« Stemmen en Spelen in Gilze en Rijen | Main | Viola D3 - Rijen D4 2-2 »

Ziggo Blues (2)

If you can't beat them, join them

Het leek allemaal zo mooi, dinsdag tegen de avond. Danny de Heer van Ziggo heeft al mijn problemen opgelost. Het Eredivisie Live contract staat op mijn naam, R. van Broekhoven is uit zicht, mijn smartcard bevindt zich niet meer in Den Bosch maar in Rijen en alles doet het. Waarom zet ik dan dit onder de eerste Ziggo-post:

Wordt vervolgd?
vast wel...

Vrijdag verbaast Ziggo me twee keer. Er zijn niet veel mensen die het lukt om mij twee keer op een dag te verbazen, petje af voor Ziggo. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Allereerst besluit ik uit nieuwsgierigheid eens in te loggen op Mijn Ziggo. Daar kan ik mooi zien wat die rakkers allemaal van mij hebben vastgelegd. Al heel snel valt mij op dat de oude smartcard, ja die van R. van Broekhoven, op mijn adres staat en wel per 02.03.2010, de datum van de vele Ziggo-mutaties.

05.03.2010: Ziggo scoort lager op IQ-test dan Bonnie St. Clair, het foutenfestival kent geen einde. Klik voor groter.Op een of andere geniale manier, andere woorden kan ik even niet vinden, is het Ziggo gelukt om na vele omzwervingen toch de oude situatie weer in het leven te roepen. Thuis controleer ik eerst of de zenders het nog allemaal doen. Ja, die doen het inclusief Eredivisie Live. Het is tijd voor de tweede verrassing. Er is post van de ONVZ met de nieuwe zorgpasjes en een brief van Ziggo, zoals ze me beloofd hadden.

Er is maar één maar, de brief is wederom niet voor CasaSpider maar voor die vermaledijde R. van Broekhoven. Hij krijgt een bijgewerkt klantenoverzicht met daarin een aanmelding voor Eredivisie Live. Weliswaar is het klantenoverzicht bijgewerkt tot 18 februari, maar ik begin mijn hart vast te houden.

Inmiddels ben ik van strategie gewijzigd, immers tegen de collectieve onkunde van Ziggo is geen kruid gewassen. De nieuwe strategie van CasaSpider luidt derhalve: If you can't beat them, join them. Vanaf nu houd ik mij van de domme. Als ze het abonnementsgeld van R. van Broekhoven's rekening willen afschrijven, wel dan gaan ze hun gang maar. Zolang ik maar Eredivisie Live kan kijken interesseert het me nagenoeg ook niet meer of mijn smartcard zich volgens Ziggo ergens in Albanie bevindt. Het kan me niets schelen en het maakt me geen fluit uit.

Haha, wie dan leeft die dan zorgt. Voor de rest bid ik dat UPC hier ooit zijn diensten aan kan bieden, dan stappen we direkt over. Iets zegt mij dat CasaSpider binnen drie maanden op televisie verschijnt, op schoot bij de altijd ondeugend kijkende Antoinette Hertsenberg van Tros Radar. Antoinette, the pleasure is yours.

Wordt vervolgd?
Zeker en vast!

Comments

Ik zou dan toch liever naar Felix gaan, maar dat komt omdat ik meer met de VARA dan met de TROS heb.

Nu maar hopen dat de heer van Broekhoven gewoon blijft betalen en geen contact opneemt met Ziggo.

Is er in Nederland dan geen enkele provider waar je van op aan kunt? Ik lees niets dan dit soort verhalen in allerlei weblogs, waarvan er ook enkele over UPC gaan. Maar misschien moet je gewoon geen Eredivisie Live willen hebben, dat kan ook de oplossing zijn.

Ach, dat krijg je met dat eeuwige uitbesteden van IT. Dan wordt dat gedaan door mensen die geen fluit te maken hebben met je bedrijf, en krijg je problemen die nooit meer opgelost worden.

@Renesmurf: Felix is een aardig alternatief, maar liever zit ik bij Antoinette op schoot.
@Piet: Dat zoeken Ziggo en Van Broekhoven maar uit, ik ben er wel klaar mee.
@Irene: UPC had vroeger veel problemen, de laatste tijd hoor ik er weinig van. En vergeet niet dat zowel Ziggo als UPC heel veel klanten hebben. Waar het goed gaat daar hoor je nooit wat van. Eredivisie Live was niet de oorzaak maar juist het middel om de fouten op het spoor te komen. Wil je weten wat er echt aan de hand is, neem dan dus Eredvisie Live!
@Laurent: Klopt, maar de fout zit dus bij het management van het bedrijf dat zijn service uitbesteedt. Dan moeten ze maar zorgen voor betere procedures en programma's die meer fool-proof zijn. Wat mij betreft mag dat management op de blaren zitten, maar ja we weten natuurlijk hoe dat gaat met bonussen etc.

Over twee weken hoop ik de bestelling bij UPC binnen te hebben met de nieuwste Cisco set top box. CasasPa

@CasasPa: Jullie hebben de keus. UPC/Cisco is een winnende combinatie. Ik kom het WK wel bij jou kijken!