« El Sapo El Sapo (42) | Main | BBQ bij Tom »

Een bijzondere manier van fluiten

Donderdagavond waren we voor het eten uitgenodigd bij CasasPa en Truus in Dommelen. Even wat geografische informatie tussendoor, zowel Dommelen als Borkel behoren tot de gemeente Valkenswaard. Commercieel als hij is, familie kan niet weigeren, nam Luchiano (9) zijn kinderpostzegels mee en warempel, hij sloeg Truus aan de haak.

Prinses Diana en Koningin Lucy hoefden alleen maar mooi te zijn.

CasasPa legde de laatste hand aan de zalm en even later waren we lekker aan het eten. De rest van de avond brachten we door met Boerenbridge, voor het eerst tijdens onze vakantie (r)emigratie naar Nederland. Omdat Luchiano om negen uur in bed moest liggen waren we op tijd thuis voor de tweede aflevering over Ruud en Linda Moerman uit Valkenswaard in de serie Ik vertrek.

27.09.2007: CasasPa en Truus verzorgden een heerlijke maaltijd met zalm en Boerenbridge toe. Klik voor groter.Wij hebben allemaal wel iets met dat programma. De buren van Margriet en Wiro in Portugal hebben aan het programma meegedaan en ook ik voel me regelmatig als een Ik vertrek-ker.

Het programma dramatiseert de gebeurtenissen nogal maar toch vroegen wij ons allemaal af wat mensen in het algemeen en het gezin Moerman in het bijzonder bezielt om een verwaarloosde camping in Frankrijk over te nemen.

Van ons vieren heeft Luchiano zich tot dusverre het beste aangepast in Nederland. Wilde hij eerst niet van Curacao weg, nu wil hij juist niet meer terug. Elke dag speelt hij met andere vriendjes, vandaag was Bruce aan de beurt.

Bruce woont een heel eind de andere kant op, in het dorpje Schaft. Hij had een extra fiets geregeld voor Luchiano en met zijn tweeŰn vertrokken ze vanuit ons huis. Ik reed er voor de zekerheid met de auto achteraan, ook om te weten waar die Bruce precies woont.

Om vijf uur haalde ik Luchiano op. De kinderen hadden leuk gespeeld. Nu kan Luchiano op een hele vreemde manier fluiten, hij trekt het vel onder zijn onderlip iets naar voren, blaast en dan klinkt er een schel geluid. "Papa, ik ben de enige op school die dat kan!", riep hij trots uit. "Krijg je daar een punt voor op je rapport?", reageerde ik kritisch.

Bruce, zijn broer en zijn zus vonden het echter prachtig en allemaal trokken ze aan het vel onder hun onderlip. Zonder het gewenste resultaat. Mocht het ooit lukken de kinderen van Borkel op deze manier aan het fluiten te krijgen zie ik in een verre fantasie ooit nog wel eens een standbeeld van Luchiano op het Borkelse dorpsplein verschijnen: Hij die ons leerde fluiten door aan het vel onder de onderlip te trekken.

Op zijn Latios weblog beschrijft Luchiano met welke geluiden hij nog meer indruk maakt in Borkel.

Comments

HET IS NOG STOERDER OM EEN MELODIETJE OP JE VINGERS TE KUNNEN FLUITEN, IK KEN- EN DAT IS GEEN GRAPJE- IEMAND DIE DAT KAN. ZIJ FLUIT BEKENDE MELODIETJES OP HAAR VINGERS. ALS LUCH DAT KAN LEREN IS HET HELEMAAL GEWELDIG, MAAR IK MOET ZEGGEN DAT IK HET BIJZONDER KNAP VIND DAT HIJ ZO KAN FLUITEN ALS JIJ BESCHREEF.

HET FEIT DAT LUCH IN BORKEL VOLLEDIG WORDT GEACCEPTEERD DOOR DE JEUGD HELPT ER OOK AAN MEE DAT HIJ ZICH ZO AANPAST. ALS MEN NIET ZO MAKKELIJK WAS EN HEM ZO OPNAM IN DE KRING, ZOU DAT HEEL ANDERS ZIJN.

