« Henriëtte | Main | CasaSpider geeft wiskundeles »

Verjaardagsfeest Tom en het afscheid van Margriet en Wiro

Tom (3), de zoon van mijn zus Pascale en zwager Luc en de broer van Sam (0) was dinsdag jarig. Driemaal raden hoe oud hij werd. Zijn verjaardag vierde hij zaterdag, gelijktijdig met het afscheid van zus Margriet en zwager Wiro die vandaag, zondag 17 februari volgens planning om 9 uur 's morgens naar Portugal vertrekken. Niet voor vakantie maar om er te wonen, emigreren dus.

Het vertrek is goed voorbereid. Eerst hebben zij hun huis in Rijen verkocht om vervolgens gedurende zeven maanden in te trekken bij Pascale en Luc in Borkel. Die beschikken over een groot huis met een vleugel (het lijkt wel een paleis) die leeg stond om opgeknapt te worden. Wij hebben zelf de eerste twee weken in dat huis doorgebracht, Pascale en Luc waren toen op vakantie, en hebben geconstateerd dat Margriet en Wiro ideale medebewoners zijn. Dat vinden Pascale en Luc ook, zij hebben nu weer de beschikking over hun hele huis maar gaan de vertrekkers zeker missen.

Margriet en Wiro hebben twaalf jaar in Rijen hebben gewoond, precies in de tijd dat wij op Curacao verbleven. En nu wonen wij in Rijen, iedere dag kom ik op weg naar het werk langs het vroegere huis op de hoek van de Hoofdstraat en de Hoeksestraat. Haha, dat is grappig. Via Google kom ik op deze pagina terecht en daar staat zowaar een foto van het huis.

16.02.2008: Afscheid van Margriet en Wiro, zij vertrekken van Borkel naar Portugal. Klik voor groter.Zaterdagmorgen gingen Luchiano (10) en ik samen op pad om een afscheidskado te kopen. We stapten de Gall & Gall binnen. Luchiano riep met luide stem en voor iedereen duidelijk verstaanbaar: "Papa, jullie drinken te veel alcohol!" "Stil, swa", zei ik tegen hem, "deze fles is voor Margriet en Wiro." Terwijl de verkoopster de fles inpakte zei hij: "Champagne? Ben je soms blij dat je zus weggaat?"

Een impressie van het gecombineerde verjaardags- en afscheidsfeest in tien foto's:

  • Tom is erg enthousiast over zijn lieveheersbeestjesparaplu.
  • Neef Marnix (11) met de drie weken oude Sam op schoot, hij is een soort van baby-fluisteraar.
  • Tom de Brandweerman met een drumstokje als spuit. Dat is wel zo veilig.
  • Margriet en Wiro krijgen een groot bot voor hun hond in Portugal die zoooo groot is. Hij heet trouwens Kips.
  • Het is gezellig druk in de vandaag ontruimde vleugel van Margriet en Wiro.
  • Een trotse moeder Pascale (doopnaam Theresa) met zoon Sam.
  • Margriet neemt het speechen voor haar rekening en Wiro zet zijn vrolijkste gezicht op.
  • Pascale en Luc krijgen als daklozenopvangers extra aandacht en een mooi kado.
  • Het is een door Wiro ontworpen loodzwaar zitmeubel dat heen en weer kan bewegen maar dat is niet zichtbaar op de foto.
  • Met het koken voor hun Portugese gasthuis komt het helemaal in orde gezien de kleur van de stokbroodjes.

Afscheid nemen is niet gemakkelijk voor degenen die gaan maar ook niet voor de achterblijvers. Van CasasPa weet ik dat hij enige moeite heeft (gehad?) met het vertrek van zijn dochter. Margriet is een grote steun voor hem geweest toen onze moeder Ilka met Alzheimer in het verpleegtehuis lag. Zaterdag sprak ik de moeder van Wiro. Zij maakt zich juist zorgen om haar zoon, logisch want iedereen kijkt vanuit zijn eigen viewpoint. Ze vertelde hoe Wiro altijd erg aan zijn familie en het gezin hing en dat hij in bed weleens wanhopig tegen haar had gezegd: "Maar mama, hoe moet dat dan later, als jullie er niet meer zijn. Wie moet er dan voor mij zorgen?"

Wij reden terug naar Rijen en konden nog net zien hoe Natalie op een wijze die niet onderdeed voor die van Tina Turner Proud Mary vertolkte. Wie meer wil weten over hoe de familie van CasaSpider in elkaar zit wordt verwezen naar het Latios-weblog van Luchiano.

Margriet en Wiro zijn nu onderweg met een volgepakte Mondeo en een flinke aanhangwagen er achteraan. Goede reis en laat maar weten wanneer jullie aangekomen zijn. Informatie over de gastenverblijven en mogelijkheden is te vinden op de website o vale da mudança.

Comments

Mooi beschreven (zoals altijd) Casa. Vanmorgen om 11.00 uur hebben wij Margriet en Wiro uitgeleide gedaan tot aan de Belgische grens. Zij zullen het zeker gaan maken, daar heb ik veel vertrouwen in.
CasasPa

Zo, portugal, toe maar.
Tja, afscheid is altijd vervelend, ik doe dat ook liever niet.
Ik heb dan liever dat mensen gewoon weggaan.

Veel succes voor Margriet en Wiro! De website ziet er heel fris en verzorgd uit. Over twee jaar hopen Don en ik het vasteland van Portugal te gaan verkennen, en dan zullen we zeker de Alentejo (onze favoriete wijnstreek) niet overslaan!

Ook namens mij, heel veel geluk voor Margriet en Wiro daar in Portugal en wat betreft Casaspa, die heeft er, ondanks het gemis, wel weer een leuk vakantieadres bij. Dat zou ook voor jullie kunnen gelden Casa, ik denk, voor de hele Spiderfamilie. Toch is het jammer dat die familie Nederland heeft verlaten terwijl jullie net zijn teruggekomen. In elk geval vond ik het een leuke fotosessie, die lieveheersbeestjesparaplu vond ik vertederend.

Ik ben helemaal weg van de babyfluisteraar!

Makkelijk is het niet , een verspreide familie , maar des te mooier de momenten dat je allemaal bij elkaar bent.

@CasasPa: Dank je, ook voor je telefoontje. Margriet en Wiro hebben de nacht dus in Tours doorgebracht. Vandaag nog even flink doortrekken en vanavond aan de Champagne...
@Renesmurf: Afscheid nemen hoort bij het leven, daar kan men niet voor weglopen...
@Willisha: Dank je, de website is door Margriet gemaakt. Wat bedoel je precies met verkennen? Om er te gaan wonen of "gewoon" vakantie? Wie weet maken jullie ooit nog kennis...
@Cyberjunk: Dank je en inderdaad, een vakantie-adres erbij. Het vertrek van Margriet en Wiro heeft (volgens mij) niets te maken met onze terugkeer... :-) De lieveheersbeestjesparaplu was erg populair, ook bij Diana trouwens...
@ANila: Het gekke is dat Marnix normaal een heel druk kind is. Maar baby's zijn in een mum van tijd stil in zijn armen, fascinerend. Familie vindt elkaar uiteindelijk (meestal) toch wel weer...