« Curacao en Nederland vergeleken | Main | CasaSpider gaat vreemd »

Vogelverschrikkers in Valkenswaard

Zaterdag ging de vijfde editie van het Vogelverschrikkerfestival van start. Dit festival vindt plaats op het plantsoen bij de Frans van Besstraat in Valkenswaard en duurt tot en met zondag 28 oktober, de dag dat de prijzen worden uitgereikt voor de beste creaties.

21.10.2007: Vijfde Vogelverschrikkersfestival in Valkenswaard, Lucy meets Scream. Klik voor groter.Zover is het nog niet. Afgelopen zondag stonden er 100 vogelverschrikkers op het terrein, tenminste als het klopt dat het aantal deelnemers begrensd is op 100 en iedere deelnemer daadwerkelijk een vogelverschrikker heeft neergezet.

Uiteraard zijn wij van de partij, niet als vogelverschrikkers maar gewoon om te kijken.

Ja, ja, het thema vogelverschrikker zorgt voor een hoop open deuren wat grappen betreft. Neem bijvoorbeeld deze vogelverschrikker die uit angst voor Lucy hoog in zijn paal klimt. De camera beweegt ervan.

En wie is hier de vogelverschrikker, CasaSpider of de gigantische rugby-speler? Sommige voorzetten kan men maar beter zelf inkoppen.

We lopen virtueel over het festivalterrein. Het is de vraag of vogels net zo bang zijn als mensen voor de monsters uit de film Scream, Lucy is erger gewend en vindt het wel een zoentje waard.

We gaan verder met een kamikazevliegtuig gevolgd door een creatie waar men zelf iets mee kan doen. In dit geval het spit met een grote kraai (kip?) eraan ronddraaien. Er is er ook een waar men met de voet op een bepaalde plaats moet stappen waarna de vogelverschrikker een brullend geluid maakt. Kinderen vinden dit soort dingen het leukste.

21.10.2007: Vijfde Vogelverschrikkersfestival in Valkenswaard, Diana en een lieftallige vogelverschrikster. Klik voor groter.We komen CasasPa tegen die samen met Heiko uit Winschoten, de vader van Truus, een rondje loopt. Goed gemaakt is een vogelverschrikker met licht terroristische inslag. Het laatst door Cyberjunk genoemde SAS-dieet (Schijt Aan Sonja) komt ook ter sprake en is mooi uitgewerkt. Maar wat een vogel hiermee moet?

Veel mannen vallen op blond maar CasaSpider houdt het bij donker en golfers zijn niet alleen gevaarlijk voor vogels. En wat te denken van Luchiano als de nieuwe Bokito? Oudere dames, maak vooral geen contact.

Het was frisjes maar daardoor ook verfrissend om buiten rond te lopen. Van vogelverschrikkers bekijken krijgt men honger en wij lopen naar de cafetaria op de hoek aan de overkant van de straat en bestellen een patat speciaal en eentje met ketchup. Wat boeit dat? Wel, ik heb er zelfs een foto van gemaakt. Patat speciaal is inmiddels ook Lucy's favoriet.

Het hele leven kan men zien als een kettingreactie, immers van eten krijgt men dorst. Zo steken wij wederom de straat over en gaan op het terras van de Fantast zitten. De Fantast is de stamkroeg van Pascale en Luc waar zij in vroegere jaren grote successen vierden met harmonie De Pimpelmezen.

Ook nu komen zij even langs met zoon Tom op de schouders van Luc en diens aankomende zusje (broertje?) in de buik van Pascale. Diana zit er een beetje doorheen en verwerkt de opgedane ervaringen met open mond en gesloten ogen.

Zoals gezegd is het nog de hele week Vogelverschrikkersfestival waar niet alleen vogelverschrikkers te bekijken zijn maar ook muzikanten als Faye Lovsky en Brian Setzer (ex-Stray Cats) alsmede de cabaretiers Kristel Zweers en Martijn Oosterhuis.

Nooit van gehoord trouwens.

Comments

WEER EENS WAT ANDERS, EEN VOGELVERSCHRIKKERSFESTIVAL.VALKENSWAARD MAG DAN KLEIN ZIJN, IK VIND HET WEL EEN HEEL LEUK EN ORIGINEEL IDEE. IK SNAP EIGENLIJK NIET ZO GOED MEER DAT JULLIE NIET GEPROBEERD HEBBEN OM IN VALKENSWAARD OF NABIJEN OMGEVING EEN HUIS TE KRIJGEN. IK LEES ZULKE LEUKE DINGEN, IK HOOP DAT MEN IN RIJEN OOK LEUKE ONTSPANNENDE ACTIVITEITEN KENT.

