« Sam van Deuren | Main | Werknemers en GPS »

Bekende mensen

In principe is ieder mens bekend al is het maar bij de Belastingdienst. Sommige mensen zijn echter bekender dan anderen. Hoe meet men eigenlijk de mate van bekendheid?

Een manier is het intikken van iemands naam in een search-engine als Google. Dit is echter niet helemaal eerlijk. Zo vernietigt CasaSpider opponent "Gerard Cox" met 14.800 tegen 2, muahaha. Haalt men de quotes rondom Gerard Cox weg is het wel een ander verhaal.

Gerard Cox staat in tegenstelling tot CasaSpider op de lijst van bekende Rotterdammers (Wikipedia) en dat terwijl onze namen toch met dezelfde letter beginnen. Bovendien is het een tamelijk lange lijst, heel wat langer dan die van pak hem beet de gemeente Gilze en Rijen.

Over Gilze en Rijen gesproken, welke bekende Nederlanders komen daar vandaan? Gerardus H. de Vet buiten beschouwing latende moeten wij het doen met Jeroen Blijlevens en Erwin Kroll.

En komen die nu uit Gilze of uit Rijen?

Comments

Ik wist niet eens dat Erwin Kroll uit die omgeving komt, laat staan dat ik zou weten of die uit Gilze of uit Rijen komt. Die man spreekt zo keurig ABN dat ik echt niet gedacht zou hebben dat die een Brabander was. Als ik al een accent ZOU kunnen waarnemen bij hem, met moeite, dan zou ik het eerder een heel licht Amsterdams accent noemen en dat zo'n bekendheid uit de omgeving Gilze-Rijen komt zou ik nooit hebben gedacht.

Bovendien is de laatste stevig vooruitgegaan daarna en mocht hij een paar jaar twee deuren bij mij vandaan wonen... ;-)

Maffe Casa, jij kunt je leuk uitdrukken!! Wat een woord. Muilpeer!!! (zie je comment aan mij in je vorige post) Ik had het woord in mijn hele 57- jarige leven nog nooit eerder gehoord of gelezen. Ik heb het wel opgezocht in van Dale Taalweb, dus inmiddels weet ik wel wat je ermee bedoelde. Maar echt Casa, toch ben je een beetje maf, hoe KOM je erop? Ik denk dat het een ouderwets woord is, maar zeker weten doe ik dat niet eens.

In de zaak Gilze en Rijen heb ik me nog niet verdiept, maar wel in het intypen van je gequote niet-internetnaam tegen de gequote Gerard Cox. Op die manier kom je er ook niet echt goed van af (als ik het goed heb).

Ik hoef niet in een lijstje te staan, om toch bekend te zijn.

Blijlevens komt uit Rijen. En Lars Boom uit Vlijmen. Beiden zijn / waren wielrenner en de naam begint met een B. Nieuw spelletje: wie komt waarvan daan. CasasPa
PS: Erwin komt denk ik uit Gilze, in de buurt van het vliegveld, daar hebben ze meer weermannen.

De vraag moet natuurlijk zijn of je er zo trots op moet zijn in Gilze of in Rijen geboren te zijn ;)

@Cyberjunk: Waarom kunnen mensen uit Gilze-Rijen niet keurig ABN spreken? Gisteren sprak ik nog met een caissiere van Albert Heijn en ook zij spreekt keurig ABN. Wel mooi dat ik je met dit nieuwsfeit (Erwin Kroll uit Gilze-Rijen) heb kunnen verrassen. Joost Prinsen (Mes op Tafel) komt trouwens uit Vught, had je dat gedacht? ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Vught#Bekenden_van_Vught )
Voor mij is muilpeer een heel gewoon woord, daar is niets mafs aan hoor. Ik dacht dat je wel zou vragen wat Happy Slapping is... ;-)
@Eric: Aha, dan is er dus nog hoop voor mij, dat ik ooit nog eens in Bilthoven terecht kom. Ken(de) jij trouwens kapper Oonk?
@Pascal: Okay, maar dat is een foutje van de burgerlijke stand. Immers, ik heet ECHT CasaSpider. Echt waar.
@Brillie: Toch zul jij ooit op een lijstje staan...
@CasasPa: Dat is mooi, dat er toch nog eentje uit Rijen komt dan. Ik was eerst in de war met bijv. Christ van der Smissen maar die komt uit Sint Willebrord. Vlijmen kom ik tegenwoordig elke dag langs, file op de Vlijmenseweg in Den Bosch naar de Druppel toe...
@Cinner: Iedereen is trots op zijn geboorteplaats, nou ja bijna iedereen dan. Of dat nu terecht is of niet. En ik ben nu al trots inwoner te zijn van Gilze-Rijen, bijna zeg ik: "Ich bin ein Gilze-Reiener!"
(Maar dat is wellicht ietwat overdreven)

camarados vs casaspider is een spannende!

Glimmen telt ook wel wat BN-ers.

@GJ: Misschien kunnen we onze krachten bundelen tegen Gerard Cox? Ik heb nog even naar beroemdheden in Glimmen gezocht maar vond er geen een, moest uitwijken naar Haaren en ook daar is het treurnis. In ieder geval erger dan Gilze-Rijen... :-)

Kapper Oonk? Que!?