« Vrouwenlogica | Main | Luchiano (10) bekijkt een bedrijf »

De vergeten Ridders van de A59

Sjongesjonge. Nog geen half jaar in Nederland, het is koud lente en daar staan we met zijn allen in de op één na drukste spits uit de geschiedenis: 888 kilometer.

"Het getal 888 wordt vaak gezien als het getal van Jezus Christus en is de tegenhanger van het getal van het beest. Het getal 888 als 'symbool' voor Christus is echter niet zo bekend. De logica achter het getal 888 zit 'm waarschijnlijk in het Grieks alfabet, in het Grieks kent elke letter namelijk een getalswaarde, als men de waarde van de letters in Iesous optelt krijgt men 888." (Bron)

Het gekke is dat men er bijna naar gaat verlangen dat het de dag met de meeste kilometers aan files wordt. Niet zo vreemd, immers we staan toch allemaal stil. Een paar kilometer erbij maakt dan ook niet uit. Vanuit de auto heb ik een aantal foto's met de Nokia N73, gisteren nog onderwerp van klacht in Tros Radar maar bij mij zonder problemen werkend, gemaakt:

25.03.2008: 888 25.03.2008: 888 kilometer file, ook CasaSpider stond erin eerst op de A27 en daarna als vergeten Ridder van de A59. Klik voor groter.

  • Voor het vertrek dient er 8 minuten sneeuw geruimd te worden op de donkerzwarte Volkswagen Jetta.
  • Het valt om den drommel niet mee Rijen uit te komen en het is pas 07:09.
  • File op het kleine stukje A27.
  • We naderen mijn favoriete knooppunt namelijk Knooppunt Hooipolder.
  • Zo ziet de watertoren van Raamsdonksveer er niet indrukwekkend uit. Van de andere kant wel.
  • Ridder van de A59, elke ochtend met vers tegenlicht.
  • De vermaledijde flitspaal aan de Vlijmenseweg te Den Bosch die mij 130 euro armer maakte.
  • Vanuit de Druppel: Station 's Hertogenbosch.

Tijdens het filerijden schakelde ik tussen 3FM met Giel Beelen en Q-music met Ruud de Wild. Tot nu toe heeft Giel mijn (lichte) voorkeur. Interessant zijn de verkeersmededelingen tussendoor, waar staan de grootste files? Vanaf Knooppunt Hooipolder tot aan de afslag Den Bosch was het vrijwel continu file rijden maar aan de andere kant stond het echt helemaal stil. Dat betekent ruim 20 kilometer.

Toch hoort men nooit maar dan ook helemaal nooit de A59 in het lijstje van files. Dit is zo oneerlijk. Altijd het hetzelfde rijtje met de A1, de A27, de A15 en noem ze maar op. De Ridders van de A59 worden vergeten, telkens weer. Horen wij er niet bij en tellen wij soms niet mee? Eens lag er op vrijdagmiddag een vrachtwagen gekanteld op de A59 maar dan moet men niet denken dat dat nieuws is. Neen, pas als op zekere dag 5000 auto's van de aardbodem verdwijnen op de A59 wordt er misschien een regel of twee aan gewijd.

Het is tijd voor actie! Dan gaan we met alle Ridders van de A59 de A13 ofzo platleggen. Als het niet goedschiks gaat dan maar kwaadschiks.

Comments

Half on topic:
Heb jij eigenlijk geen flitspalen database op je navigator?
Momenteel ben ik niet onblij over de n82, ben alleen nog een beetje aan het prutsen om de flitspalen database erop te krijgen en dat ze dan ook genoemd worden en om hem te gebruiken als wifi-telefoon, zodat ik thuis via de vaste lijn kan bellen naar vaste telefoons (flat-fee). Ik meestal te lui om de 'vaste' telefoon te gebruiken om in het onmogelijke menu een telefoonnummer op te zoeken.
Mooie beelden. Het was een mooie ochtend. Het sneeuwde en was toch ook af en toe zonnig met veel glinstering en gedruppel.

Is het niet zo dat jouw weg niet wordt genoemd omdat dat een weg is met standaard files?

5000 donkerzwarte Volkwagen Jetta's van de aardbodem verdwenen op de A59, dat zou pas nieuws zijn. Voor minder kom je echt niet op de radio met zo'n achterafweggetje.

Ja? Sneeuw? Niets van gezien... juist, inderdaad.

Ik moest lachen om jou post. Ik was vanochtend ook van de partij, helaas. Ik rij ook via A59 de A2 op richting Utrecht.
Inderdaad zoals je zegt, NOOIT noemen ze de A59 op de radio. Vandaar dat ik nu voortaan altijd flitservice.nl checkt, die geeft het namelijk wel aan (+ mobiele flitscontrole :-P). Gelukkig dat ik het vanochtend ook had gecheckt, de A59 stond helemaal vast en de A2 nog erger. Halverwege de A59 ging ik binnendoor naar mijn eindbestemming (helaas toch wel met wat tijdverlies sinds de tomtom hardnekkig de snelweg als route wilt gebruiken). Toevallig had ik ook 3FM aan (normaal heb ik het nooit aan, ik heb liever Skyradio of Q-music) en uiteraard, weer geen A59 in de fileomroep :-(
Achteraf was ik na 1.50 minuten op mijn eindbestemming. 65 minuten langer dan normaal. Conclusie, sneeuw is leuk, zolang je maar lekker vrij bent.

