« De laatste loodjes | Main | Wie A zegt... »

Een dure pizza

Na de voor menigeen toch ietwat verrassende post van gisteren snap ik dat men op zoek is naar antwoorden. Die komen ook, maar nog niet vandaag. Immers, het dagelijkse leven snelt als een rivier onverstoorbaar en niet te stoppen door.

Zondag was niet echt mijn dag. We hadden bedacht dat de Spiders samen met Piet en Emmie (6) naar Mambo Beach gingen. Om half vijf, want vanaf dat moment is de entree gratis. Laat de Hollander-grappen maar doorkomen. Het was ongeveer 16:29 en ik vroeg aan de caissière of we er al gratis in mochten. "Neen, om vijf uur", antwoordde zij.

06.08.2007: Emmie (6) en Luchiano (9): Vrienden voor het leven. Klik voor groter.Dat heeft Mambo Beach tot onze ergernis al eens eerder gedaan, de gratis toegangstijden van half vijf naar vijf uur verplaatsen. De laatste keer kwam men daar rap van terug. Wij hadden een half uurtje om stuk te slaan en reden door naar het Seaquarium om de zeeleeuwen daar aan te gapen. Het leverde foto's op van Diana (1) met CasaSpider en Diana met Lucy.

Om klokslag vijf uur waren we weer bij Mambo Beach. Het was fijn om voor het eerst sinds zes weken te zwemmen en datzelfde gold voor Diana. Na het tweede Happy Hour bij Wet&Wild haalden Piet en ik pizza's bij de Pizza Hut, voor het Italiaanse accent. Het was ontzettend druk bij de Pizza Hut in Salinja. Is iedereen soms te beroerd om zelf te koken op zondagavond? De parkeerplaats was vol, langs het hek aan de aanpalende weg vonden we een plaatsje.

Na een hele tijd wachten waren de pizza's eindelijk bereid. Vol gas scheurden we weg maar de auto trok naar links. Het duurde een paar seconden maar toen was de diagnose gesteld, een lekke linkervoorband. Tijd voor beslissingen.

Met twee dampende pizza's in de auto, een uitgehongerde familie thuis, een aantal Polars voor de kiezen en een slecht verlichte weg heeft men niet veel zin om de auto langs de kant te zetten en het wiel te verwisselen. Helemaal niet aangezien op elk wiel één van de vier bouten beveiligd is. Hiervoor is een apart opzetstukje nodig.

We besloten door te rijden, zo ver was het niet en de band was in het begin nog niet helemaal leeg. Thuis aangekomen was hij dat wel. Aangezien het toch al niet mijn dag was stelde ik het wielvervangingsklusje uit tot maandag. De pizza's waren overigens niet slecht en snel op.

06.08.2007: Piet en Emmie (6) de roltrap op richting het koude kikkerland. Klik voor groter.Gek is dat dat dingen die op de ene dag voor geen meter lopen op een andere geen enkel probleem zijn. Het vervangen van het wiel kostte wat zweet maar verliep probleemloos. Ook de linkerpols hield zich goed bij deze krachtproef. De volgende halte was een zogenaamde Tire Shop waar men voor een luttel bedrag de kapotte band kan laten plakken. De bandenplak-employee op de Caracasbaaiweg wierp een blik in de kofferbak en constateerde direct dat de band verloren was.

Dat werd een nieuwe kopen. Bij Western CT op Nieuwe Haven rekende ik 153.49 Antilliaanse guldens af (€ 61.40). Voor dat geld wordt het goede wiel bevestigd en het reservewiel netjes in de kofferbak opgeborgen. Zelf heb ik daarbij wel de afdekplaat omhoog gehouden. De pizza's van zondagavond waren lekker maar in totaal ruim 200 gulden is echt teveel van het goede. Wellicht dat deze ervaring van invloed is op het beslissingsproces bij een volgende soortgelijke gelegenheid.

Luchiano (9) en ik gingen Piet en Emmie ophalen bij Caribbean Flower appartementen. Totdat de electriciteit en de auto verrekend waren zwommen de kinderen in het zwembad en nam ik een foto van Piet voor zijn mansion. Bij ons thuis aten we een bord patat en toen was het tijd voor de gasten om zich om te kleden. Ze namen afscheid van Lucy en Diana en met zijn vieren reden we naar Hato International Airport.

Afscheid nemen is nooit leuk, zeker niet als men gedurende tien dagen intensief met elkaar is opgetrokken. Dat geldt voor Piet en mij maar ook voor Emmie en Luchiano. Toch gingen we nog even zitten op een terrasje, een van de grote verbeteringen van de nieuwe luchthaven. Om tien over vier passeerden ze de eerste controle en namen de roltrap naar boven. Een beetje weird om te zeggen: "Tot over een week of zes!"

Inmiddels zitten ze alweer ruim een uur in de lucht. Piet en Emmie, goede reis!

Comments

Ja, pechdagen heb je altijd. A;s er op een dag iets misgaat dan kun je er staat op maken dat het de hele dag mis blijft gaan. Gelukkig dat Emmie en Piet veilig in het vliegtuig zitten. En laat ons alsjeblieft niet zo lang in spanning wachten op je antwoorden.

