« Ziggo Blues | Main | Ziggo Blues (2) »

Stemmen en Spelen in Gilze en Rijen

Woensdag 3 maart 2010 trekt heel Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nou ja, heel Nederland is overdreven. De opkomst ligt onder de 60%. In de gemeente Gilze en Rijen is dat zelfs niet meer dan 51.5%. Leeft politiek niet in onze mooie gemeente? Het lijkt er een beetje op.

Immers, er zijn slechts zes partijen van belang, in Gilze en Rijen geen SP, geen D66, geen GroenLinks, geen TON, geen Partij voor de Dieren en ga zo maar door. Grote winnaar is Kern'75 dat van 4 naar 7 zetels gaat. De PvdA gaat van 6 naar 5, GemBel en CDA consolideren op 3, de VVD stijgt van 2 naar 3 en Overig06 verdwijnt uit de raad. Bron: Teletekst.

04.03.2010: Diana (3) aan de kabelbaan in het enorme pretpark te Rijen. Klik voor groter.Als men aan mij vraagt: "Waar staat Kern'75 voor?" dan moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik vermoed, maar dat is dus slechts een vermoeden, dat hun belangrijkste punt de ontwikkeling van de Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR) is. Als deze ontsluiting tot stand komt ontlast dit het verkeer in het dorpscentrum ten koste van het gebied bij mij thuis in de buurt.

Waar wij nu uitkijken op weilanden komt straks een drukke weg. Bewoners in mijn buurt zijn derhalve geen voorstanders van de OOR maar tegelijkertijd een minderheid ten opzichte van de gehele dorpskern. Is de overwinning van Kern'75 hiermee verklaard? Wie het weet mag het zeggen.

Woensdagmiddag mag Diana (3) onze stembiljetten in de stembus gooien en donderdag maken we een ommetje met haar. De schommel in de speeltuin is vervangen door een rieten constructie en dat ziet er tamelijk relaxed uit. Of is het nu relaxt? De eerste spelling komt op mij toch relaxter over en Diana maakt het allemaal niets uit. Vervangen is overigens niet helemaal het goede woord, want een van de twee schommels is domweg gestolen.

We sluiten af met een paar ritjes aan de kabelbaan. Yeeha! Op 9 juni 2010 mogen we weer stemmen en dan gaat het echt ergens over. Agnes Kant heeft zojuist de handdoek in de ring geworpen. Wie volgt?

Comments

FF opgezocht. Met de Oostelijke randweg is men intussen begonnen, dit om de dorpskern te ontlasten.Kern 75 is in 1975 opgericht en heeft als doel verbetering van de leefomgeving in de dorpskernen. Lijkt mij een goed doel, maar dat is anders als je er elders last van hebt. Jammer van jullie uitzicht. CasasPa

Meestal staan lokale echt duidelijk ergens voor.
Zoals in Winschoten het geval was met de doorgedrukte sloop van de Klinker, dat kan je dan nadien afstraffen.

Zo kort na de val van de regering ware het beter geweest de GR verkiezingen uit te stellen tot na de TK verkiezingen. De kiezer is de weg kwijt en stemt zomaar een eind raak. Verder niet meer dan terecht dat Kant dr muts in de wilgen hangt. Heeft iemand het debat nog gezien met Witteman, Kant was volledig het spoor bijster.

Nou, ik heb de ballen verstand van politiek, maar van mij mag JP nu wel wat anders gaan doen. Het is mooi geweest.

@CasasPa: Volgens mij zijn ze nog niet begonnen met de OOR, de procedures zijn allemaal vertraagd. Anders hadden we er ook vast wel iets van gemerkt. Uiteindelijk gaat het allemaal waarschijnlijk wel door, misschien ben ik dan wel sneller op de A27 dan nu.
@Renesmurf: Of belonen natuurlijk.
@El Alcalde: Probleem van de SP is dat de partij nog steeds wordt geassocieerd met Jan Marijnissen. De beoogde opvolgers Agnes Kant (Hysterisch), Harry van Bommel (Intifada) en Ronald van Raak (grote betweter qua Nederlandse Antillen) kunnen mijn goedkeuring niet wegdragen, voor zover dat van belang is. Emile Roemer kende ik niet, maar de eerste indruk is niet negatief. We zullen het wel zien.
@Door: Logische woorden voor een "Rooie"... ;-) Sweet dreams voor straks!