« De vis wordt duur betaald | Main | Romantisch hijgen met Karin, Luchiano en Brigitte »

Koningsdag bij Willem-II Tilburg

Zaterdagochtend zitten we lekker aan de koffie. "Vandaag wil ik de lamp maken", zegt Lucy. Onze belangrijkste lichtbron in de woonkamer doet het al een paar maanden niet meer. De diagnose is gesteld, de slimme Ikea stekkerverbinding in de lamp is niet goed. De oplossing is goedkoop en simpel: een kroonsteentje.

Daar komt Lucy al aan met de trap. Zij mag de lamp ontmantelen, ik doe het electrische gedeelte. Om een of andere reden heeft Lucy totaal geen slechts een beperkt vertrouwen in mij als klusjesman. "Vroeger heb ik heel veel met kroonsteentjes gewerkt", stel ik haar gerust. "Geloof me, op dit terrein ben ik een van de beteren ter wereld."

Zo niet de beste. Het duurt allemaal even maar dan hangt de lamp weer netjes. Het goede nieuws is dat hij het nog doet ook, het slechte dat Luchiano (10) twee minuten later gilt dat de internetverbinding eruit ligt. Het diverse malen herstarten van de apparatuur in de meterkast helpt niet, het Line lampje blijft knipperen. Ik bel 0900-0740, ja dat is de Helpdesk van Ziggo. Echt soepel gaat dat niet, een gevolg van de hoge rentelasten op schulden die de opkoopfondsen netjes van de belasting aftrekken? (link)


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
Een vriendelijke medewerkster helpt Diana (2) uit het springkussen te komen Diana door de tunnel Lucy helpt een handje

Ziggo zegt dat het druk is en vraagt om mijn postcode. Vervolgens zegt het systeem dat er een storing in mijn buurt is. Jaja, het is anders wel heel toevallig dat internet het niet meer doet nadat wij de lamp hebben gerepareerd. Ik bel opnieuw en tik nu een heel andere postcode in. Zie je wel, ook daar is een storing. Nu geloof ik er helemaal niets meer van. Ongeveer tien minuten later meldt zich een helpdeskmedewerker aan de lijn die verklaart dat Ziggo er in heel Nederland uit ligt. Een DNS-server schijnt het begeven te hebben. 's Avonds moet het verholpen zijn, ik kan niets anders dan hopen te geloven wat de man zegt.

's Middags hebben we toch iets anders te doen, het is Koningsdag bij voetbalvereniging Willem-II ofwel de opening van het nieuwe voetbalseizoen. Volgens het programma (link) wordt het een spectaculaire dag met diverse activiteiten, de traditionele spelerspresentatie en een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano uit Madrid. Het is een zonnige middag en we vermaken ons prima.


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
CasaSpider heeft twee lekkere visjes gevangen Lucy en Diana van de glijbaan voor het stadion van Willem-II Luchiano (10) in zijn Destil-shirt

Het is even de vraag hoe de dames zich houden bij de voetbalwedstrijd maar dat valt mee. Diana (2) ligt al snel te slapen en Lucy verbaast zich over de passieve houding van Willem-II. In de tweede helft beginnen ook anderen te morren, ja het is een slechte wedstrijd. De patat met mayonaise die we in de pauze halen is het hoogtepunt. Volkomen onverwacht scoort Mourad in de 80e minuut voor Willem-II dat de wedstrijd met 1-0 wint.

O ja, waarom zijn we naar deze open dag toegegaan? Dat komt wederom door de Rabobank. Luchiano kreeg een brief waarin stond dat hij een presentje mocht ophalen bij de Rabo-stand. Inmiddels weten wij net als de slachtoffers van de Rabo-woekerhypotheek OpMaat (link) dat de bank niet scheutig is met presentjes maar we trappen er voor de tweede keer in. Een wit rond toetertje is de buit.


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
Andries Jonker, trainer van Willem-II, wordt nauwelijks zichtbaar geinterviewd Een kudde Destil en Diana Willekeurige supporters op de Willem-II tribune

Nu we toch aan het zeuren zijn, volgend jaar mag de organisatie van Koningsdag mij wel inhuren. Ik zie namelijk een aantal verbeterpunten. De traditionele spelerspresentatie is een fiasco. Eerst zien wij de spelers zich warmlopen, dan gaan ze naar binnen en vervolgens roept de stadionspeaker de namen van de selectie om. Op de grote beeldschermen verschijnt een foto van de betreffende speler. Ah, ik lees net dat we de echte spelerspresentatie gemist hebben en dat het wel degelijk een succes was.

Toch kan het ook anders! Laat iedere speler begeleid door jeugdspelers of cheerleaders het veld opkomen en als dat te veel werk is laat ze zich dan tenminste in de middencircel verzamelen. In de pauze is er ook geen enkele vorm van amusement. Zorg voor een DJ met cheerleaders, daar komen de mensen voor terug. En geef iedere bezoeker bij het naar huis gaan een cheerleader mee, okay ik heb een cheerleader-fetish maar toch.