PS: Hoelang was jou reistijd?

@Pascal: Mijn TomTom (Europe) heeft een standaard flitspalen database. Je kunt wel extra locaties bijkopen maar daar begin ik niet aan. De flitspaal aan de Vlijmenseweg staat er trouwens wel op. Ik ben niet onblij (;-)) met de N73. De A59 is bijna altijd file-vrij en je mag er overal 120. Behalve in de bocht bij Waalwijk-Oost, daar het 70...
@Irene: Het is geen aanlokkelijk vooruitzicht maar okay, ik heb het ervoor over om er 1 van te zijn. Alles om in het nieuws te komen!
(Achterafweggetje? Grrr!!!)
@Brillie: Juistum...
@Curacaoenaar: He, wat een toeval. Twee Curacaoenaars als Ridders van de A59, het moet niet gekker worden. Als Helmin Wiels dit leest zegt hij vast dat het daardoor komt dat de A59 niet wordt genoemd... ;-)
Mijn reistijd was van 07:03 tot 08:58 ofwel 1 uur en 55 minuten over 44 kilometer.

En over treinvertragingen heb ik niets gehoord of gelezen. Wel stagneerde het (lijn)busvervoer verschrikkelijk. Maar dat komt in de ochtendspits wel vaker voor, mede door automobilisten die zo nodig de snelweg afwillen en dan door de stad gaan rijden, waar ze niets mee opschieten, want dan staan ze ook vast en ze stagneren het openbaar vervoer. Daar kan ik me wat bij voorstellen als men er iets mee zou winnen, maar dat gebeurt niet en dan is het STOM. Maar gisteren, ja, dat was extreem, ik was blij dat er toch nog een bus richting AC ging. En dat ik het op tijd te weten kwam via tiscali nieuws, dat ik als startpagina gebruik. Mooie fotosessie trouwens, dat knooppunt Hooipolder ziet er prachtig uit als het wit is.

Hoewel de A2 gisteren ook vol stond, en niet werd genoemd, deed ik slechts 1,5 uur over 35 kilometer. Qua reistijd was dat niet bijzonder. Gewoon zorgen voor goede muziek en en de radio keihard aanzetten. (En een camera meenemen)

Wat was ik blij dat ik er niet uit hoefde... ;-)

nergens last van gehad in borkel. Luc uiteraard wel... hij was not amused en dat is nog een understatement.
Ik vind Ruud de Wild helemaal niks, dus Giel zeker leuker. daag

Prachtige foto's. Dat is weer het voordeel van langzaam rijden, zie je nog wat van de omgeving. Had je gewoon 120 gereden had de flitspaal je geen 130 euro armer gemaakt. Als troost: wij kregen hier in Portugal ook nog een bon van 129 euro uit Nederland. Was er trouwens ook 1 uit Den Bosch.

@Cyberjunk: 's Morgens zijn er wel degelijk treinen uitgevallen. In veel steden/dorpen zijn tegenwoordig busbanen zodat het openbaar vervoer altijd sneller is. In Den Bosch trouwens ook. Knooppunt Hooipolder is altijd mooi. Een hele fijne vakantie Cyberjunk!
@Piet: Dat is het voordeel van altijd file, dan valt zo eentje als gisteren minder op. De A2 wordt trouwens wel genoemd, dit in tegenstelling tot de A59. Heb je je camera nu wel bij je?
@Pascal Summer: Soms is het leven van een huisman niet slecht!
@Pascale: Wacht maar, straks in de zomer beginnen de gigantische parkeerproblemen in Borkel weer. Als Luc naar Amsterdam moest is dat inderdaad geen pretje. Ruud de Wild vind ik ook niks, maar het was even wat nieuws. Die opa van het weerbericht bij Giel is wel grappig...
@Margriet: Dank je en dat met een N73. Aha, je moet dus gewoon zo hard als je kan door rood rijden? Den Bosch mag ons inmiddels wel een doos Bossche Bollen kado doen...

@Casa: Weer een toeval, mijn woon-werk afstand is ook precies 44km. En ja, Wiels zou inderdaad "not amused" zijn :-D

Spits, files, knooppunt..

Waar heb je het toch allemaal over????

De groeten uit Glimmen :-)

Ruud geeft af op de coen en sandershow, schandalig vind ik dat!

Ik kan lopend naar m'n werk (wat ik dan ook doe) en was zo'n beetje de enige die niet te laat was.

@Curacaoenaar: Ook 44 kilometer, dat is inderdaad toeval. Zouden er meer zijn?
@GJ: Wacht maar, over 25 jaar hebben jullie dat ook in Glimmen. De vooruitgang is niet te stoppen...
@Renesmurf: Dat is een naar trekje van Ruud. Giel vind ik op de radio wel stukken beter overkomen dan op tv...
@Goentah: Lopend sta je alleen in de file op Koninginnedag in A'dam en tijdens de Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf...