« Een bijzondere manier van fluiten | Main | Lucy ziet Nordic Walkers »

BBQ bij Tom

Zaterdag hadden we een BBQ bij Tom en Henriette. Tom is directeur van SQL Integrator Nederland en heeft met zijn gezin sinds een paar maanden een nieuw huis betrokken in Berkel en Rodenrijs. Alle medewerkers waren uitgenodigd en ondanks dat ik pas op 1 oktober daadwerkelijk in dienst treed mochten wij er ook bij zijn.

29.09.2007: BBQ bij Tom Molenwijk (rechts) in Berkel en Rodenrijs, even geen vlees maar wel warmte! Klik voor groter.Hoewel beide dorpen met een B beginnen en een zekere klankverwantschap hebben is het een aardig eind rijden van Borkel naar Berkel en Rodenrijs. Gelukkig konden wij gebruik maken van Garmin nüvi. Tom had al gezegd dat zijn straat nog niet bekend is bij de diverse navigatiesystemen en voegde daarom een routebeschrijving bij.

Met zijn vijven stapten we om kwart voor drie in de auto: CasaSpider, Lucy, Luchiano (9), Diana (1) en Garmin (?). Twee minuten later konden we alweer uitstappen, Diana had haar Pamper helemaal volgesch precies gebruikt waarvoor deze ontworpen is. Zonder morren berekende Garmin de nieuwe verwachte aankomsttijd.

Ergens in Berkel en Rodenrijs reed ik verkeerd. "Herberekening", zei Garmin en ze probeerde me via een rondje terug te leiden naar het punt waar het mis ging. Helaas was de laatste afslag afgesloten en moesten we helemaal terug. Lucy en Garmin waren toch al niet de beste vriendinnen en nu kreeg ik een veeg uit de pan: "Wat ben je dan dom als je je door zo'n vrouw laat vertellen hoe je moet rijden."

Die kon ik in mijn zak steken, Garmin zat er verder niet zo mee. Even later bereikten we het huis van Tom en Henriette waar de party al in volle gang was. We konden direct aansluiten in de rij voor het vlees. Het smaakte even goed als op Daaibooibaai, alleen de bierconsumptie bleef deze keer beperkt tot twee blikjes in plaats van drie.

Er waren aardig wat bekende mensen, bekend in de zin van mensen die ik ken. Uiteraard waren daar Diamond Piet en zijn dochter Emmie (7), maar ook mensen die op Curacao voor SQL Integrator hebben gewerkt: Wij noemen een Alex Petri, een Erik de Haas en een Vivian Robles. Verder had ik een aantal SQL-medewerkers reeds eerder ontmoet op de cursus Effectief Leiderschap van Remco Claassen die in februari 2005 op Curacao werd gehouden.

Een paar foto's tussendoor:

  • IJs eten op de schommelbank, zo koud was het dus niet.
  • Marcel, Piet en Jorge, woorden schieten tekort.
  • Ina verstopte zich achter de brede rug van Piet, maar deze sprong bij drie plotseling opzij.
  • Ina en Bianca maken deel uit van de SQL Office.
  • De BBQ is leeg en wordt als verwarming gebruikt door deze drie heren. In het midden Erik de Haas.
  • Met enige moeite lieten Tom en Henriette zich samen portretteren en het resultaat mag er zijn.
  • De kinderen vermaakten zich met een grote hoeveelheid Lego, rechts Luchiano en Emmie.

Tom en Henriette ken ik sinds 1996 toen zij naar Curacao emigreerden. In 1997 richtte Tom SQL Integrator Nederland op en vroeg mij om een paar maanden voor hem te werken. Dat heb ik gedaan bij de Gemeente Belastingen Amsterdam (GBA). En vanaf morgen in vaste dienst, hoe raar kan het lopen. We hebben weer wat bijgepraat.

Om half acht was het tijd om op te stappen, we hadden nog een hele reis voor de boeg. Dat is wel een klein nadeel van Nederland dat men onderhand langer onderweg is om ergens te komen dan er te blijven. Bij het verlaten van Berkel en Rodenrijs was er wederom sprake van lichte animositeit tussen Lucy en Garmin. Toen Lucy zag dat het allemaal nog niet zo eenvoudig is om steeds de goede richting te kiezen kwam er toch enige waardering van haar kant voor mijn byside.

Onderweg werden we vermaakt door Langs de Lijn met onder andere Feyenoord-Heerenveen. Wij namen wraak op Alves en wonnen met 2-0. It was a beautiful day.

Comments

Byside, dit is Holland, swa! ;)

LEUK DAT ER IN NEDERLAND OOK ZO GEFEEST WORDT DOOR SQL. EN LEUK DAT JULLIE ER AL BIJ MOCHTEN ZIJN. MAAR EEN BBQ IN DEZE TIJD VAN HET JAAR? DAT VERBAAST ME. EN WAAR GA JE NU WERKEN VANAF MORGEN? IS DAT NOG DUIDELIJK GEWORDEN?

