« Luchiano maait het gras. En Diana? | Main | El Sapo El Sapo (42) »

Luchiano gaat naar de St. Servatius

Maandag heb ik het reeds voorweggenomen, het was onmogelijk om te wachten. De eerste schooldag van Luchiano (9) op de St. Servatiusschool te Borkel. 's Morgens was hij enigszins gespannen, deels vanwege het nieuwe en deels vanwege de vele toetsen die op hem afkwamen. In zijn hoofd zit dat een advies voor groep 6 een enorme degradatie zou zijn, het moet en zal groep 7 worden.

We werden opgevangen door meester Joop en al snel nam ik afscheid van Luchiano. De hele ochtend was er de nieuwsgierigheid hoe het ging. Om twaalf uur gaat de school uit en ruim op tijd stond ik onder een boom te wachten, de camera in de aanslag. Daar was Luchiano en gelijk een Joop van Tellingen schoot ik een aantal verborgen foto's: 1, 2, 3. Hij voelt zich al aardig thuis en de wachtende moeders zullen wel gedacht hebben.

24.09.2007: Luchiano (9) heeft de eerste ochtend op de St. Servatiusschool in Borkel erop zitten. Klik voor groter.De vraag brandde op mijn lippen: "Hoe ging het, jongen?" "Goed", antwoordde Luchiano. Ondertussen werd hij door alle kinderen gegroet. "Dat Luchiano!", "Hai Luchiano!", "Dag Luchiano!" Ik vond de kinderen erg vriendelijk en aardig dat ze zo groetten. Luchiano ook, maar: "Ja, alleen dat doen ze de hele tijd." Hij wordt er een beetje moe van.

De testen verlopen uitstekend, hij vindt ze erg gemakkelijk. Dan vraag ik mij af waarom hij toch een paar domme fouten maakte maar daar doet onze wijsneus niet zo moeilijk over. Het feit dat hij een weblog heeft maakte indruk op zowel docenten als medescholieren.

Om tien over een begon de middagsessie. Luchiano kon niet wachten om te gaan. Telkens keek hij op de klok en eindelijk was het zover. Toen ik hem 's middags wilde ophalen begon het vies te regenen en daarom nam ik de auto voor die luttele 250 meter. Immers, dat waren we op Curacao ook zo gewend. Ondanks de auto vond Luchiano het afzien, die regen. Maar ook de middag is hem uitstekend bevallen.

Hij was nauwelijks thuis of ging alweer op pad om te spelen met de drie (3!) overbuurmeisjes. Om half zeven was hij nog niet terug en ging ik hem halen. Daar zat meneer aan de eettafel speklappen te eten. Het viel nog niet mee om hem bij deze gezellige familie vandaan te krijgen, sterker nog bijna zat ik zelf aan de spekjes.

We zijn echter al lang blij dat meneer het goed naar zijn zin heeft, zowel op school als daarbuiten. Dinsdagmorgen wilde hij alleen naar school, ik mocht niet meer mee. Om twaalf uur kon ik hem niet eens ophalen, want CasasPa en Truus kwamen met Ryanair uit Bergamo terug. Met de Garmin nüvi was het een fluitje van een cent.

Eindhoven Airport is een kleine en leuke luchthaven die een beetje aan Hato oude stijl doet denken. Slurven kennen ze er niet, de passagiers wandelen naar de vliegtuigen. Het restaurant beschikt over een mooie soort veranda waar men de vliegtuigen kan zien landen en opstijgen.

Om kwart voor een was ik alweer in Borkel, precies op tijd om afscheid van een van ongeduld trappelende Luchiano te nemen. Die wilde weer naar school. Ja, het zijn vreemde tijden. Zojuist kwam hij thuis, gaf een Nieuwsbrief waar hij zelfs in genoemd wordt af en rende naar de meisjes van de overburen. Nu is er eentje bij ons aan het spelen.

Hmm... Lucy heeft meer kleren nodig. Must dash.

Comments

Welkom in Nederland. Leuk huis met enige Caribische kleuren. Veel geluk, bon chance.Waarom ben je hier eigenlijk weer komen wonen?Welke, in dit verband, belangrijke blog heb ik gemist?

In mijn tijd moest iedereen die minder dan 1 km van sschool woonde komen lopen, wie verder woonde kwam met de fiets.

