« Dolphin Encounter Piet & Emmie | Main | Een dure pizza »

De laatste loodjes

05.08.2007: Nog even en de Spiders vertrekken naar het Beloofde Land.De vakantie van Piet en Emmie (6) zit er bijna op. Zo meteen komen ze bij ons om via internet in te checken. Hele hordes mensen zitten dan al te F5-en om de paar stoelen met extra beenruimte te claimen, onder hen zijn vast ook dwergen.

Nog zie ik de jaloerse blikken toen wij op onze terugvlucht vanuit Nederland in april geheel toevallig deze stoelen toegewezen kregen.

Zaterdagmorgen hadden we de Dolphin Encounter, zaterdagmiddag is Pleincafé Wilhelmina vaste prik. In het park stonden wederom de Bouncers en het treintje. In plaats van te springen kocht Emmie een suikerspin. Piet dronk zijn Palmpjes en Lucy en Diana reden rondjes in de trein.

Is er misschien ook nog nieuws met betrekking tot de Spiders? Ja, eigenlijk wel. Ik heb mijn baan opgezegd bij SQL Integrator Curacao en treed per 1 oktober 2007 in dienst van SQL Integrator Nederland. Vanwege de verwachte lange reistijden betekent dit dat wij ergens in september naar Nederland verhuizen. We weten nog niet waar.

Na twaalf jaar Curacao verlaten... het zorgt voor een dubbel gevoel. Een goede levensfilosofie is om van iedere situatie het beste te maken en niet teveel naar de nadelen te kijken. Vanmiddag gaan we dus maar eens extra genieten van het strand en de twee Happy Hours.

Comments

Peter, back to the roots?

Wat een verrassing. (Maar ik ken je dan ook niet echt persoonlijk.)

Dat wordt nog een hele taak voor je om net zo aantrekkelijk over het alledaagse leven te gaan schrijven zonder het fascinerend decor van Curaçao. Was je de zon beu?

Zal je curacao niet gaan missen?

o je dan ga ik mijn fotograaf in curacao missen had het al gelezen bij je zoon veel plezier met het gezin in nederland

groetjes fam maat uit zeeland

Jeuj! Dat zijn nog eens nieuwtjes... jullie vertrekken al best snel.

Ik sta helemaal perplex.

Casaspider jij hoort bij Curacao. Ik kan mijn oren en ogen niet geloven. Hier moeten we nog eens over praten zodra je in Nederland bent.

Goede beslissing!!!


Tsjongejonge, wat een onthulling op deze fraaie zondag!
Tsjeetje..

Kan de familie Spiders eindelijk eens naar het fraaie groningen :)

Ik vind dat jullie het daar nog lang hebben uitgehouden. Niets ten nadele van Curacao, maar na een jaar was ik er wel klaar mee.

Ja, je had het er al over een tijdje terug, toen jullie in Nederland waren geweest, dat Lucy het hier wel zag zitten. Dus ik zat er een beetje op te wachten. Je krijgt dan wel meteen een winter voor de kiezen, ik zou maar een paar dikke jassen kopen.
Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Altijd weer spannend, dat Casalog! :D

Casa!!!! Dit had ik ECHT nooit van je gedacht. Ik meende dat jij zo dol was op Cur. Dat Lucy het in Nederland ziet zitten, oké, maar wat vindt Luchiano hiervan? Je weet nog niet waar je gaat wonen, je verhuist half september, hallo, Luchiano is leerplichtig!! Ik denk dat je alleen wat je werk betreft goed voorbereid bent, maar verder????? Diana, dat zal het probleem niet zijn. Maar ik maak me bezorgd om hoe het met Luchiano zal gaan als je op zo'n korte termijn verhuist zonder te weten waar je huis komt te staan. Casaspa zal wel juichen!! En misschien Pascale ook wel. Ik vraag me trouwens af of je huisvesting zo snel geregeld kan worden. Gelukkig maar dat je twee zussen in Nederland hebt en een vader, anders had je dit niet kunnen doen.

Een gebruikelijk zatrdagmiddag verhaal ... en dan als uitsmijter: wij komen half september naar Nederland. Surprise, maar dat hebben we vaker meegemaakt. In ieder geval: van harte welkom. CasasPa.

Leuk plan. Luciano had het ook naar z'n zin tijdens de vakantie. En, wat de school/onderwijs betreft; Luciano's niveau is sowieso hoger! In NL kunnen ze niet meer rekenen zonder calculator.