Zes weken niet gezwommen? Oh vanwege je pols... :)

Pizza's van 200 gulden, jij denkt net zoals ik.
Bij elke tegenvaller compenseer ik dat met iets anders.
Mmm snel voorbeeldje dan: bekeuring van 50e. Dan koop ik daarna nog een polo van 30e en doe alsof ik een 'la coste' polo van 80e heb gekocht! :-)

Beste Casaspider en familie,
Ik was echt geschokt over de mededeling dat jullie in Ned komen wonen. Ik ben zelf met mijn gezin druk bezig naar Cur te vertrekken. Jouw weblog is een van de zoniet de leukste over het leven op Cur. Voor mij en mijn vrouw is dit log dan ook inspiratie geweest voor het nemen van dit besluit. Zou je kunnen aangeven wat, gezien ons idee dat jullie het erg naar de zin hadden op Cur, de motivatie is geweest om te vertrekken? Zijn er misschien aspecten aan het wonen op Cur die we ove het hoofd zien? Alsvast bedankt hiervoor!

VJM

Lieve Casa's,
Gefeliciteerd met je beslissing om naar Nederland te komen! Het zal niet eenvoudig zijn geweest om zo'n zwaarwegend besluit te nemen met z'n viertjes! Ben nog wel benieuwd naar de pro's en contra's en naar het voortbestaan van je log. Mocht je daadwerkelijk overwegen om in de omgeving van Z. te gaan wonen, moet je maar eens mailen. Ik woon ook in die contreien heb nog wel wat tips/aandachtspunten. Veel plezier en succes met de voorbereidingen!

@Cyberjunk: Geen zorgen, de antwoorden komen. Maar er zijn zoveel reacties dat het toch wat tijd neemt... :-)
@GJ: Het zwemmen was een bevrijding. Hoogste tijd dat er eens waterbestendig gips wordt uitgevonden, ook gemakkelijk bij het douchen. Uitstekende tip trouwens om met financiele tegenvallers om te gaan... :-)
P.s. Dank voor je leuke artikel op Camarados!
@VJM: Zeer binnenkort de redenen van ons vertrek. Maar maak je geen zorgen, Curacao blijft voor mij de mooiste plaats om te wonen. Laat je eigen plannen vooral doorgaan!
@Janneman: De pro's en contra's komen eraan. Het CasaLog gaat gewoon door, als we maar een internetverbinding hebben. Dank voor de goede wensen...

Goede beslissing!!!

200fl aan pizza, da's behoorlijk veel geld inderdaad(maar wel lekker)! En op jou reactie van: "Het CasaLog gaat gewoon door, als we maar een internetverbinding hebben.",het is hier zo "erg" dat je bij wijze van spreken zelf op de WC in een afgelegen boerendorpje een blogje kan schrijven ;-)

Tja, eens een Hollander, altijd een Hollander... die alles maar gratis wil...

Vanmorgen zijn we veilig en ruim op tijd geland. Na de nodige controles waren we tegen 11:00 uur in Terwijde. Hartelijk dank voor alle goede zorgen. Jullie waren perfecte gastheren/dames!

@Brillie

Jij hebt blijkbaar erg veel geld. stuur eens wat op!

Precies wat Brillie zegt: Gratisch en voor nietsch (op z'n marokkisch) haha MAKAMBA KRIOYO!!

@Cerito: Al zal dat pas later blijken, ik denk het ook...
@Curacaoenaar: Dat is waar, er is altijd wel ergens een signaaltje op te pikken...
@Brillie: Zo is het maar net!
@Piet: Dat is goed nieuws. Ben benieuwd naar je update... :-)
@Pieter: Zal ik mijn gironummer erbij zetten?
@Donna: Ik geef het toe, ik geef het toe. Maar 20 gulden betalen voor een half uurtje strand, neen dan ga ik toch liever even zeeleeuwen kijken...

@CasaSpid: nog even geduld :-)

don't worry, Na 25 jaar in NL. ben ik zo goed geintegreerd dat het voor mij ook geld: waarom zoveel geld betalen als het ook gratisch kan? 20 gulden is ook echt belachelijk. Je hebt groot gelijk.

btw, wil niet teveel pushen maar je moet binnenkort wel met uitleg komen. OK? Morgen?

Ik ben het met Donna eens, ik zou nu ook echt heel graag meer uitleg van je willen lezen. Anders zou ik nog gaan denken dat je ons in de maling hebt genomen. Dat zou ik je niet makkelijk vergeven. Dus Casa, ik hoop morgen meer duidelijkheid te hebben, evenals Donna.

Ik ben er wel achter gekomen, dat de site van Luchiano (9) actueler is dan die van jou. ;-)
We heten je van harte welkom in ons landje. Je kunt weer het bloemencorso in Valkenswaard en Raalte gaan bekijken, van de eendjes genieten bij een glas Westmalle op de Venbergse molen, je vader en je overige familie zien. Ik kan het wel geloven dat je besloten hebt terug te keren, hoewel je dat met de nodige twijfels in je hart zult doen.