« Blob's & Clob's | Main | Het mooie leven van Arno Dbel »

De gootsteenstop

Na de Blob en de Clob van gisteren hebben we vandaag de Gootsteenstob. Ik voel een Oudejaarsconference aankomen. We moeten een paar dingen doen, in Rijen en in Tilburg. Pas tegen vijven zijn we bij Albert Heijn, waar we mosselen kopen.

Thuis gaan we meteen aan de slag, de honger is enorm. De mosselen staan op het vuur en Lucy wil tussendoor wat afwassen. "H, waar is de gootsteenstop?", vraagt ze. "Die heb je vast in de vuilnisbak gegooid", zegt Luchiano (013). Hij pakt een nieuwe vuilniszak en ik sta klaar om de inhoud over te zetten, op zoek naar de verloren gootsteenstop.

Plotseling vist Lucy iets zwarts uit de mosselpan. Drie keer raden wat het is. Ja precies, de gootsteenstop. De kinderen zijn blij dat zij hamburgers mogen eten. Maar de mosselen smaken heerlijk. Al wil ik niet zo ver gaan het advies te geven bij het bereiden van mosselen een gootsteenstop vijf minuten mee te laten koken.

Comments

Het zou zo voor kunnen komen in een serie van Wim T.Schippers, en dat snap ik dan weer wel!

De stop is nu in elk geval hygienisch gereinigd....over de mosselen zullen we het niet hebben.
Ik neem aan dat jullie gezond en wel weer op zijn :D

H jakkes!
Die hamburgers dan:-)

Leuk als kinderen helpen met koken. Zo zat ik laatst bami-soep te eten met "iets" teveel chilipoeder daarin...;-)

@Renesmurf: Nou, voor Wim T. Schippers is een gootsteenstop in de mosselpan peanuts. Die stopt er toch zeker een marmot in.
@ANila: Weinig mensen hebben zo'n schone gootsteenstop als wij. Verder nergens last van gehad, dus het zal wel gezond zijn.
@Door: Nou, die hamburgers zagen er ook best lekker uit. Maar ja, zo hadden wij meer mosselen.
@Terrebel: Je kunt ze beter niet met de kruiden in de weer laten gaan. Prei is dan minder gevaarlijk.