Wat zullen die wachtende moeders eigenlijk wel niet gedacht hebben?
Joop Clouseau dus.
Luchiano Jones (Tom Jones, womanizer).
Intelligente kinderen (overigens vaak overerfelijk :-) ) kunnen door de makkelijkheid van stof al snel hun aandacht verliezen en daardoor juist fouten maken. Dit wordt niet altijd goed gezien. (ervaring)
Om die regen en dat afzien moet ik dan weer lachen (bijna leedvermaak).

Alles verloopt soepel en iedereen is blij, zijn jullie wel in NL?? :-) Maar...leuk om te lezen dat alles goed gaat!

ALS IK DIT ZO LEES IS HET HELEMAAL GEWELDIG. ALS DE TESTEN ZO GOED VEERLOPEN, ONDANKS WAT KLEINE, DOMME FOUTEN, DAN DENK IK DAT HIJ WEL IN GROEP 7 TERECHT KAN. ZO TE LEZEN HOEVEN JULLIE NIET BANG TE ZIJN DAT LUCH GEPEST GAAT WORDEN MET ZIJN LICHTE W ACCENT. tENMINSTE, NIET IN BORKEL. HEBBEN DE LERAREN EN/OF LEERLINGEN OP DE ST. SERVATIUSSCHOOL EEN ZACHTE G? eN ZEGGEN ZE GIJ IN PLAATS VAN JIJ? DAT HOOR IK IN VUGHT WEL VAAK, DAT BRABANTSE ACCENT KLINKT ECHT ANDERS DAN HET GANGBARE NEDERLANDS.

Zoonlief heeft totaal geen moeite met inburgeren he ;-)
Die vindt zijn draai wel !
Tuurlijk heeft Lucy meer kleding nodig ..het wordt te koud voor de andere garderobe...duh!

Het koppie van meester Joop herkende ik, hoewel hij een beetje gezetter is dan ik dacht. En ja hoor, op de website van de St. Servatiusschool zag ik dat het inderdaad Joop van Veldhoven was, de zoon van een van mijn vaders kaartvrienden. Daarnaast heeft mijn vader zelf in zijn jeugd een flink aantal jaren gewoond precies op de plek waar nu de St. Servatiusschool staat. Mijn opa was namelijk veldwachter in Borkel en mijn oma was daar baakster, ook wel vroedvrouw genoemd. Zij heeft destijds gedurende een 25 jaren alle mensen in Borkel "gehaald". We zijn afgelopen zondag ook even naar Borkel gegaan om het graf te bezoeken van een oom van Ans, die onlangs overleden is, Mies Moonen, een belangrijke figuur in de Valkenswaardse politiek van de zeventiger jaren. Hij was lid van destijds de PPR. Een zeer kleurrijk figuur. Ken je hem nog? De boer die de politiek voor de mensen in Valkenswaard begrijpelijker wilde maken.

@Hubertus: Dank je wel. De redenen voor onze emigratie staan min of meer vermeld in de category Hulanda 2007: http://www.casaspider.com/live/hulanda_2007/
(Een soort van Uitzending gemist)
@Hans: Het drukker wordende verkeer en het toenemen van vreemde sujetten op straat zetten steeds meer ouders ertoe aan hun kinderen met de auto te brengen en te halen. In onze tijd was dat inderdaad anders...
@Pascal: Ah, nu begrijp ik opeens waarom ik weleens een foutje maak... ;-) Dat van die regen is op zich inderdaad grappig, zeker met de koude maanden nog in aantocht...
@Curacaoenaar: Haha, straks blijken we al die tijd op Hawaii te zitten... :-)
@Cyberjunk: NIETS IS NOG ZEKER, IK GA AF OP LUCHIANO'S ERVARINGEN. WIE WEET DENKEN DE ONDERWIJZERS ER WEL HEEL ANDERS OVER. GEPEST WORDT HIJ ZEKER NIET EN IN BORKEL PRATEN ZE INDERDAAD BRABANTS MET EEN ZACHTE G...
@ANila: Luchiano redt zich wel. Een van de grote nadelen van seizoenen is dat er voor ieder seizoen een nieuwe collectie kleding is. Dat hadden we niet op Curacao...
@Paul: Wat grappig dat je vader op de plek van de St. Servatiusschool heeft gewoond, ik dacht dat jullie al generaties lang in de Deken Frankenstraat leefden. De naam Mies Moonen doet wel ergens een belletje rinkelen maar verder ook niets. Is het hem trouwens gelukt om de politiek begrijpelijker te maken? Tegenwoordig hebben we daar natuurlijk Frank Maas voor...

In 1756 woonde ik daar ook. In mijn kasteel. Nu je trouwens in Nederland woont, moet je ook een .nl nemen.

