« Kerstmarkt KBS Sint Jozef | Main | Soep en Bingo »

Keuzes

19.12.2008: Brandalarm bij Brabant Water in Den Bosch, gelukkig slechts een oefening. Klik voor groterAls je kiest voor het plaatsen van verkeersdrempels om auto's te dwingen langzamer door de straten te scheuren belast je het milieu extra doordat er meer geremd en opgetrokken wordt.

Een hoger benzineverbruik is het gevolg van een maatregel die het overdag voeren van dimlicht verplicht stelt. Veiligheid ten koste van wederom het milieu.

Andersom kan ook. Om op energiekosten te besparen laat een gemeente de straatverlichting minder vaak en minder lang branden. Dit heeft gevolgen voor veiligheid en veiligheidsgevoel, in het tweede geval vooral van vrouwen.

Maar ja, als je niet kiest wordt er voor je gekozen.

Je kiest of je gehoor geeft aan het brandalarm in de wetenschap dat zonder onsterfelijkheid de deugd geen zin heeft. Vrij naar CasaSpider (brandalarm) en Dostojevski, De Gebroeders Karamazov (onsterfelijkheid en deugd).

Foto: Brabant Water, 's-Hertogenbosch. O ja, dit is ook een keuze.

Comments

Met een vervuilde lucht duurt het langer voor we sterven, mensen die meteen door scheurede auto`s geraakt worden zijn sneller dood.

Drempels zijn een uitstel van executie.
Of een korte termijn rekensom, kan ook.

Rijden met licht heb ik aangeleerd tijdens mijn rijlessen, ik weet niet anders.

Dostojevski of de E-ON reclame? of is die ook geinspireerd, door jou! wie weet

@Renesmurf: "Drempels zijn een uitstel van executie.
Of een korte termijn rekensom, kan ook."
Dit lijkt wel een gedicht!
@Pascale: Die E-ON reclame kan ik mij zo niet voor de geest halen maar ongetwijfeld zijn ze door Dosto en mij geinspireerd... :-)