« Luchiano gaat naar de St. Servatius | Main | Een bijzondere manier van fluiten »

El Sapo El Sapo (42)

1.

We zitten nu al ruim een week in Nederland en hebben nog steeds geen huis. Woensdagmorgen had ik een afspraak met Direct Wonen in Breda. Zij boden een woning in Oosterhout aan. Met Garmin nvi (GPS) van Luc en Pascale reed ik gelijk een ervaren Bredaenaar door de Bredase straten. "Sla links af", zei Garmin nvi uiteindelijk gevolgd door: "Bestemming bereikt aan rechterhand" (of zoiets) en inderdaad, rechts stond in grote letters Direct Wonen.

Ene Denise met Curacaose roots stond mij te woord en met haar ging ik twee huizen in Oosterhout bezichtigen. Eerst diende er afgerekend te worden, 35 euro inschrijfkosten. Dat valt nog te overzien. Minder grappig is dat bij het accepteren van een huis bemiddelingskosten betaald moeten worden ten bedrage van een volledige maand huur. Dat is geen kattenpis. Daar bovenop komt nog een maand borg alsmede eventuele overnamekosten.

Denise reed voorop en ik achter haar aan. Het eerste huis bevindt zich op de (het?) Vreeburg. Een redelijk huis waarvan alle kamers van laminaat dan wel vloerbedekking zijn voorzien. Vervolgens gingen we naar het tweede huis op de Zuylenburg dat er ongeveer hetzelfde uitziet maar iets dichter bij een school en winkels gelegen is.

Ik twijfelde. Het zijn geen slechte huizen en het is geen slechte locatie. Er moet echter veel aan gebeuren en vooral zat ik met de bemiddelingskosten en de borg in mijn maag. Het was nog vroeg. Ik nam afscheid van Denise en reed door naar Mees op de Markendaalseweg in Breda.

Wederom bracht de lieftallige Garmin nvi mij vrijwel probleemloos naar gewenste locatie, alleen was er geen parkeergelegenheid en dus moest ik doorrijden. Dat doorrijden ging zover dat ik de weg kwijtraakte, moest stoppen en Garmin nvi opnieuw programmeerde naar de Markendaalseweg.

Wegens werkzaamheden zijn sommige straten in de binnenstad van Breda afgesloten. Daar heeft Garmin nvi geen boodschap aan, zij stuurde mij elke keer een dergelijke straat in. Met de knop Omrijden kon ik haar ertoe bewegen een andere route te kiezen. Om een lang verhaal kort te maken, ja ik ben bij Mees gearriveerd.

Ook bij deze makelaar ben ik nu bekend en de charmante Noortje van G. is een huis voor ons aan het zoeken. De bemiddelingskosten bij Mees zijn overigens een stuk sympathieker dan die bij Direct Wonen en aan borg doen ze niet.

2.

Bij thuiskomst lag er een briefje van mijn zus Margriet naast de laptop. Meester Joop had telefonisch gemeld dat Luchiano zijn testen goed heeft gemaakt en derhalve vanaf nu les krijgt in groep 7. Meester Joop verzocht om zijn sofinummer en een kopie van het paspoort.

Lucy, Luchiano en Diana (1) hebben echter nog geen sofinummer. Zij worden voor het eerst in Nederland ingeschreven. Deze procedure is ongeveer een week geleden gestart en daarom belde ik naar de gemeente Valkenswaard om te vragen hoe het ermee stond. Na drie keer doorverbonden te zijn kreeg ik een van de Senioren aan de telefoon. De inschrijvingen zijn naar het Vestigingsregister gestuurd om te verifiren of wij niet per ongeluk, expres of toevallig in twee gemeenten tegelijkertijd staan ingeschreven. Als de formulieren terugkomen worden ze doorgestuurd naar de Belastingdienst welke voor sofinummers zorgt. Wij wachten af.

Het is natuurlijk geweldig nieuws dat Luchiano in groep 7 geplaatst is. Voor Luchiano en voor ons. Een groot compliment mag echter ook uitgaan naar de Marnixschool op Curacao. Het is een signaal dat men daar onder niet ideale omstandigheden uitstekend werk aflevert. Immers, er is veel minder geld beschikbaar voor lesmateriaal en faciliteiten dan in Nederland. Bovendien spreken veel kinderen normaliter Papiaments en hun Nederlands is daardoor van een lager niveau. Dit houdt in dat de docenten er harder aan moeten trekken om er aan het eind van het schooljaar voor te zorgen dat aan de eisen is voldaan.

Daarom nogmaals mijn complimenten aan de Marnixschool van Elizabeth Taylor en haar team van docenten. Luchiano voelt zich verder als een vis in het water. Even een stukje RealWrite tussendoor, op dit moment is hij met vriendje Rik van nummer 60A kinderpostzegels aan het verkopen. Nostalgie. Wij werden vroeger zo de straat opgestuurd en liepen rond met tientallen guldens in een grote envelop. Tegenwoordig krijgen de kinderen een lijst met adviezen en tips (Ga nooit maar echt nooit een huis binnen, ga altijd met zijn tween, etc.) mee. Contant geld is vervangen door een administratieve procedure waarbij de kinderpostzegelkoper een eenmalige machtiging afgeeft om het bedrag van zijn rekening te laten schrijven.

Ach, waarom vertel ik dit eigenlijk aan Nederlanders?

3.

In de twaalf jaar dat ik uit Nederland weg was is er heel wat veranderd. Het is echter niet moeilijk om weer in te ritsen. We hebben een bonuskaart van Albert Heijn en bankieren via internet bij de Rabobank. De kinderen hebben allemaal, nou ja alle twee een spaarrekening en Lucy en Luchiano hun eigen betaalrekening.