IN WELK OPZICHT HEEFT DIANA PROBLEMEN MET AANPASSEN? HEEFT ZE LAST VAN HET WEER? SLAAPT ZE 'S NACHTS NIET DOOR? WORDT ZE EENKENNIG? WAT DENK JE?

LUCY WIL EEN EIGEN HUIS, DAT SNAP IK, ALS ZE DAT HEEFT KAN ZIJ HAAR BEST GAAN DOEN OM ZICH AAN TE PASSEN.

EN JIJ CASA, JIJ HOEFT TOCH HELEMAAL GEEN MOEITE TE HEBBEN MET DE AANPASSING? ER ZAL BEST WAT VERANDERD ZIJN IN DIE 12 JAAR, MAAR JIJ BENT ZO'N FLEXIBEL MENS, JIJ ZOU JE NOG AANPASSEN IN DE BUSH BUSH MET ALLEEN MAAR NATUUR OM JE HEEN, ZONDER ENIGE FACILITEIT, BIJVOORBEELD BIJ DE AMISH...;-) NEE, ZONDER GEKHEID, IK DENK DAT JIJ JE EVEN GOED AANPAST ALS lUCH.

Luchiano heeft vele gezichten. Soms van een clown, hij is rijp voor het circus.
CasasPa

Over aanpassen gesproken, weet je al waar je maandag mag beginnen?

Ik vind dat je nogal vaak overbodig in je auto rijdt, neem ook eens een fiets!

Goed dat Luchiano zich zo goed en snel aanpast.
Dat is een zorg minder.

Leuk voor Luch. Hij begint zich echt helemaal thuis te voelen. Kinderen passen zich wel vele malen beter aan dan volwassenen.

HOPELIJK PAST LUCH ZICH OOK ZO SNEL AAN ALS JULLIE IN EEN ANDERE PLAATS GAAN WONEN. DAN MOET HIJ TOCH WEER OPNIEUW BEGINNEN.

Ik heb donderdag ook gekeken naar ik vertrek. Bijzondere famillie... Zal hij het zo slecht naar zijn zin hebben gehad in zijn baan en/of omgeving dat hij zijn hele gezin meesleept op een toch wel onzeker avontuur op een verwaarloosde camping in de negorij ergens in zuid Frankrijk?
Een van die zoons liep toch wel tegen de 16/17 volgens mij.
Oosterhout is een mooie plaats om te wonen, ooit had ik een vriendinetje wiens ouders in Oosterhout woonden, ik heb daar zelfs nog een keer carnaval gevierd.

@Cyberjunk: MELODIETJES ZIJN VOOR LUCHIANO MINDER BELANGRIJK DAN VOLUME. NATUURLIJK HELPT HET EEN HELEBOEL DAT DE KINDEREN HIER ERG OPEN EN GASTVRIJ ZIJN. DIANA HEEFT GEEN ENKEL PROBLEEM MET AANPASSEN, ZE EET IN IEDER GEVAL EEN STUK BETER DAN OP CURACAO EN ZE HEEFT GEEN LAST VAN DE KOU. LUCY WACHT OP HAAR HUIS MAAR VINDT HET HIER TOCH PRACHTIG. EN IK, IK BEN OOK AL AARDIG GEWEND. NU ALLEEN HET WERK EN HET HUIS NOG...
(IK FLEXIBEL? HOE KOM JE DAAR TOCH BIJ!)
@CasasPa: Over circussen gesproken, komen die nog wel eens in de buurt?
@Piet: Neen, er is wel een opdracht in de maak. Daar vertel ik je vanmiddag wel over...
@Renesmurf: Een fiets nemen? Dan moet ik er toch eerst een kopen. Dat heeft nu niet de hoogste prioriteit, vermoedelijk in de lente ofzo...
@Donna: Klopt in dit geval zeker. Oude bomen moet men daarom ook niet verplaatsen...
@Cyberjunk: Vast wel, hij weet nu wat zijn niveau is op school en nieuwe vriendjes staan overal te wachten...
@Lennart: Bijzonder is inderdaad het juiste woord. Ben benieuwd hoe het ze vergaat. Die oudste zoon liep toch een beetje met zijn ziel onder de arm. Vooral Jens (13?) gedijt echter heel goed daar in Frankrijk. Jij carnaval gevierd in Oosterhout? Het moet niet gekker worden... :-)

