Jongere DBA's zijn er misschien wel, maar knappere?
@Brillie: Zo is het. En ook door schrijvers.

Gek eigenlijk maar nu ik jouw beslissing lees realiseer ik me pas hoe zwartgallig ik over Nederland ben. Niet dat ik meteen denk dat het overal anders beter is, zeker niet. Maar de het koude klimaat levert een kille mentaliteit en ik kan me maar moeilijk voorstellen dat iemand daar naar terug wil. Ook al klinken de redenen zeker niet gek.

Maar een flinke weblogmeeting tegennaan gaan gooien dan ;)

Nee Casa, geen lid van het NTI dat was parate kennis!
Is Utrecht nog een optie? In Leidsche Rijn staan voldoende nieuwe ontwikkelingen die nog niet helemaal gevuld zijn. Nadeel is misschien wel dat het overdag erg rustig is voor Lucy.

@Cinner: Soms moet men even weg uit de vertrouwde omgeving om haar nadien beter op waarde te kunnen schatten. Een flinke weblogmeeting is geen slecht idee...
@Angel: Wat een parate kennis, ik sta versteld. Heb je informatie over huurmogelijkheden in Leidsche Rijn of is het allemaal koop? Liever rust dan hectiek!

Jee Casa, je hebt wat losgemaakt hier! De huur-en koopwoningen vliegen je om de oren, de mijmeringen over Nederland en Curacao zijn niet van de lucht, ik ben zwaar onder de indruk.

Je moet gewoon in Rotterdam gaan wonen, maar dat wist je natuurlijk allang.. :-)

JJ

Ja misschien moet ik er eens tussenuit, dat ik het dan ook gelijk weer leuker vindt hier. Hoewel meespeelt dat ik in nogal een vreemd stadje woon ..

@ CasaSpider en familie: voor mij persoonlijk had je geen reden hoeven te vertellen, het gaat eigenlijk niemand wat aan. voor mij volstaat het dat ik je inmiddels via je weblog ken en weet dat je geen gekke beslissingen neemt. en bovendien je thuis maak je met je familie en niet met een zonnig eiland of een koud kikkerland. ik wens je alvast veel succes met de verhuizing en dat jullie je hier thuis zullen voelen. als er een meet&greet komt wil ik ook van de partij zijn. alvast welkom!

oke casa, ik heb het gelezen en begrepen?
Jijzelf hebt ons eens een drankje aangeboden op mambo en toen heb ik je beloofd dat als je ooit in de buurt zou zijn ... we geven 1 september een grootste BBQ.
Als je het wilt - en er al bent dan laat je je mail adres maar achter op mijn log

Jemig, net terug van vakantie wat weblog's aan het 'doorbladeren'en dan lees ik dit!

Enerzijds jammer dat we de verhalen vanaf Curacao moeten missen (al kom ik er nu achter dat er wat alternatieven zijn), anderzijds ook begrip voor jullie beslissing. Een enorme beslissing waarbij ik jullie veel sterkte, maar vooral ook plezier wens!

Ach zo zit de vork in de steel. Spannend en prachtig, verdrietig en leeg, maar ook vol en actie.

@Jeroen: In Rotterdam wonen, vlakbij de Kuip lijkt me niet slecht... :-)
@Cinner: Je woont toch in Roosendaal (of Bergen op Zoom, die twee haal ik altijd door elkaar)? Wat is daar zo vreemd aan?
@Dar Julis: Het opschrijven van de redenen doe ik ook voor mijzelf. Om het idee te hebben dat ik echt beter weg kan gaan terwijl ik liever hier blijf...
@Isabel: 1 September halen we niet, maar dat drankje kom ik ooit nog wel eens halen...
@Jan: Ja, dat is schrikken he. Ben benieuwd naar wat jij alternatieven vindt. Er wordt her en der leuk geschreven op Curacao, maar er zijn helaas weinig volhouders. Ook al geldt dat evengoed voor Nederland, maar daar heb je er weer meer...
@Pascal: Een adequate beschrijving van mijn gemoedstoestand!

Hey Casaspider,

weer zo'n stiekeme lezer... Ik geniet van je blog en ga het nieuws en de nieuwtjes van jou en je familie op Curašao zeker missen! Veel plezier deze laatste week op Korsou, en veel succes in Nederland. (Stiekum denk ik dat de echte reden voor het verhuizen nog niet genoemd is.... dichter bij de bron van het speciaalbier misschien? Of heb je sterke behoefte om Duvelduvel groepie te worden ;-)