« Vaccineren: de reacties | Main | Kerstmarkt KBS Sint Jozef »

Dagobert Duck's geluks 5-eurocent muntje

Laatst bekeek ik eens een 5-eurocent muntje aandachtig. Zo vreemd is dat niet, immers wij betalen pas sinds ruim een jaar met euro's. Mijn eerste gedachte was daarom: "Zal ik hier eens duchtig tegenaan swaffelen?" Maar het broze muntje wekte mijn medelijden op, vanwege de ongelijke strijd.

Neen, wat mij echt opviel aan het muntje was de timestamp ofwel het jaar waarin het geslagen was: 1999. Dit moet haast wel het alleroudste 5-eurocent muntje zijn dat er bestaat en heeft derhalve een speciaal plekje in mijn portemonnee gekregen. Het is mijn Dagobert Duck's geluks 5-eurocent muntje.

Dat brengt me op de volgende vraag. Wat is beter of minder slecht: elke dag drie glazen bier drinken of eens per week op zaterdag 21?

Comments

Ja swaffel jij er maar op los, ouwe swaffelaar :-)

Wat dat bier betreft, neem gewoon het gemiddelde, dus zo'n 8 glazen per dag. Niets aan het handje...

Veel geluk met je muntje!

Eh, was het niet gewoon een ouderwetse stuiver? M.a.w. dat jij er ergens voor 6 oude centen ingeluisd bent?

Met Laurent denk ik dat je bent opgelicht!
Ik hoop dat op zaterdag 21 glazen drinken beter is dan elke dag 3.

Wat komt die vraag ineens raar bij je op.

Wat beter is, is wat je gevoel is.
Gewoon doen wat je goeddunkt!

@GJ: Ik kan zo snel geen gebouw verzinnen dat ik zou willen swaffelen. Inspiratie is welkom. 8 Glazen per uur zie ik helemaal zitten en het muntje zorgt vanzelf voor geluk!
@Laurent: Neen, er staat duidelijk euro op. Dit zegt Wikipedia erover: "Jaren vr de werkelijke invoering van de euromunten in 2002, is reeds met het slaan van euromunten begonnen. Belgi, Finland, Frankrijk, Nederland en Spanje hebben ervoor gekozen de munten het jaartal van muntslag te geven. Van deze landen bestaan dus ook euromunten met de jaartallen 1999, 2000 en 2001. In feite uit jaren vr de daadwerkelijke invoering van de euro als betaalmiddel. De overige landen hebben alle munten die in de periode 1999-2001 geslagen zijn het jaartal 2002 gegeven."
( http://nl.wikipedia.org/wiki/Euromunten )
@Piet: Zo gemakkelijk licht men CasaSpider niet op, dat mag toch als algemeen bekend worden verondersteld. Volgens mij kost het in ieder geval hetzelfde ongeacht op welke dag men het bier drinkt... :-)
@Renesmurf: Zo ben ik! Het probleem is wellicht dat het gevoel op zondagochtend anders is dan op zaterdagavond...

Altijd handig een Dagobert Duck in de familie. En beter 21 glazen n keer per week dan iedere dag een paar. Dat gevoel van zondag gaat vanzelf weer over.

Ik zou kiezen voor zaterdagbier. Na een aantal raak je toch de tel kwijt.... En je zondagochtendgevoel is niet erger na 16 of 22 biertjes, toch?

Als ik jou was zou ik de Kuip maar even swaffelen!
Dient dat ding, de Kuip bedoel ik dan, toch nog ergens voor....
Zaterdag 21 en dan quantumkorting bedingen!

Quantumkorting wel bedingen VOOR je de 21 naar binnen werkt...:-)

Wat dat bier betreft: volgens de cursus Sociale Hygine kan 3 glazen per dag, mits niet vlak achter elkaar, zelfs een positief effect hebben. 21 glazen op een zaterdag, als je dat elke zaterdag doet, is duidelijker slechter voor je gezondheid....

@Margriet: Probleem is dat deze Dagobert Duck wel een geluks 5-eurocent muntje heeft maar ook niet veel meer dan dat. Verder heb je gelijk, op zondagavond bij Studio Sport gaat een koud glas bier erin met plezier...
@Karin: Ik heb een probleem met keuzes maken, voorlopig dus maar allebei!
@Angel: Ik zal die flat van jou in Nieuwegein eens komen swaffelen, dan praat je wel anders... :-) 21 is nog geeneens een kratje, laat quantumkortingens staan...
@Gerrit: Die mening is de meest gangbare, maar is het daarmee ook de juiste?