« Dagobert Duck's geluks 5-eurocent muntje | Main | Keuzes »

Kerstmarkt KBS Sint Jozef

Stelling: mensen zoeken naar bevestiging. Vroeger was geluidsapparatuur mijn grote hobby. Weinigen konden mij iets wijs maken op dat terrein. Thuis hadden we de Consumentengids en met name de vergelijkende warenonderzoeken hadden mijn belangstelling, helemaal als het onderwerp audo- en video-apparatuur betrof.

17.12.2008: Kerstmarkt KBS Sint Jozef Rijen, met diverse activiteiten wordt geld verdiend voor Brazilie. Klik voor groterHet was opvallend hoe vaak het merk Philips in die testen hoog, ja zelfs bovenaan eindigde. De vakliteratuur en mijn persoonlijke smaak waren een geheel andere mening toegedaan. Wat is dan de waarde van een dergelijke test en wat is dan de waarde van de Consumentenbond?

Toch viel mijn keus eens op een set IMF Supercompact luidsprekers, winnaar van een Consumentengids-test. Tot volle tevredenheid overigens.

Het nieuwe jaar 2009 is in aantocht. Vorig jaar kochten we de Champagne op de laatste dag en dat is niet slim. We keken naar Kassa met een test van Champagne die in de diverse supermarkten wordt verkocht. Winnaar werd de Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs van C1000. De beste (namaak) Champagne voor een lage prijs: € 9,95.

Woensdagavond was het Kerstmarkt bij de KBS Sint Jozef. Alle klassen deden mee en moesten iets verzinnen om geld te verdienen voor een project in Brazilie.

Luchiano (11) had zich er gemakkelijk vanaf gemaakt, hij hoefde slechts folders rond te delen. Anderen waren druk in de weer met pannenkoeken bakken, suikerspinnen maken en snuisterijen verkopen.

Het was bomvol op de speelplaats. Het grootste gedeelte van de ruimte werd in beslag genomen door de kraampjes en zo was er maar weinig plaats voor het in grote getale toegestroomde publiek. Het is moeilijk tellen maar ik denk dat er tussen de 1000 en de 2000 mensen aanwezig waren. Het was dus volgens Brabants dialect kei-gezellig. Een greep uit de foto's:

  • Altijd leuk: dingen gooien op kinderen voor weinig
  • Lucy en Diana (2) bij de sneeuwpop
  • Luchiano koopt een koekje
  • Twee meisjes die wel van poseren houden
  • Diana vermaakt zich prima in het houten klimobject
  • De kinderen verkopen als ware marktkooplui
  • Na een half uur wachten heeft Luchiano eindelijk zijn suikerspin
  • In de zandbakken staken brandende fakkels, romantisch

Tegen half acht verlieten we het feestgewoel en liepen naar de auto die voor de C1000 geparkeerd stond. De winkel was nog open en we gingen naar binnen, op zoek naar de prijswinnende Champagne. Maar die was natuurlijk uitverkocht. De invloed van instanties/personen als Radar, Kassa, de Consumentengids en Sonja Bakker is groot. Heeft dit te maken met het zoeken naar bevestiging? Of welk ander proces speelt hier een rol?

Donderdag na het werk ging ik nogmaals naar de C1000. Het duurde even maar toen zag ik de twee laatste flessen Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs. Snel deed ik ze in mijn mandje.

Comments

Grappig, bij ons worden die fakkels vuurkorven genoemd.
Naast romantisch zijn ze ook praktisch in de koude tijden.
(Moet je er wel wat dichterbij gaan staan)

Volgens mij is het meer dat wij nederlanders voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Of: wie bent zunnig. Voor jullie wordt het in ieder geval een lekker oud en nieuw.

@Piet: Dat is grappig, maar zoals gezegd spreekt men hier het Brabants dialect en dat is kei-gezellig...
@Margriet: De combinatie kwaliteit en goedkoop is natuurlijk ook een potentiele winner...

ziet er gezellig uit bij kbs StJozef (toepasselijke naam trouwens in deze dagen).
en er is toch ook veel te veel keuze in vanalles en nog wat, dus dan baseer je je al graag op advies zodat je niet zelf alle winkels af hoeft EN al die flessen eerst zelf moet proberen.

@Pascale: Jozef is zeker een toepasselijke naam in deze. Advies is leuk maar in hoeverre is het betrouwbaar? En is het proberen van flessen juist niet het leukste?