« Vogelverschrikkers in Valkenswaard | Main | Met de Spider naar Carré (15) »

CasaSpider gaat vreemd

23.10.2007: Irma van Kapsalon Zo-Zo.Vreemdgaan mag niet maar soms moet het. Mijn relatie met Debbie duurde bijna twaalf jaar, okay soms werd ik door Dolly geholpen, haar moeder, hetgeen ook niet onplezierig was.

Vanuit Nederland is het echter niet praktisch om een kapster op Curacao te hebben en daarom werd een afspraak gemaakt met Irma van Kapsalon Zo-Zo in winkelcentrum De Belleman te Dommelen.

Om één uur stapte ik de winkel binnen en werd vriendelijk onthaald door twee (of drie?) dames. "Wilt u een kopje koffie meneer?", vroeg de ene terwijl de andere mijn jas aanpakte. "Neen, ik kom voor mijn haar." Even later lag ik achterover met mijn nek in een smalle inkeping geklemd om de zilveren manen te laten wassen.

Je haar laten wassen door een vrouw met slanke vingers is behoorlijk ontspannend, zelfs als de nek ietwat is afgeklemd. Heerlijk gewoon. Vervolgens begon het knipwerk.

23.10.2007: Irma van Kapsalon Zo-Zo knipt CasaSpider, het tijdperk Debbie is afgesloten... Klik voor groter.De ARBO-wetgeving wordt goed nageleefd bij Zo-Zo. Plotseling krikte Irma mijn stoel omhoog en nam zelf plaats op een verrijdbaar krukje. Zij wist te vertellen dat er zelfs speciale scharen zijn die RSI helpen te voorkomen.

Na een relatie van zovele jaren dat er sprake is van geschiedschrijving waren Debbie en ik goed op elkaar ingespeeld. Als iemand aan mij vraagt hoe het met me gaat zeg ik meestal: "Zijn gangetje". Bij Debbie is dat ook vaak het geval, maar zij streeft ernaar om het "Mijn gangetje" te maken. Ongetwijfeld gaat zij daarin slagen.

Met Irma ben ik nog niet zover maar wat niet is kan nog komen. In ieder geval heeft ze al haar stempel op mijn nieuwe look gedrukt. De tondeuse is slechts sporadisch gebruikt en in plaats van gel smeerde zij wax in mijn haar.

Dit heeft te maken met het samenklonteren van haartjes in het geval van gel en dat dat niet handig is als men kalend niet overmatig behaard is bovenop de kop.

Na de behandeling voel ik mij als herboren. Daardoor moest 's middags ook de donkerzwarte Volkswagen Jetta eraan geloven. Bij Carwash Mensinck aan de Leenderweg is hij van binnen en van buiten goed onder handen genomen. Auto en coureur zijn weer als nieuw.

Comments

NOU MAAR HOPEN DAT JE IN RIJEN OOK EEN GOEDE KAPSTER VINDT, WANT IK KAN ME NIET VOORSTELLEN DAT JE HELEMAAL VANUIT RIJEN NAAR DOMMELEN ZOU GAAN OM JE HAAR DOOR IRMA TE LATENE KNIPPEN. IETS ANDERS, IS HET AL BEKEND WANNEER ER VERHUISD GAAT WORDEN?

Wat ga je na de wax gebruiken?

Dat haar viel me al op bij die vogelverschrikkerijfoto's. Toen dacht ik dat ik altijd momentopnamen zie, waarbij het best zou kunnen zijn dat je tussen de foto's met kort haar door als langharige door het leven gaat (mede natuurlijk om incognito te blijven).
Maar goed, je ziet er weer goed uit en 'kan weer achter de vrouwtjes aan' (zoals een vroegere kapper van mij telkens zei).

Je ziet er weer 'vlot' uit. :-)

Vreemd, dat je dit zomaar even verteld... het is toch niet een oudersdoms verschijnsel, dat nu al komt opzetten?

Zal wel meer kosten dan bij de Turkse kapper, die rekent 12 Euro.

Ouder worden: bij vrouwen zakken de borsten, bij mannen het haar. Hoe ouder, hoe lager...

Helemaal leuk, de foto's van Debbie, Jons en Dolly! Ik ben 6,5 vaste klant geweest van Debbie en Dolly (als ik het zo schrijf lijkt het wel een komisch duo). Dit jaar kwam ik na 9 jaar weer op Curaçao en natuurlijk even langs bij Chade! Ze herkende ons meteen en knipte direkt onze zoon terwijl de knip-agenda eigenlijk vol stond. Wat me opviel was dat de salon nauwelijks veranderd was in al die jaren.
Heel belangrijk: als je haar maar goed zit!

Grappig dat je naar zo-zo bent gegaan. Heb ik ook gedaan en wordt geknipt door Pascale, die overigens ook CasasPa knipt. (En al heel veel van de hele familie weet). Je ziet er trouwens goed uit!

Straaaaak. Ja, ja, je ziet er strak uit hoor. Alleen moet je je ogen niet zo wijd open doen.

Pabien van Luch vandaag!! Hiep, hiep Hoeraaaaa. Hij is vandaag toch jarig? (24 october).

Strak, grijs en niet klonterend; als ik over 25 jaar mijn haar ook zo krijg ben ik tevreden!
Ben je afgevallen? De onderkin lijkt iets minder gevuld.
En als Donna gelijk heeft dan felicitaties voor Luchiano en de rest van de familie!

@Cyberjunk: OVERAL ZIJN GOEDE KAPSTERS TE VINDEN, NATUURLIJK RIJD IK NIET VANUIT RIJEN NAAR DOMMELEN OM GEKNIPT TE WORDEN. DE WONING KRIJGEN WE PER 1 NOVEMBER EN DAARNA WILLEN WE ER ZO SNEL MOGELIJK IN...
@Piet: Polish?
@Pascal: Mijn lange haar paste inderdaad goed bij het Vogelverschrikkersfestival, dank u voor de vergelijking... ;-) Een grappige man, die vroegere kapper van jou!
@GJ: Hehe, ja dank je...
@Brillie: Soms vertelT men vreemde dingen, geen idee of de ouderdom plotseling op komt zetten...
@Hans: Dit was 19.25 maar liever dat dan gewassen worden door de Turkse kapper...
@Dick Drayer: Vreemd genoeg groeit er bij oudere mannen wel meer haar uit de neus en de oren. (Niet dat dat dus bij mij het geval is)
@Dorien: De kapsalon van Debbie en Dollie (klinkt inderdaad als de Mounties) blijft hetzelfde en dat is juist de charme van de zaak. Leuk dat jij daar ook altijd klant bent geweest...
@Margriet: Deze Pascale heet volgens mij Pascal. CasasPa raadde me haar aan, maar met Irma ben ik zeer content. Truus heeft Kelly, we zitten dus met zijn allen bij Zo-Zo...
@Donna: Haha, Strak-Strak de naam van de befaamde kapsalon op Curacao. De ogen staan wijd open van schrik voor de flits (ik dacht dat het onweerde). Dat heb je goed onthouden van Luchiano, namens hem bedankt. Binnenkort de reportage...
@Angel: Ik vrees dat 25 jaar te kort dag is voor jou om er zo uit te zien als ik. Maar hoop doet leven. Een onderkin heb ik nooit gehad, ja misschien een heel klein beetje als ik mijn kin hard op de borst laat leunen. Mede namens Luchiano bedankt voor de felicitaties!

Turkse kapper knipt alleen.