« 18:00 versus 16:20 | Main | Kerst, sneeuw en de kinderen »

TomTom en de Druppel op Hooipolder

's Morgens om tien over zeven slaat CasaSpider in het donker de voordeur achter zich dicht en speurt naar de donkerzwarte Volkswagen Jetta. Vreemd genoeg staat er alleen een witte. Rijp. Zwijgend opent hij het linker achterportier en vist de roze ruitenkrabber uit het opbergvak tevoorschijn.

Eerst krabben en dan pas de motor aanzetten, ammehoela! Dat hebben we maandag al gedaan, zonder enig resultaat. Neen, laat de ventilator maar lekker blazen tijdens het krabben. Onwillekeurig denk ik op dergelijke momenten aan Curacao. Daar hadden we ook wel eens problemen met het klimaat. Bijvoorbeeld als men om half een 's middags weg wil rijden en zijn vingers brandt aan het stuurwiel.

Luxe-problemen.

Tien over zeven is een betere tijd om te vertrekken dan half acht, het scheelt tientallen schoolgaande kinderen op de fiets. Om acht uur betreed ik het gebouw tegenover het station in Den Bosch. De sleutel die alle deuren opent en zelfs de printjobs start heet heel toepasselijk D'n Druppel. Driemaal raden waar CasaSpider is gedetacheerd.

05.12.2007: Lucy demonstreert haar door Sinterklaas geschonken laarzen. Klik voor groter.Twee werkdagen zitten erop en tot nu toe valt het niet tegen. Vrijdag ben ik eerst nog naar Riccio Kappers geweest waar Jessica mij tot volle tevredenheid (op alle fronten) heeft geholpen. Die avond kwamen zussen Margriet en Pascale met hun respectievelijke echtgenoten Wiro en Luc op bezoek.

Wel, dat is niet helemaal waar. Om een uur of tien moest zwager Wiro Margriet uit een café in Dongen halen, uit het café tegenover de kerk om precies te zijn. Dat vond hij niet zo erg, immers Lucy en ik dwongen het bezoek naar Sterren dansen op het ijs te kijken. Ja zeg, wij willen ook een beetje plezier hebben. Wiro deed verdacht lang over het korte ritje.

De beste uitvinding van de vorige eeuw zijn navigatiesystemen. Trouwe lezers weten hoe verknocht ik ben aan mijn TomTom. Vaak staan TomTom en het Volkswagen navigatiesysteem (iets van Blaupunkt) tegelijkertijd aan. Gezellig al die dames in de auto. Als de Belgische stem van de Volkswagen als eerste gebiedt rechtsaf te slaan zegt Lucy: "Ha! Dus zij weet het beter."

Maandagmiddag ontdekte ik zowaar een fout bij TomTom. Rijdend over de A59 van Den Bosch richting Zierikzee nadert het knooppunt Hooipolder (Wikipedia). Daar moet ik links de A27 op rijden richting Breda/Oosterhout. TomTom zegt echter rechts aan te houden. Toen ik dat deed en het knooppunt passeerde ging het apparaat direkt herberekenen. Dat is een teken dat men verkeerd zit. En ja hoor, hij liet me omkeren en vervolgens rechts afslaan richting Breda/Oosterhout.

Het bewijs ligt vast op de ietwat wazige foto, met dank aan Nokia N73. Duidelijk is te zien dat gedurende 4.2 kilometer rechts aangehouden moet worden terwijl de te kiezen weg naar links afbuigt. Op het wegdek staan pijlen naar links, de doorgaande weg gaat gewoon rechtdoor. Het Volkswagen navigatiesysteem zegt: "Linksaf". Op een of andere wijze denkt TomTom dat men zich al op de doorgaande A27 bevindt, maar dat is niet correct.

Luxe-problemen?

