« My Privacy | Main | Gisteren de schouder, vandaag de duim »

El Sapo El Sapo (43)

1.

Sinds woensdagmiddag hebben wij het huis van CasasPa en Truus voor ons alleen. Hebben we ze weggejaagd? Neen, zij zijn vrijwillig naar de stad van Renesmurf vertrokken. Even was er paniek want waar waren die twee brieven ook alweer? In de kofferbak natuurlijk. Luchiano (9) staat erbij te kijken en doet een blokfluit na. Ik ben niet dol op het geluid maar het is beter dan dat van die vreemde lipfluit van hem. Daarmee zijn we al eens bijna de C&A uitgezet.

Goede reis CasasPa en Truus, ook alvast voor zaterdag.

2a.

Donderdagmorgen ging ik op pad naar de gerenoveerde KPN-winkel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Een paar dingen regelen. Een daarvan was het aanschaffen van een mobieltje voor Lucy. De keuze viel op een Nokia 6300 omdat daar een gratis carkit bij wordt geleverd. Jammer genoeg moest ik een keer extra op en neer rijden wegens het niet kunnen tonen van geldige legitimatie. De tweede keer lukte het wel maar thuis gaf de nagelnieuwe telefoon aan dat de simcard niet geregistreerd kon worden.

!@#$%^&*@!

3.

Terwijl ik bezig was met bovenstaande kreet ging de telefoon, de mijne wel te verstaan. Het was juffrouw Els van de St. Servatiusschool. Luchiano was tijdens het speelkwartier hard met zijn linkerarm tegen een houten bank aan gevallen en had daar veel last van. Hij was zelfs paniekerig aan het huilen. Snel reed ik naar Borkel om de ongelukkige op te halen. Ze hadden hem in de koffiekamer geparkeerd omdat hij zo moest huilen en daarmee stoorde hij de andere kinderen (grapje). Erg goed kon hij zijn linkerarm niet bewegen en voor alle zekerheid besloten we de Eerste Hulp ernaar te laten kijken. Immers, ik kwam er een paar maanden geleden zelf ook pas drie dagen later achter dat mijn pols gebroken was.


18.10.2007: Luchiano bezeert zijn arm op de St. Servatius en heeft zich na laten kijken bij het Maxima Medisch Centrum. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Het was geen leuke dag voor Luchiano. 's Middags was er een feest van Ridders en Kastelen op school en dat ging hij missen. Bovendien is hij niet doorgedrongen tot de finale van de voorleeswedstrijd op vrijdag.

We reden eerst naar huis om Lucy en Diana (1) op te halen en vervolgens door naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven waar we uitstekend werden opgevangen. Men vroeg slechts naar naam en geboortedatum. Van zorgverzekeraar ONVZ hebben we nog geen papieren laat staan kaartjes, maar dat was geen enkel probleem. De eerste arts die naar Luchiano's arm keek zag dat het geen zaak van leven of dood was, we moesten in de wachtkamer plaatsnemen. Diana vermaakte de aanwezigen, vooral door een bepaalde jongeman babyboekjes te laten voorlezen.

Ondertussen deed de linkerarm van Luchiano het steeds beter. Van een breuk leek geen sprake meer te zijn. Die diagnose bevestigde de tweede arts, het betreft slechts een spierkneuzing. "Maar dat kan wel veel pijn doen hoor", zei hij er vergoeilijkend bij. Opgelucht verlieten we het ziekenhuis.

2b.

Op de terugweg wipten we bij de KPN-winkel aan. Direct zag ik de medewerker die mij de niet werkende telefoon had verkocht en schoot hem aan: "De telefoon doet het niet! De simcard kan niet geregistreerd worden!" De medewerker was niet erg onder de indruk en zei dat het altijd even duurt voordat een nieuw nummer actief is. Hij zette de telefoon aan en die deed het gewoon.

Comments

a. Leuk een huis even voor jullie alleen.
b. Gelukkig dat het meeviel.
c. Hihihihi

Oooooooo niets frustrender dan klagen over een apparaat dat het dan prompt wel doet @*%(*$%*!

Enne gelukkig voor Luchiano dat het allemaal achteraf meeviel.

Handyman Casa hahahaaa NOT!!

Gelukkig dat het met Luchiano meeviel.

1 BLIJVEN CASASPA EN TRUUS LANG WEG? HOE IS HET TROPUWENS AFGELOPEN MET DAT HUIS IN RIJEN VOOR JULLIE? IS DAAR NOU AL ZEKERHEID OVER?

2 kPN IS WAARDELOOS, IS ER IN HEEL VALKENSWAARD ALLEEN MAAR EEN KPN WINKEL? ACH, ALS HET DING HET NU MMAR DOET, DAN IS HET NIET ZO ERG.

3 ARME LUCH, IK HOOP DAT HET ECHT GOED BLIJFT GAAN. IK BEN BLIJ DE EERSTE HULP AFDELING IN VELDHOVEN ZO COLANT WAS NAAR JULLIE TOE, DAT GEEFT EEN PRETTIG GEVOEL.

Eind goed al goed! Vreemd dat de KPN bij de verkoop niet zegt dat het even duurt voor het apparaat werkt. Zal wel bij de service horen.

Vrijwillig naar een dorp? Of hebben ze een missie? Redden van kippen...

De stad is niet van mij hoor, ik woon er.

En al het pech viel achteraf wel weer mee.
Daarom wacht ik zelf altijd liever maar af.

Ik dacht dat Luchiano op zijn handen blies van de kou, immers zijn muts zat ook op zijn hoofd.

Op die manier fluiten kon ik ook en dan met die andere hand wapperen voor de effecten. Ik merk, nu ik het allang niet meer heb gedaan, dat er weinig geluid meer uitkomt. Mijn handen zijn ook iets veranderd.
Ja, het lukt me weer. Echte Western-geluiden.
Eindelijk (invulling) kunnen jullie even testen hoe het is om alleen te zijn op die plek op deze aarde. Nu alleen nog een stroomstoring. (1)
Een soort wijze les (voor mij) om beter van de weg te genieten dan het doel (of om te zorgen dat je alle legitmaties bij je hebt, inclusief bankafschriften met adresbewijs bij dit soort acties). Maar meestal leg ik in dit soort gevallen twee keer dezelfde weg af. Dat van die trage registratie kan ik me niet herinneren. Ik mis wat articulatie in het laaste woord. (2a)
Ik vind het niet altijd eenvoudig om te beslissen in deze situaties met onduidelijkheid welke kant op te gaan. Op vakantie (misschien had ik dit al ergens een keer eerder neergeschreven, het was een tijdje lang Het Verhaal) was Yaika omgevallen met de stoel en was haar teentje tussen de stoel en de harde Spaanse tegelvloer gekomen. Veel bloed en veel huilen. Gekeken wat er te kijken viel en een pleister, maar toch leek-ie een beetje blauw te kleuren. Misschien was het toch ernstiger. En Yaika bleef maar door huilen. Toch maar naar een dokter of zoiets. Maar daar in dat dorpje niet mogelijk. Gelukkig heb ik daar een Spaanse vriend die ons wilde helpen en wel mee wilde rijden naar het volgende dorpje waar een soort EHBO-post was. Daarom moest ik een kinderstoeltje achteruit de auto halen. Yaika zat nog in de auto te huilen, als een verwend Noord-Europees nest, in het roze gekleed (want daar houdt ze zo van en vaak mag ze dat ook) en terwijl ik vlug het stoeltje eruit haal om in de achterbak te doen, stoot ik tegen een oude vrouw die uit het niets ineens bestaat. Zij gaat als een plank voorover, terwijl ik het stoeltje laat vallen en haar probeer van achter nog op te vangen, scheur ik haar vest uit en zij valt op haar gezicht. Smak, bril kapot en een diepe snee in haar wenkbrauw (gelukkig niet in haar oog). Bloed uit haar mond (gelukkig niet haar kunstgebit gebroken) en knie kapot (gelukkig ook niet gebroken). Zij dus ook mee naar het volgende dorp. Zij was enorm vriendelijk en was heel bezorgd over Yaika, met haar teentje, terwijl zij zelf onder het bloed zat. Yaika had misschien wel een gebroken teen of misschien niet. En zo ja, dan kon er toch niet echt iets aan gedaan worden. Behalve dan dat ie aan de andere teen kon worden vastgebonden en dat is wat de EHBO-hulp ook deed. Die mevrouw moest gehecht worden. Later in de week kleurde haar hele gezicht nog blauw. En ze moest een nieuwe bril regelen. Eigenlijk was er niet zoveel aan de hand, maar met onze bezorgdheid werd het een stuk groter.
Mooi dat het niets ernstigs lijkt te zijn met L.(3)
Zoals een papegaai die niet praat als je het wilt, maar dan meer andersom. (2b)


Het is de goden wel verzoeken om Casaspider in te laten met medische diagnosis. Gelukkig heb je het zelf ook door ;-).
En voor iemand die jaren bij UTS werkte, was wat meer doortastendheid op het SIM vlak geen overbodige luxe ;;;----))).
Sterkte met Luchiano!

Dat met die sim kaart heb ik dit jaar al 2 keer meegemaakt. Alleen bij mij deed het ding na 24 uur nog niks, ben toen teruggegaan naar het KPN businesscenter, daar bleek dat ze vergeten waren e.e.a. om te zetten cq te activeren. Het valt mij overigens op dat ze een mooi verhaal hebben om je iets te verkopen, als dan achteraf blijkt dat het niet goed functioneert zeggen ze doodleuk: "dat is niet onze verantwoordelijkheid, bel maar naar de klantenservice" Dit is mij onlangs overkomen toen ik een BlackBerry aanschafte; ziedend was ik en heb toen meegedeeld dat ik niet eerder weg zou gaan dan dat het apparaat naar behoren zou functioneren. Het hielp en na ca. 1 uur verliet ik de winkel met een functionerende BlackBerry.

@Giensie: a. Ja, dat heeft wel iets. En zo kunnen we alvast wennen. b. Beter zo dan andersom. c. Hahaha.
@ANila: Toch was ik blij dat hij het gewoon deed, maar je voelt je dan wel een beetje stom. Met Luchiano was het een hele opluchting...
@Donna: Tsja, ik heb twee linkerhanden en ik ben rechts. Toen ik mijn telefoon bij dezelfde winkel kocht hebben we hem meteen uitgeprobeerd, dat is toch het beste. Voor Luchiano was het een "experience"...
@Cyberjunk: 1. ZATERDAG KOMEN ZE TERUG SAMEN MET DE OUDERS VAN TRUUS. DAN WORDT HET TER COMPENSATIE DUS EXTRA DRUK EN GEZELLIG. HET HUIS IN RIJEN ZIT ERAAN TE KOMEN, BINNENKORT WORDT HET CONTRACT GETEKEND. 2. HET BELLEN GAAT GOED MAAR IS WEL DUUR. HOEVEEL KPN-WINKELS HEEFT VUGHT DAN? 3. HET MCC IN VELDHOVEN KRIJGT VAN MIJ EEN DIKKE PLUIM!
@Piet: Heel vreemd inderdaad. Mijn eigen toestel hebben we meteen uitgeprobeerd. Service is niet meer vanzelfsprekend en kost bijna altijd geld...
@Brillie: Ook Truus is er stellig in, Winschoten is een stad!
@Renesmurf: Nou, je bent toch wel de beroemdste inwoner. Afwachten doe ik bij mijzelf ook, maar in het geval van mijn kinderen niet...
@Hans: Het spelen van de blokfluit heeft als positief neveneffect dat de handen warm blijven...
@Pascal: Aha, een roman in de comments... :-) Wapperen doet Luchiano ook en dat geeft mooie effekten. Een volgende keer neem ik de legitimatie wel mee, bij het ziekenhuis hoefden we overigens niets te laten zien. Wat een verhaal over die oude vrouw. Een wijze les om niet zomaar uit het niets tevoorschijn te komen!
@Dick de Deur: Je eigen zwaktes kennen is een groot goed. Overigens kom ik soms in aktie als "Dokter de Boer", ook voor massages. Ik heb inderdaad een paar jaar bij UTS gewerkt maar op technisch gebied ben ik een enorme leek. Later meer over UTS. Luchiano gaat weer als vanouds, thanks...
@Lennart: Klopt, eigenlijk moet je alles regelen voordat je betaalt, maar daar proberen zij natuurlijk onderuit te komen. Een goede aktie van jou met de BlackBerry!

1. Een eigen huis, (g)een plek onder de zon....

2A. Als je i.p.v. !@#$%^&*@! even 21-22 etc had gedaan was 2B niet nodig?

3. Veel geblaat, (gelukkig) weinig wol! Zeg maar tegen Luchiano dat afwassen en andere huishoudelijke taken het helingsproces versnellen..:-)

VUGHT HEEFT HELEMAAL GEEN KPN WINKELS EN DAT IS JUIST GOED. VUGHT HEEFT EEN TELEFOONWINKEL DIE EEN PARTICULIERE NAAM DRAAGT, DUS NIET PRIMAFOON OF BEL COMPANY OF ORANGE, GEWOON EEN PARTICULIERE NAAM. VAN ALLE SOORTEN PROVIDERS WORDEN TELEFOONS VERKOCHT EN OOK SPECIALE MOBIELE TELEFOONS VOOR OUDEREN EN VOOR MENSEN MET EEN VISUELE HANDICAP. EASY5 WORDT ZO'N TELEFOON GENOEMD, JE HEBT ER VAST NOG NOOIT VAN GEHOORD. OOK IN PUTTEN WAS PRECIES ZO'N SOORT WINKEL, DIE HAD OOK EEN PARTICULIERE NAAM, EEN ANDERE DAN IN VUGHT. DAT SOORT WINKELS ZIJN GOED, DAAR WORDEN VAN ALLE PROVIDERS TELEFOONS VERKOCHT, OOK WEL VAN KPN, MAAR BIJ KPN WINKELS, DAAR ONTBREEKT DE SERVICE EN KPN IS GEWOON EEN SUPERSLECHT BEDRIJF, HET ALLERSLECHTSTE VAN NEDERLAND. ORANGE IS BETER. EN ALS ER IN VALKENSWAARD ALLEEN MAAR EEN KPN WINKEL IS EN NIETS ANDERS, DAN ZIT JE GEWOON HELEMAAL FOUT.