« Soep en Bingo | Main | Gij in het Brabants »

Fox 40

23.12.2008: Het blad SCHEIDS! is best humoristisch, vooral het artikel over de Fox 40. Klik voor groterAls de blazer overvloedig sproeide met speeksel, vond het erwtje dat ook niet prettig. Van stof, modder of ander vuil had het erwtje evenmin terug. Dan zei hij 'bekijk het maar, gij zult niet meer fluiten'. Dan stond je als scheidsrechter mooi voor aap en lachte iedereen je uit.

Plotseling lag het eerste nummer van de eerste editie van het blad SCHEIDS! bij ons op de deurmat. De naam van de geadresseerde was mij volkomen onbekend en doet ook niet terzake. Ik hou daar wel van, van bladen gericht op een specifieke hobby of vaardigheid.

Zie bijvoorbeeld het citaat hierboven. We hebben het over de fluit Fox 40, ontworpen door basketbalscheidsrechter Ron Foxcroft uit Canada. Het is de eerste fluit zonder erwt. Foxcroft ontwierp hem omdat hij vaak last had van een fluit die dienst weigerde. Sjonge, wat is dat SCHEIDS! toch een dubbelzinnig blad.

Enfin, de Fox 40 is een groot succes en wordt door de aanbidders liefkozend de Stradivarius onder de fluiten genoemd. Het zal allemaal wel.

Over scheidsrechters gesproken, is het wel terecht dat de reclame van SpecSavers waarin een oude dame wordt geslagen de Loden Leeuw heeft gewonnen? Net als Antoinette Hertsenberg van Radar is mij tot op heden onduidelijk wat de idee hierachter is maar het heeft toch een zekere humor. Wat mij betreft had de reclame van Axe met de sproeiende oksels met de Fox 40 teruggefloten mogen worden.

Comments

Wij zagen vanavond toevallig op Discovery dat de fluitjesfabriek, die de stradivarius onder de scheidsrechtersfluitjes maakt, een elektrische fluit op batterijen heeft ontwikkeld. Omdat een gewone fluit niet meer te horen is in een groot stadion met tienduizenden mensen, die zich ook nog eens bedienen van trommels en toeters n verwarring stichtende scheidsrechtersfluiten. Maar liefst 130 decibellen komen er uit het ding! Met diverse standen voor "kort", voor een overtreding, "iets langer" als er iets meer aan de hand is en "superlang" voor wg jij!Rooie kaart. De scheids zal zelf aan een gehoorbeschermer moeten dan! Reden om het apparaat niet te willen gebruiken, lijkt me. Maar in Canada jagen ze er beren mee weg uit de stadswijken waar die beesten de vuilnisbakken belagen! Kan ook.

Ik kijk geen reclame, dus ik ben niet op de hoogte van de beste of de slechtste.

Ik kijk wel graag naar Holland Sport, dat gaat ook over van alles en nog wat, omtrent sport.

Het is toch vreemd dat je met sporten een rechter nodig hebt, met een eigen vakblad. Heel vreemd.

@Els: Je brengt me op een idee! Een electronische fluit die aangesloten is op de geluidsinstallatie van het stadion. De voordelen: het geluid komt van alle kanten, is goed hoorbaar en niemand staat er zo dichtbij dat hij de 130 decibel om zijn oren krijgt. Ik vraag meteen patent aan en we noemen hem de Casa 50... :-)
@Renesmurf: De Fox 40 zou een mooi onderwerp zijn voor Holland Sport. Gelukkig lees jij het CasaLog nog om van de wereld op de hoogte te blijven!
@Brillie: Vreemd? We moeten zelfs naar de rechter om iemand hier op vakantie te laten komen...

ja iiiiiiiiiiiieks die axe, maar die man van specsavers is ook echt eng hoor casa, en den bedoel ik achterwaarts de trap aflopend als een spin eng... daar moet echt eens een ghost whisperer naar kijken ofzo..... al die leenreclames mogen van mij onder de loden leeuwen bedolven worden...enge mensen...

@Paola: Hey Paool, wat leuk dat je weer eens langskomt en vooral niet als een spin achterwaarts. (Je zou er geheid bij vallen)
Die oma bij Specsavers reageert anders leuk, het enige is dat ik de idee erachter totaal niet begrijp...