Luchiano (10) is sinds donderdag arbeidsongeschikt zeg maar ziek. Het begon met hoofdpijn en vanaf zaterdag hoest hij zich vooral 's nachts de longen uit het lijf. Heel zielig. Voor hem maar ook voor ons want geslapen wordt er bijna niet meer. Vanmiddag is hij voor het eerst weer naar school gegaan en vanavond heb ik een halve liter hoestdrank voor hem gekocht. Zo direkt gooien we er weer 15 ml in. En dan maar zien hoe we de nacht door komen.

Comments

en is het al leuk bij dn druppelaar? heb je de migratie al helemaal voorbereid?
de reistijd valt nog best mee, net 10 min langer dan dat ik er smorgens over doe. Ik zou nou ook wel op Curacao willen zitten trouwens!
wens Luchiano maar beterschap!

Ik weet niet of je de inburgeringslessen wel volgt. Maar kinderarbeid is al een aantal jaren verboden in dit land.

Als jij vlakbij het station in Den Bosch werkt, dan kan het best zijn dat je me wel eens zult zien, ook al zou je niet weten dat ik het ben omdat je zelf zegt dat je geen gezichten kunt onthouden. Dat kan ik ook niet. Al heb ik je tig keer op een foto gezien, ik zou het in het echt niet weten, dat blijft niet in mijn geheugen zitten. Zal bij jou ook wel zo zijn. Maar ik ben vaak genoeg op het station te vinden, vanavond ben ik er nog geweest. Als ik in het centrum moet zijn pak ik altijd de bus naar de Parade. Ken je die?

Als jij zo dichtbij het station werkt, kun je gemakkelijk met de trein naar je werk, vanuit Rijen (station Gilze-Rijen) rijdt een trein naar Den Bosch. Ik vraag mij ernstig af of jij je auto gemakkelijk kwijt kunt op het station of daar in de buurt.

Ook van mij, beterschap voor Luchiano. Ik kan me voorstellen dat die knul verkouden is, dit weer is funest voor hem. Kleedt hij zich wel warm genoeg?

De man , zijn werk en regelmaat ;-)
Jammer genoeg komt er niet veel van slapen , herinner me niet aan de nachten met een blaffend kind, gelukkig knapt ie al op.
Welkom in de winter Luchiano!

@Pascale: Tot nu toe valt het niets tegen, zolang het maar druppelt en niet stortregent. Qua migratie ben ik me aan het inlezen en alvast bepaalde tooltjes aan het bouwen. Vanmorgen deed ik er slechts 5 minuten langer over dan TomTom initieel aangaf, 40 minuten dus. Dat het -3.5 graden was is wat minder. Luchiano heeft vanmorgen gymles, kijken hoe dat gaat...
@Brillie: Het kopen van spullen door kinderen in andere landen gemaakt is daarentegen voor weinigen een probleem. Dat blijft toch vreemd...
@Cyberjunk: Ik kan de treinen zien maar individuele reizigers zijn echt niet te onderscheiden. De Parade ken ik alleen als een soort van reizend kunstenaarsgezelschap. De trein is geen optie, met de auto doe ik er ongeveer 40, 45 minuten over. Dat is toch heel wat relaxter dan op elkaar gepakt in een vertraagde trein. De auto staat in de parkeergarage, Paleiskwartier. Luchiano had de neiging om buiten zijn jas open te houden. Wat dat betreft heeft hij nu zijn lesje wel geleerd...
@ANila: Ja, mannen zijn simpele wezens. De hoestdrank heeft wel geholpen. Tussen 12 uur 's nachts en 6 uur 's morgens was het rustig. Wij wachten met smart op de lente!

Handig zo'n Albert Heijn bonus-kaartje.

Dat ding is voor meer dingen goed. Heb mijn kwijtgeraakte sleutelbos, wel twee keer door A.Heijn opgestuurd gekregen, dankzij dat blauwe bonus-kaartje. Echt waar!

En nu effe mijn Glühwein van appie H. Verrukkelijk!

Je begrijpt me niet helemaal beste Casa. Ik kom echt niet alleen op het station om in de trein te stappen, maar ook om de bus naar het centrum te nemen. Dan sta ik bij een bushalte en ik kom op verschillende tijden op het station. En individuele reizigers in de trein zien, dat kan inderdaad alleen als je op het station staat.