Probleem was alleen dat er nog geen eurocent op al die rekeningen van ons stond. De pinpas van de Postbank is nog steeds niet binnen en om via een Wire Transfer geld over te maken van mijn Curacaose rekening is een BIC en een IBAN nodig.

Maar eerst wilde ik geld op mijn eigen rekening storten. In de daarvoor bestemde ruimte was echter geen loket te zien, alleen maar zuiltjes. Onthutst liep ik naar de ruimte waar de informatiebalie zich bevindt. "Uhm, kan men in Nederland nog geld op zijn eigen rekening storten?", vroeg ik aan de dame. "Jazeker", antwoordde zij, "dat kunt u doen bij de zuiltjes in de andere ruimte. Als u hulp nodig heeft, er lopen altijd medewerkers rond die u kunnen helpen."

Dezelfde dame hielp mij tevens aan de benodigde BIC- en IBAN-codes en ontroerd namen we afscheid. Het storten op eigen rekening ging heel gemakkelijk en de volgende stop was KPN. Hier moesten wat administratieve mutaties worden gedaan en wilde ik weten wat MobielThuis precies inhoudt. Door middel van een SMS heeft KPN mij er namelijk mee gefeliciteerd dat deze service vanaf nu actief is.

De KPN-medewerker legde het mij uit. Als men binnen een straal van 100 meter van de geactiveerde postcode (=thuis) belt gaat dit tegen een lager tarief. Keerzijde van de medaille is dat KPN hiervoor vijf euro per maand in rekening brengt. Dat is toch een vorm van Spyware, dat men gratis iets activeert en even later de teller laat lopen.

Geen idee waarom ik dit aan Nederlanders vertel maar voor mij is het nieuw. Waarom spam ik niet een paar duizend mensen dat zij tot 1 december gratis het CasaLog mogen lezen en bereken vervolgens 1 euro per dag, kan dat zomaar?

Comments

IK WEET PRECIES WAAROM JE DIT ALLEMAAL AAN NEDERLANDERS VERTELT, OMDAT JE HIER OOK JE BELEVENISSEN KWIJT WILT.

fIJN DAT lUCH IN GROEP 7 TERECHT KAN, PRECIES WAT IK DACHT. IK VIND EVENALS JIJ DAT DE MARNIXSCHOOL HET GEWELDIG HEEFT GEDAAN ALS IK OP JOUW BESCHRIJVINGEN AF GA. EN NATUURLIJK HEEFT LUCHIANO ALTIJD GOED ZIJN BEST GEDAAN. WANT AL DOEN DE DOCENTEN NOG ZO HUN BEST, ALS LUCH, DIE VOLGENS JOU LUI IS, ZIJN BEST NIET ZOU HEBBEN GEDAAN HAD HIJ DIT OOK NIET BEREIKT. IK DENK DAAROM DAT HET MEE KAN VALLEN MET ZIJN LUIHEID, OF HET MOET ZO ZIJN DAT DIE LUIHEID EEN BEPAALD GEBIED BETREFT. DAT HIJ NIET WIL LOPEN IS EEN VORM VAN LUIHEID, MAAR LUIHEID KENT VELE VORMEN. EN OP SCHOOL IS LUCH DUS NIET LUI.

WAT DE POSTBANK BETREFT, DIE LAAT INDERDAAD MEESTAL LANG OP ZICH WACHTEN. EEN REDEN WAAROM IK DAAR BEN WEGGEGAAN. IK HAD ER NOG WEL MEER REDENEN VOOR, MAAR DIE DOEN HIER NIET TERZAKE. MAAR ZE ZIJN SUPERSLOOM.

IK HOOP DAT DIE TWEEDE MAKELAAR EEN HUIS VOOR JULLIE VINDT. NATUURLIJK ZIJN TE HOGE BEMIDDELINGSKOSTEN NIET PRETTIG, MAAR TOCH HAD IK HET MAAR GEDAAN MET 1 VAN DIE HUIZEN ALS IK JOU GEWEEST WAS, TENMINSTE, ALS ZE ECHT GOED WAREN GEWEEST. EN BEN JE ER ALLEEN HEEN GEWEEST? lUCY ZOU OOK MOETEN KUNNEN ZIEN WAAR JULLIE GAAN WONEN VOORDAT JE EEN BESLUIT NEEMT. NATUURLIJK IS DAT LASTIG MET DIANA, NATUURLIJK WIL JE CASASPA EN TRUUS NIET ALTIJD VRAGEN OM OP TE PASSEN, MAAR LUCY MOET WEL KUNNEN MEE BESLISSEN VIND IK.

IK HOOP DAT MEESTER JOOP NIET MOEILIJK DOET OVER HET ONTBREKEN VAN BEPAALDE PAPIEREN BIJ JULLIE.

GEMIDDELD GENOMEN GAAT HET PRIMA BIJ JULLIE, ONDANKS DE ZOEKTOCHT NAAR EEN HUIS. IK HOOP WEL DAT ALS ZE JULLIE EEN HUIS AANBIEDEN DAT GOED IS VOOR JULLIE, DAT DAN HET ONTBREKEN VAN DIE PAPIEREN GEEN PUNT IS.

EN EVEN OFF TOPIC, MORGENOCHTEND GA IK CONTACT OPNEMEN MET HET MIJN ZORGVERZEKERAAR OVER ZOOMTEXT. EN WAT JOU BETREFT, IK DENK DAT EEN GOEDE ZORGVERZEKERAAR VOOR JULLIE OOK ONONTBEERLIJK IS.

Je zou zeker weten binnen lopen heer Spin! en gelijk je Caraibische naamgenoot Anansie iedereen de loef af steken , GEWELDIG!!
Maar van KPN kun je nog wat leren hoe je met gemak mensen een poot uitdraait , daar hebben ze monopoly op/in ...enfin...streep weg wat niet van toepassing is.
De Marnix school heeft altijd een goede naam gehad en het is fantastisch dat ze erin slagen die hoog te houden en de complimenten aan Luchiano ..hij heeft het toch maar mooi gedaan en heet hem welkom in de wereld de citotoesten , die zal hij zijn verdere basisschooltijd blijven doen!
Succes met het Casahunting....er moet toch echt wel een plek onder de ....o nee this is Holanda dus noem het toch maar regen ;-)!!

PS: JE HEBT EEN BONUSKAART VAN AH, IK MEEN MIJ TE HERINNEREN DAT JE DAAR ZO TEGEN WAS. JE BENT HIER HEUS NIET VERPLICHT OM EEN BONUSKAART TE NEMEN HOOR. oVERIGNES SCHREEF JE EEN KEER EEN STUKJE OVER DAT JE IN JE CUR ZELF KAN SCANNEN IN AH. IN VUGHT KAN DAT OOK, MAAR GELUKKIG IS DAT NIET VERPLICHT. JE MOET WEL LATEN CONTROLEREN OF JE HET GOED HEBT GEDAAN.. HOE IS DAT IN V.WAARD? ALS ZE DAT OOIT GAAN VERPLICHTEN, DAT ZELF SCANNEN, DAN ZOEK IK EEN WINKEL WAAR ZE BOODSCHAPPEN THUISBEZORGEN EN AAN DE DEUR AFREKENEN, IK HEB VERNOMEN DAT ER NOOG STEEDS WINKELS ZIJN WAAR DAT MOGELIJK IS, O.A. EEN SLIJTER UIT HELVOIRT VINDT DAT GEEN PUNT EN DAT IS NOG EEN JONGE KNUL DIE REGELMATIG ALLERLEI SOORTEN DRANK, OOK FRISDRANK BIJ DE MENSEN THUIS BRENGT.

Ik dacht dat de borgsom was afgeschaft. Net als het monopoly van de KPN. Je zou bijna een actiegroep gaan beginnen.

De Marnix school verdient eem groot compliment. Net als de leerling in kwestie!

Nu al een bonuskaart? Dan zullen de freebees en airmiles wel snel volgen.

Succes met je zoekzocht naar woonruimte!

Ten eerste Hopi Great voor Luchiano!!! Heel goed van hem.
Veel mensen hebben het over het slechte onderwijs op de antillen, maar het basisonderwijs is nog helemaal niet zo slecht. Het onderwijs op Cur. heeft zich niet verder ontwikkeld als hier in NL. De manier hoe er onderwezen wordt is eigenlijk precies hetzelfde als 30 jaar geleden. Alleen gebruikte men toen dezelfde boeken als in NL en 30 jaar later gebruiken ze nog steeds hetzelfde materiaal, maar de coordinerende proefwerken en examens blijft nog steeds gelijk aan NL.
Ten tweede die 2 huizen die je hebt gezien, zien er heel leuk uit. Jammer voor de borg en de bemiddelingskosten.
Trouwens wanneer je je eigen GPS hebt dan moet je een Angela aanschaffen ipv een Garmin nuvi. Vriendelijker stem voor jouw denk ik. hihi

Ik wist al dat Luciano in groep 7 mocht blijven. Mijn neven konden ook doorgaan waar ze gebleven waren. Vooral in rekenen waren ze veel beter, n ZONDER calculator!!!
Nieuwe leer-systemen zijn niet altijd beter dan oudere (Pabo en rekenen hi hi hi).

Wie kan nog in Holland tafels van 1 t/m "20" uit het hoofd? Op Curaao is dit heeeel gewoon!

Maar, goed. Papa Spider heeft hierbij ook bijgedragen.

PS, voor mobiele telefoons en belminuten ben je hier het goedkoopst.

http://www.gsmweb.nl/tmobile/index_toestel.htm (GSM-WEB= goedkoooop!)

http://www.gsmweb.nl/telfort/index_abo.htm

Ik zit bij Telfort wn heb soms wel 900 belminuten voor nog geen 10 euro pm.! Wat je niet opgemaakt hebt mag je meenemen naar de volgende maand, dus vandaar.

@BOUT: DE NEDERLANDSE JEUGD KAN GEEN TAFELS VAN 1 T/M 20 MEER OPDREUNEN, MAAR VEEL OUDEREN WEL DENK IK. IK BEN 56 JAAR, HEB OP SCHOOL NOG HOOFDREKENEN GELEERD EN BEN DIE VAARDIGHEID NOG NIET VERLEERD. HET DUURT WEL EVEN VOORDAT IK EEN SOM HEB UITGEREKEND, MAAR IK KAN HET WEL. IK KEN JONGELUI DIE DE TAFEL VAN 11- EN WELKE TAFEL IS NU MAKKELIJKER DAN DIE- NIET ZOMAAR OPDREUNEN.

Postbank is eigenlijk een bank voor scholieren en studenten. Mensen die een normaal leven leiden en serieuze zaken te regelen hebben kunnen beter snel die Postbank rekening opzeggen.
Die blauwe Leeuw oogt klantvriendelijk maar het tegendeel is waar.
Was 21 jaar rekening houder maar eenmaal student af viel er niks te regelen.
Postbank gaat overigens verdwijnen. Mijn advies: hou het bij "de Rabo".
Vraag: waarom ga je eigenlijk niet in de buurt van Rijswijk wonen ?
Dat gerij heen en weer wordt je gek van na een jaar, of eerder.
A4 en A-tig zijn toch net iets langer dan de Caracasbaaiweg.