Casa, jullie zijn hard opweg bekende Nederlanders aan het worden. Het zal niet lang meer duren voordat wij jullie op SBS6 zien. Hahaaa

De 4 talige Luciano, en wereldkind, zit ineens in een boerendorp op school. Hij zal ze straks een poepie laten ruiken met zijn toetsen.

Jammer, dat Luciano na een paar weken alweer naar een andere school moet. Het boerenleven is juist goed voor hem. :)

Leuk dat Luchiano het naar zijn zin heeft op school. En dat hij ook nog zit te popelen om tussen de middag weer terug naar school te gaan is heel erg leuk. Hopelijk blijft het dan ook zo!!!
Tuurlijk heeft Lucy meer kleren nodig.
Hier heb je geen heerlijke warme temperaturen als op Cura. En aan de hand van foto's van Cura hield Lucy veel van rokjes. Hier heeft ze het natuurlijk erg koud. Dus koop maar snel warme kleren voor haar.

"en daarom nam ik de auto voor die luttele 250 meter."


Dat kan echt niet, dat is zeer slecht! FOEI!

Voor de rest is alles goedgekeurd.

Nog een paar jaar en ook Diana heeft meer nieuwe kleren nodig. De seizoenen blijven een mooi excuus.

Met 'vreemde sujetten' bedoel je mannen die vanuit de bosjes foto's nemen?

Een overweldigende belangstelling voor de gebeurtenissen in Borkel. Het dorp is plotseling het middelpunt van de wereld, lijkt het. CasasPa

@aNONYMUS: .COM MAG JE VOLGENS MIJ OVERAL GEBRUIKEN, .NL IS NIET VERPLICHT, OOK NIET ALS JE IN NEDERLAND WOONT.

@Anonymous: Hmm... ik heb het opgezocht en in 1756 heette dat kasteel "Brillie", wat een vreemde naam. Nooit van zijn leven (zeg nooit nooit) neem ik een .nl domein. Er gaat niets boven .com!
@Bout: Denk je dat het Hart van Nederland op bezoek komt? Liever zit ik bij Pauw en Witteman, maar die zijn de laatste tijd nogal benauwd voor oplichters...
@Donna: Het gekke met vrouwen is dat we speciaal voor kledingstuk type A naar de winkel gaan en met C, D, E en F thuiskomen. En nog steeds hebben ze A niet. Wat is dat toch, weet jij het?
@Renesmurf: Waarom is dat slecht? Je kunt toch beter 250 meter rijden dan 50 kilometer, qua milieu? Dank voor het goedkeuringswaarmerk...
@Piet: Lucy vindt het nu al belangrijjk dat Diana's schoentjes combineren bij haar truitjes. Dit kan alleen nog maar erger worden. Als ik een man vanuit de bosjes foto's zie nemen bij een schooltje bel ik onverwijld de politie, dus ja deze vallen onder vreemde sujetten. Behalve als ik het zelf ben natuurlijk...
@CasasPa: Ik zie ook al een aanzienlijke toename van het verkeer over de Dorpsstraat, allemaal dagjesmensen die het CasaLog hebben gelezen...
@Cyberjunk: CORRECT. FEITELIJK IS .COM VOOR BEDRIJVEN MAAR ZIJN WE ERGENS NIET ALLEMAAL EEN BEDRIJF?

Casa, jullie kleine poppetje (prinses Diana Rose) kan jullie schatrijk maken. Stuur deze foto naar een postorder bedrijf of een bekende reclame bureau, en Diana zal het geld binnen laten stromen.
Ze is fotogeniek en is niet bang voor de camera. Trouwens, donkere kinderen doen het zeer goed in de bladen tegenwoordig.
Proberen is echt de moeite waard, probeer maar.

http://www.casaspider.com/live/data/pics2007/Borkel_Zondag_20070923_800_01.jpg


http://www.wehkamp.nl/w2/Winkelen/Shop.aspx?CC=C03&SC=F03

Ben vergeten mijn naam te noteren, Cyberjunk. Bovenstaande tekst was mijn mij.

Casa, al leg ik het uit begrijpen zullen jullie mannen het toch niet!!! So, why bother?

@Casa: 'Het gekke met vrouwen is dat we speciaal voor kledingstuk type A naar de winkel gaan en met C, D, E en F thuiskomen. En nog steeds hebben ze A niet. Wat is dat toch, weet jij het?'
Omdat ze dan nog eens terugkunnen voor kledingstuk A natuurlijk!! Jezus, jij leert het ook nooit

De keus is als volgt; veel warme kleren voor Lucy of de kachel op 28 graden zetten. Inkoppertje denk ik zo.