Leuk.
Ik vind het heel plezierig om te zien dat Lucy en de kinderen zich hier ook thuis voelen, ook doordat zij met vanalles meedoen in het dorp wen je het beste aan andere manieren.
Spreekt Lucy al een beetje Nederlands.
sorry, mijn leestekens op het bord staan op een andere plaats dan dat zij zouden moeten staan.

OFF TOPIC, OP, OF NA VRIJDAG IS HET AFGELOPEN MET MIJN HOOFDLETTERS, VRIJDAG KOMT EINDELIJK MIJN AANGEPASTE SOFTWARE. IK BEN SUPERBLIJ, DAN KAN IK EINDELIJK WEER EENS NORMAAL DOEN.

Brian Setzer, dat moet genieten geweest zijn? Weet je trouwens dat je op die foto van bij de Fantast bijzonder veel op je vader lijkt?

Carnaval begint vroeg dit jaar.

@Piet: zie je m.i. toch verkeerd. Casa is meer van de Duitse familie kant. CasasPa.

@Cyberjunk: ZO KLEIN IS VALKENSWAARD NIET HOOR. HET IS EEN UITGAANSMETROPOOL WAAR OOK MENSEN UIT EINDHOVEN SPECIAAL VOOR NAAR TOE KOMEN. ONZE WOONPLAATS MOET WEGENS HET WERK ENIGSZINS IN DE BUURT VAN DE RANDSTAD LIGGEN. GOED NIEUWS DAT JE VANAF VRIJDAG WEER "NORMAAL KUNT DOEN"... ;-)
@Giensie: We doen allemaal lekker mee en Lucy vindt Valkenswaard erg leuk. Ze spreekt een beetje Nederlands en dat gaat steeds beter. Die komt er wel. Je tikt toch niet vanaf een bord tomatensoep met vermicelliletters, dat ze steeds op een andere plaats staan?
@Piet: Brian Setzer treedt op de afsluitende zondag (28 oktober) op. Je kunt er dus nog bij zijn! ( http://www.vogelverschrikkerfestival.com/programma.html ) Dat ik op die foto op mijn vader lijk moet aan de Fantast hebben gelegen... :-)
@Brillie: Ja, Carnaval valt vroeg volgend jaar. Maar hoe weet een Apeldoorner dat?
@CasasPa: Dacht ik ook!

@CasaSpider: ja ja, geef de Fantast maar de schuld. Ik kom graag zondag jouw kant op, zo vaak is Brian Setzer niet in Nederland. (En ben ik niet in Branbant)

De instelling van mijn toetsenbord is niet goed, weet alleen niet hoe ik dit moet verandere. Heb jij misschien een tip.

giensie, probeer de volgende toetscombinaties eens:

[Ctrl]+[Shift]

of andersom

[Alt]+[Shift]

Afhankelijk van jouw instellingen...

@Piet: Iemand moet toch de schuld krijgen? Heb zojuist het programma van het Vogelverschrikkersfestival nogmaals doorgeplozen en wat blijkt... Brian Setzer komt helemaal niet! Het betreft het Brian Setzer Tribute Orchestra: Vavoom. Waarschijnlijk ook best leuk maar toch niet the real thing. Kijk maar of je daarvoor naar Brabant wilt komen... :-)
@Giensie: Hmm... de vraag is hoe dat gebeurd is. Ik ben geen echte toetsenbordexpert maar wellicht helpt de tip van GJ...
@GJ: Hartelijk dank, wat gebeurt er dan precies?

Sorry er gebeurt nix, mijn @ staat bij de tilde en waar mijn @ zou moeten staan staat nu ".
Help.

@CasaSpider: het zijn toch wel echte vogelverschrikkers?

Op mijn laptop krijg ik dan andere toetscombinaties..


Zoals:
@ wordt "
/ wordt -
etc..

Nouja, tot zover mijn systeembeheer kennis

/' wordt :-)

@Piet: ik was ook al helemaal verrast dat BS zou komen optreden. de tribute band is ook erg goed, complete met blazers enzo, maar ja, natuurlijk niet helemaal echt...

@Pascal: gelukkig zou ik niet alleen voor BS afdalen naar het schone Zuiden. Ben benieuwd naar de tribute band.