Vroeger hadden we tafelkaarten. Elk kind had een tafelkaart bij zich op school/thuis.
Wilde een tijdje geleden tafelkaarten kopen. Ging een boekandel binnen en vroeg om tafelkaarten. Kreeg als antwoord; "daarvoor moet u bij de Gamma zijn!"

Ik heb 2 jaar geleden een telefoontje gekocht, de MDA-Vario, die ik uitsluitend gebruik om mobiel te internetten. Later heb ik een gps-je voor enkele tientjes erbij gekocht en Tomtomsoftware. Voor weinig geld heb je dan een goed systeempje (250 Euro). De MDa-Vario was gratis, na 5 maanden (krijg je dat weer!) betaal je gedurende 2 jaar 29,50 Euro per maand. Ik gebruik hem dagelijks. Zo kun je mobiel 24 uur per dag je blog bijhouden en je kunt de weg naar Borkel terugvinden, Spider!
Tis maar een suggestie.

Hoe is het met Lucy nu het wat slechter weer gaat worden? Jullie waren immers buitenmensen volgens mij.

Wat is het aders? Dan stuur ik even een paar dozen...

@Cyberjunk: WIJ BEGRIJPEN ELKAAR WEER HELEMAAL, DANK VOOR JE UITGEBREIDE REACTIE. DE POSTBANK HEEFT DE BOOT GEMIST QUA KLANTVRIENDELIJKHEID EN SERVICEGERICHTHEID, DAT IS DUIDELIJK. UITERAARD IS LUCY HEEL BELANGRIJK BIJ HET KIEZEN VAN HET HUIS MAAR TE SNEL BESLISSEN IS OOK NIET GOED. HET BETREFT EEN CONTRACT VOOR EEN JAAR. MEESTER JOOP DOET NIET MOEILIJK OVER HET ONTBREKENDE SOFINUMMER EN LUCHIANO IS OOSTINDISCH-LUI, DAT IS WAAR. GEMIDDELD GENOMEN GAAT HET GOED, MAAR EEN EIGEN HUIS IS TOCH WEL ESSENTIEEL. DE ZORGVERZEKERAAR IS AL GEREGELD: ONVZ. IS DAT EEN GOEDE?
@ANila: Je zit nu nog in je gratis periode, maar vanaf morgen graag 1 euro per dag overmaken... ;-) KPN is denk ik niet de enige die klanten een poot uit wil draaien, maar jij hebt vast meer ervaring dan ik. Aan de Marnixschool hebben Luchiano en ik hele goede herinneringen. Een plek in de regen, wordt dit de come-back van Rene Froger?
@Cyberjunk: IK ZEG ALTIJD DIT: JE BENT TEGEN TOTDAT JE BEVOORDEELD WORDT. NOU JA, ZOIETS DAN TOCH. NU VIND IK EEN BONUSKAART DUS FIJN PUNT UIT. MARGRIET & WIRO (ZUS & ZWAGER) RADEN MIJ AAN OOK AIRMILES TE NEMEN, EN DAT DOEN WE DUS BINNENKORT. SCANNEN KAN OP CURACAO EN IN VALKENSWAARD (NOG) NIET BIJ AH MAAR GEEF MIJ MAAR EEN (LEUKE) CAISSIERE. DE JONGE KNUL VAN DE SLIJTER UIT HELVOIRT IS ZEKER WEL POPULAIR BIJ DE SHERRYDRINKENDE HUISVROUWEN?
@Piet: Op het moment dat je je huis hebt gevonden neemt de animo om aan de actiegroep mee te doen af, dus ik vrees dat die geen lang leven beschoren is. Namens de Marnixschool en Luchiano bedankt. Na de bonuskaart gaan we voor de airmiles, zaterdag hebben we het nog wel over de freebees. Tijd voor de actie Help de Casa's onderdak!
@Donna: Het Curacaose onderwijs doet met beperkte middelen ontzettend goed zijn best en daar mogen we trots op zijn. In de klas na Luchiano (5B) is men begonnen met Funderend Onderwijs, qua methodiek is er dus wel degelijk iets aan het veranderen. M.b.t. de twee huizen zijn we het volledig eens. Waar kan ik Angela vinden, in een TomTom?
@Bout: Jij bent goed op de hoogte. Qua rekenen scoort Luchiano inderdaad hoog, hier doen ze veel dingen die hij uit het hoofd doet met een calculator. De site over belminuten bekijk ik later nog wel even, vermoedelijk is Skype sowieso het goedkoopste. De aanbieding van Telfort klinkt niet slecht, maar ik hoor daar ook wel eens slechte dingen over: http://www.merelroze.com/archive/2007/09/21/gewonnen
@Cyberjunk: LUCHIANO HEEFT MET DE TAFELS IN IEDER GEVAL GEEN PROBLEMEN. WAT BOUTIE ZEGT, NIET IEDERE VERANDERING IS OOK EEN VERBETERING...
@Marnix: De postbankrekening heb ik ook nog vanuit mijn studententijd. Heb nu al wel door dat de Rabo een stuk beter met de tijd is meegegaan. Ons hoofdkantoor zit in Rijswijk maar daar word ik niet gedetacheerd. Op dit moment is Antwerpen in de running. En op de Caracasbaaiweg kan het ook druk zijn en dat wordt alleen maar erger met al die woningbouwprojecten...
@Bout: Bij de Gamma? Is hier sprake van een generatiekloof... ;-)
@Paul: Om met het laatste te beginnen, we waren niet echt buitenmensen hoor. Lucy zegt: "Als het regent is het juist lekker om binnen te zitten, beter dan als buiten de zon schijnt." Een blog bijhouden per telefoon lijkt mij drie keer niks. Sowieso surfen op een telefoon, neen dat hoeft voor mij niet. Vermoedelijk koop ik gewoon een TomTom...
@Anonymous/Brillie: Met inhoud?

