« El Sapo El Sapo (43) | Main | Curacao en Nederland vergeleken »

Gisteren de schouder, vandaag de duim

Er lag veel post voor mij in de brievenbus. Post die beantwoord moest worden, antwoorden waarbij kopieŽn vereist waren. Post, een interessant thema waarover later meer.

In de kelder stonden twee grote boodschappentassen gevuld met lege flesjes, voornamelijk Leffe Dubbel. Ik besloot ze op te ruimen, laadde alles in de auto en reed naar de Plusmarkt in winkelcentrum De Belleman.

19.10.2007: Na de schouder van gisteren heeft Luchiano vandaag zijn duim bezeerd. Klik voor groter.Lege flessen inleveren gaat tegenwoordig (...) met een apparaat, daar komt geen mens meer aan te pas. Dat is maar goed ook, immers een krat Grolsch en 64 flesjes Leffe geven toch te denken.

Ruim tien euro rijker verliet ik de Plusmarkt. Statiegeld, een interessant thema waarover later meer.

Om half drie ging mijn telefoon. Het was Claudine, een van onze Sales-medewerkers. Zij is een baan voor me op het spoor en de betrokken partij wilde een telefonisch interview. Dat vond van mijn kant plaats in Borkel, in het huis van Luc en Pascale. Daar wacht ik 's middags altijd tot Luchiano (9) uit school komt.

Het was een positief gesprek dat een uur duurde. In de tussentijd was Luchiano thuis gekomen. Hij kwam even groeten, weliswaar met een benauwd gezicht maar op dat moment had ik even geen tijd. Na het interview ging ik naar hem toe en hij had net als donderdag tranen in zijn ogen.

Van de pijn. Deze keer was het zijn rechterduim. Tijdens de gymles was er een blauwe rubberen bal recht op zijn duim terechtgekomen. Luchiano kon hem niet meer bewegen en het zaakje oogde opgezwollen. Na het avontuur van gisteren was ik niet overmatig enthousiast om naar de Eerste Hulp in Veldhoven te rijden. Dan maar een huisarts. Via via kwamen we bij huisarts Kochx (mooie naam!) terecht.

Zij bekeek Luchiano's duim nauwgezet en constateerde dat hij niet gebroken was. Een drukverband moet de komende dagen soelaas bieden. Zorgverzekeraar ONVZ is in zijn nopjes met de brokkenpiloot. Lucy vroeg zich al af waar we bleven en zei dat Luchiano voortaan maar met een harnas naar school moet gaan.

Gelukkig is het herfstvakantie, zo hoeven we ons voor maandag tenminste geen zorgen te maken.

Comments

HET IS TE HOPEN DAT ER ECHT EEN BAAN VOOR JE IN ZIT, IK VIND HET MAAR VREEMD DAT DIT ZO LANG DUURT OMDAT ER GESPROKEN WAS VAN EEN MASSA WERK. HET LOOPT AL NAAR EIND OKTOBER, DUS HET WORDT TIJD DAT ZE EENS MET WERK VOOR DE DAG KOMEN. VERDER VERBAAST HET ME DAT LUCHIANO INEENS ZOVEEL BROKKEN MAAKT. IS HIJ INEENS ZO WILD? IK HEB DAAR NOG NIET EERDER OVER GEHOORD DAT HIJ ZO WILD DOET.

zo, lekker vakantie.
Dat mag ook wel weer.

Sport is gevaarlijk, maar daarover later vast meer.

Een uur bellen, daar zit vast meer in.


Gelukkig is het nog geen SMS duim...

Ach gossie, sterkte Luchiano.

O wat ontzettend naar en pijnlijk ..hij had echt zijn week niet die Luchiano.
Boys will be boys he en daar horen stoere verbanden en pleisters bij en nemen ze de pijn op de koop toe;-)
Succes met de baan ....volgens mij heb je onderhand wel zin in een stevig klussie.

Een uur voor de telefoon, tsjongejonge.. Dat doet T. niet eens na!

Wel een pechweek voor Luchiano, maar daar wordt ie een kerel van zegt men :-)
Veldhoven komt me bekend voor, daar heb ik enige tijd geleden mijn tankchauffeuropleiding gevolgd. Best een eindje rijden vanaf Groningen!

Cyberjunk, ik heb eens bij een detacheringsbureau gewerkt en daar had ik ook wel eens een maand 'niets te doen', maar mij hoorde je niet klagen hoor! :-))

Wat geven ze daar voor een gymlessen op die school? Klinkt toch niet gezond, twee keer achter elkaar gewond.

Arme Luch. Zoals je zei heerlijk vakantie. Hier (regio midden) hebben ze ook komende week vakantie. Ik heb dinsdag en donderdag vrijgenomen lekker 3 dagen achter mekaar vrij. De woensdagen ben ik altijd vrij. Alleen maandag en dinsdag werken.
Heerlijk!

@Cyberjunk: IK ZIT ER NIET ZO MEE HOOR, GENOEG ANDERE DINGEN AAN MIJN HOOFD. HET ZIT ER ECHTER AAN TE KOMEN, DAT IS ZEKER. LUCHIANO HEEFT GEWOON TWEE KEER PECH GEHAD, DAT KAN IEDEREEN OVERKOMEN. HIJ IS NIET SPECIAAL WILD...
@Renesmurf: Sport gevaarlijk? De meeste ongelukken gebeuren thuis. Na een uur bellen vrees ik ook dat er meer in zt...
@Brillie: Gelukkig niet nee!
@Giensie: Namens Luchiano bedankt!
@ANila: Neen, het was niet de Week van Luchiano. Hopelijk gaat het vanaf nu bergopwaarts. Op zich heb ik wel zin in een stevig klussie maar het nieuwe huis zit er ook aan te komen...
@GJ: Ik wist niet eens dat mijn batterij zolang meeging. Luchiano voelt zich alles behalve een kerel nu, tot overmaat van ramp is hij grieperig. Kun jij een tank besturen? Dat maakt zeker indruk op T... :-)
@Ricky: Het eerste ongeluk was tijdens het speelkwartier en een bal op je duim kan natuurlijk altijd gebeuren. In de USA had ik wellicht een mooie claim kunnen indienen...
@Donna: Hopelijk ben ik volgende week ook nog vrij, zoals je zegt: Heerlijk!

Ik kan wel meer besturen.. maar er is niemand meer die mij geloofd :-)