« Virtuele Spelen in Beijing? | Main | Koningsdag bij Willem-II Tilburg »

De vis wordt duur betaald

Woensdag 20 augustus vierde de Rabobank Rijen feest. Hun kantoor aan de Hoofdstraat is gerenoveerd en de heropening moest gevierd worden. 's Morgens adviseerde ik Lucy en Luchiano (10) al om daarheen te gaan. Iedere bezoeker kreeg namelijk een presentje van de Rabobank. Zo vaak gebeurt dat niet.

Terwijl ik bij Brabant Water in Den Bosch aan het werk was kwam er een mail van Lucy binnen. Hij ging over het aangevraagde visum voor Sugey, maar daarover een andere keer meer. Ook schreef ze dat Luchiano in zijn eentje naar de Rabobank was.

20.08.2008: Luchiano (10) is door een vrouw bij een fietsongeval op het Turfpad tegen het asfalt gesmakt. Klik voor groter.Ongeveer om 14:15 ging mijn mobieltje. Het was Lucy en zij sprak met nerveuze stem. Luchiano was van zijn fiets gevallen en met een bloedend gezicht thuisgekomen. Volgens Lucy moest de wond gehecht worden. We overlegden koortsachtig. De huisarts is niet om de hoek en Diana (2) lag te slapen. Ik besloot naar huis te gaan.

In minder dan 40 minuten was ik in Rijen en trof Luchiano zachtjes huilend op de bank aan. Zijn hele voorhoofd was bebloed en hij had een diepe vleeswond. Nu werd de toedracht duidelijk.

Terugkomend van de Rabobank reed hij in de regen nogal hard op het Turfpad toen een vrouw uit een zijweg hem aanreed. Hij viel met zijn voorhoofd in het stuur van de vrouw en dat veroorzaakte de diepe wond. Hij lag wat dizzy op de grond toen de vrouw vroeg: "Gaatie?" Wankelend stond Luchiano op en deed zijn ogen open. De vrouw was al gevlogen.

Vervolgens wilde hij op de fiets naar huis maar zijn voorband was lek. In de regen met een bloedende wond liep hij naar huis. Toen hij door de tuin naar de achterdeur liep zag hij het bloed op zijn hoofd en schrok daarvan. Lucy was net aan de telefoon met Sugey en schrok minstens even hard. Afijn, dat was er gebeurd.

We gingen naar de huisarts. Dokter Fleerakkers was net terug van haar bevallingsverlof, in april is zij moeder geworden van een dochter (of zoon?). Ze bekeek Luchiano's wond en besloot hem te lijmen. Eerst schoonmaken natuurlijk. Even later zaten we weer in de auto. Het ergste leed was geleden.

Wel moest ik de fiets nog naar fietsenmaker Bart Ketelaars brengen. De voorband was lek en het stuur zat niet stevig vast. De fietsenmaker mompelde: "Oeioei, dat ziet er niet best uit." Hij vermoedde dat de bal, verdorie hoe heet dat ding, een soort van gewricht in het stuur maar ik kan niet op de naam komen, kapot was. Maar dat was niet zo, hij kon hem met wat speciale schroevendraaiers weer aandraaien. "Er hoeft dus alleen een nieuwe binnenband in", zei de fietsenmaker. "Kom hem tussen 17:30 en 18:00 maar ophalen."

20.08.2008: Usain Bolt wint de 200 meter in Beijing in 19.30, Churandy Martina (19.82) en Wallace Spearmon (brons) worden gediskwalificeerd. Klik voor groter.Kwam dat allemaal even mooi uit! Nu was ik precies op tijd thuis om de finale 200 meter mannen in Beijing te zien. Usain Bolt en Churandy Martina waren mijn favorieten. Churandy eigenlijk nog meer dan Usain want toen Usain Bolt al lang ver op kop lag zagen wij hoe Churandy Martina oprukte van de zesde naar de vijfde enzovoorts naar de TWEEDE plaats en finishte in een ongelofelijke 19.82. We stonden op de banken! Ook voor Usain Bolt natuurlijk die met 19.30 een nieuw wereldrecord neerzette.

Usain Bolt vierde zijn overwinning samen met Churandy Martina en Wallace Spearmon. Inmiddels was echter duidelijk dat Spearmon gediskwalificeerd was wegens op de lijn lopen. In de herhaling was dit inderdaad duidelijk te zien. "Hé, maar Churandy deed dat ook!", constateerde Lucy.