@CasaSpider: Die Jens is een leuk kereltje. Mijn zus is 5 jaar geleden met een fransman getrouwd en woont sindsdien ook in Zuid Frankrijk en is ook volledig ge´ntegreerd daar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wel wat moeite mee heb gehad, Fransen hebben toch wel een hele andere kijk op veel dingen dan Nederlanders. Nederlanders zijn veel directere en nuchtere mensen.
Is er ook iets van een terugblik op de mensen die in Ik vertrek hebben meegedaan? Ik ben namenlijk ook altijd erg benieuwd hoe het de mensen is vergaan.

Als Bart gepensioneerd is, zou ik ook wel in Frankrijk willen wonen hoor. Heerlijk land. Lekker leeg, mooie natuur, goed eten...
Maar dat TV-programma heb ik niet gezien, dus ik weet niet hoe het die mensen vergaat.

Heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat allemaal.

Je krijgt toch niet een vakantie op mijn kosten aangeboden?

@Lennart: 's Lands wijs 's lands eer. Onze kijk is niet noodzakelijkerwijs de beste. Grootste nadeel van Frankrijk is dat ze er Frans spreken. Net als de Postbank is dat niet meer van deze tijd... ;-)
Er is wel eens een terugblik geweest van drie gezinnen (Mexico, Isla Margarita en Griekenland).
@Ricky: Ik vertrek is een leuk programma, op Curacao keek ik het ook altijd. Als je ooit in Frankrijk woont, waar ga je dan heen op vakantie?
@Piet: Jouw naam is niet specifiek genoemd dus je hoeft je geen zorgen te maken...

Fijn dat jullie al zo goed aarden in dit kikkerlandje.

Heb 't ook even geprobeerd, fluiten met de onderlip naar voren, maar helaas, meer dan een beetje lucht kwam er niet uit.

Misschien eens een instructie in een CasaMovie?

Offtopic, het gaat goed met onze cluppies! :-)

CASA, DAT JIJ FLEXIBEL BENT IN MIJN OGEN HEEFT TE MAKEN DAT JIJ ZO GOED OMGAAT MET HET FEIT DAT JE NOG GEEN HUIS HEBT, DAT JE EIGENLIJK ZONDER TE WETEN HOE HET ZOU GAAN WEGGING UIT cUR EN IK TEL ER OOK BIJ DAT JE IN 1995 NAAR CUR VERTROK, ZONDER OOK MAAR IETS TE VERMOEDEN VAN WAT JE TE WACHTEN STOND. DE MANIER WAAROP JE OMGING MET DE TOTAAL NIET STIPTE MENTALITEIT VAN DE INWONERS VAN CUR GETUIGT OOK VAN EEN FLEXIBEL KARAKTER. JE WEET NU NOG NIET EENS PRECIES WAAR JE GAAT WERKEN, JE MOET NOG MAAR AFWACHTEN HOE SQL DAARIN MET JE OMGAAT EN JIJ PIKT HET ALLEMAAL HEEL FLEXIBEL OP.

