« Ge´nspireerd door een comment | Main | Bekende mensen »

Sam van Deuren

Donderdag gebeurde er thuis iets geks. Een man van een jaar of 50, fors postuur met paardenstaart, type Hells Angel belde aan. Lucy deed open en de man wilde binnenkomen om dingen te bekijken. Hij liet een verfrommeld papiertje zien van Meeus, onze verhuurder. Lucy vertrouwde het niet. Op dat moment kwam Luchiano (10) de trap aflopen. De man zei: "Oh, maar ik hoef alleen maar even vanuit de tuin te kijken" en liep achterom. Lucy hield hem scherp in de gaten.

Toen hij na twee, drie minuten weer wegging volgde zij hem gelijk een detective. De man stapte in een bestelauto. 's Avonds vertelde ze me wat er gebeurd was en ik vond het ook een beetje vreemd. Die avond controleerden we of de knip goed op de deur zat. Toch kon Lucy niet goed slapen. De volgende dag belde ik naar Meeus om te vragen of het klopte dat er onaangekondigd iemand aan de deur stond.

25.01.2008: Om 08:49 wordt Sam van Deuren geboren. Hij weegt 3970 gram. Klik voor groter.Dat klopte inderdaad, want ze wilden onderhoud aan de daken verrichten en hadden daarvoor drie bedrijven om een offerte gevraagd. "Aha, dus er kunnen nog twee mannen komen kijken", zei ik. Inderdaad. Ik belde Lucy met het geruststellende nieuws. Het was op slag stil bij de Druppel, zo vaak horen ze daar nu ook weer geen Spaans. Er klonk wat gegrinnik en iemand riep: "Dos cerveza!" Net of Spaanstaligen zoveel drinken.

Nog geen half uur later klonk een van mijn favoriete songs aller tijden, El Hombre de tu Vida van Joe Veras. Dat is mijn ringtone. I'll make you an offer you can't refuse, hij is te bestellen voor 4 euro 50, u neemt dan drie ringtones per week af en opzeggen is niet mogelijk.

Het was mijn zus Pascale. Met opgewekte doch kalme stem deelde zij mij mee dat ik er een neefje bij heb. Vrijdag 25 januari 2008 om 08:49 is Sam van Deuren gebeuren geboren. Hij weegt 3970 gram en verkeert evenals zijn moeder in blakende gezondheid. Moeder Pascale, vader Luc en broer Tom: allemaal van harte gefeliciteerd. De bevalling verliep goed maar was zwaarder dan die van Tom die ruim een kilo minder woog.

Meteen na mijn werk reden we met zijn allen naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven, hetzelfde ziekenhuis waar Luchiano al eens bij de Eerste Hulp is geweest. Een bevalling is een leukere aanleiding. In kamer 2.40 staan vier bedden waarvan er twee in gebruik waren. Dat was maar goed ook, want het was best druk.

Pascale zag er relaxed uit en mag zaterdag al naar huis. Even later kwam trotse vader Luc binnen, ook hij heeft de inspanningen goed doorstaan. Vrijdagnacht moet hij alleen thuis doorbrengen maar Pascale heeft van tevoren alles voorbereid door een fles goede whiskey achter te laten. Er waren meer kleine kinderen aanwezig die zich allemaal prima vermaakten. Om half acht was het bezoekuur ten einde en reden we terug naar Rijen.

Tot slot een vijftal foto's:

  • Pascale, Sam en zijn neefje Siem.
  • Vader Luc met zijn tweede zoon Sam.
  • Overzicht van een gezellige ziekenhuiskamer.
  • Luchiano kijkt blij met de kleine Sam in zijn armen.
  • Sam kijkt met open mond naar Lucy, of hij slaapt dat kan ook.

Comments

Van harte gefeliciteerd de nieuwe Spider telg! Altijd weer spannend zo'n bevalling. Ps. Het was weer goed toeven op Korsou, man dat je dat niet mist...

Gefeliciteerd met je nieuwe neefje!
Vreemd dat de verhuurder je vooraf niet heeft verteld wat ze van plan zijn. Dat voorkomt een hoop gedoe. Ik ben benieuwd wat voor een type die andere 2 bedrijven langs sturen.

Ik dacht in eerste instantie dat Sam van Deuren de man van de woningbouw was. Zo zie je maar.

Gefeliciteerd!
PS, als ik Lucy zo naar de baby ziet kijken dan denk ik; Lucy wil er nog een!

@Lennart: Dank je. Mooi dat je het goed naar je zin hebt gehad op Curacao. Is het niet altijd zo dat men denkt dat een ander mist wat men op dat moment zelf meemaakt? (Hmm... dat is wel een moeilijke zin)
@Piet: Dank je wel! Normaal kondigen ze dit soort dingen wel aan maar waarschijnlijk gaat het nu om te veel huizen. Toch is het handig om e.e.a. van te voren te weten...
@Cockie: Misschien dat Sam later nog eens opzichter wordt bij Meeus. Voorts dient men altijd zeer op zijn (haar) hoede te zijn bij het lezen van het CasaLog... ;-)
@Bout: Dank je! Ja, dat is het gevaar van vrouwen die op kraambezoek gaan...

Van harte gelukgewenst met je neefje. Ook de trotse ouders, van harte gelukgewenst met de kleine Sam.

Weet je wat jij Lucy moet aanleren? Om na te vragen of iemand zich kan identificeren of bewijzen dat hij namens Meeus komt of zoiets. Als Lucy leert om dat in goed verstaanbaar Nederlands te vragen voorkomt dat ook een hoop vervelend gedoe.

Gefeliciteerd met jullie nieuwe neef.
een goede reactie van Lucy bij het zien van een vreemde man aan de deur.

Die Sam. Gefeliciteerd.

Gefeliciteerd met de wolk van een neef , en de rest van de familie met de wolk van een zoon!
Ja , onaangekondigd bezoek is niet van harte welkom , dat weet die meneer nu ook ;-)

Nieuw leven, meestal leuk, gefeliciteerd!

Ringtones zijn handelswaar, wat een wonderlijke wereld is dit toch!

Van harte proficiat met de nieuwe wereldburger!
Onze zoon (middelste) is ook van 25 januari!!

gefelicteerd met je nieuwe familielid!
Ook de ouders natuurlijk van harte gefelicteerd.

Toch vreemd dat jouw collega's je direct associŰren met bier. :-)

Felicitaties voor de gehele familie met Sam.

Dat heeft nog lang geduurd alvorens de collega's de link tussen jou en cerveza hebben gelegd...:-)

@Cyberjunk: Dank je wel, mede namens de trotse ouders. Weet je wat het is met identificeren, als je het aan een crimineel vraagt heeft hij ofwel een vals identiteitsbewijs of hij geeft je een muilpeer (happy slapping). Naar mijn mening moet Meeus in deze tijden de mensen vroegtijdig informeren...
@Hans: Dank je. Ik vond het ook een prima reactie!
@Irene: Namens 'die Sam' hartelijk dank...
@ANila: Ook namens de wolk dank je wel. Precies, wij eten om 18:00 en wensen geen verrassingen... ;-)
@Renesmurf: Nieuw leven is inderdaad bijna altijd leuk. Over de ringtones zijn we het helemaal eens (denk ik)...
@Dorien: Dank je en wat een toeval! (Alhoewel, met 6 miljard mensen en 365 dagen moeten er wel een paar tegelijk jarig zijn)
@GJ: Dank je. Waarschijnlijk zegt het meer over de relatie van mijn collega met bier dan over die van mij (hoop ik)...
@Angel: Dank je. Toch drink ik bij de Druppel alleen cappuccino en water. Dat is dan toch vreemd?

Gefeliciteerd, leuk zo'n kleintje.

Wat leuk om jullie in Nederland te zien! Jullie wonen dus niet zo ver van ons! We moeten echt een keer iets samen gaan doen...
Ik hoop dat alles goed gaat met jullie :)
Claire, Chris en Irian