Ik wuifde haar opmerking weg. Het was een half triest half lachwekkend gevoel om Spearmon te zien feesten in de wetenschap dat zijn stemming snel om zou slaan. De vraag was alleen wanneer de ongelukkige dit besefte. Daar kwam het moment, men hoefde niet te kunnen liplezen om Spearmon's reactie te begrijpen.

In mijn eentje deed ik de midweekse boodschappen, immers Luchiano voelde zich niet lekker en Diana sliep nog. Na de Primera en Albert Heijn stond ik om 17:30 op de stoep bij fietsenmaker Bart Ketelaars. De fiets werd voor mijn ogen opgelapt en voor 15 euro mocht ik hem meenemen. Op weg naar huis meldde de radio dat de Amerikanen protest hadden aangetekend tegen Churandy Martina die net zoals de eerder gediskwalificeerde Wallace Spearmon uit zijn baan was getreden. Diskwalificatie lag op de loer.


20.08.2008: Beijing 2008 200 meter finale, Churandy Martina stapt inderdaad op/over de lijn. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Thuis wilde ik een foto van ons zwaargewonde slachtoffer maken maar hij wilde niet. Ja, voor vijf euro. Uiteindelijk gaf ik toe, gelukkig kon Luchiano alweer lachen. "Wat heb je eigenlijk bij de Rabobank gekregen?", wilde ik nog weten. "Ach, een mapje om pasjes in te doen." Het is maar een schammel mapje dat mij anderhalf uur verzuim, 15 euro bij de fietsenmaker en ook nog eens 5 euro voor een foto heeft gekost. De volgende heropening laten wij beleefd aan ons voorbijgaan, Rabobank.

Inmiddels was de diskwalificatie van Churandy Martina officieel, ook het fenomenale nieuwe Antilliaanse record wordt uit de boeken geschrapt. De eerdere vreugde om de race live te kunnen zien is danig getemperd. Maar dat valt dan weer in het niet bij de vliegramp van vlucht JK5022 Madrid Barajas - Las Palmas, appels en peren.

Comments

Jeetje, dat is inderdaad een heel duur mapje geworden op deze manier....

Maar laten we hopen dat het verder goed gaat met Luchiano en dat Lucy (en jij natuurlijk ook) niet erg hard zijn geschrokken.

Wat erg voor Luciano. Hij had wel dood kunnen gaan! Houd zijn hoofd nat met ijsblokjes gewikkeld in doekjes zodat de buil kleiner wordt. Wat erg.
Maak er werk van!!!
Laat hem morgen thuis blijven, en houd hem goed in de gaten!
Geef hem ook pijstillers tegen de pijn.

In kleine hoekjes zitten vervelende dingen. Je kan zo maar een misstap begaan. Maar gelukkig overleven we de meeste.

Luchiano, kop op, jij hebt straks een stoer lidteken. Maar volgende keer toch maar ietsje minder hard rijden.
Disqualificatie van Martina? Ik heb het op TV nog niet gezien, maar jij zegt het. Jammer jammer. CasasPa

Vervelend voor Luchiano en ook voor jou. Luchiano is wel een brokkenpiloot. De Rabobank is wel aardig met dat cadeau, maar het valt me toch wat tegen, ik had wel iets duurders verwacht of in elk geval een meer spannend cadeau dan een mapje.

Arme Luchiano! Dat de dame in kwestie is doorgereden is triest. Ze moet toch hebben gezien dat Luchiano er niet best aan toe was.

Ik heb geen herhalingen van de 200 meter gezien, maar was die misstap van Martina goed te zien? Als liefhebber van complottheorieën vind ik vreemd dat de jury Spearman wel direct diskwalificeerde en Martina pas na protest van de Amerikanen.