Over byside gesproken. Tegenwoordig gaat het zo http://www.relatieplanet.nl/home-zoeken/?I=1&L=2&A=19760930,19700930
Makkelijk he? ;)

Kan jouw byside ook op Internet (via je Nokia Bluetooth)? Dat kan het acceptatienivo van Lucia snel verhogen, bovendien kun je daarmee ook de files gaan ontwijken...
En als dat allemaal niet lukt, toch maar een mannenstem proberen...

Voor mij was het een mindere dag, dat begrijp je zeker wel...
Alves will be back! (bij Heerenveen natuurlijk)

@Bout: Je gaat me toch niet vertellen dat Antillianen in Nederland niet aan bysides doen?
@Cyberjunk: VOORLOPIG HOU IK HET OP TOEVAL. TOM HAD EEN GROTE PARTYTENT IN ZIJN TUIN STAAN EN TWEE GAS-BBQ'S. ZELFS BIJ REGEN HAD HET DOOR KUNNEN GAAN, NU WAS HET ALLEEN EEN BEETJE KOUD MAAR WEL DROOG. DE KOMENDE WEEK HEB IK WAARSCHIJNLIJK EEN INTAKE-GESPREK BIJ EEN POTENTIELE KLANT. WIJ WACHTEN AF...
@Bout: Het lijkt mij sterk dat deze vrouw op die manier aan haar contacten moet komen...
@Dick Drayer: Waarschijnlijk wel, maar ik heb haar slechts even geleend van mijn zus. Ga binnenkort echter zelf ook een Garmin (of TomTom) aanschaffen, met mijn geografische onvermogen kan ik gewoon niet zonder. Dat is inmiddels wel duidelijk...
@Lennart: Ik begrijp het. In de tweede helft (met Alves) speelde Heerenveen al een stuk beter. Die komen er wel weer...

Met een beetje geluk krijg je de byside als optie op je nieuwe auto. Wordt de byside nog ingebouwd ook!

NL62132807 - Beena (34) uit Noord-Holland
Mannen die 'alleen op het lichamelijke contact' uit zijn, reageer aub niet."
Aldus "Beena"
--------------------------
Heb je goed gelezen, swa?
Jij mag dus NIET reageren op Beena. ;)
Btw, Antilliaanse mannen hebben totaal geen moeite met het zoeken van een partner. Antillianen zijn charmeurs numero uno. ;)

Bysides - och gut. Wat maken jullie hetero's het toch ingewikkeld.

#René: EN HOMO'S? HOE DOEN DIE DAT DAN? IK LEER GRAAG WAT, DUS VERTEL HET MAAR EENS, IK VIND HET WEL EENS INTERESSANT OM TE LEZEN HOE HOMO'S DAT AANPAKKEN.

Navigatiedingen zijn nog geen radio`s, maar eens zal dat komen.

Luiers zullen altijd wel blijven.

Jij en byside hahaha laat me niet lachen! Als Lucy nu al jaloers wordt op Garmin laat staan als Garmin Carmen wordt. Jongen ik denk dat je die dag niet mee wil maken...

BTW, BBQ ziet er errrug gezellig uit. Hadden ze spareribs?

Je werkgever is niet rijk, met een oranje dak van zijl... krijg je nog wel op tijd je loon?

PS: Waar kan ik de dozen na toesturen?

@Piet: Een ingebouwde byside, de droom van iedere man!
@Bout: Waarom denk jij dat ik niet van geestelijk contact met vrouwen houd? Het succes van Antilliaanse mannen wordt mede bepaald door hun grote zelfvertrouwen op dit gebied. Zo versterkt het een het ander... :-)
@René: Een byside is toch iets romantischer dan een Darkroom, of niet?
@Cyberjunk: HOMO OF HETERO, GEMIDDELD ZIJN ZE VERMOEDELIJK EVEN (ON-)MONOGAAM...
@Renesmurf: Ik denk dat navigatiedingen eerder televisies worden. Luiers heten tegenwoordig Pampers of Huggies...
@Donna: Ja, het is wat als je vrouw jaloers is op een GPS. Dat lijkt op wat ik vandaag in de krant las. Een man in Saudi-Arabie (ofzo) is van zijn vrouw gescheiden omdat ze in haar eentje naar een televisieprogramma keek dat door een man werd gepresenteerd. Dat vond hij overspel. Neen, geen spare-ribs maar inderdaad wel gezellig...
@Brillie: Dat is een goed teken, het betekent toch dat het geld naar de werknemers gaat? Zet maar "CasaSpider, Nederland" op de dozen dan komt het vanzelf wel goed...

Ik maakte maar een geintje; jij, kunt er wel tegen dacht ik. :)

Sommige van die vrouwen zitten niet te wachten op "bedvulling"; schreven ze. Ze willen liever iemand als Brille, http://www.brillie.nl/ die van intelligente gesprekken houdt. Maar ja, als "puntje komt bij paaltje"... Aiyayai Nicolaaii :)
(Ken je dat liedje nog?)