Een Antilliaan die nog nooit van Poelier gehoord had, vroeg om een kilo karbonade. Dus, kreeg hij 1 kilo "kip-Karbonade." Hij protesteerde hevig en zei:" ik vroeg u om KARBONADE, en geen kip!"
De verkoopster antwoordde. Meneer, DIT IS EEN POELIER !!!


Een Antilliaan, kocht ooit een elektrische "deken" en ging gewoon eronder liggen.

Oosterhout heeft de wijken genummerd, ongeveer al zolang ik leef.
Je kan ook een bonuskaart krijgen zonder je gegevens te hoeven afgeven, overigens. Er zit vrijwel altijd bonus op de produkten die ik niet neem.
Dat van die kinderpostzegels wist ik allemaal niet. Ik doe het zelf al jaren niet meer en eigenlijk heb ik ze ook al jaren niet meer aan de deur gezien.
Mooi dat L. op het gewenste niveau kan instromen. Ik moet nu even denken wat hier nu het punt was. Waarschijnlijk dat hij met leeftijdgenoten zit. Voor de rest denk ik dat je altijd blij moet zijn dat het niveau bij hem past (hoog of laag).
Effe RealWriteti-em tussendoor. Gaap, zal ik nog wat uit de keuken pakken of heb ik eigenlijk niets meer nodig op dit tijdstip, is er eigenlijk wel iets te pakken. Ik ga zo lekker bij E. in bed kruipen.

Volgens mij kom ik zelden meer bij de bank en als ik bij de bank kom dan had ik dat eigenlijk ook zelf kunnen doen via de telefoon of via het internet. Daarom overwoog ik na dat gedoe met De Bank over te stappen naar de Triodosbank. Maar ik voorzag allerlei bankrekeningnummerproblemen en dingen waar ik geen zin in heb. Nu ik erover nadenk is het ook weleens voorgekomen dat ik in een keer een groot bedrag moest hebben, dan moet je wel een kantoor hebben.
Ik reageer hier tot 1 december gratis, daarna ga je een euro per woord betalen.
Tafelkaarten, stoelkaarten, bonuskaarten.

Er mist minstens een vraagteken in bovenstaand stukje en vermoeiend perfectionistisch als ik ben, meld ik dat toch nog even.

CasaSpider: was je in Breda?? had dat eerder gezegd. had ik je kunnen uitnodigen voor een kop koffie. nu snap ik waarom ik op woensdag het vermoeden had dat er een Grote Spin in Breda was..hahahahaha..

In Breda ligt altijd wel een weg opengebroken, dan weet je dat vast ;) Overigens mag borg vragen wettelijk niet meer maar ja, wie een huis wil zal het toch betalen. Mees heb ik ook ervaring mee en ik kan wel zeggen HELE SLECHTE ERVARINGEN. Wij werden ook zo vriendelijk ontvangen maar bij verhuizing was het huis ineens omgedoopt in sloophout en dat heb ik nooit meer in orde kunnen krijgen. Bij verhuizing kwamen daar opnieuw problemen van alsof wij alles gesloopt hadden maar niets getekend hebbende durfden ze de uitdaging het voor de rechter te brengen niet aan. Een vriendin van me is opgelicht door een medewerker van Mees en bleek niet de enige, maar Mees had daar geen enkel probleem mee, ook niet toen bleek dat hij op zijn werk ook niet bepaald beschaafd was. Dus kijk een beetje uit met oplevering enzo.

Overigens is Roosendaal ook gezellig want daar wonen wij en voor een aansluiting met Antwerpen in alle opzichten handig (van auto tot trein).
Enne, ik ben heel erg pro Postbank. Onlangs was er een schandaaltje met eenmalige incasso's en was de Postbank toch de enige waarbij mensen niet opgelicht konden worden. Ook wat waard ;)

Zo, genoeg bemoeialt voor een dag :)

DE TREIN TUSSEN ROOSENDAAL EN ANTWERPEN IS OOK VAAK VERTRAAGD, DE KEREN DAT IK DIE TREIN NAM ALS IK IN BELGIE IN RETRAITE GING WAS HET VRIJWEL ALTIJD MIS. JE ZOU ER BINNEN ONGEVEER EEN HALF UURTJE MOETEN ZIJN VOLGENS DE DIENSTREGELING, MAAR IK HEB ER OOK WEL EENS EEN UUR OVER GEDAAN. OF DE WEG ROSSENDAAL-ANTWERPEN FILEGEVOELIG IS ZOU IK NIET WETEN.

Ach, zo heeft iedereen wel pro's voor en contra's tegen bedrijven. Kijk als er nou een goed bedrijf was voor telefoon, internet en televisie dan zou iedereen daarbij zitten. Maar zo simpel ligt het natuurlijk niet.

Met schade en schande wordt men wijs ;-)

Wat betreft de gsm, kijk en vergelijk. Loop eens langs verschillende telecom aanbieders en laat je daar adviseren. De laatste drie jaar koop ik geen telefoons+abo meer online. Simpelweg omdat ik wel van wat service houd.