Terug naar de echte wereld...

Hee Casa, Is dit het spannende nieuws wat je bedoelde op 2 aug? Nou spannend is het zeker. Ik schrok er zelfs van.

Jammer aan de ene kant want ik ga al je leuke verhaaltjes en de bekende plekken op Cur. missen. Ik keek er altijd naar uit om je weblog te lezen. Jij bent ook de eerste wat ik open en lees. Vaak vraagt Pat of ik de e-mails heb gecheckt, maar nee ik lees alleen de Casalog en sluit weer af. Je bent verslavend!!! Ik ga het echt missen.

Maar aan de andere kant wil ik je feliciteren met je nieuwe baan en uitdaging en ik kijk er naar uit wanneer je een keer bij ons op bezoek komt met je mooie gezinnetje. Bij deze ben je van harte welkom, maar eerst moet je van alles regelen in een zeer korte tijd daar, maar ook hier. Inpakken. Inboedel meenemen? Daarna hier een huis vinden, inschrijven, Luchiano naar school etc... Of heb je alles al geregeld?

Pabien!

Home is where the heart is
fijn dat oe weer in t land terug komp

alles sal reg kom.

Jammer hoor...
Jouw verhalen zijn (waren moet ik nu zeggen!) duizendmaal interessanter dan één jaargang 'Amigo's'...

jeetje... had je dat niet wat kunnen aankondigen... lazer even spreekwoordelijk van mijn stoel af en de polar valt van tafel.... Zijn jullie nog over te halen??? Reden voor een snel happy hour en natuurlijk een keer later casaspider achter de bbq op daaibooi.
Voor wanneer moeten we die plannen???

Ik heb me er het hoofd over gebroken wat jullie beweegt tot deze stap. Dusdanig zelfs dat het langer duurde dan gebruikelijk voordat ik vannacht in slaap viel. Dat meen ik serieus, dat is geen geintje. Ik kon het zowat niet geloven. SQL Nederland zit nu niet bepaald in een rustig gebied van Nederland, ik heb uitgezocht waar de hoofdvestiging zit, dat is niet zo moeilijk met Google. Als je daar in de buurt gaat wonen, dan lijkt dat me niet erg kindvriendelijk. En als je daar een eind vandaan gaat wonen wordt het filerijden. Ik kan me als reden wel voorstellen dat je rekening houdt met studiemogelijkheden van Luchiano en daar op anticiperen is natuurlijk wel belangrijk. Dat lijkt mij, na lang nadenken, de enige reden waarom je hiertoe overgaat. Of het zou moeten zijn dat de complexe politieke situatie op Cur waar je zo regelmatig en gloedvol over schreef, vooral de situatie rondom dat slotakkoord, je zoveel zorgen baart dat je het DAARDOOR niet meer uithoudt. Toch wens ik jullie vast heel veel sterkte. En ik hoop dat je als je in Nederland woont wel blijft schrijven. Want ik denk dat je ook daar wel kans ziet om over je leven te schrijven zoals je dat nu doet.

wel wel wel! Mijn vriend had al gewed dat je zou verhuizen naar nederland. Leuk!!! En ik dacht dat ik in oktober mocht langskomen om spareribs te eten bij jou.
Echt heel leuk dat jullie gaan verhuizen. Zal wel afkicken zijn voor Luciano om hier in Nederland minder engels te spreken hihihihi. Casa masha pabien!

By the way, de foto's van de Julianabrug had ik meteen aan me moeder gevraagd die is ze ook speciaal voor jouw gaan zoeken en gevonden!! Maar ik hoef ze dus niet meer in te scannen want je kan ze nu persoonlijk komen bekijken of no?!!!

Hé dat gaat allemaal wel heel snel. Hartstikke leuk dat jullie al zo snel komen. Zien we jullie nog voor wij vertrekken naar P. In huize van Deuren te Borkel is het goed toeven...

Oei! Nu lees ik al jaren vrijwel iedere dag je verhalen, ik heb me tot op heden maar twee keer laten verleiden om te reageren. Ben nu echter zo verrast dat ik toch maar een derde keer reageer. Sterkte in de komende tijd, je zal het druk gaan krijgen!

Wat zeg je me nou??? CasaSpider was toch Curacao en Curacao was CasaSpider, of niet dan??
Jammer hoor, ik had me er nog zo op verheugt om as. januari een Duvel met je te drinken op Wilhelminaplein.
Naar NL. waarom???