Tip: thermoondergoed.
Ik kwam laatst nog een lange thermoonderbroek (nog in de verpakking) tegen met opruimen. Overblijfsel van jouw 1e wintersport waar je je een beetje gek liet maken over de benodigdheden...:-)

Ja, je kan wel opgepakt worden met die camera in je hand staande achter die borden! :-)

Jij deze week nog 'vrij'?

http://www.thekids.nl/kids.asp (Modellen bureau voor de prinses)

PS, ga niet meer achter de bosjes staan fotograferen, staat zo raar. Dit is Holland, swa! :)

INDERDAAD BESTE CASA, WE ZIJN ALLEMAAL EEN BEDRIJF, IK OOK, WANT IK HEB NAAST MIJN PRIVE-E-MAIL ADRES OOK NOG EEN GMAIL ADRES EN ALLE GMALI ADRESSEN EINDIGEN OP GMAIL.COM. ZOIETS GELDT OOK VOOR HOTMAIL, DUS DAT COM ALLEEN VOOR BEDRIJVEN IS GAAT OOK NIET HELEMAAL OP.

Sommigen hebben het gewoon, en sommigen zullen het nooit krijgen
Ha, Luchiano valt duidelijk in de eerste categorie.

@Anonymous: .nl wordt binnenkort automatisch vervangen door .eu

Leuk te lezen over luchianos school ervaringen, moesten ook lachen om de overbuurmeisjes, die overigens ook heel erg leuk zijn. Leuk dat paul ook borkelse roots heeft.

L.S.

Excuses voor het "off topic" karakter van deze reactie, maar ik kon zo gauw geen e-mail link vinden.

Ik verzorg aanstaande zaterdag het programma "Papiadigital" op Z86 namens Percy Pinedo en ga het hebben over blogs. Tijdens het programma wil ik het ook hebben over specifieke blogs over Curaçaose onderwerpen. Indien jullie mij de onderstaande gegevens willen toesturen maak ik ook melding van jullie blog. Een foto plaats ik graag op de website van het programma.

Het programma is te beluisteren op 860 op de am band, van 14:00 to 15:00uur. Kijk t.z.t. ook op papiadigital.com.

Met vriendelijke groet,

Alexander Isings

ALGEMENE GEGEVENS
Naam van de auteur:
Functie van de auteur:
Naam van de blog:
URL van de blog:
Wanneer gestart:
Onderwerp:
Frequentie bijgewerkt:

FAVORIETE BLOG ENTRY
Gaat over:
URL:

ADVIES VOOR NIEUWE BLOGGERS
Geef hier aan wat de grootste uitdagingen zijn om de blog interessant en up-to-date te houden.

@Anonymous/Bout: Op zich ben ik tegen het exploiteren van kleine kinderen maar misschien heb je wel gelijk. Ze is inderdaad fotogeniek, ook al zeggen alle ouders dat natuurlijk van hun eigen kinderen...
@Donna: Is dat nu juist niet het spel, dat we het toch blijven proberen... ;-)
@Angel: Ik leer het inderdaad nooit, het wordt tijd dat ik bij Grandmaster Angel in de leer ga. Je gaat me toch niet vertellen dat jij mijn warme thermo-onderbroek al die jaren bewaard hebt. Freak... ;-)
@GJ: Ondanks dat ik volkomen onschuldig was voelde ik me haast schuldig. Het is een vreemde wereld tegenwoordig. Deze week ben ik inderdaad nog 'vrij' ook al moet er veel gedaan worden...
@Bout: Interessante link, thanks! Al denk ik dat Luchiano nog eerder in aanmerking komt gezien wat het buro schrijft over kinderen van 0-7 jaar. Ik hou het in overweging. Als ik zo had staan fotograferen in de USA was ik al lang afgevoerd door de cops... :-)
@Cyberjunk: ZIE JE WEL, ALLEMAAL EEN DOT-COM!
@RvanInR: I totally agree with you, geen idee waarom dat in het Engels moet trouwens. De .nl domeinen worden dus straks collectors-items. (Weer Engels?)
@Pascale: Charlotte zei al dat haar dochters dol zijn op Tom, die heeft nu dus concurrentie. Vanmiddag nog met meester Joop gepraat, o.a. over de familie Janssen...
@Alexander Isings: Als ik tijd heb beantwoord ik je vragen vrijdag. Besef wel dat wij sinds ruim een week in Nederland wonen!

Rijden mag alleen als het ver is, anders volstaat de fiets of de voet.