Zooo.. nu eerst koffie! :)

Het lijken mij mooie huizen, die tweede die dichter bij school is, dat is misschien wel het handigste.
Wat anderen ook al zeggen: je moet heel goed zwart op wit laten zetten in welke staat je het huis aanvaardt, maak zelf ook foto's, want als je eruit gaat proberen ze je een poot uit te draaien en op jouw kosten van alles te laten vervangen/opknappen.
Maar moet je niet eerst wachten tot je zeker weet waar je moet gaan werken, voordat je iets uitkiest?
Geweldig zoals Luchiano zich zo snel aanpast, het is vast een heel sociaal kind.

@Bout: Ken jij eigenlijk Antillianen met een solarium?
@Pascal: Het punt met Luchiano was dat hij op Curacao in de vijfde (groep 7) zat en liever niet "teruggezet" wilde worden naar de vierde (groep 6) in Nederland. Leuk dat jij ook aan RealWriteti-em doet en een goed idee om bij E. in bed te kruipen. Minder leuk is dat ik je per 1 december per woord moet betalen, zeker in je breedsprakige periodes... :-(
Dat van dat vraagteken is een goede truc, heb je reactie drie keer doorgelezen maar nergens is een vraagteken vereist, misschien bedoel je achter "zit". Moet ik nu ook drie keer betalen?
@Dar Julis: Jij bent paranormaal begaafd, dat is wel duidelijk. Ik heb zo'n voorgevoel dat we nog wel vaker in Breda en omstreken zullen opduiken...
@Cinner: Heel Nederland is toch een grote bouwput? Hmm... bedankt voor het delen van je ervaringen met Mees. Mocht het zover komen zorg ik voor goede afspraken (en foto's) bij de oplevering. Mijn contact bij Mees Breda komt in ieder geval sympathiek en beschaafd op mij over. Roosendaal is qua Antwerpen niet slecht maar ligt toch weer een stukje verder weg. Voorlopig targetten we op de omgeving van Breda. De service en faciliteiten van de Postbank zijn niet of nauwelijks met de tijd meegegaan sinds 1995. De Rabo (en andere banken ook waarschijnlijk) hebben echt een grote voorsprong genomen. Ik hou wel van een beetje gebemoei... :-)
@Cyberjunk: WELKE TREIN IS ER TEGENWOORDIG NU NIET VAAK VERTRAAGD. DATZELFDE GELDT ECHTER HELAAS OOK VAAK VOOR AUTO'S, BIJNA ALLE WEGEN ZIJN FILEGEVOELIG...
@GJ: Wijze woorden, de perfecte wereld bestaat niet. Wel vind ik het vreemd dat ik mijn KPN-kosten pas online kan bekijken na het ontvangen van de eerste rekening. Juist nu ben ik benieuwd, snappen ze dat dan niet? Naast mij staat ook de eerste koffie, proost!
@Ricky: Het tweede huis spreekt mij zeker aan, maar de bemiddelingskosten niet zo. Qua werk wil men graag weten waar ik ga wonen, dan gaan ze in die omgeving zoeken. Antwerpen is nog steeds warm. Luchiano gaat goed en is ondanks zijn ouders toch best sociaal...

@Casa: Dat herlezen was een toevallige bijwerking. Als ik reageer heb ik je stuk ook vaak tweemaal gelezen. En keer gewoon om te lezen. Als er vervolgens iets opkomt, waarvan ik denk dat ik het wil opschrijven, herkijk ik vaak naar de zinnen in kwestie of je bijvoorbeeld zei wat ik dacht.
Ik had zelf graag een vraagteken achter het tweede pakken, vlak voor ik gister RealWriteti-em bij E. dacht te gaan kruipen. E. lijkt zo wel een misdadigster, haha.
Daar waar jij zei zou er ook wel eentje hebben kunnen staan, maar de zin was niet vragend bedoeld.
Prettige dag.

HET CAPSLOCKREAGEREN BEHOORT BINNENKORT TOT HET VERLEDEN. MIJN ZORGVERZEKERAAR HEEFT TELEFONISCH AL TOEGEZEGD DAT ZOOMTEXT WORDT VERGOED. DE BRIEF IS DE DEUR UIT, EVENALS EEN BRIEF NAAR HET BEDRIJF DAT HET PROGRAMMA LEVERT. DIE KAN VANDAAG OF MORGEN BINNENKOMEN. VOLGENDE WEEK KAN IK EEN AFSPRAAK MAKEN MET DAT BEDRIJF DAT IEMAND HET PROGRAMMA BIJ MIJ KOMT INSTALLEREN. DUS IK MOET NOG EVEN GEDULD HEBBEN, MAAR HET EIND VAN MIJN HOOFDLETTERS IS IN ZICHT.

De huizenjacht wordt concreet, de 2 huizen zagen er niet verkeerd uit. Maar die bemiddelaars.....

Luchiano is waarschijnlijk de enige in zijn klas (groep 7!) die meerdere talen spreekt!

Ik ben nog steeds een redelijk tevreden Postbankier!
Maar breek me de bek niet over over de Rabobank, ze zijn wel vriendelijk maar wat een stel incompetente knuppels zijn dat. Zelfs als ik het geheel voorreken komen ze er nog niet uit.
Vriendelijkheid en klantenservice zijn duidelijk geen garantie voor competentie.

En waarom zou je nog een vast KPN-abonnement nemen? Als je perse een vaste telefoon wilt kun je overwegen om via de kabel te bellen, die ligt er toch in de meeste huizen. dat scheelt toch weer een extra provider met vaste lasten?