Ik geloof dat Cyberjunk toch wel een beetje bevooroordeeld is hoor. Ik heb ook even gegoogeld waar je nieuwe baas zit, heb daar zelf een aantal jaren tot volle tevredenheid gewoond. Je zit lekker centraal en ook nog eens dicht bij zee, wat wil een mens nog meer.
Waar ik nu woon, heeft het de naam 'nog veel erger' te zijn, maar ook hier is het prima wonen. ;)

Daar kijk ik van op, las ik niet ergens dat Curacoa het beste was dat je overkomen was.

Het is maandag en ik zit nog bij te komen van het nieuws van jullie.
Nog 1 keer. Dit hebben ze niet in Nederland maar wel op Cu.......

http://www.youtube.com/watch?v=wdSeG_ZrwDo

Is dit een vroege 1 april grap ??? Ik weiger dit te geloven: de Spiders hebben niets in NL te zoeken, toch ??? Of gaat het om de euri's ???

Ricky, qua vooroordelen kunnen we elkaar blijkbaar een handje geven, want wat jij van mij niet weet is dat ik zeven jaar in de buurt gewoond heb van Casa's nieuwe baas, dus dat ik heus wel weet hoe druk het daar is. Het enige is dat het al een tijd geleden is dat ik daar woonde, maar toen was het al superdruk. En nog recenter, ik heb kennissen die zich kleurenblind hebben gezocht in die buurt naar een huis in een buurt waar kinderen lekker buiten kunnen spelen en waar het nog een beetje veilig is. En als ik de herinneringen aan mijn eigen wonen daar destijds combineer met wat ik weet van mijn kennissen, dan kan ik echt wel inschatten hoe het is. Bovendien leg ik bij mijn opmerkingen aan Casa nog nadruk op KINDVRIENDELIJKHEID, of beter gezegd, KINDONVRIENDELIJKHEID en op FILERIJDEN als je buiten gaat wonen. Als je daaruit concludeert dat ik het daar algemeen genomen onprettig wonen zou vinden, dan zit je er naast. Maar voor een gezin met kinderen dat uit Curaçao hierheen komt, lijkt het me niet ideaal en om dat te beschouwen als bevooroordeeld lijkt mij een tikje ongenuanceerd.

Wel wel nogmaals. Wat een reacties allemaal! Heel grappig om te zien hoe iedereen reageert op het nieuws.
Casa ik hoop dat er een meet en greet Casa party komt in NL. Ik neem wel pastechi mee hahahahahaha.
2de vraag als je in NL gaat de uiterlijk van de casalog veranderen of blijf de lay out hetzelfde?

Als het idee van Tashita van een meet en greet party in NL werkelijkheid zou worden, dan ben ik daar zeker bij aanwezig, want ik zou het ENIG vinden om Casa in het echt te zien.

Wauw...wat een shock......
Ik weet niet meer hoe ik op je blog terecht kwam, maar sinds die dag was ik 'hooked'. Je kon zo leuk over Curacao schrijven... *zucht*
Jouw blog was een manier om in contact te blijven met 'dushi' Curacao...en nu ga je weg...wat jammer...Ik zal je leuke posts over Curacao missen :'(
Maar goed, het maakt niet uit waar je naartoe gaat. Zolang je blijft schrijven, zal ik je blijven volgen! :)
Succes! zou ik maar zeggen, het wordt een zware periode...en wellicht tot gauw?

Geen fraaie foto!
Is dit het beloofde land?

Ik neem mijn eigen drank wel mee, een party lijkt me leuk!!!!

Casa, het wordt nu wel tijd om te reageren hoor!!!

och casa, terug naar nederland, dat meen je toch niet.Ik reageerde bijna nooit,maar je blog lezen doe ik iedere dag. Jammer hoor, maar ik begrijp wel dat je na zo veel jaar terug wil.Ik woon hier ook al bijna 40 jaar en wil ook graag terug naar dushi Korsow.

sterkte met de verhuizing.Het zal niet mee vallen.

Vroege 1 April grap
? JAMMER! Jouw avonturen op Curacao zijn prachtig om te lezen, eenmaal in NL zal dat minder worden denk ik. Ik hou het nu even kort want ik zit op een pda, morgen een langer antwoord;-)

Ik heb het 16 jaar in Groningen uitgehouden (er gaat niets boven Groningen) en ben 2 al jaar terug. Mede dankzij je blog ben ik weer terug op Curaçao. Kom op, jij kan het ook 16 jaar uithouden ;)

Wowwww, ik val ook maar even van mijn stoel. Mijn eerste gedachte is 'zou je dat wel doen' maar wie ben ik .. Kan me bijna niet voorstellen dat je uracao wil veruilen met het grauwe kille nederland (en dan doel ik ook op de mentaliteit). Heeft het ook te maken met familie misschien?

