« Keuzes | Main | Fox 40 »

Soep en Bingo

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groterZaterdag werd er niet gevoetbald, althans niet door Luchiano (11) maar de dag stond desondanks in het teken van vv Rijen. 's Morgens om kwart over negen waren we op de parkeerplaats van de voetbalclub om mee te helpen met de Grote Soepactie.

Luchiano was ingedeeld bij Jolanda Haagh, samen met haar twee zoons. Zestig blikken soep lagen reeds in haar auto en even later reden zij naar hun wijk om de soep aan de man te brengen.

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groterDat ging voorspoedig want om kwart voor elf belde Luchiano dat ze al klaar waren. Het was een leerzame ervaring met betrekking tot verkoop en colportage.

Een man gooide meteen de deur dicht en een andere meldde geen willekeurige soep te kopen. Hierop deelde Luchiano de man mede dat het geen willekeurige soep betrof maar soep van vv Rijen. Deze ging vervolgens overstag.

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groter's Avonds was er de Kerstbingo voor de D-pupillen. De opkomst was niet enorm groot, een kind of 25. Lucy en ik waren de enige ouders die er gedurende de gehele bingo bij zijn gebleven en Diana (2) dus ook.

Leo de Jongh praatte de avond aan elkaar en las de bingo-cijfers voor. Nog belangrijker was de rol van Herman (75?) de clubsmascotte, immers hij bediende de bingo-machine.

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groterTussen de spellen stelde Leo quiz-vragen. Zo mocht Luchiano de vraag beantwoorden hoe lang het 16-metergebied is. "Als hij dat maar weet", dacht ik.

"16 meter", zei Luchiano. "Dat is goed!", riep Leo en overhandigde hem een Barcelona portemonneetje alsmede een CD met het clublied van vv Rijen, gezongen door het eerste team. Wie wil er nu niet zo'n cd?

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groter's Middags was het bij ons een beetje hectisch, met boodschappen doen enzo. Diana had niet veel geslapen en werd tijdens de bingo moe. Geheel tegen haar gewoonte vroeg ze of ze naar bed mocht. Kom daar maar eens om bij de tegenwoordige jeugd.

Na haar een half uurtje op de arm te hebben genomen kikkerde ze bij het repeteren van de namen der Teletubbies weer helemaal op. Het is een vreemde wereld.

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groterEen ander facet van de vreemde wereld is dat altijd dezelfden er met de prijzen vandoor gaan. Zo ook bij de bingo, een jongen had iedere keer prijs.

Dat is wel een beetje zielig voor de andere kinderen maar van de andere kant worden ze op die manier goed voorbereid op het echte leven. Luchiano schikte zich in zijn lot en had desondanks een leuke avond.

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groterHerman en Leo gingen onverdroten voort. Gelukkig won NAC met 2-0 van Vitesse, anders zou Leo (NAC-supporter) voortijdig het pand verlaten met alle prijzen.

Nu liet hij het bij manipulerende vragen als: "Wat is de beste club van Nederland?" Ga ik voor de waarheid of voor de prijs, zo leken de kinderen te denken. Het materiŰle won de innerlijke tweestrijd met overmacht.

20.12.2008: Grote Soepactie vv Rijen en  's avonds de kerstbingo. Klik voor groterEen leuke dag met vv Rijen.

Zondag bracht ik Luchiano naar Dommelen, naar zijn opa en oma. Met een "over een maand of drie kom ik je wel weer ophalen" nam ik afscheid.

Comments

Zigzag-foto's. Geinig.

ziet er heeeel gezellig uit! en waar waren dan die andere ouders??

Kinderen blijven verbazen.
Volwassenen ook wel.
Dat houdt het leuk.

Bingo? ja, je moet wat als het slecht gaat met je cluppie...

@RenÚ: In een vorig leven ben ik moza´ek-tegelzetter geweest...
@Pascale: Het was eeeerrrggg gezellig. De andere ouders waren denk ik thuis stoute dingen aan het doen...
@Renesmurf: En dieren dan, verbazen die jou nooit?
@Brillie: De intrinsieke waarde van mijn club is hoger dan de stand op de ranglijst doet vermoeden...

"Hierop deelde Luchiano de man mede dat het geen willekeurige soep betrof maar soep van vv Rijen. Deze ging vervolgens overstag."

Hahahaha, van zo'n opmerking moet je ook wel overstag gaan.

@Laurent: Zo is het. Beter iemand die iets zegt dan iemand die de deur dicht gooit, immers wat moet men dan nog verzinnen?