OF BELLEN VIA TISCALI, DAT KAN OOK. ER ZIJN STEEDS MEER PROVIDERS DIE BELLEN MOGELIJK MAKEN. BIJ SMIIGE BEL JE ZELFS GRATIS NAAR VASTE LIJNEN. MAAR EEN ABONNEMET NEMEN SAAR DAN OOK OP LIJKT ME PAS ECHT ZINVOL ALS JE VERHUISD BEN. EN ALS JE WERKELIJK IN ANTWERPEN WILT GAAN WONEN, DAN MOET JE TOCH BIJ EEN BELGISCHE PROVIDER ZIJN. OF BEGRIJP IK HET VERKEERD WAT ANTWERPEN BETREFT? IS DAT DE PLAATS WAAR JE MOET GAAN WERKEN VOOR SQUL? DAT KREEG IK NIET GOED MEE.

Bij jou in Nederland gebeurt precies hetzelfde als bij mij op Curaao, maar dan omgekeerd: ik ben zo gewend aan automatisering in de dienstverlenende sector, dat ik mij dagelijk groen en geel 'verwonder' over het ontbreken van enige automatisering. Jouw zuiltjes ervaring deden mij van ontroering even stil staan. Je kent de banken op Curaao. Ik wordt er 'knettergek' van om in bewoording van de haagse nar (W.) te spreken.

En niet alleen de banken. Mijn modem van UTS was gisteren even ontregeld. In plaats dat ze mij toegang verschaffen via het servertje dat er inzit, dwingen ze mij om naar hun kantoor in Brievengat te rijden, alwaar je 1 uur moet wachten, zodat zo'n typemiep mijn modem kan resetten!!

'Knettergek' wordt ik er van!
Jij gaat hier over enige tijd met weemoed aan terug denken........

Gefeliciteerd met Luchiano!

Natuurlijk... nog voorkeur voor een merk dat op de doss moet staan?

@Casa: een mooie programma om naar Curacao en het Dominicaanse Republiek te bellen is www.voipbuster.com. Simpel, snel en goedkoop. De rates staan hier: http://www.voipbuster.com/en/rates.html

@Dick Drayer: dat is inderdaad wel heel erg, dat je helemaal naar Brievengat (niet dat het ver is maar het principe) moet om een modem te laten resetten. Wat dat betreft kan Curacao nog wel heel veel leren van de automatiseringsprocedures in NL.

IK SNAP DE FRUSTRATIES VAN DDICK EN VAN DE CURACAOENAAR WEL, NET ZOALS DESTIJDS DIE VAN CASA, MAAR IK WEET NIET OF HET NU ZO GOED IS OM NL IN ALLE TOONAARDEN TE PRIJZEN, IK DENK DAT CASA HIER OOK NOG WEL TEGEN DINGEN AAN ZAL LOPEN.

OVERIGENS IS DE SNS BANK OOK WEL GOED, WEL WAT KLEIN, MAAR GEEN SLECHTE BANK EN GOEDE SERVICE, DE BESTE WAAR HET BEPAALDE VOORZIENINGEN VOOR MENSEN MET EEN HANDICAP. MAAR VOLGENS MIJ IS HET DOORDAT HET EEN KLEINE BANK IS, OOK WEL GOED VOOR IEDEREEN.

Nou Casa, ik ga in de winter altijd naar de zonnebankstudio. Het liefst wil ik naar een infrarode studio, maar weet niet of zoiets bestaat. Heb wel een infrarode lampje thuis, maar geen zonnebank.

Maar goed, af en toe MOET ik gewoon de zon opzoeken.

Antillianen zeggen vaak dat de zon 'KOUD' is in de winter......
En Luciano zag zijn eigen adem toen hij naar school liep; schreef hij. :)

@Cyberjunk: op het gebied van IT/Automatisering loopt Curacao zeker achter, maar het heeft zo wel zijn redenen (kleinere markt/geen optimale infrastructuur). Kijk maar eens naar de prijzen in NL voor een internetabbonement, behoorlijk goedkoop en supersnel, ook vergeleken met de rest van de wereld! Waar Curacao (met name UTS) toch nog goed zou kunnen scoren is service, maar dat is nog lang niet zo. Gelukkig zijn er wel andere (kleinere) providers die daar wel veranderingen in brengen.

Maar NL is zeker geen paradijs hoor, vandaar dat ik ook van plan ben om in de toekomst terug te keren naar "dushi Korsou" :-)

ONVZ is wel een dure verzekeraar, maar ja dan gaat een stukje van jouw premie naar mij toe is toch leuk. Heb je al een inlogcode voor mijnONVZ? Daar lopen ze voorop mee tov de andere verzekeraars/ Het is nog niet zo snel, ze moeten eens een fatsoenlijke oracle dba inhuren, de developer hebben ze al in mijn persoon hahahahaha Als je toch bij ONVZ bent verzekerd past xs4all als provider ook bij je, iets duurder dan de gemiddelde provider maar wel heel goed en zeer betrouwbaar. Zit er zelf al bijna 10 jaar bij en zelden tot nooit een storing gehad. Heb ook voip van ze en ook daar nog geen problemen mee gehad. Dat is bij een tiscali, wannadoo of upc toch wel anders...

@dYTISCUS: IK BEN OVERGESTAPT VAN XS4ALL NAAR TISCALI EN HEB DAAR TOT NOG TOE GEEN ENKEL PROBLEEM GEHAD, HET ENIGE DAT IK DAAR HEB MEEGEMAAKT IS DAT ER EEN KLEINE AANPASSING MOEST WORDEN GEDAAN OMDAT IK BEN OVERGESTAPT OP WINDOWS VISTA EN HET WERKT TOT NU TOE ALLEMAAL UITSTEKEND. ER IS OOK GOEDE SERVICE ALS JE VRAGEN HEBT, MIJN ZUS ZIT AL JAREN PROBLEEMLOOS BIJ TISCALI. XS4ALL IS OOK PRIMA, NIETS MIS MEE, ALLEEN VEEL TE DUUR. HET IS GEWOON ZO DAT ALS MENSEN EEN KEER EEN NARE ERVARING HEBBEN GEHAD, DAN DEUGT HET METEEN NIET. MAAK IK ME ZELF OOK SCHULDIG AAN. MAAR TISCALI IS VOLGENS MIJ GEEN SLECHTE PROVIDER EN IN IEDER GEVAL GOEDKOOP.