En er zijn (wederom vannacht) weer vragen bij mij opgekomen. Voor zover mij bekend is Lucy, afgezien van Nederlandse, ook nog steeds Dominicaanse. Moet zij, als ze officieel in Nederland komt te wonen, geen afstand doen van haar Dominicaanse nationaliteit? Hoe zit dat trouwens eigenlijk bureaucratisch? Ik ga er niet vanuit dat Lucy hier weer inburgeringscursussen hoeft te volgen. Ze is tenslotte Nederlandse. Maar is haar komst (en die van Luchiano) hierheen nog aan bepaalde ambtelijke regels gebonden?

Laat de familie maar komen. Ze zijn van Harte WELKOM in het land van hun vader en man!
Ik denk dat Lucy en Luciano Casa overgehaald hadden om terug te gaan naar Holland. (diep in z'n hart wil hij wel op Curacao blijven...)
Wij Antillianen doen niet anders dan heen en weer verhuizen Cur. Ned. Dus, dit herken ik 100%.

Over 5 jaar gaan ze toch weer terug naar Cur. Dus verkoop jouw huisje niet! :)

@Cyberjunk, in Wassenaar zijn leuke optrekjes hoor! ;-)

huh?? wat?? CasaSpider, je hebt mijn plan verpest! ggrr! volgend jaar kom ik naar Korsou en ik was van plan om persoonlijk kennis met je te komen maken DAAR en niet HIER. bij wie ga ik nu bbq(knoeien)? ik had al cadeautjes bedacht voor jou, Lucy en de kinderen. ik dacht zelfs dat ik me door Lucy laat verleiden om foto's te maken in mijn 'nieuwe' lichaam (ben trouwens al 10 kilo afgevallen!)
nou CasaSpider, ik moet ook ff bijkomen van dit nieuws hoor... pfuh hey...

Alsnog mijn tweede commentaar, we weten natuurlijk (nog) niet wat het exacte reden is dat señor Casa en familie naar NL komt. Dat Lucy en Luchiano het hier leuk vonden kan ik wel begrijpen (het is weer even iets anders enz) maar dat gevoel heb ik ook vaak als ik op vakantie ga. Echter, ik zou er niet willen wonen! Ooit ben ik van plan om terug te gaan naar Curaçao (ik moet mijn nickname hoog houden :-p) Zeker na al jou verhalen te hebben gelezen over het leven op Curaçao (heb er zelf ook lang gewoond maar nooit zelfstandig) lijkt het mij ook wat ik in de toekomst zou willen. De kwaliteit van leven in Curaçao is totaal anders dan in NL en dat bedoel ik dan in een positieve zin. Natuurlijk is Curaçao niet perfect, immers waar wel, maar het sfeer, de mensen (meer relaxed) en ook het weer (niet te vergeten) maakt heel wat beter Zo zijn er nog meer op te noemen. Er zijn natuurlijk ook veel nadelen, maar in NL ook. Het is eigenlijk maar net waar je meer waarde aan hecht. Natuurlijk zal het voor jou hier ook prettiger zijn qua families en “oude vrienden” die nu makkelijk te bezoeken zullen zijn. Dat je er in NL ook financieel vooruit op gaat zit er dik in, zeker met de Euro en vraag naar "skilled IT'ers". Maar het leven draait uiteindelijk om happiness, en niet $$$. Laatste zin is overigens niet tegen jou bedoeld maar meer als algemeen.

Maaaaaaaar...gefeliciteerd met je stap naar een nieuwe uitdaging. Ik zal met plezier jou log elke dag blijven bezoeken, ook al mocht je op Mars gaan wonen ;-)

Zie ik nu pas. Sjemig. Daar zou ik nou totaal geen zin in hebben, maar we horen nog wel hoe dat zo komt allemaal. Er is vast diep over nagedacht.

Dat kan niet waar zijn; dit moet een vergissing zijn. Wie wil er nu van Curacao terug naar NL?
Heb je die vacature van Web Developer bij SQL Integrator Caracao wel gezien?