@Marc: Een duur mapje en een dure "zilveren" medaille. Achteraf is het allemaal meegevallen met Luchiano, 's avonds was hij vrijwel weer de oude...
@Bout: Luchiano is niet duizelig of misselijk geweest, het is puur een vleeswond die netjes is gehecht. Verder geen pijn. Hij heeft geluk gehad!
@Brillie: Zo is het, gelukkig overleven we de meeste...
@CasasPa: Wij hopen ook dat hij er iets van geleerd heeft, er had bijvoorbeeld ook een tweejarig kind uit de bosjes tevoorschijn kunnen komen. We zullen zien. Heel sneu voor Churandy en de diskwalificatie was helaas geen boze droom...
@Cyberjunk: Sinds we in Nederland zijn is het aantal brokken dat hij maakt inderdaad een stuk groter, hopelijk stopt het nu. De snuisterij van de Rabobank valt in het niet bij de administratie- en andere kosten die ze me maandelijks in rekening brengen. Luchiano heeft er echter ook een glas cola en popcorn gehad, dat is dan wel weer mooi...
@Piet: Ik heb op het punt gestaan om aangifte te doen bij de politie (doorrijden na aanrijding). Als het stuur van de fiets ook kapot was geweest had ik het gedaan. Omdat alles achteraf redelijk goed is afgelopen (hechting en 15 euro) en we geen signalement van de wegmisbruikster hebben laten we het maar zo. Lucy zag de misstap al toen de beelden van de diskwalificatie van Spearmon getoond werden. De Amerikanen hebben geprotesteerd omdat ze bij het bekijken van de beelden van Spearmon hetzelfde bij Churandy zagen. Dit was een uitgelezen kans om zilver (Shawn Crawford) en brons (Walter Dix) binnen te halen. Wij wachten nu op Londen 2012!

http://www.laprensacur.com/content/
Hier is het een beetje te zien. Maar ja, die Bolt (paard) is ook veel groter dan de rest, mag dat wel weer?

@Bout: Thanks man, ik heb de foto meteen toegevoegd.
P.S. Woon jij tegenwoordig in (de buurt van) Raalte?

Heftig dagje! Asociaal dat dat mens alweer vertrokken was. M.i. had ze L naar huis moeten begeleiden, wat heb je toch een egoistisch rotvolk rondlopen.
Wat een drama voor C.M.

Hij weet overigens wel precies hoe hij moet kijken, en dat voor maar 5 euro :-)

Doodzonde van Martina. Ik vond het supersneu.

Wat een rotmens om zo'n jochie zomaar achter te laten!

Succes voor Luchiano, hopelijk houdt ie er niet te vele hoofdpijn aan over.
Wat een geweldig mapje! zoiets wil toch iedereen!

El povrito!!!
Wat is het leven dan betrekkelijk.

Stoer zeg, wat een mooie buil rond de wond!
Maar ...dat was geen dame die tegen Luchiano reed, dat was een stomme volwassene die een kind zo laat liggen, foei zeg!:-((

@Lennart: Heftig dagje ja, het breekt de sleur zullen we maar zeggen. Ik hoop dat de vrouw nog eens nadenkt over wat ze (niet) heeft gedaan. Voor Churandy en Curacao is het verschrikkelijk, maar het leven gaat (tenminste) verder...
@Goentah: Die 5 euro doen me nog steeds pijn... ;-) Van Churandy Martina gaan we nog meer horen!
@Ricky: Helemaal mee eens!
@Pascale: Donderdag was hij alweer lekker aan het voetballen. Het mapje is inderdaad geweldig ahum. Wanneer was je ook alweer jarig?
@Giensie: En een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is ons motto: Carpe Diem!
@ANila: Een mooie buil, dat is een positieve benadering. De vrouw was inderdaad geen dame, driemaal foei...

Ach , wat sneu voor Luchiano, en wat onbeschoft van die vrouw om weg te gaan, zo laat je een kind toch niet zitten?
Ze moest zich schamen.

anna

Medaille of geen medaille, het kan Curacao niks schelen. Martina is en blijft de HELD van Curaçao! :)

http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_45854.php

Heb je geen inspiratie meer voor een nieuwe post? Of ben je ziek?

Het lag niet aan de rabobank, en niet aan zijn val.
Degene die hem aanreed had hem moeten helpen, naar een of andere eerste hulp toe!

Hoe gaat het verder met Luciano? Hoop dat het iets beter gaat met hem. Op de foto zie ik meer dan een schrammetje alleen.

Dit verhaal doet me denken aan die vrouw die een Somalische jongetje aanreed en kilometers meesleurde, "zonder het in de gaten te hebben gehad"...


@Anna: Het probleem met dergelijke mensen is dat ze of niet beseffen wat ze doen of er maling aan hebben. Zich schamen hoort daar niet bij...
@Bout: Wat mij betreft blijft Churandy ook een held. Helemaal hoe hij het verlies heeft verwerkt, grote klasse...
@Cyberjunk: Inspiratie genoeg, tijd te weinig. De nieuwe post is er echter alweer. Enjoy!
@Renesmurf: Een correcte analyse, wij zijn het helemaal eens...
@Bout: Luchiano heeft nergens meer last van, ja 's morgens krijgt hij zijn linkeroog iets moeilijker open. Dat van het Somalische jongetje is een stuk absurder...