Super van luchiano, vooral omdat ie n late leerling is en nog 10 moet worden. Spannend met de huizen, erg hoge kosten idd.
gereageerd via de gsm van luc - ideaal haha

@Pascal: Duidelijk. Nu ik weet dat jij de posts twee keer leest moet ik helaas ook het dubbele tarief rekenen. Vanaf 1 december dan toch. Prettig weekend... ;-)
@Cyberjunk: DAT IS GOED NIEUWS, EINDELIJK IS DE ZORGVERZEKERAAR UIT DE KAST GEKOMEN. WELKE HEB JIJ EIGENLIJK? (IK BEGON JUIST AAN DE HOOFDLETTERS TE WENNEN)
@Angel: Precies, aasgieren zijn het die bemiddelaars. Vandaag maakte Luchiano veel indruk tijdens de Engelse les. Geloof mij als nieuwe Nederlander, de Postbank loopt tien jaar achter. Zojuist heb ik mij opgegeven voor postbank.nl maar ook dat gaat weer een week duren. Het gaat allemaal zo traag en gebruikersonvriendelijk. Waarschijnlijk kunnen de Rabo-medewerkers in het zuiden van het land beter rekenen dan die uit Nieuwegein? Of wij ooit een vaste telefoon willen weet ik niet. De KPN scoort ook niet hoog, ik kan mijn rekening online pas bekijken na het ontvangen van de eerste rekening. Knuppels.
@Cyberjunk: EEN VASTE LIJN IS ZORG VOOR LATER. MISSCHIEN GA IK IN ANTWERPEN WERKEN MAAR SOWIESO NIET WONEN. IN DE DETACHERING IS HET VAAK ONZEKER WAAR JE GEPLAATST WORDT...
@Dick Drayer: Ik zie het voor me hoe je een traan wegpinkt bij het lezen over de Rabo-zuiltjes... ;-) Rabo en KPN heb ik in minder dan 55 minuten geregeld en dat moest ik ook nog 6 kilometer heen en 6 kilometer terug rijden. Dat lukt je bij MCB en UTS nooit van zijn leven. Vreemd dat je naar Brievengat moet rijden om je modem te laten resetten. Het password van het modem is overigens niet zo moeilijk te raden...
Namens Luchiano bedankt!
@Brillie: De inhoud is belangrijker, maar Chivas Regal is OK...
@Curacaoenaar: Ik ga er eens naar kijken, thanks! Voorlopig gaan de gesprekken naar Santo Domingo van mijn belbundel af en zoveel bel ik zelf nu ook weer niet. Ik denk dat Nederland en Curacao veel van elkaar kunnen leren...
@Cyberjunk: NIETS IS PERFECT MAAR VEEL VOOR VERBETERING VATBAAR. DE SNS-BANK IS DE SPONSOR VAN FC TWENTE EN DAAR IS NIETS MIS MEE....
@Bout: Wat grappig dat jij even onder de hoogtezon gaat. Maar ik kan het mij wel voorstellen, het is gewoon heerlijk voor de huid. Het zien van zijn eigen adem was een nieuwe ervaring voor Luchiano...
@Curacaoenaar: Van de andere kant is het veel gemakkelijker om een klein eiland van glasvezel te voorzien dan een groot land. Zo lopen de VS feitelijk ook achter bij Nederland. Met jouw nickname kun je haast niet anders dan ooit terugkeren... ;-)
@Dytiscus: Aha, jij werkt voor hun? Neen, ik heb nog geen inlogcode, dat komt allemaal nog wel. Gooi maar eens een balletje op over de DBA-functie, wie weet. XS4All staat inderdaad goed bekend, binnenkort ga ik de prijzen (ook van de helpdesk!) eens vergelijken...
@Cyberjunk: Als een kritische gebruikster als jij tevreden is met Tiscali kan het gewoon geen slecht bedrijf zijn...
@Pascale: Ja, knap he? Trouwens ook dat je via Luc's GSM reageert. is het nog vol te houden in Spanje? Hier in Borkel wel, al moeten we morgen toch even naar de Achelse Kluis. Voor het bier wel te verstaan...

allemachtig zeg, keer ik als afvallige in weblogland nogal terug op allerlei nestjes moet ik inene gaan betalen hier..... jemig.... hoe nederlands LOL...welkom en sorry voor den afwezigheid, gottegot wat heb ik allemaal gemist zeg, maar ik ben er weer

Idd, ik ben bij ONVZ gedetacheerd voor het hele .net gebeurenwaaronder ook MijnONVZ valt het verzekerde front office systeem. Er staat een vacature maar ik neem aan dat je gedatacheerd wilt worden... Als je meer wilt weten over ONVZ of eventueel het werken daar moet je maar even mailen dan kan ik je wat meer details vertellen.
De kosten van de helpdesk zijn belangrijk maar ook de gratis software(antivirus, firewall) telt mee. bij xs4all kun je adsl nemen zonder telefoon van kpn. Bij een "xs4all only" abo krijg je ook de mogelijkheid voor 2 088 nummers. En geen abonnementskosten voor telefonie alleen wat je gebruikt betaal je. Mooie siemens voip telefoon erbij en je hebt thuis toch een vaste lijn;)