Ik heb het nagekeken, de trein van Gilze-Rijen naar Den Bosch doet er 27 minuten over. Neem daar de tijd bij die je misschien nodig hebt om naar het station te fietsen of te rijden, dan scheelt dat vrijwel geen tijd in vergelijking met de auto. Ik wil daarmee niet PLEITEN voor de trein, ik wil gewoon aangeven dat reistijd niets uitmaakt, uitgezonderd vertragingen, maar dat geldt ook voor files. Wat betreft dat comfortabele zitten en niet opgepakt wilt staan of vervelend zitten naast mensen met bagage, daar heb je wel een punt.

De Parade is een adres waar 5 café's naast elkaar staan, maar waar ook de Sint Jan staat, dat is de kathedrale basiliek. van Den Bosch. En die ligt in het centrum.

Arme Luch. Hopelijk is hij voor kerst wel weer de oude.

Nog een paar dagen en dan schijnt de kou eindelijk weer te verdwijnen. wat mij betreft zeggen we dan ook direct dat de winter weer is geweest en mag het voorjaar weer beginnen!
Zelf ook niet helemaal top en dus maar even binnenblijven.
En een navigatiesysteem wat de verkeerde route aangeeft is een Dom-Dom.
Centrum van Den Bosch is trouwens wel gezellig, vooral zodra het weer wat beter wordt!
Werkse bij de drupppels en beterschap voor de zieke(n).

Sterkte met Tom Tom en gripe, het heerst zeggen ze, wij zijn alle vier al gammel geweest. Dit keer heb ik gewonnen met 5 dagen ziek. Heb daarvoor nog gemopperd dat ik nooit ziek was, doe ik dus ook niet meer. Werk ze en krap ze nog een paar dagen, misschien kun je het weekend gaan schaatsen op natuurijs, weer een nieuwe ervaring voor Luciano.

@Bout: Met de bonuskaart ben ik ook erg content. Ook al is het een truc om bepaalde artikelen extra te verkopen. Het terugbezorgen van sleutelbossen is een handige feature. Proost!
@Cyberjunk: Jawel, maar ik kom dus nooit op het station en ook niet in de buurt van de bussen. Dank voor het nakijken van de treinreis Rijen-Den Bosch, valt me eigenlijk nog mee. Toch zal ik er geen gebruik van maken, eerst 5 minuten naar het station rijden, dan wachten tot de trein komt, zo duurt de reis toch langer dan met de auto. Bovendien kost een retourtje 10 euro terwijl mijn diesel gratis is (tankpas). Binnenkort gaan we Den Bosch eens onderzoeken, met name het centrum...
@Donna: Luchiano hoest nog steeds maar gaat wel gewoon naar school. Gisteren had hij Kerstdiner...
@Angel: Gek genoeg vind ik het nu minder koud dan in oktober, met die koude wind en regen. Vanmorgen was het zelfs een beetje warm met -4 graden, of heb ik gisteren teveel Leffe gedronken? Dank voor de goede wensen...
@Jannie: TomTom krijgt binnenkort bericht van mij, nooit gedacht dat ik nog eens iemand de weg kan leren en dan nog wel zo'n professional. Wat sneu dat je vijf dagen ziek was, heb je tenminste wel wat uit kunnen rusten? Op de markt van Valkenswaard is een ijsbaan aangelegd, wellicht kan Luchiano daar met Kerst even schaatsen...

Bij knooppunt hooipolder doet Tom Tom het vaker vreemd. De Tom Tom op mijn oude iPaq deed ook altijd moeilijk. Als ik bijvoorbeeld van Hank naar waalwijk moest liet hij mij over oosterhout rijden en dan daar omkeren om het knooppunt hooipolder vanuit het zuiden te benaderen en niet vanaf het noorden. Mijn nieuwe Tom Tom (one) doet het wel goed.