IK BEN OOK STIPT EN VERWACHT DAT OOK VAN ANDEREN. DAARIN BEN IK HAAST STAR TE NOEMEN EN HOEWEL IK QUA VERHUIZEN NAAR EEN NIEUWE OMGEVING EN AANPASSING DAARIN REDELIJK FLEXIBEL TE NOEMEN BEN, WIL IK WEL MEER ZEKERHEID OVER DE TOEKOMST DAN JIJ NU HEBT. HET WAS JUIST DIE ONZEKERHEID DIE ME WEGJOEG VAN DE VELUWE EN DAN HEB IK NOG NIET EENS EEN GEZIN EN HAD WEL EEN STEL HULPVERLENERS EN BEGELEIDERS OM ME HEEN. IK BEN DAN FLEXIBELER IN VERHUIZEN NAAR EEN NIEUWE OMGEVING DAN ADAT IK AFWACHT HOE HET VERDER GAAT OP DE VELUWE. WAT JIJ OPBRENGT VOOR LUCY EN VOOR DE REST VAN JE GEZIN GETUIGT VAN EEN GIGANTISCHE FLEXIBILITEIT cASA EN DAAR BEWONDER IK JE OM, DAT MAG JE BEST WETEN.

Luchiano mag dus van jou mee doen aan de kinderarbeid? Schande !!!

Cyber: IK BEN NIET DOOF, ALLEEN BLIND....

PS: Het bovenstaande was ook van mij. Je reactie ding wil mij niet meer onthouden.... dat zegt al erg veel over het verval van je blog...

@BRILLIE@ WAAR SLAAT DAT OP? ALS JE MIJN HOOFDLETTERS BEDOELT, DAN HOOP IK DAT CASA EVEN EEN LINKJE WIL GEVEN NAAR DE TOELICHTING HIEROP. BINNENKORT SCHRIJF IK WEER NORMAAL MET KLEINE LETTERS, STEL JE GERUST, MAAR DAT KAN NU EVEN NOT NIET GOED. EN ALS JE IETS ANDERS BEDOELT MET DIE OPMERKING, DAN GRAAG EEN TOELICHTING.

Dacht niet dat we hier op school zaten. Meester Casa, ga je nog tikjes geven met de liniaal wegens "verval?"

Maestro Casa, ki bo di? Nos mester ta perfekto pa skibi riba bo blog tambe awor? Esta baina no? :)haha:)
Ma kere juist ku ba ha˝a mas hende aki riba nang delaster tempu.

O jee, ik zie een typfoutje in mijn papiamentu. Wat een "verval."

Zag ik jullie gisteren bij de Jumbo in Rotterdam???

@Pascal Summer: Nederland is gewoon okay... :-)
@Jan: Wat denk je, als de hele St. Servatiusschool het niet kan, dat jij het dan zo even doet? Goed idee van die instructiemovie!
@GJ: Ja, wij zijn PSV alweer voorbij. Nu Glimmen 3 nog...
@Cyberjunk: DANK JE WEL VOOR JE AARDIGE WOORDEN. FLEXIBEL IN DE ZIN VAN OVERAL HET BESTE VAN PROBEREN TE MAKEN, DAAR KAN IK ME WEL IN VINDEN. DAAR HOORT ECHTER OOK BIJ ACTIE ONDERNEMEN ALS IETS NIET GOED LOOPT. EN DAT HEB JIJ DAAR IN PUTTEN OOK GEDAAN...
@Anonymous/Brillie: Kinderen kunnen beter werken dan rondhangen in ledigheid. JE OPMERKING T.A.V. CYBERJUNK IS OVERIGENS AL EERDER GEDAAN EN DAARDOOR AL LANG ACHTERHAALD. Het niet onthouden is een fout in jouw software...
@Cyberjunk: NEEN, GEEN LINKJE. BRILLIE MOET GEWOON VOOR STRAF ALLE POSTS EN REACTIES NOG MAAR EENS GOED DOORLEZEN...
@Bout: Daar maak ik me allemaal niet zo druk om. Bovendien trekken ruines hele horden mensen. Dat zie je de laatste tijd inderdaad gebeuren. Je bedoelt "nang" in plaats van "nan"? No problem, swa!
@Anonymous: Dat lijkt mij heel sterk. We waren wel in Berkel en Rodenrijs maar hebben geen Jumbo van binnen gezien...