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
Deze spannende scene voor het doel van Rayo Vallecano is niet tekenend voor de wedstrijd Het scorebord liegt niet, Willem-II verslaat Rayo Vallecano met 1-0 Koningsdag is voorbij, in het zonnetje lopen we naar de auto

Genoeg gezeurd, we hebben ons vermaakt en dat telt. Bij thuiskomst deed internet het weer, goed werk van de mannen van Ziggo. Het is nu zondagochtend en zojuist speelden de USA en Brazilie de finale van het mannen volleybaltournooi. Een geweldige wedstrijd. Met de Amerikaanse nummer 13 Clayton Stanley in de gelederen wordt volleybalverening Rijen probleemloos Nederlands kampioen. Wat een beest.

Diana heeft het wel gehad met de Olympische Spelen, vooral omdat alles zich in de vroege uren afspeelt, dat is normaliter haar Dora-tijd. Vanmorgen riep ze me om haar naar beneden te brengen en toen ze het volleybal op televisie zag zei ze huilend: "Nee, niet weer voetbal!"

Comments

Ik las ook op internet dat er een storing was, maar niet bij de NSB krant, daar kan ik prima zonder.

Ook ik ben klant van Ziggo, maar heb geen last gehad van een storing. Misschien komt dat nog.

Klinkt toch spannend zo'n wit rond toetertje. En je houdt er ook nog een gezellige middag aan over.

ik mis de foto van het leuke witte ronde toetertje??
als het aan jou ligt gaan Diana en Lucy komende carnaval dus al cheerleader verkleed, leuk!
En dat is ook wel gemeen, dat Dora voor de OS moet wijken. Gelukkig is het voorbij.

Ja jammer dat de O.S. voorbij zijn. Voor echte sportliefhebbers zie je echte sport. Nu moet ik weer voetballiefhebber worden. Word supporter van Luchiano bij de vv Rijen. CasasPa

Diana is dus ook al niet gek op sport. Nou, dat arme kind wordt er ook mee overvoerd. Zet nu maar weer gewoon Dora aan, zij woont in hetzelfde huis als jij en ze heeft gelijk dat ze haar rechten opeist.

Het was dus toch toeval dat iullie internet eruit lag nadat jullie met dat lampje bezig waren geweest. Kan toch gebeuren blijkbaar.

Waar was het publiek ?

@Renesmurf: Heb er niets van op internet gelezen maar weet wel dat er een security probleem was met de DNS-servers van Ziggo. Misschien hebben ze dat in het weekend heimelijk proberen recht te zetten. Heb jij meer info?
@Piet: Ongetwijfeld komt dat nog. Gelukkig heb ik mijn Surf&Mail abonnement van KPN nog, iets langzamer maar wel online...
@Margriet: Het is een grappig ding moet ik toegeven en de middag was gezellig. Gaan jullie nog naar de open dag van Benfica?
@Pascale: Misschien komt die nog, het toetertje was al kapot maar Lucy heeft hem gerepareerd. Alleen klinkt het geluid nu een octaaf lager, een beetje als een zielig loeiende koe. Maar dat zie je toch niet op de foto. Een goed idee, Lucy als cheerleader mmmmm... Diana mag heus naar Dora kijken, de Olympische Spelen volg ik dan op de PC ( http://www.nos.nl/os ), prima kwaliteit!
@CasasPa: Het was een schitterend tournooi, viel mij alles mee. Ook de aanvangstijden. Vergeet niet www.voetbalpoules.nl in te vullen. Binnenkort actie om Luchiano bij vv Rijen te krijgen...
@Cyberjunk: Diana laat zich heus wel horen, maak je maar niet ongerust. Het uitvallen van internet was inderdaad toeval, het implanteren van het kroonsteentje duurde ook best lang dus zo raar is het ook weer niet...
@Frank: Dat vroeg ik mij ook af. De meesten zaten trouwens op onze tribune en die staat niet op de foto. Volgens Willem-II waren er in totaal 8000 mensen, maar die zaten zeker niet allemaal in het stadion...

Daar lag het dus aan! Gister de hele dag - incl. avond - slechte trage verbinding.
Kon niet een je blog lezen, kun je nagaan...

@Giensie: Is heel goed mogelijk, van die trage verbinding. Ik hoop dat je ondanks het niet kunnen lezen van het CasaLog toch een redelijke zondag hebt gehad... ;-)

Dus jij sluit een kroonsteentje aan en het complete serverpark van Ziggo gaat plat? Ik vind het toch wel een prestatie.

@Laurent: Dat is nog niks, lees het nieuws van afgelopen zaterdag maar eens door. Alles houdt verband met alles en is dus gerelateerd met mijn kroonsteentje!